Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 72808 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #45 dnia: Lutego 13, 2015, 12:20:47 »
    Porównywanie z Polski krajami zachodniej Europy które nie maja za sobą 50 lat socjalizmu, jest tak samo absurdalne jak porównywanie z krajami afrykańskimi.

Nie, nie jest absurdalne. Z kilku powodów:
    - Jak już wspomniałem, jesteśmy w Unii i to Unię mamy gonić, jeśli nie chcemy skończyć jako unijna kolonia, czyli dostawca "czarnuchów" do roboty i rynek zbytu dla towarów drugiej i trzeciej klasy... jak to w dużej mierze jest obecnie.
    - Nie wiem jak Ciebie, ale mnie uczono, że równa się w górę, nie w dół. Chcąc iść do przodu, patrzy się przed siebie, nie przez ramię. Chcąc się rozwijać trzeba patrzeć na lepszych, od nich się uczyć i od nich przejmować wzorce. Patrząc i porównując się z gorszymi będziemy się tylko i wyłącznie cofać.
    - Nie chodzi o to, aby zaraz Janusz zarabiał tak samo jak Hans, czy gospodarka Polski urosła do poziomu gospodarki Niemiec. Chodzi o pewne standardy, regulacje, o traktowanie obywateli. Często są to rzeczy, które można zmienić kilkoma ustawami (np. próg podatkowy, które obecnie nawet w biednej Kambodży jest wyższy niż w Polsce). Niestety komuś bardzo na rękę jest obecny burdel i państwo urzędniczo-policyjne.

To już zależy czy dane bierzesz z roczników statystycznych i oficjalnych raportów, czy gadzinówek i broszurek propagandowych.

Z raportów opublikowanych przez niezależne, międzynarodowe organizacje.

No ale przecież jest wspaniale -  krul wiecznie żywy zawsze mówi prawdę, więc tak musi być.

Takimi tekstami pokazujesz, że nie jesteś lepszy od tych oszołomów z PO i ich lemingów. To typowy dla nich tok myślenia i wypowiadania się - krytykujesz obecną sytuację, obecną władzę czy kogoś z PO, to jesteś z PiSu (kiedyś) albo kuc (obecnie). To już jakaś choroba jest. Tak ciężko wam kuźwa pojąć, że ludzie po prostu chcą normalności? Ja dla przykładu w rzyci mam kto będzie rządził - ważne, by rządził dobrze i by Polska stała się państwem przyjaznym obywatelowi. Życie pokazało, że takie partie jak PO, PSL i SLD zapewnią nam coś wręcz przeciwnego.

Zaraz się pewnie jeszcze uczepisz tego, że ja robię podobnie i nadaję na PO. Różnica polega na tym, że akurat ta partia rządzi i że tylko ta partia uprawia propagandę sukcesu rodem z PRLu, próbując nam wmówić jak to mamy dobrze i jak wspaniale się obecnie żyje.

edit: O widzę, że już zedytowałeś. Wiesz, można się rozpływać nad tym, jak to w Polsce mamy dobrze, jak fajnie się żyje... itd. itp. Uwierz - dostrzegam i doceniam to co mam. Sęk w tym, by się nad tym nie rozpływać. Według obecnych rządzących najlepiej by oczywiście było, gdybym cieszył się jak wieprz z tego, że mam dach nad głową i że mam co do gara włożyć. Mam się radować z każdej inwestycji, nie ważne jak bardzo poroniona by była. Wyremontowali ci w mieście drogę? Ciesz się i nie patrz na to, że krzywa, dziurawa i kosztowała kilka razy więcej, niż powinna. Postawili w mieście nowe przystanki, więc się ciesz! Ch*j, że każdy z tych przystanków kosztował więcej, niż budowa nowego, nowoczesnego domu... łącznie z kupnem działki. Ktoś nagrał bardzo niewygodne rozmowy ludzi u szczytu? Nie interesuj się! G*** cię to obchodzi. nagrywających się znajdzie i ukarze, a "umaczanym" kolegom znajdziemy jakieś fajne nowe posadki.
    Obecnie wygląda to tak, że jak tylko zaczniesz coś krytykować, toś oszołom.

Ja po prostu chcę, aby moje dziecko (jeśli kiedyś mnie na nie będzie stać) żyło w normalny kraju. Aby nie musiało toczyć ciągłych batalii z urzędnikami. Aby nie czuło strachu za każdym razem, gdy widzi radiowóz policyjny. Aby nie musiało oddawać Państwu większości swego dochodu i patrzeć, jak te pieniądze są sprzeniewierzane. Aby pracowało na siebie i swoją przyszłość, nie na całą bandę różnych pasożytów. Chcę normalności. A jeśli będziemy akceptować i cieszyć się ze stanu, jaki obecnie mamy, jeśli nie będziemy się sprzeciwiać i walczyć, to nigdy do tej normalności nie dojdziemy.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2015, 12:40:51 wysłana przez Daedalus »

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #46 dnia: Lutego 13, 2015, 12:38:01 »
    - Nie wiem jak Ciebie, ale mnie uczono, że równa się w górę, nie w dół. Chcąc iść do przodu, patrzy się przed siebie, nie przez ramię. Chcąc się rozwijać trzeba patrzeć na lepszych, od nich się uczyć i od nich przejmować wzorce. Patrząc i porównując się z gorszymi będziemy się tylko i wyłącznie cofać.
    To chyba cie źle uczono, bo rozp****nie wszystkiego (ustroju i gospodarki) to dla mnie krok w tył, nie do przodu.
    Z raportów opublikowanych przez niezależne, międzynarodowe organizacje.
    Widziałeś/czytałeś te raporty, czy bezmyślnie powtarzasz propagandę? (pytanie retoryczne)
    Takimi tekstami pokazujesz, że nie jesteś lepszy od tych oszołomów z PO i ich lemingów.
    Ot i cały sens "dyskusji "z tobą. Udowadniasz tylko ze ignorancja jest dla ciebie cnotą.

Tobie wolno napisać:
    "No ale przecież jest wspaniale -  PO tak mówi, media tak mówią, więc tak musi być."
    Kiedy ja piszę:
    "No ale przecież jest gorzej już nie będzie w tym kraju -  krul tak mówi, więc tak musi być."
    to jestem oszołomem. Piękny pokaz podwójnych standardów.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Lutego 13, 2015, 12:59:43 »
    To chyba cie źle uczono, bo rozp****nie wszystkiego (ustroju i gospodarki) to dla mnie krok w tył, nie do przodu.

Ktoś coś pisał o rozp****niu wszystkiego? Nie przypominam sobie.

Widziałeś/czytałeś te raporty
    Tak. Było tego sporo. Dotyczyły takich rzeczy jak m.in. służby zdrowia (jakości i dostępności usług), systemu podatkowego (wysokości podatków, ich przejrzystości, kwoty wolnej od podatku), działalności gospodarczej (łatwość założenia i prowadzenia firmy, pomocy ze strony państwa), zaufania wobec służb mundurowych, korupcji, biurokracji, dostępności mieszkań dla młodych ludzi i jeszcze kilka innych.

We wszystkim tym jesteśmy na szarym końcu w Unii Europejskiej. W niektórych rzeczach wyprzedzały nas nawet biedne państwa Afryki.

Oczywiście, były też rzeczy, w których Polska znajdowała się w światowej czołówce, jak np. wolność słowa i mediów (choć trochę to śmieszy po aferze taśmowej). Niestety nie było tego zbyt dużo i raczej nie były to rzeczy, które znacząco wpływałyby na polepszenie życia Kowalskiego czy Nowaka.

to jestem oszołomem. Piękny pokaz podwójnych standardów

Żadne podwójne standardy. Tak jak pisałem - propagandę sukcesu uprawia tylko PO. Wszyscy inni jakoś widzą, że jest źle i że wiele rzeczy należy zmienić.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2015, 13:17:54 wysłana przez Daedalus »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #48 dnia: Lutego 13, 2015, 13:10:45 »
    Singapur, który nawet żywność sprowadzać z zewnątrz a 50 lat temu nie było tam nic, Korea Płd. również. No ale po co lepiej żyć jak ostatni pies ale żyć, po co mieć jakieś ambicję, cele, ideały? Tutaj chyba pies pogrzebany z Twoim rozumowaniem Waldzios.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Lutego 13, 2015, 13:15:27 »
    Obecnie wygląda to tak, że jak tylko zaczniesz coś krytykować, toś oszołom.
    Zaraz, zaraz, odszedłeś maksymalnie od tematu.

Zaczęło się od hasła "gorzej być nie może", które teraz próbujesz na siłę zrównać z hasłem "jest źle".

Nikomu nie odmawiam prawa do krytyki, ani do twierdzenia ze źle się dzieje.
    Masz pełne prawo, a nawet obowiązek mówić ze "jest źle", jeśli tak uważasz.
    To są podstawy demokracji.

Uważam ze twoja krytyka jest przesadna i nieobiektywna, ale to moje zdanie i dawno już stwierdziliśmy ze się nie zgadzamy w tej kwestii.

Co innego stwierdzenie "gorzej być nie może". Według mnie to oczywiste kłamstwo. Czysta propaganda, na której opiera się program większości populistów, próbujących maskować ze ich pomysły mogą zrobić więcej złego niż dobrego.
    Tak. Było tego sporo. Dotyczyły takich rzeczy m.in. służby zdrowia (jakości i dostępności usług), systemu podatkowego (wysokości podatków, ich przejrzystości, kwoty wolnej od podatku), działalności gospodarczej (łatwość założenia i prowadzenia firmy, pomocy ze strony państwa), zaufania wobec służb mundurowych, korupcji, biurokracji, dostępności mieszkań dla młodych ludzi i jeszcze kilka innych.

We wszystkim tym jesteśmy na szarym końcu w Unii Europejskiej. W niektórych rzeczach wyprzedzały nas nawet biedne państwa Afryki.
    O i o tym właśnie pisałem. Nie interesują was liczby, procenty, dane statystyczne, takie raporty dogodnie ignorujecie. Musicie sięgać do pseudo-raportów w których zamiast faktów są "opinie" i "statystki zaufania".

Mnie interesuje ilu Kowalskich i Nowaków przeżyło operacje bez powikłań, was czy smakowała im zupka w szpitalnej stołówce.

Murzyn głęboko w Afryce, w improwizowanym szpitalu bez bieżącej wody i prądu, ma lepszą opinie o miejscowej służbie zdrowia niż polak w luksusowo wyposażonym szpitalu.
    Takie statystyki wynikają wyłącznie z naszego wrodzonego krytycyzmu i modnej ostatnio propagandy porażki.
    Żadne podwójne standardy. Tak jak pisałem - propagandę sukcesu uprawia tylko PO. Wszyscy inni jakoś widzą, że jest źle i że wiele rzeczy należy zmienić.
    Znowu tylko potwierdzasz moje stwierdzenia.

Propaganda to propaganda. Nie ważne czy to propaganda sukcesu czy porażki.
    Singapur, który nawet żywność sprowadzać z zewnątrz a 50 lat temu nie było tam nic, Korea Płd. również. No ale po co lepiej żyć jak ostatni pies ale żyć, po co mieć jakieś ambicję, cele, ideały? Tutaj chyba pies pogrzebany z Twoim rozumowaniem Waldzios.
    Nie rozumiem co to ma do rzeczy??
    Przecież Korea Płd. to republika prezydencka, o ustroju demokratycznym, z dość wysokim progresywnym podatkiem dochodowym, czyli reprezentuje czyste zło :P.

Albo już "gorzej być nie może" i zdychasz z głodu i zimna w jakimś obozie pracy przymusowej, albo kłamiesz...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #50 dnia: Lutego 13, 2015, 13:21:09 »
    Dobra jako, że i tak karmisz się tylko rzucaniem kwasu i nie ma żadnego sensu tego ciągnąć. To powiedzmy nawet, że Korwin be. Bo to i tak nie o jego chodzi tylko o ideę którą on propaguję. Teraz czekam na alternatywną propozycję zmiany Polski z Twojej strony. No chyba, że uważasz, że wszystko w porządku.

Co do Korei nie jest tam idealnie ale właśnie dzięki dość niskim i prostym podatkom udało się im tak rozwinąć. Gdybyśmy my poszli krok dalej było by jeszcze lepiej. Nieporównywalnie są tam niższe podatki.

https://seoul.trade.gov.pl/pl/przewodnik/article/detail,389,System_podatkowy_w_Republice_Korei.html
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2015, 13:51:33 wysłana przez ^IvE »

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #51 dnia: Lutego 13, 2015, 13:48:19 »
    Murzyn głęboko w Afryce, w improwizowanym szpitalu bez bieżącej wody i prądu, ma lepszą opinie o miejscowej służbie zdrowia niż polak w luksusowo wyposażonym szpitalu.
    Takie statystyki wynikają wyłącznie z naszego wrodzonego krytycyzmu i modnej ostatnio propagandy porażki.
    Nie rozumiem Waldzios, czemu próbujesz wmawiać tu ludziom, że nie potrafimy docenić tego co mamy w Polsce. Prawo budowlane w Polsce to tragedia. Mój ojciec przez dwa lata musiał zbierać papierki, żeby wybudować budynek usługowych, a całe dokumenty mieszczą się w grubym segregatorze. Dobrą państwową służbą zdrowia też nie możemy się poszczycić. Sam ostatnio mam okazję z niej korzystać i słucham przy recepcji ile ludzie muszą czekać na terminy u lekarzy specjalistów to mi szczęka opada, bo to czasem nawet rok. Nie mówiąc już o operacjach, albo niektórych badaniach. Przecież z tym w przyszłości nie będzie lepiej, bo liczba emerytów, którzy najczęściej korzystają z opieki zdrowotnej wzrasta. Nie mówiąc już o samym ZUSie, który wypłaci mi w najlepszym wypadku 1/3 tego co do niego wpłaciłem. Rzeczywiście jest co chwalić...

Jak dla mnie twoje stwierdzenie nie ma sensu. Uważasz, że tylko krytykujemy, a nie umiemy docenić tego co mamy obecnie. Według mnie w Polsce może nie jest najgorzej, ale mogłoby być dużo lepiej. Krytyka obecnego stanu rzeczy jest moim zdaniem jak najbardziej na miejscu, gdyż to ona głównie jest motorem napędowym zmian. Gdyby ludzie kilkadziesiąt tysięcy lat temu stwierdzili, że Afryka jest super ekstra i nie ma po co eksplorować dalszych lądów, to zapewne nasz rozwój obecnie wyglądałby inaczej. To warunki definiują gdzie ludziom żyje się dobrze, a gdzie źle. Pierwsze potężne cywilizacje powstały ponieważ sprzyjały im ku temu warunki. Człowiek zazwyczaj dąży do poprawy swoich warunków życia, więc nie ma sensu twierdzić, że powinniśmy się tylko cieszyć z tego co mamy, a powinniśmy właśnie zwracać uwagę na to co nam przeszkadza i eliminować to, aby żyło nam się lepiej.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Lutego 13, 2015, 14:05:48 »
    Dobra jako, że i tak karmisz się tylko rzucaniem kwasu i nie ma żadnego sensu tego ciągnąć. To powiedzmy nawet, że Korwin be. Bo to i tak nie o jego chodzi tylko o ideę którą on propaguję. Teraz czekam na alternatywną propozycję zmiany Polski z Twojej strony. No chyba, że uważasz, że wszystko w porządku.
    Po pierwsze, wątek nazywa się Wybory prezydenckie 2015, więc to rozmowa nie na temat, bo prezydent żadnej większej zmiany nie jest wstanie dokonać.

Po drugie, nie raz pisałem ze skłaniam się ku liberalizmowi gospodarczemu, ale znam ekonomie na tyle by wiedzieć ze zmiany w tym kierunku muszą być stopniowe.
    Zaufam pierwszemu liberalnemu politykowi który uczciwie stwierdzi ze zmiany muszą by czasochłonne i będą wymagać ciężkiej pracy.
    Cudotwórcom z góry dziękuje.
    Do tego momentu będę głosował na polityków zapewniających "stabilizacje".
    Wole mieszkać w obecnej "gorzej być nie może" Polsce, niż w Somalii stworzonej przez populistów.

BTW. Jeśli zależy ci na szybkiej zmianie, to spal na probe cały swój dobytek, przekonasz się na własnej skórze ze nie każda zmiana wpływa pozytywnie na poprawę warunków życia.
    Jak dla mnie twoje stwierdzenie nie ma sensu. Uważasz, że tylko krytykujemy, a nie umiemy docenić tego co mamy obecnie. Według mnie w Polsce może nie jest najgorzej, ale mogłoby być dużo lepiej.
    Wybacz ale nie czytałeś ze zrozumieniem.
    Protestowałem przeciwko stwierdzeniu "gorzej być nie może", a wy staracie mi się w mówić że chodziło mi o jakąś pochwalę dobrobytu.
    Przepraszam, ale mieszkamy w Polsce, piszemy w języku polskim, słowa gorzej być nie może i mogłoby być dużo lepiej maja zupełnie rożne znaczenia.

W stwierdzeniu do którego się odniosłeś chodziło wyłącznie o to ze wbrew propagandzie opozycji i pseudo raportom (opartym na badaniu opinii i zaufania) nasza służba zdrowia jest o niebo lepsza od afrykańskiej.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #53 dnia: Lutego 13, 2015, 14:08:17 »
    Mieszkasz w jaskini
    <rozglądasz się>
    W oddali ktoś mieszka w ziemiance
    <myślisz sobie>
    <Kurczę, musiałbym też wybudować sobie to żeby lepiej żyć>
    Waldzios wali cię maczugą po głowie
    <PATRZ TAMCI ŚPIĄ POD GOŁYM NIEBEM I SRAJĄ POD SIEBIE>
    Waldzios odchodzi
    <myślisz sobie>
    <W sumie to dobrze że mam jaskinie>

ROZWÓJ LVL EXPERT
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lutego 13, 2015, 14:10:14 »
    Zaczęło się od hasła "gorzej być nie może", które teraz próbujesz na siłę zrównać z hasłem "jest źle".

Ile Ty człowieku masz lat? Nawet dziecko wie, że "gorzej być nie może" to takie umowne hasło, którego nie bierze się dosłownie, bo w rzeczywistości jakkolwiek źle by nie było, to zawsze może się jeszcze coś pochrzanić. To jest przecież tak oczywiste, że nikomu tego wyjaśniać nie trzeba. Przynajmniej tak myślałem, ale widzę, że ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać...

Tutaj zostało to użyte do sytuacji politycznej i moim zdaniem prawidłowo, bo nawet gdyby obecny rząd wymienić na bandę szympansów, to byłoby lepiej - może nie byłoby żadnych nowych, pozytywnych zmian, ale też i nie byłyby w stanie uchwalić żadnej szkodliwej dla obywateli ustawy, nie byłoby afer i przekrętów na grube miliony na samym szczycie, a to już byłaby bardzo miła odmiana.
    Tak naprawdę to nie wyobrażam sobie kto nowy musiałby w Polsce dojść do władzy, aby obywatel czuł się jeszcze bardziej szczuty i poniewierany, niż ma to miejsce obecnie.

Co innego stwierdzenie "gorzej być nie może". Według mnie to oczywiste kłamstwo. Czysta propaganda, na której opiera się program większości populistów, próbujących maskować ze ich pomysły mogą zrobić więcej złego niż dobrego.

Czekaj, chwila... Która to partia zasłynęła tym, że jej program wyborczy opierał się na zasadzie "wybierzcie nas, bo inaczej wygrają tamci i będzie znacznie gorzej", na którą to partię i jakich ludzi się głosowało, by rzekomo "wybrać mniejsze zło". Któż to wprowadził do polityki i zaczął nagminnie używać? Kurde, nie mogę sobie przypomnieć... Któż to mógł być? ;)

O i o tym właśnie pisałem. Nie interesują was liczby, procenty, dane statystyczne, takie raporty dogodnie ignorujecie. Musicie sięgać do pseudo-raportów w których zamiast faktów są "opinie" i "statystki zaufania".

Nie podałem źródła, nie widziałeś tych danych i wykresów na oczy, ale już oczywiście wiesz, że są to pseudo-raporty i zawierają tylko opinie typu "bo zupa była za słona", zamiast danych statystycznych.

Mnie interesuje ilu Kowalskich i Nowaków przeżyło operacje bez powikłań, was czy smakowała im zupka w szpitalnej stołówce.

Taaa, już Ty wiesz co mnie interesuje.

Do tego momentu będę głosował na polityków zapewniających "stabilizacje".
    Wole mieszkać w obecnej "gorzej być nie może" Polsce

O k***a. Nie mam więcej pytań. :|
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2015, 15:40:09 wysłana przez sir Luca »

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lutego 13, 2015, 14:33:21 »
    Ile Ty człowieku masz lat? Nawet dziecko wie, że "gorzej być nie może" to takie umowne hasło, którego nie bierze się dosłownie, bo w rzeczywistości jakkolwiek źle by nie było, to zawsze może się jeszcze coś pochrzanić. To jest przecież tak oczywiste, że nikomu tego wyjaśniać nie trzeba. Przynajmniej tak myślałem, ale widzę, że ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać...
    Super, to może przy swoich hasłach umieszczajcie zawczasu znaczki "umowne hasło" .
    Bo wygląda na to ze piszecie to co wam ślina na język przyniesie, a potem gdy się wasz przyłapie na użyciu  fałszywych argumentów musicie się tłumaczyć...

Dla was "umowne hasło", dla mnie kłamliwa propaganda.
    Tak naprawdę to nie wyobrażam sobie kto nowy musiałby w Polsce dojść do władzy, aby obywatel czuł się jeszcze bardziej szczuty i poniewierany, niż ma to miejsce obecnie.
    Chłopie, zadzwoń to telefonu zaufania, albo znajdź jakiegoś psychologa, masz poważne problemy.
    Mieszkasz w jaskini
    <rozglądasz się>
    <myślisz sobie>
    <Kurczę, musiałbym też wybudować sobie to żeby lepiej żyć>
    <PATRZ TAMCI ŚPIĄ POD GOŁYM NIEBEM I SRAJĄ POD SIEBIE>
    Waldzios odchodzi
    <myślisz sobie>
    <W sumie to dobrze że mam jaskinie>

ROZWÓJ LVL EXPERT
    Mieszkasz w jaskini
    <rozglądasz się>
    <myślisz sobie>
    <Kurczę, rozp***lę jaskinie to się magicznie zmieni w ziemiankę>
    <JAK ROZP**LiSZ JASKINIE TO BĘDZIESZ SPAŁ NA GOŁEJ ZIEMI>
    Waldzios wali cię maczugą po głowie ponownie
    <Wybuduj sobie ziemiankę żeby lepiej żyć>
    Waldzios odchodzi
    <myślisz sobie>
    <W sumie to dobrze że mam Waldziosa>

ROZWÓJ LVL GRANDMASTER
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2015, 14:49:32 wysłana przez Waldzios »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Lutego 13, 2015, 15:08:59 »
    Chłopie, zadzwoń to telefonu zaufania, albo znajdź jakiegoś psychologa, masz poważne problemy.

Odpowiem na podobnym poziomie: Chyba Twoja stara. :P

Napisałbym Ci na poważnie na czym to szczucie i poniewieranie polega (bo widzę, że chyba faktycznie żyjemy w innych państwach), z konkretnymi przykładami, ale do Ciebie nic nie dotrze. Ot, beton - nic nie ruszać, jest dobrze, a wszelkie zmiany musiałyby się równać od razu z "rozpierdalaniem" wszystkiego.

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #57 dnia: Lutego 13, 2015, 15:51:16 »
    Wracając do tematu... Ja swój głos oddam na Jacka Wilka.

Pod tym linkiem możecie znaleźć dość ciekawy wywiad na temat jego poglądów:
    Wywiad trwa 45 minut i jest głównie o poglądach gospodarczych, więc jeśli ktoś ma czas i nie zna poglądów tego kandydata, a chciałby się z nimi zapoznać to zachęcam.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #58 dnia: Lutego 13, 2015, 15:54:53 »
    Czasami mam wrażenie, że niektórym wydaje się jak to takie państwa pokroju Francji czy Niemiec nie mają żadnych problemów i w ogóle cud i malina a rzeki złotem płyną XD  beka z populistycznych cudotwórców. Jak łatwo dojść do władzy? Wmów ludziom że jest źle, tragicznie i jeszcze gorzej i w ogóle to będzie gorzej o ile ciebie nie wybiorą bo ty przecież wiesz jak rozwiązać wszelkie problemy. Kiedy wybiorą ciebie każdy będzie miał duży dom, wysoką wypłatę i nowy samochód...
    Rząd non stop się chwali wątpliwymi sukcesami ale z drugiej strony wychodzi kontra. Ta kontra jest obecnie nawet bardziej agresywna - propaganda porażki. WSZYSTKO SIĘ SYPIE, JEST ŹLE, SUFIT CI ZLECI NA ŁEB, ALE NIE ZLECI JEŚLI ZAGŁOSUJESZ NA XXX.
    To robiła Platforma, to robi dziś PiS, to robią inne partie opozycyjne. Wszystko to jest elementem wojny o głosy. Przecież gdyby oni robili te rzeczy które krytykują, to one by były dobre. Śmiesznym przykładem jest SLD, które samo dało dupy a dziś wiedzie prym w krytyce innych. Oczywiście na populizmie łatwo pojechać więc ten kierunek obiera niemal każda duża opozycja dopasowując się do swojego głównego targetu, przy tym rozszerzając zakres o ludzi z innymi poglądami poprzez intensywne narzekanie na wszystko... ano parę głosów wpadnie, może jakiemuś "lewakowi" (jak to zwykli mawiać prawicowcy na studiach humanistycznych którzy i tak skończą za ladą w KFC, tym bardziej w swoim raju Nowej Prawicy), znudził się program SLD, albo go rozczarował. Oczywiście ludzie którzy zbyt się wczuwają i utożsamiają z danymi partiami czy poglądami politycznymi podłapią nutę.

Według mnie najlepiej będzie jeśli przewaga dwóch partii PO i PiS upadnie. Obie partie zawiodły ale obie są najgłośniejsze. Nieprzerwany jazgot "gwiazd" polityki obrzucających się nawzajem zarzutami, choćby o  to kto bąka puścił głośniej a czyj bardziej śmierdzi nic nowego nie wnosi ani nie sprzyja zmianom. Same te gwiazdy też nic nie wnoszą i powinny wylecieć na zbity ryj. Jak widzę oszołomów pokroju Niesiołowskiego, Macierewicza czy Błaszczaka nie mam pojęcia co oni w ogóle robią w tym "biznesie" poza swoimi pseudoideologicznymi wojenkami. Tępe buractwo.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #59 dnia: Lutego 13, 2015, 16:42:21 »
    Ja chciałbym ogólną debatę kandydatów. Kukiz i Korwin w jednym studiu z betonem to byłoby coś.
    Ale prawdopodobnie takiej nie będzie....