Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pieśń Lodu I Ognia (Gra O Tron) // Możliwe Spoilery !!  (Przeczytany 53654 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Odp: Pieśń Lodu I Ognia (Gra O Tron) // Możliwe Spoilery !!
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 30, 2014, 13:27:34 »
    Nom to byłoby fajne
    Ps kogo uważacie za prawowitego króla Westeros, a jak myślicie kto wygra gre o tron ^^
    (click to show/hide)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 30, 2014, 14:13:02 »
    Nie mam ulubionej lokacji, bo całe Westeros i wszystko naokoło jest odpychające/groźne/smutne/puste, ale chyba najbardziej podobają mi się tereny za murem, zwłaszcza
    (click to show/hide)
    . A chciałbym zostać czerwonym kapłanem, bo poza
    (click to show/hide)
    to Chlor wydaje się być silny, a w przeciwieństwie do Innego nie chce znekrofilić wszystkiego od Północy do Dorne.
    Królem zostanie Hodor, a jeśli ktoś inny, to szansa na wytypowanie końcowego wyniku jest praktycznie niemożliwa - są Biali Wędrowcy, są Varys i Littlefinger, a oprócz tego masa królów i ludzi, którzy czekają na okazję do wbicia komuś noża w plecy. Pozostaje mieć nadzieję, że żaden Targaryen nie zasiądzie na tronie.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 30, 2014, 14:24:10 »
    Nom to byłoby fajne
    Ps kogo uważacie za prawowitego króla Westeros, a jak myślicie kto wygra gre o tron ^^

Prawowity Król Westeros ? Stannis, natomiast koronę powinien nosić Tywin.

Kto wygra grę o tron ? Zależy o który. Ten który daje władze na papierze czy ten którym jest lojalność. Cóż, mam nadzieje, że jeźdźcy smoków. (lub któryś z nich)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 30, 2014, 15:24:27 »
    Według mnie 2x Stannis
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 30, 2014, 21:58:41 »
    Nie chcę Cię martwić Baldwin ale Tywin umarł i już nigdzie nie zasiądzie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 30, 2014, 22:04:36 »
    Można wręcz powiedzieć, że się zasiedział na amen. Lub zasiadł ostatecznie i trwale. Czy też, że nie każdy królewski stolec jest ze złota lub przetopionych mieczy.

Ale morał z historii jest taki, żeby zawsze zamykać się od wewnątrz w kibelku.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 30, 2014, 22:11:15 »
    Ale morał z historii jest taki, żeby zawsze zamykać się od wewnątrz w kibelku.
    Nie polecam, zatrzasnąłem się kiedyś, i musiałem drzwi wyważyć. Do dzisiaj się wszyscy w rodzinie ze mnie śmieją :(

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 30, 2014, 22:24:12 »
    Zaś twojej historii morał jest taki, żeby stosować blokadę zasuwową, a nie wbudowaną w drzwi. Lub profilaktycznie co jakiś czas robić stress-testy tejże blokady.
    Wbrew pozorom to są bardzo poważne, życiowo-psychologiczne kwestie. A wręcz państwowe!

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 31, 2014, 11:06:17 »
    Nie polecam, zatrzasnąłem się kiedyś, i musiałem drzwi wyważyć. Do dzisiaj się wszyscy w rodzinie ze mnie śmieją :(

Co jest XDD

Jestem tego świadomy, dlatego napisałem, że Stannis. Natomiast chciałbym by zasiadł tam Tywin bo jako jedyny był tego godny ;(

Jak myślicie, kto zabił Joffrey'a ? Mimo tego, że dla mnie sprawa jest dość oczywista - Olenna Redwyne (Podobnie jak z Catelyn Tully, wielu nadaje jej nazwisko męża co w Westeros jest błędem) to słyszałem teorie o Littlefingerze który był genialny, a poza tym jaki honorowy bo uratował Sansę, omg !!11

Co Wy sądzicie na ten temat ?

P.S: Najbardziej bekowa teoria jaką słyszałem:

Pyro: Nie tak naprawdę to Cersi go zabiła bo wolała Tomena i nie mogła go znieść na tronie
    [12pp]Baldwin: Staary, ciężko by mi było w to uwierzyć, spójrz na jej zachowanie po jego śmierci. To byłoby głupie
    Pyro: Nie po prostu ona chciala juz go miec na tronie bo nim sie mogla zajmowac a Joffrey byl za stary juz

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 31, 2014, 11:50:21 »
    Olenna we współpracy z Littlefingerem. Tyrellowie to cwane bestie i są w zasadzie najsilniejszym rodem w Westeros obok Dorne i Lannisterach(którzy utracili najlepszych przywódców, a także wykrwawili się w walce z królami). Chciałbym przypomnieć, że jest taki panicz Willas Tyrell - oczytany kaleka bez żony. który jest wart więcej niż jego ojciec, a któremu proponowano już Sansę i Cersei. Jeśli dobrze go wżenią, to znajdą się na 1 miejscu w rankingu.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 31, 2014, 12:50:23 »
    Olenna we współpracy z Littlefingerem. Tyrellowie to cwane bestie i są w zasadzie najsilniejszym rodem w Westeros obok Dorne i Lannisterach(którzy utracili najlepszych przywódców, a także wykrwawili się w walce z królami). Chciałbym przypomnieć, że jest taki panicz Willas Tyrell - oczytany kaleka bez żony. który jest wart więcej niż jego ojciec, a któremu proponowano już Sansę i Cersei. Jeśli dobrze go wżenią, to znajdą się na 1 miejscu w rankingu.

Willas Tyrell + Garlan Tyrell - Dowódca i wojownik, lepszy niż Loras. Spokojny, zdyscyplinowany, pewny siebie na polu bitwy. Nie wiem jakie są jego relacje z bratem ale jeżeli będą współpracować to Reach stanie się potęgą.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 31, 2014, 13:02:55 »
    A to nie było powiedziane w serialu nawet (nie wiem jak w książce) że Olenna i Baelish go załatwili?
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 01, 2014, 13:53:34 »
    Dla mnie sprawa jest taka, że pisarz tworząc książkę ma jakąś wizję, nie wymyśla zakończenia po napisaniu nawet jednego rozdziału, zna je nim zacznie pisać. Martin wzoruje się na wojnie 2 róż. Wygrał ją Tudor. Aegon Targaryen ma wszelkie cechy Henryka Tudora i popiera go Varys. Poprze go Dorne.
    Teraz wystarczy aby Varys użył swoich wpływów i oddał Sanse Stark Aegonowi, w zamian za szereg obietnic dla Baelisha. Ma to uargumentowanie historyczne (Tudor poślubił Elżbietę York, która jednak bardziej pasowałaby do młodej Lannisterówny co także jest możliwe. Trzyma się ją w Dorne a w ten sposób Aegon mógłby przekonać do siebie skałę. Choć małżeństwo z Sansą dałoby mu północ).
    Właściwie małżeństwo Aegona z Sansą skończyłoby książkę. Północ, Dorzecze, Dolina, Dorne stanęłyby po stronie smoka. Historia nadawałaby się na przykazanie, jakim królem trzeba być. Tywin, Robert, Stannis, Joffrey, Robb wszyscy mają wady i to tak wyeksponowane. Aegon wydaję się być właśnie bez wad, aż nasuwa się dodana w serialu rozmowa Tywina z Tommenem jakim królem trzeba być. Może gdzieś tu kryję się sens, dodania jej do serialu.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 01, 2014, 15:38:25 »
    Ja mam tylko pytanie jak już rozmawiamy o Skale. Kto teraz tam rządzi  ? :D

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 01, 2014, 16:13:34 »
    Cersei może dobrać się do władzy. Lancel? Ewentualnie Lannisterowie z Lannisportu.