Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73043 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 11, 2015, 14:26:37 »
    No cóż zamknąłeś kompletnie dyskusję nie podałeś żadnych argumentów. Napisałeś tylko jedno wielkie NIE do tego komentarz o spaniu :D Cóż niestety uważam Cię za zaoranego, przykro mi. Próbowałem jednak przerosła Cię wymiana na argumenty. Z chęcią jednak wysłucham gdybyś jednak podjął rękawice czemu JKM jest taki zły ale konkretnie.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 11, 2015, 17:01:15 »
    Z chęcią jednak wysłucham gdybyś jednak podjął rękawice czemu JKM jest taki zły ale konkretnie.
    Dla mnie to jest proste, jeśli ktoś całe życie żył z pieniędzy po mamusi, a uważa się za eksperta od ekonomii, to śmieje mu się w twarz.
    A jeśli będąc ojcem nie wiadomo ilu bękartów, twierdzi ze jest autorytetem moralnym i obrońcą tradycyjnych wartości, to śmiech piskliwy we mnie wzbiera.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 11, 2015, 17:56:55 »
    No i ? Co to ma za związek z programem gospodarczym dla Polski, który ma receptę na aktualną sytuację?

« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2015, 18:09:58 wysłana przez ^IvE »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 11, 2015, 18:11:16 »
    No cóż zamknąłeś kompletnie dyskusję nie podałeś żadnych argumentów. Napisałeś tylko jedno wielkie NIE do tego komentarz o spaniu :D Cóż niestety uważam Cię za zaoranego, przykro mi. Próbowałem jednak przerosła Cię wymiana na argumenty. Z chęcią jednak wysłucham gdybyś jednak podjął rękawice czemu JKM jest taki zły ale konkretnie.
    No cóż, ja argumenty podałem. Waldzios też.
    Wygląda to tak jakbyś spodziewał się argumentów typu: Korwin maltretuje kobiety, jest za Hitlerem itp.
    Nie podaliśmy tego typu argumentów, więc uznałeś, że nasze argumenty argumentami nie są i wygrałeś dyskusję.

Bonus, Wipler AD 2012 zaorał program KORWiNa i Wiplera AD 2015.
    https://www.youtube.com/watch?v=FTFvCAfccCg
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 11, 2015, 18:28:03 »
    Ludzie zainteresowani rozmawiają nt. programu kandydata sensu tego programu.

Co do Wiplera on nie kandyduje to co za sens wstawiania go :D

Przykro mi Panowie, hejtujecie dla samego kwasu.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 11, 2015, 19:03:27 »
    Dyskutowałem na temat kandydata, przecież nie zmieni konstytucji będąc jedynie prezydentem.

Co do Wiplera on nie kandyduje to co za sens wstawiania go :D
    Bardzo dużo sensu to ma, bo wypowiada się na temat Korwina i korwinistów pod różną postacią(UPR, KNP).

Wydaje mi się(być może niesłusznie), że wypowiadam się składnie i konkretnie. Chyba, że chcesz po prostu sobie przytakiwać na temat tego jaki to Korwin nie jest boski i genialny.

No i ? Co to ma za związek z programem gospodarczym dla Polski, który ma receptę na aktualną sytuację?
    Czyli to, że ma w poważaniu wartości, których mieni się obrońcą nie ma kompletnie znaczenia? To tak jakbym opowiadał jakim to nie jestem obrońcą praw zwierząt, jednocześnie mając gospodarstwo na którym trzymam w skandalicznych warunkach trzodę, dodatkowo stosując ubój rytualny.

Tak się tobie jedynie wydaje. Podaj argumenty.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 11, 2015, 21:14:46 »
    A co program gospodarczy ma wspólnego z prezydenturą??

To tylko świadczy ze pcha się na stanowisko na które nie tylko nie ma kwalifikacji, ale nawet nie zna jego uprawnień.
    Polecam lekturę konstytucji:
    Rozdział V. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej
    Gdyby kandydował na króla/cesarza/cara(*niepotrzebne skreślić) to można by o jego programie rozmawiać. Tymczasem kandyduje na prezydenta, jakby nie patrzeć funkcje reprezentacyjną, więc ten program to zwykłe urojenia.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 11, 2015, 22:07:08 »
    JKM. Za młodu socjalista i członek partii komunistycznej, (mam w d*pie te jego powiedzonka, że za młodu jest się socjalistą, żeby na starość być fajnym), dźgnięty nożem, śpi w Europarlamencie, mimo że miał tam robić burdel (siła już nie ta...), Bez żadnych spektakularnych sukcesów w polityce mimo bycia jednym z najstarszych i najbardziej doświadczonych polityków, bawi się w dawanie klapsów Boniemu, konserwa z dwójką nieślubnych dzieci, od którego można by pewnie wykupić cały kraj, jakby się zaoferowało jakiś fajny harem młódek, zakłada partię, później kolejną, która ma być lepsza, później kolejną, która ma być tak samo dobra jak poprzednia, no ale.. No nie wiem, drugi raz to się nauczył na błędach? Zawiodło go otoczenie? Niezły polityk, nie potrafi sobie dobrać sprzymierzeńców.. To ma być lider? Partia przesiąka prezesem jak kobiety poglądami za pomocą spermy, przynajmniej według Janusza, a ja na taką partię nie zamierzam zagłosować. Nie mówiąc już o nim samym.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 11, 2015, 22:20:15 »
    Idź śmieszkować gdzie indziej.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 13, 2015, 08:59:22 »
    Korwin doskonale sobie zdaję sprawę z kompetencji prezydenta. W aktualnej sytuacji może rozpropagować swoje poglądy tylko przy okazji kandydowania. Do tego od czegoś trzeba zacząć, same kompetencje prezydenta w aktualnej sytuacji nie dadzą mu środków do realizacji władzy. Jednak Wy chyba nie rozumiecie jednej podstawowej rzeczy. Korwin jest za zniesieniem tego systemu. Ewentualne objęcie stanowiska prezydenta ułatwiło by mu (szczególnie dzięki zwierzchnictwu nad armią) zmianę lub gwałtowne przyczynienie się do zmian. Tym bardziej, że ma stanowisko weta oprócz absulrdarnych ustaw. Jednak najpierw trzeba wyjść z zaścianka polityki stąd i próbować coś ugrać w aktualnej chorej sytuacji. Korwin obiecuje i Korwin słowa dotrzyma tylko niekoniecznie środkami demokratycznymi po objęciu prezydentury, w pysk Boniego strzelił jak obiecywał a więc tutaj słowa też dotrzyma.

Zresztą i tak gorzej już nie będzie w tym kraju, trzeba dać szansę komuś z konkretnym pomysłem:

https://www.youtube.com/watch?v=b-N5YzFLyes
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2015, 09:12:06 wysłana przez ^IvE »

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 13, 2015, 10:43:53 »
    A moim zdaniem Korwin , przenosząc się z partii do partii, tworząc nowe, prowadzi dywersyjną działalność rozbijającą jedność prawicy.
    A z dostępem do broni to nie wiem czy z polskim temperamentem by to przeszło.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 13, 2015, 11:15:03 »

Zresztą i tak gorzej już nie będzie w tym kraju, trzeba dać szansę komuś z konkretnym pomysłem:
    Naprawdę ci współczuje, najwidoczniej żyjemy zupełnie w innych krajach.

Może zrobimy zrzutkę na forum i wyślemy ci jakieś paczki z żywnością albo ubraniami, skoro jesteś w tak złej sytuacji ze gorzej być nie może.

Wyjechał byś raz w życiu za granice, najlepiej gdzieś na wschód, zobaczył jak ludzie żyją, to byś przestał takie bzdury wypisywać.

Najśmieszniejsze ze w tym kraju najbardziej narzekają ci którym najlepiej się powodzi, górnicy z ich 14 i 15 pensjami, rolnicy z KRUSem i brakiem podatków, kler z miliardowymi dopłatami z budżetu, prezes Jarosław żyjący na koszt państwa, oraz oczywiście krul JKM z milionami odziedziczonymi po mamusi.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 13, 2015, 11:26:40 »
    Waldzios,
    Porównywanie Polski do biednych krajów wschodnich jest bezcelowe. Równie dobrze można porównać nasz kraj do zachodnich i powiedzieć, że to my jesteśmy biedni. Zawsze gdzieś jest lepiej a gdzieś gorzej. A moim zdaniem Polska jakiś potencjał jednak ma, ale go nie wykorzystujemy. Ludziom nie podoba się przede wszystkim to w jaki sposób państwo jest rządzone, ostatnio same afery a pozycja naszego kraju na arenie międzynarodowej to śmiech. Poza tym, na wschodnich granicach naszego kraju panuje spory procent bezrobocia.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 13, 2015, 11:33:19 »
    Wyjechał byś raz w życiu za granice, najlepiej gdzieś na wschód, zobaczył jak ludzie żyją, to byś przestał takie bzdury wypisywać.

Co tam na wschód - do Afryki niech pojedzie. Niech zobaczy jak się żyje np. w Etiopii czy Somalii. Wtedy to dopiero będzie wiedział!

Tylko zaraz, chwila... po kiego ch**ja ma to robić? My nie mieszkamy ani na wschodzie, ani w Afryce. Mieszkamy w Polsce, w kraju, który jest członkiem Unii Europejskiej, ma narzucone unijne ceny i unijne regulacje. To nie na wschód powinniśmy zatem patrzeć, tylko na zachód i to właśnie do zachodu powinniśmy się porównywać.

Wystarczy spojrzeć na opracowania dotyczące różnych aspektów życia w państwach całego świata i odnaleźć gdzie tam plasuje się Polska.  Okazuje się bowiem, że w wielu sprawach, zwłaszcza tych bezpośrednio dotykających obywateli i wpływających na jakość ich życia (np. podatki, służba zdrowia), bliżej nam do biednych krajów trzeciego świata, niż do naszych europejskich sąsiadów. No ale przecież jest wspaniale -  PO tak mówi, media tak mówią, więc tak musi być.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 13, 2015, 11:51:43 »
    Waldzios,
    Porównywanie Polski do biednych krajów wschodnich jest bezcelowe. Równie dobrze można porównać nasz kraj do zachodnich i powiedzieć, że to my jesteśmy biedni. Zawsze gdzieś jest lepiej a gdzieś gorzej. A moim zdaniem Polska jakiś potencjał jednak ma, ale go nie wykorzystujemy. Ludziom nie podoba się przede wszystkim to w jaki sposób państwo jest rządzone, ostatnio same afery a pozycja naszego kraju na arenie międzynarodowej to śmiech. Poza tym, na wschodnich granicach naszego kraju panuje spory procent bezrobocia.
    Przepraszam, ale odpowiadałem na stwierdzenie "Zresztą i tak gorzej już nie będzie w tym kraju",  czyli pisząc "Zawsze gdzieś jest lepiej a gdzieś gorzej" tylko potwierdzasz moje słowa .
    Co tam na wschód - do Afryki niech pojedzie. Niech zobaczy jak się żyje np. w Etiopii czy Somalii. Wtedy to dopiero zobaczy!
    Znaczy ze jednak może być gorzej, czyli sam potwierdzasz ze wasza propaganda kłamie.

Podstawy logiki mówią ze jeśli podstawowe założenia są fałszywe, to cała teoria jest fałszywa.
    Tylko zaraz, chwila... po kiego ch**ja ma to robić? My nie mieszkamy ani na wschodzie, ani w Afryce. Mieszkamy w Polsce, w kraju, który jest członkiem Unii Europejskiej, ma narzucone unijne ceny i unijne regulacje. To nie na wschód powinniśmy zatem patrzeć, tylko na zachód i to właśnie do zachodu powinniśmy się porównywać.
    Żeby bzdur nie wypisywać... 
    Zawsze lepiej zobaczyć biedę w obcym kraju, niż z powodu ignorancji głosować na pseudo ekspertów od ekonomi którzy chcą man Somalię na miejscu urządzić.., bo gorzej być nie może.

Porównywanie z Polski krajami zachodniej Europy które nie maja za sobą 50 lat socjalizmu, jest tak samo absurdalne jak porównywanie z krajami afrykańskimi.
    Zresztą pisałem o wschodzie, o krajach dawnego bloku wschodniego, jak Ukraina czy Rumunia.

Uwzględniając naszą pozycje geopolityczną, uwarunkowanie historyczne, i dziesięciolecia zapóźnienia (lata socjalizmu) oraz brak istotnych surowców naturalnych, to nasza sytuacja gospodarcza jest o wiele lepsza niż można by się spodziewać.
    Wystarczy spojrzeć na opracowania dotyczące różnych aspektów życia w państwach całego świata i odnaleźć gdzie tam plasuje się Polska.  Okazuje się bowiem, że w wielu sprawach, zwłaszcza tych bezpośrednio dotykających obywateli i wpływających na jakość ich życia (np. podatki, służba zdrowia), bliżej nam do biednych krajów trzeciego świata, niż do naszych europejskich sąsiadów. No ale przecież jest wspaniale -  PO tak mówi, media tak mówią, więc tak musi być.
    To już zależy czy dane bierzesz z roczników statystycznych i oficjalnych raportów, czy gadzinówek i broszurek propagandowych.

No ale przecież jest wspaniale gorzej już nie będzie w tym kraju -  media tak mówią krul tak mówi, więc tak musi być.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2015, 12:20:53 wysłana przez Waldzios »