Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2014 - Temat ogólny  (Przeczytany 34910 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Puchar Polski 2014 - Temat ogólny
    « Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 19, 2014, 23:30:58 »
    Wiesz Warder, uważam osobiście, że każdy kolejny Puchar Polski (przynajmniej do edycji 2013, nie wiem, jak wyjdzie 2014) jest organizowany coraz lepiej, z roku na rok. Tak samo poziom organizacji na scenie- jest coraz lepszy. Więc powoływanie się na reguły sprzed kilku lat nie jest najlepszym argumentem. Zresztą widzę sprzeczności w Twoich postach. Kilka stron wcześniej pisałeś, że to może rozruszać scenę itd oraz chodzi głównie o pożytek z tego i zabawę. Teraz za to chcesz odciąć tych, co grają w klanach zagranicznych (powiedzmy, że SRC nie rekrutuje, to co- mieliby specjalnie do np. PCH dołączyć na stałe, żeby grać w PP? Wyobraź sobie PCH_Harman :P) oraz tych, którzy powiedzmy graja na innych modułach, ale na PP robią GRUPĘ na Native. Według mnie to jest i dla klanów i dla grup, ale z naciskiem na tych pierwszych. Osobiście uważam (nie wiem, jak Rome), że niepotrzebny tutaj wybór: turniej dla klanów czy dla grup. To taka zbędna komplikacja ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Rome

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 19, 2014, 23:42:20 »
    Jakie ja mam zdanie?
    Co do graczy zagranicznych, to uważam, że 1 na mecz 2 na roster jest całkiem w porządku opcją. Ludzi takich jak Rey w WV, Sojetsu w REFie, czy Njunja w WSC nie zaliczałbym osobiście do tych obcokrajowców, bo swoim stażem w klanach pokazali, że nie są tylko 'transferem' na jakiś turniej. Co do klanów/grup, nie mam zastrzeżeń, kto się zapisze, będzie miał chęci i wystarczającą liczbę zawodników to czemu nie?
    DANCE OR GET BANNED

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #107 dnia: Sierpnia 20, 2014, 00:11:19 »
    Lygrys - kilka lat nie grales na serio w wb native i sypiesz przykladami z pp2010/2011 ktore byly chyba najgorszymi pod wzgledem organizacji. kazdy nagle chce robic rewolucje a najbardziej pala sie do tego goscie ktorzy ostatnie mecze native grali w formacie 20 rund. po co zmieniac zasady z 2013? Byly wrecz idealne i mozna po prostu skopiowac regulamin.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #108 dnia: Sierpnia 20, 2014, 11:39:46 »
    Róbcie sobie co checie ale ja jestem aby wykluczyć Sikiciego z turnieju. Według mnie by bardzo psuł ten turniej. Z WNLa też za jego chorągiewstwo zbanowali. Mógłbym do niego napisać, że graj w REFie pod innym ID i on by zagrał. Rozumiem, że SRC nie ma składu ale obcakrajowcy a w szczególnośći Sikici to zły pomysł. Ja wiem, że tylko 3 główne klany są na tyle ogarnięte aby poprosić ich o pomoc to po co robić o dym, zagrjamy bez nich. Mniejsze polskie klany będą miały o to pretensje a nam oni nie są na tyle potrzebni aby między sobą rywalizować. Przemyślcie mój apel.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 20, 2014, 12:41:04 »
    Nie wiem co komu po Sikicim :P Warband to gra klanowa, zawsze byłem tego zdania, chociaż były osoby, które chciały budować ołtarzyki różnym graczom...

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 20, 2014, 12:55:49 »
    Nie wiem co komu po Sikicim :P Warband to gra klanowa, zawsze byłem tego zdania, chociaż były osoby, które chciały budować ołtarzyki różnym graczom...

Sikici_Arthasan

Kto jak kto, ale Sikici może zmienić wynik meczu

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 20, 2014, 14:08:03 »
       Dokładnie. Warband to gra klanowa i trzymałbym się tego, że w turnieju mogą grać tylko klany i gracze którzy są w danym klanie -wyłącznie i na stałe. Sikici jest stawiany za przykład, nie tylko dlatego, że jest dobry. Z tego co wiem, chodzi tu bardziej o to, że bawi się w takie "wspieranie klanów".
       Dla mnie sytuacja gdy "random1" wbija na mecz pod tagiem, fraguje ostro, a potem pod innym tagiem gra na serwerach oficjalnych, nie pasuje do idei turnieju klanów. To najzwyklejszy w świecie merc. Ktoś przytaczał przykład piłkarzy, to porównując to, problem nie tyczy się tego czy można kupować graczy z zagranicy. Chodzi bardziej o to, że np. Legia mogłaby napisać do Ronaldo czy skoro on gra w LM to czy nie chciałby grać w ich barwach w LE...
       Chodzi tu o kwestie tego, że niech turniej wygra jakiś najlepszy PL klan. Niech w finale gra z drugim najlepszym PL klanem. A ostatnie miejsce niech zajmie jakiś słabszy PL klan. Bo co jak co ale wpuszczenie ekipy która na IG nie zagra, za żadne pieniądze z tagiem klanu który wspiera...jest głupie.
       Co do graczy z zagranicy. Fair wobec wszystkich będzie aby utworzyli drużynę. Swoją własną, oddzielną. Będzie jeden więcej faworyt, a nikt nie poczuje się skrzywdzony nagle przytoczonym przez Ciebie Dyktatorze Harmanem, wypaczającym wynik. Wypaczającym. Bo jeśli gra klan A i B a wynik to 9:7, gracz C zaś ma staty na ostatnim spawnie 14:2 to możemy założyć, że bez niego klan B mógłby wygrać. Problem zaczyna się wtedy gdy wszyscy wiedzą, że gracz C nie jest naprawdę w klanie A, tylko pomaga im wygrać turniej. To frustrujące bo przegrany, czuję się oszukany.

Offline Rome

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 20, 2014, 14:21:06 »
    Wątek przeniesiony jakby ktoś szukał.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 20, 2014, 15:11:44 »
    To może walnijcie przepis że gracz z poza granic naszego kraju musi być członkiem klanu rok, albo pól roku, albo ile tam chcecie by mógł grać w swoim klanie na PP?
    Ja tam jestem jak coś przeciwko obcokrajowcom, to puchar polski, wyjątkami sa gracze którzy masę czasu spędzili w swoim polskim klanie
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 20, 2014, 15:21:37 »
    Ho ho, to Sikici niech gra w SRC, w końcu razem grają ponad 2 lata xD

Offline Fasola

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 20, 2014, 15:33:35 »
    Ho ho, to Sikici niech gra w SRC, w końcu razem grają ponad 2 lata xD
    Król słońce Bałbarian wspominał chyba coś duuużo o tej personie ;)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 20, 2014, 15:36:29 »
    No Sikici też grał w REFie to co my go też bierzemy?

Jednak jak już ma gdzieś grać to niech gra w WV bo oni to najbardziej pomocy potrzebują :D

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 20, 2014, 15:55:13 »
    No Sikici też grał w REFie to co my go też bierzemy?

Jednak jak już ma gdzieś grać to niech gra w WV bo oni to najbardziej pomocy potrzebują :D

Dokładnie, WV ma szansę na max trzecie miejsce, im by się chociaż jeden dobry gracz przydał, może Sikici by wycarrował chociaż to drugie, bo o pierwszym to nie mają co marzyć.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 20, 2014, 15:57:43 »
    Tymczasowo to WV chyba walczy w o srebro w LoLu a więc nie wiem czy mają czas :S

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 20, 2014, 15:59:55 »
    MARNA PROWOKACJA!!11onoeneonenoe

To jak z tymi zagranicznymi graczami bo musimy wiedzieć czy dzwonić po kebaby. ( ͡º ͜ʖ ͡º)