Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73219 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #75 dnia: Lutego 14, 2015, 15:34:19 »
    Boże co Wy tutaj za głupoty wypisujecie, co z tego, że ten system ledwo jeszcze zipie i poturla się parę lat jeszcze. Niektórzy nie widzą najważniejszego problemu. Proste najważniejsze rzeczy o których te tumany co kandydują nie wspominają. Gigantyczny dług publiczny, katastrofa demograficzna. I to jeszcze za naszego życia. Chwalcie obecny system, który jeszcze daję ostatnie wyziewy ale za naszego jeszcze życia czeka ten kraj kompletna katastrofa. Nikt nie ma żadnego konkretnego pomysłu na to, wygadają pierdoły o związkach zawodowych, górnikach itp. Ok, jest to istotne ale nie NAJISTOTNIEJSZE jeśli chodzi o nasz kraj. Ja rozumiem, że oni idą tylko na 4 lata nakraść w wypadku prezydenta 5, no ale błagam. Nie uważam, że Korwin to jaśnie oświecony kandydat i jedyny, ALE jak dla mnie  jest jedynym wiarygodnym. Dlaczego? Bo tylko on ma odwagę powiedzieć o tym i ma konkretny pomysł jak z tej sytuacji wyjść. Czy właściwy i się uda? Nie wiem. Jest to jednak jedyny konkretny. Inni co najwyżej mają pomysł jak jeszcze te igrzyska poturlać tak jak Duda, który chcę tworzyć kolejne iluzoryczne instytucje odnowy państwa. Ta instytucja chyba wróżbitę Macieja zatrudni i on magicznie uzdrowi kraj . O Bronku myśliwym i innych nie wspominając.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #76 dnia: Lutego 14, 2015, 16:56:57 »
    Boże co Wy tutaj za głupoty wypisujecie, co z tego, że ten system ledwo jeszcze zipie i poturla się parę lat jeszcze.
    Różnej maści "geniusze" wypisują takie rzeczy co najmniej od 100 lat i jakoś ta Europa jeszcze nie upadła.
    Dlaczego? Bo tylko on ma odwagę powiedzieć o tym i ma konkretny pomysł jak z tej sytuacji wyjść.
    Zaraz, to on w końcu chce ten system obalić czy uratować, bo się pogubiłem?
    Myślałem ze leżał do góry brzuchem w PE żeby system od środka rozwalić.
    Teraz się okazuje ze wie jak z tej sytuacji wyjść, czyli chce ratować system???

Ale skoro system system sam upadnie, to może szkoda czasu... :)

Chcesz dyskutować z Daedalusem po czym obrażasz go w taki sposób.
    Po pierwsze, dyskutowałem jak zwykle z ^IvE,  ja swoje, on swoje, ot zwykłe trollowanie dla rozluźnienia,
    to Daedalus się włączył ze swoim obsesjami jak to państwo go okrutnie prześladuje i krzywdzi.

Po drugie, nie obrażam go, szczerze martwię się o jego zdrowie.
    Tu wcale nie chodzi o jego poglądy, tylko o poważne objawy chorobowe.
    Bliska mi osoba zmarła, bo ludzie wokół zignorowali problem.
    Patrząc na twoje posty to właśnie ty masz problemy ze sobą, według ciebie Polska w aktualnym stanie wygląda idealnie...
    Kiedy ja coś takiego napisałem ???
    Może zamiast patrzeć na posty, postaraj się czytać :P.
    To ze nie zgadzam się z jakimiś paranoicznym wizjami w stylu "gorzej być nie może" nie oznacza ze uważam ze jest idealnie...
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #77 dnia: Lutego 14, 2015, 18:43:02 »
    Waldzios może zacznij pisać z ^Ive i Daedlusem na priv, zamiast zaśmiecać ten wątek, bo żadnych ciekawych informacji nie przedstawiasz, a jedynie robisz bezsensowny offtop. Ja rozumiem, że możesz  odnosić wrażenie, że oboje oni są niepoczytalni umysłowo, ale zauważ też, że część osób może tak również pomyśleć o tobie :). Ten wątek ma raczej służyć rozmową na temat samych kandydatów, czy też wrzucania różnych ciekawych wywiadów o nich, a nie dyskusji jaką od kilku stron prowadzisz... Daj sobie lepiej spokój albo przejdź na priv.

Leciał mi w tle ten wywiad z Wilkiem, no gość wydaje się rozsądny, ale zupełnie niepopulistyczny(właściwie anty-), kompletnie bez szans
    Nie twierdzę, że Wilk ma jakieś szanse, ale jak to ktoś stwierdził w tym wątku w pierwszej turze głosuje się za własnym kandydatem, a w drugiej najwyżej wrzucę nieważny głos. Wilk wydaje mi się rozsądny, dlatego też mam zamiar na niego oddać głos.  Zdaję sobie sprawę, że jest kompletnie niepopulistyczny, ale na wybory zamierzam chodzić z własnymi przekonaniami, a nie głosowac przeciwko komuś.

Swoją drogą wole widzieć w tabelkach wyborczych więcej głosów nieważnych, niż nieodzwierciedlających prawdziwego poparcia wykresów. Zawsze mnie bawi gdy ktoś mówi, a ta partia to ma 40% poparcia społeczeństwa, bo tak naprawdę  przy frekwencji wyborczej ok.50% ma poparcie 20% społeczeństwa heh.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #78 dnia: Lutego 14, 2015, 20:02:42 »
    Ten wątek ma raczej służyć rozmową na temat samych kandydatów, czy też wrzucania różnych ciekawych wywiadów o nich,
    Skoro chcesz ciekawostek.
    Poczytałem o programie Wilka (na filmy propagandowe nie miałem czasu), skorzystałem ze strony http://prawica.net (jego własna strona nie jest gotowa).
    Wilk najpierw twierdzi że "należy skasować wszystkie podatki państwowe", a potem "proponuje by prostytucje opodatkować", skąd ta rozbieżność?
    Czyżby pan Wilk, planował utrzymywać kraj z prostytucji?.
    Zdaję sobie sprawę, że jest kompletnie niepopulistyczny, ale na wybory zamierzam chodzić z własnymi przekonaniami, a nie głosowac przeciwko komuś.
    Obietnice, bez przedstawienia konkretnych pomysłów na realizacje to też populizm.

Pierwszy z brzegu przykład:
    Hasło "gospodarkę może uzdrowić tylko uproszczenie prawa" jest piękne, popieram w 100%, ale zagłosuje na Wilka dopiero gdy się dowiem w jaki sposób, jako prezydent planuje tego dokonać...
    Albo, "podatki można uprościć nową ustawą gospodarczą", oczywista oczywistość, tylko najpierw trzeba mieć większość w sejmie itd.
    Dalej jest tylko ciekawiej, większość pomysłów wymaga większości konstytucyjnej.

Swoją drogą wole widzieć w tabelkach wyborczych więcej głosów nieważnych, niż nieodzwierciedlających prawdziwego poparcia wykresów. Zawsze mnie bawi gdy ktoś mówi, a ta partia to ma 40% poparcia społeczeństwa, bo tak naprawdę  przy frekwencji wyborczej ok.50% ma poparcie 20% społeczeństwa heh.
    I co tu zmieni głos nieważny??
    Głos nieważny wciąż liczy się jako głos, legitymizuje władzę i podnosi frekwencję wyborczą.
    Lepiej iść na piwo.

"There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #79 dnia: Lutego 14, 2015, 21:14:53 »
    Poczytałem o programie Wilka (na filmy propagandowe nie miałem czasu), skorzystałem ze strony http://prawica.net (jego własna strona nie jest gotowa).
    Wilk najpierw twierdzi że "należy skasować wszystkie podatki państwowe", a potem "proponuje by prostytucje opodatkować", skąd ta rozbieżność?
    Proszę, o źródło. Podaj mi link do filmu, czy też audycji gdzie Wilk opowiada się za skasowaniem wszystkich podatków. Poza tym nie nazwałbym tego wywiadu propagandowym. Prowadzący raczej jest nastawiony sceptycznie do Jacka Wilka, więc nie wiem gdzie ty widzisz tę propagandę.

skorzystałem ze strony http://prawica.net (jego własna strona nie jest gotowa).
    Na stronie, którą podałeś nie znalazłem żadnego artykułu, gdzie Wilk wypowiada się na temat zlikwidowania wszystkich podatków. Chociaż skoro ty wyczytałeś tę informacje na tej stronie, to na pewno masz link, który potwierdzi twoją tezę. Skoro uważasz, że inni nie potrafią podać źródło swoich informacji, to chociaż ty bądź tym mądrzejszym i je przedstaw.

Czyżby pan Wilk, planował utrzymywać kraj z prostytucji?.
    Nigdzie takich informacji nie znalazłem. Aczkolwiek pozwolę sobie zacytować część artykułu z twojego źródła informacji, czyli prawica.net :
    Zdaniem kandydata KNP „potworny fiskalizm, jaki obecnie mamy w Polsce jest główną i fundamentalną przyczyną biedy Polaków, w tym ogromnego bezrobocia i bardzo niskiego wzrostu gospodarczego. Należy skasować wszystkie podatki państwowe za wyjątkiem trzech: podatku pogłównego (na chwilę obecną powinien on wynosić ok. 100 zł miesięcznie), podatku VAT – radykalnie uproszczonego i z jedną tylko stawką oraz podatku od wartości nieruchomości. Gminy mogą mieć pewną swobodę wprowadzania u siebie również innych danin publicznych, ale tylko w pewnych granicach, nieprzekraczających pewnych wartości progowych”.

Źródło: http://www.prawica.net/40563

Obietnice, bez przedstawienia konkretnych pomysłów na realizacje to też populizm.
    Tak, już wiemy, że wszystko jest populizmem. Chętnie poznam twojego kandydata na fotel prezydenta, bądź partię na którą ty zagłosujesz w tych wyborach, która nie jest populistyczna w twym mniemaniu i opisuje krok po kroku jak naprawić Polskę.

Hasło "gospodarkę może uzdrowić tylko uproszczenie prawa" jest piękne, popieram w 100%, ale zagłosuje na Wilka dopiero gdy się dowiem w jaki sposób, jako prezydent planuje tego dokonać...
    Jakbyś obejrzał ten "film" propagandowy, to byś się dowiedział, że Wilk doskonale wie , iż nie zmieni stamtąd prawa, ale może przynajmniej wetować ustawy, które te prawo pogarszają :).

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #80 dnia: Lutego 14, 2015, 21:23:17 »
    Waldzios, skoro jesteś takim realistą, powinieneś wiedzieć, że gdyby frakcja Mikkego pojawiła się w sejmie, nie było by, twoim zdaniem tak szkodliwej, "wolnorynkowej rewolucji". Rząd po prostu byłby tylko troszkę bardziej wolnorynkowy, czyli w praktyce: chyba nawet dla Ciebie była by to dobra wiadomość.
    Jest to oczywiście wątek o prezydenturze, ale rozmowa stała się trochę bardziej ogólna...
    Jestem ciekaw, co złego by się stało, gdyby Mikke objął władzę (w parlamencie, nie jako prezydent)?

Pozdrówka
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #81 dnia: Lutego 14, 2015, 22:25:07 »
    No dobrze Europa jeszcze nie padła to prawda Waldzios. Pozycja Europy za to leci na łeb na szyję i już od dawna nie rządzimy światem jako Europejczycy. Teraz zaś gramy w trzeciej lidze za Azjatyckimi Tygrysami, Stanami, Chinami a już niedługo za Brazylią i Indiami. Cóż ja bym wolał abyśmy byli coraz silniejsi zamiast cieszyli się tylko samą egzystencją jednak zostawmy to. Doszliśmy już chyba po kilku stronach do konsensu, że każdy ma inne zdanie na pewne tematy. Jednak jest jeden niezaprzeczalny fakt, wobec którego nie można przejść obojętnie. Ciekawi mnie Twoje zdanie na ten temat. Co w takim razie z katastrofą demograficzną, która nas czeka. Jeśli rząd nie zmieni polityki o 180 stopni to klops. Zachodnia europa dzięki imigrantom pewnie przetrwa ale w zupełnie innej formie bo jako kalifaty a co z nami?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #82 dnia: Lutego 14, 2015, 23:24:53 »
    Jak ktoś wyżej wspomniał, jest to temat również do wrzucania filmów/wywiadów etc związanych z kandydatami. Dlatego wrzucam najnowszy spot Andrzeja Dudy.

https://www.youtube.com/channel/UC9TG2dCsiE2WRqdBL0rLVxw
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #83 dnia: Lutego 14, 2015, 23:36:38 »
    Andrzej Duda. Inteligentny, opanowany i wszystko wskazuje na to, że z pomysłem. Janusz Korwin-Mikke jako prezydent, to byłoby coś niewskazanego, bo to funkcja w dużej mierze reprezentacyjna. Za to Bronisław Komorowski stracił wszystko w moich oczach, gdy stwierdził, że jego kontrkandydaci mogą debatować między sobą, on się nigdzie nie wybiera. Gdyby kandydat w USA tak zrobił, to by była afera.

Co do spotu: dobrze wykonany, ciekawy, przyciąga uwagę i jest kontrast między jego dynamiką, Andrzejem Dudą w nim ukazanym a obecnym prezydentem.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #84 dnia: Lutego 14, 2015, 23:44:57 »
    Jakoś ostatnio 'ślędzę' te całe związki Komor - WSI, teraz ten film ze Sumlińskim sobie słuchalem i czytałem o tym i normalnie czuję się jak w kryminale Miłoszewskiego(nie żebym dopiero teraz odkrył, że służby nie wyparowały) ...
    Ogólnie jest to bardzo ciekawe, czyżbym został 'zhakowany' i teraz będę czytać Gazetę Polską i oglądać tylko TV Republika?
    Interesujące jest to, że jest ta 'sitwa' i jakoś trzymające się razem lewica i "centrum", a na prawo to tyle stronnictw, które nie mogą pogodzić swoich interesów, ci walczący z 'układem' są przemieszani z jakimiś oszołomami i ludźmi od teorii spiskowych, a ci najbardziej znani i zaangażowani... wyjechali do europarlamentu. PiS(czemu sam PiS?) wystawia kogoś kogo nikt w ogóle nie znał dotąd, kto jest jak młodsza, grzeczniejsza i ładniejsza kopia tego drugiego Dudy z Solidarności(btw. jak słaba jest lewica, że nawet straciła związki...) - serio, nikogo innego na całej konserwatywno-katolickiej prawicy nie było? Przecież PiS plus te różne Ziobry, Gowiny, Jurki, Wszechpolacy i Ruch Narodowy razem i każde wybory wygrane jak na mój gust... Niby w Kościele jest miejsce i na 'liberalnych' dominikanów i na charyzmatyków Radia Maryja, a w polityce to już nie może zadziałać?
    Ciekawe będą wybory parlamentarne, nie mogę się już doczekać. Te są niby o najwyższe stanowisko w państwie, a jednak to tak jakby przygrywka...

Czemu ty na Dudę głosujesz, Dykciu? Przecież to jest tak nadmuchana kandydatura... jedynie nie jest żałosna jak ta karierowiczka z SLD.

Gdyby kandydat w USA tak zrobił, to by była afera.
    Co ludzie mają z tym USA w porównaniach politycznych, ja pierdziele.... przecież to są dwa światy

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #85 dnia: Lutego 14, 2015, 23:52:56 »
    PiS nie mógł wystawić Jarosława bo jest wobec niego duża antypatia, często nawet wśród osób popierających innych polityków PiS i głosujących na nich w wyborach do sejmu. Polityk dość kontrowersyjny. W wyborach podczas których musiałby przedstawić siebie jako kandydata w całej Polsce pod koniec miałby mniejsze poparcie niż Duda. Duda mniej znany wcześniej jest ciągle do wypromowania a wizerunek ma.... powiem że nawet świetny. Na pewno drzemie w nim większy potencjał do zebrania poparcia niż w Jarku.

I jest jeszcze jedno, najbardziej oczywiste. Kaczyński szykuje się na premiera, ale PiS miło by mnie zaskoczył gdyby on nim nie został w razie wygranych wyborów.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #86 dnia: Lutego 15, 2015, 00:06:21 »
    A.Duda był chyba takim asem z rękawa Kaczyńskiego. Ten wiedział, że sam nie może startować bo ma szanse być premierem a Andrzej Duda spisuje się dobrze w PE, gdzie nie wylatuje z tekstami "nie jestem Charlie, jestem za karą śmierci". Zresztą gdzieś to też Kaczyński przyznał, że widzi w nim potencjalnego następce. Równie dobrze, cała kampania ma po prostu przybliżyć go ludziom, dać mu mandat ku temu aby w nawet w razie przegranej, trząść wewnątrz PiSu.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #87 dnia: Lutego 15, 2015, 02:57:49 »
    Z tego co wiem Duda jest w Krakowie i okolicach takim miejscowym "mężem zaufania", jednak musiałbym znaleźć potwierdzenie tego. Mimo tego prezentuje się bardzo dobrze i jego bym widział zamiast Komora jako prezydenta. Niestety, ani Kowalski, ani Korwin, a nawet Kukiz się do drugiej tury nie załapią. Mimo tego w pierwszej turze postawię krzyżyk przy Kowalskim.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #88 dnia: Lutego 15, 2015, 13:49:39 »
    To była moja ostatnia próba "dyskusji" z tobą. Jesteś tak oderwany od rzeczywistości jak to tylko możliwe.

Ktoś tu faktycznie jest od rzeczywistości oderwany i żyje w swoim małym świecie. Sęk w tym, że ja Cię mogę zasypać przykładami z rzeczywistości na poparcie moich słów i nie będzie to dla mnie dużo roboty, bo wystarczy że wejdę na dowolny lokalny portal informacyjny i zacznę wklejać linki do artykułów. Ty zaś nie tylko omijasz wszystkie niewygodne teksty, ale zaczynasz wyjazdy personalne gdy tylko nie masz żadnych argumentów. A nie masz nic na potwierdzenie swoich słów i nic takiego miał nie będziesz, bo to jakieś propagandowe bujdy nie mające nic wspólengo z rzeczywistością. Prosiłem Cię chociażby o przykłady tych "wielu" świetnie działających szpitali - zamiast tego mam odpowiedź, że jestem paranoikiem. Rzuciłem filmem, gdzie jest trochę faktów o Komorowskim - a Ty zamiast jakimiś faktami bronić swego prezydenta rzucasz: "trzeba cię będzie hospitalizować".

To jest problem nie tylko z Tobą, ale i z każdym innym, kto obecny rząd popiera - nie macie sensownych argumentów. Potraficie tylko obrażać, wyzywać od paranoików, populistów, odwracać kota ogonem, straszyć innymi partiami i katastrofą dla Polski, jak gdyby kraj miał zaraz stanąć w płomieniach, gdy tylko jakaś inna partia uzyska większość w sejmie. Zachowujecie się dokładnie tak samo, jak politycy, których wybieracie.

Jeśli szybko nie zajmiesz się swoim zdrowiem

Problem w tym, że nie mam pieniędzy na leczenie prywatne, a na wizytę do specjalisty "na NFZ" muszę czekać do przyszłego roku. :P

Inna sprawa, że masz jakieś wybitnie chore wyobrażenie na temat mojej osoby. Według Ciebie najwidoczniej nic nie robię, tylko siedzę zamknięty w domu bojąc się wyjść, bo mnie złe Państwo napadnie. No ale nie wnikam... Prawdę mówiąc, Twoja opinia o mnie obchodzi mnie tak samo, co opinia Korwina o transseksualistach obchodzi Annę Grodzką, czyli "koło ch**ja mi to lata". ;)

Pisałem że będę głosował na polityków zapewniających "stabilizacje" do "momentu" aż pojawi się alternatywa, która zaoferuje coś poza pluciem jadem i populizmem.

Przedstaw może o jakich polityków chodzi, to będziemy wszystko wiedzieć. Bo jeśli jest tak jak pisałem i chodzi o obecny rząd, to mi trochę smutno. Jak dla mnie ktoś, kto głosuje na daną partię mając świadomość, że robi ona grube przekręty i za nic ma sobie obywateli, jest skończonym debilem albo osobą chorą psychicznie. No chyba, że ma z tego jakiś wymierny zysk - np. 60 groszy za wpis, mamusię w Skarbówce czy ojca zaprzyjaźnionego z politykami. Wtedy wybaczam, bo wówczas jest po prostu zwykłą szują dbającą tylko i wyłącznie o własny tyłek. Jeśli jednak nie ma z tego żadnych bezpośrednich korzyści, to jest tak jak pisałem wyżej + takiej osobie jak najszybciej należałoby odebrać prawa wyborcze, aby nie działała na szkodę innych obywateli.

Różnej maści "geniusze" wypisują takie rzeczy co najmniej od 100 lat i jakoś ta Europa jeszcze nie upadła.

Z tego co ja wiem, to w ostatnich stu latach Europa upadła przynajmniej dwukrotnie.

Po drugie, nie obrażam go, szczerze martwię się o jego zdrowie.
    Tu wcale nie chodzi o jego poglądy, tylko o poważne objawy chorobowe.
    Bliska mi osoba zmarła, bo ludzie wokół zignorowali problem.

Hint: może zmarła dlatego, że za bardzo martwiła się zdrowiem innych osób i nie dostrzegała, że to z nią samą jest nie najlepiej? ;)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #89 dnia: Lutego 15, 2015, 14:02:45 »
    Czemu ty na Dudę głosujesz, Dykciu?

Niektórzy już wyjaśnili wyżej, więc nie będę się rozpisywał, ale w skrócie, to uważam go po prostu za najlepszą (i realną, czyli taką, która może naprawdę wystąpić, a nie osoby, które najmniejszych szans na II turę nie mają) alternatywę dla Komorowskiego. Nie głosuję na niego oczywiście tylko po to, by być przeciwko Bronkowi. Zresztą pisałem też o tym w temacie ogólnym o polityce, przy okazji informacji, że zajął I miejsce wśród polskich europosłów w rankingu działalności. Przy okazji jego zwycięstwo byłoby dobrym symbolem zmiany pokoleniowej u władzy, nie tylko w PiS, ale i całej Polsce.

EDIT: ruszyła strona internetowa Dudy: http://andrzejduda.pl/
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)