Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski 2014 - Temat ogólny  (Przeczytany 34619 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Puchar Polski 2014 - Temat ogólny
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 17, 2014, 20:19:02 »
    SERIO XD TYLE PROBLEMÓW JEST TYLKO NA TEJ SCENIE, LOL XD

Ja to widzę tak. 20 rund, mapy obojętnie jakie ale 2tyg przed info jakie to są. Format 8v8. Maks 2 zagranicznych graczy w rosterze, maks jeden w grze. Takie podstawy od nas. Hej ( ͡º ͜ʖ ͡º)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 17, 2014, 21:12:40 »
    Może trochę cynicznie. Kombinujemy jak konia pod górkę trochę. A po prostu liczy się to aby klany się nie rozpadły w trakcie. Sądzę, że po prostu organizatorzy powinni w kupę zebrać te pomysły i podjać decyzję lub poddać dane rzeczy ewentualnie pod głosowania. Jednak sama dyskusja jest owocna co mnie cieszy.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 17, 2014, 22:01:48 »
    Może trochę cynicznie. Kombinujemy jak konia pod górkę trochę. A po prostu liczy się to aby klany się nie rozpadły w trakcie. Sądzę, że po prostu organizatorzy powinni w kupę zebrać te pomysły i podjać decyzję lub poddać dane rzeczy ewentualnie pod głosowania. Jednak sama dyskusja jest owocna co mnie cieszy.

Nie możecie z tym nic zrobić, jeżeli klan się rozpada w trakcie tunieju oznacza to, że to nie jest klan, tylko grupa dzieci. Zapisując się do turnieju chcesz w nim grać wiedząc, że porażki mogą się zdarzyć, nie jest to powodem do opuszczania turnieju. Nie możecie nic z tym zrobić, co najwyżej to załagodzić co i tak w wielu przypadkach nie pomoże.
    Za dużo kombinowania, a za mało działania :) Jest to zrozumiałem, ponieważ jako organizatorzy chcecie najlepiej dla graczy ale każdemu nie dogodzisz.
    Powodzenia z ogranizowaniem tego turnieju.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 17, 2014, 23:26:57 »
    Moja propozycja - tworzymy propozycje zasad dot. poszczególnych rzeczy. Następnie mamy zapisy na PP2014. Po zapisach robimy spotkanie wszystkich przedstawicieli klanów i robimy głosowanie a propos każdej z tych rzeczy.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 18, 2014, 03:49:47 »
    Co do zagranicznych jak już mamy się pierdzielić z dopuszczaniem jednego to nie dopuszczajmy nikogo.. i tyle.

Brawo! ćabej hci

*Prusak to wporzo gość!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2014, 03:54:02 wysłana przez Blachaaa »
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 18, 2014, 22:13:17 »
    *I chociaż nowe mapki są ok to pograjmy tylko na native'owskich
    Świetny pomysł Blacha.

*I co się tak sadzicie o te grupy jak na 99,9% będzie max 8 zespołów? Ciekawe kto się ma zgłosić jak mało kto gra....poza tym najpierw zróbcie zapisy i ogarnijcie chętnych a potem z liderami wszystkich klanów można obgadać system grup a nie teraz, fanzolenie na zapas
    Jeszcze lepszy, chyba macie nowego współorganizatora ;o
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 18, 2014, 23:15:02 »
    *I co się tak sadzicie o te grupy jak na 99,9% będzie max 8 zespołów? Ciekawe kto się ma zgłosić jak mało kto gra....poza tym najpierw zróbcie zapisy i ogarnijcie chętnych a potem z liderami wszystkich klanów można obgadać system grup a nie teraz, fanzolenie na zapas

No to ciekawy jestem twojego źródła Blacha, możesz je podać? Z mojego źródła (czytaj: od samych zainteresowanych klanów), że 8 to juz jest potwierdzonych. Dochodzą jeszcze te niewypytane, grupy oraz klany, które nie są jeszcze na 100% pewne. Powinno wyjść 12-16 drużyn. Ale ty wiesz pewnie lepiej, skoro tyle grasz :D Albo i zapomniałem o tym poglądzie niektórych graczy- "nie ma mnie, to nikt nie gra i nie ma sceny".

A tymczasem została napisana pierwsza wersja regulaminu. Nie jest skończona i na pewno się pozmienia. Punkty o przebiegu fazy grupowej i pucharowej zostaną przedyskutowane z przedstawicielami klanów. To samo będzie jeszcze z kwestiami takimi, jak ilość graczy zagranicznych na roster. Zanim jeszcze opublikuję regulamin naprawdę proszę o komentarze do niego. Nawet jeśli nie chce Wam się czytać całości, to jeśli każdy odwiedzający przeczyta choć kawałek i zgłosi tutaj swoja uwagę/wątpliwość, to o wiele łatwiej będzie nam go poprawić. Porządny regulamin ułatwi przebieg turnieju.

A więc zapraszam do czytania i przede wszystkim komentowania. Nie krępujcie się nawet sytuacji, w której powiedzmy najpierw czytacie całość, potem sobie przemyślicie dany fragment i skomentujecie go, a potem innego dnia skomentujecie inny fragment- to dla tych, którzy chcą dłużej to analizować -> możecie rozbijać na więcej niż jeden post.. ale nie jeden po drugim :P

(click to show/hide)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 18, 2014, 23:58:49 »
    Można by też dodać punkty regulujące wykonwywanie screenshotów na prośbę sędziego  celu wykrycia WH. Chyba że to przeoczyłem : o

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 19, 2014, 02:17:28 »
    na początku masło maślane, za turniej odpowiedzialni są organizatorzy wymienieni z nicków i tyle. Nie ma co się rozwodzić dalej. Skróciłbym ten regulamin maksymalnie i skupił się na zasadach związanych z rosterami i mapami. To co najważniejsze. Już chyba na tyle dojrzaliśmy aby nie pisać dyrdumałów. A może się mylę, bo jakiś Jacuś Pl potem będzie zarzucał mi, że czegoś nie ma jak krowie na rowie wymienione..

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 19, 2014, 03:59:33 »
    Może i się mylę Dykciu, nawet bardzo możliwe, ale ile klanów czy czegoś tam naprawdę pogra to dowiemy się w praniu.
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 19, 2014, 15:00:20 »
    Dobra robota Dyktator ale na twoim miejscu uprościłbym to. Zasady, które nie wypływają na rozgrywkę, wykreśliłbym. Sporo jest o "Rq", mógłbym zapytać jaki jest w tym interes? Nie, nie pytam ironicznie. Serio tego nie rozumiem. Jak odróżnicie RQ od problemów z grą?

"Mecze zaczynają się o wyznaczonej godzinie"

Przez klany czy organizacje?

3.7|  Grać wolno tylko pod swoimi nickami, pod jakimi jest się zapisanym w rosterze. Wchodzenie pod fake'ami to oznaka braku szacunku do przeciwnika, a na to nie pozwalamy podczas meczu.
    Nie zawsze, były problemy w czasie mistrzostw kawaleryjskich z graczami którym coś strzeliło i zmienili nicki.
    SuleymanKhan a.ka Will a.ka Fietnamczyq. Zwłaszcza jestem ciekawy jak to będzie wyglądało w przypadku TS, mamy zamiar się zapisać ale chcemy grać pod naszymi humorystycznymi nickami. Nie, nie jest to wyraz braku szacunku. Tak się czujemy lepiej.

Co do graczy zagranicznych. Ja bym zakazał używania ich. Dużo było z tym problemów w poprzednich edycjach z tego co kojarzę gdy drużyny zajmujące miejsca w pierwszej trójce posiłkowali mocni gracze.
      Brakuje też informacji o skali. Czy gra się po 8 czy po minimum 8.   

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 19, 2014, 15:03:49 »
    Co do graczy zagranicznych. Ja bym zakazał używania ich. Dużo było z tym problemów w poprzednich edycjach z tego co kojarzę gdy drużyny zajmujące miejsca w pierwszej trójce posiłkowali mocni gracze.
      Brakuje też informacji o skali. Czy gra się po 8 czy po minimum 8.
    Chcesz zakazać bo ich nie macie - wiedziałem że tak będą chciały teamy które nie mają kogo zaprosić. Dużo było problemów? Jakich problemów? WV i SRC i tak by się dostały do finałów nawet bez wsparcia. Nie wymyślaj że były problemy bo nie było żadnych. Zostali dodani do rosterów i po prostu grali.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 19, 2014, 15:08:41 »
    Dobra a jaki jest sens brania takich na puchar Polski? :P

Offline Fasola

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 19, 2014, 16:22:31 »
    Całkowity zakaz nie przejdzie, ktoś wspominał wcześniej o 2 graczach w rosterze, a 1 na mecz. Myślę, ze to jest optymalna opcja dla zwolenników jak i przeciwników. Widzę temat strasznie drażliwy dla co niektórych ;>

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 19, 2014, 17:05:33 »
     Ja tam bym i tak wyciepał zagranicznych. Puchar Polski to Puchar Polski. Zawsze są później jakieś problemy i klany które nagle mają jakiś nowych dziwnych ludków.