Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania EU IV: II]Dyskusja o rozgrywce  (Przeczytany 19960 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Custo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [Kampania Środowa] Dyskusja o rozgrywce
    « Odpowiedź #75 dnia: Lipca 03, 2014, 21:29:49 »
    Eee... do dodania mam tylko tyle, że Dostojewski nazwał jedną książkę Twoim mianem. Nie ma co odpisywać, bo takie bzdury żal podważać, sam je napisałeś, sam się pod nimi podpisałeś, z pewnym typem się nie dyskutuję.

Wybiórczy też jesteś. Najemnicy są wg. Ciebie tak słabi, że Twoje 9k atakowało moje 2k i nie mogło wygrać :( Tacy słabi. Powtórzę więc, że te 2k to też byli najemnicy. I podobnie Nam wyliczasz sojuszników o własnych zapominając albo im umniejszając. Prawda jest taka, że jesteś słaby. To nie jest najgorsze. Jesteś słabym ignorantem! To też jeszcze nie jest najgorsze, o dziwo. Nie dość, że słaby i ignorant, to na tyle zadufany w sobie, że cokolwiek tu nie napiszemy apropos Twojej BUR i jak z doła wyjść to Ty wiesz lepiej...na tyle lepiej, że Twój kraj upadnie w istocie.

Jeżeli posiadasz 3 hanowerskie i wszystkie 3 nawracasz to jest to masowe. Możesz se definiować to teraz. Wg. encyklopedii Arrisa masowe nawracanie zaczyna się od kilkunastu prowincji, w innym wypadku to pierdoła. Nie Arris, nie ustalasz norm i nazywam to masowym.

Nie napisałem dlaczego jesteś lama, a Ty sam wycofywanie sobie przypominasz. Owszem, tam również zlamiłeś, ale to nie były Twoje sztandarowe manewry. Nie rozumiesz podstaw, więc se podaruje tłumaczenia dlaczego przegrałeś, choć sprowadza się to nadal do tego samego - jesteś lama.

I przecież Ty uwielbiasz płakać, przynajmniej mam takie wrażenie, więc nie zgrywaj się i pisz do woli. Odpuszczę sobie dalsze jałowe polemiki, boś...lama, znowu.

Offline pantax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Lipca 03, 2014, 21:32:01 »
    Szybka piłka albo zmniejszycie swój blob albo wyśle na następnej sesji gwarancje habowi i będzie ciekawie.
    manpower na full i się marnuje :(
    Osobiście nie mogę się doczekać,gdyż od 2 sesji walczą ciągle ci sami z tym samym wynikiem więc z chęcią zobaczę coś nowego( nawet w mojej ostatniej wojnie byłem głównie dla zabawy, z założeniem, że bez Prus prawdopodobnie przegramy)

Offline tiomor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 04, 2014, 11:39:20 »
    ^ Podpisuje się pod tym powyżej. Nudno trochę jest.

Jeśli chodzi o rozbicie "blopa" (fajna nazwa btw;P) to nie wiem jak to ma wyglądać. Mam powiedzieć Custo i Pantaxowi "ej sorry, teraz biję się z wami"?
    Ja się mogę spokojnie wycofać z wojen Bra/Hab vs. Swe/Fra. I tak od Austrii nic nie chce, a tym bardziej od Burgundii. Po zajęciu Węgier mogę przejść w tryb simowania i włączać się do walki tyko jeśli pojawi się ktoś trzeci w tych wojnach.

Chciałbym zauważyć dwa fakty spartanie się bronili,a gwarancje w eu4 jakby nie było są obronne. ^^

Ale główny motyw zostanie zachowany, obrona europy przez kebabami :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2014, 15:43:33 wysłana przez tiomor »

Offline Niah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Lipca 04, 2014, 18:43:32 »
    Ja się mogę spokojnie wycofać z wojen Bra/Hab vs. Swe/Fra.

Jesteś już Francji i Szwecji niepotrzebny, spokojnie sami pokonają skład: haba,buru i rosji.
    Więc trochę za późno żeby miało to coś zmienić.

Po zajęciu Węgier mogę przejść w tryb simowania i włączać się do walki tyko jeśli pojawi się ktoś trzeci w tych wojnach.

Weźmiesz sobie Węgry i gdy po kolejnej wygranej blob znów się nakarmi, a hab uzyska pomoc od kogoś to znów pomożesz Francji.
    Moim odwiecznym marzeniem było z pomocą Francji zcorować wiedeń i zmienić tam religię, ale przez was muszę bronić haba. Zemsta będzie straszna.

Ale główny motyw zostanie zachowany, obrona europy przez kebabami :P

Nie zostanie, ani trochę. Propaganda też ma swoje znaczenie, ale z tego co wiem eu4 nie ma takiej funkcji..jeszcze!...żeby wirtualni mieszkańcy prus czytali to forum.

Offline Glaedr

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #79 dnia: Lipca 09, 2014, 15:13:20 »
    Mam kiepską wiadomość dla wszystkich uczestników. Wszystko wskazuje na to, że musimy zakończyć obecną kampanię. Powodem jest wysypanie się dysku u hosta. Poprzez ustawienie opcji zapisu tylko dla hosta, straciliśmy możliwość odzyskania danych z jakiejkolwiek sesji.
    Jednak nie mam planów kończyć rozgrywki całkowicie. Jest to dobry moment, aby zacząć od nowa. Większość już poznała nowego patcha, nowi gracze mają już pojęcie o grze. Zakładam, iż większość zarezerwowała sobie czas na dzisiaj i szkoda byłoby go zmarnować.

W grę wchodzi przemieszanie państw oraz zmiana zasad, tak aby pasowały do nowego patcha.

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #80 dnia: Lipca 09, 2014, 15:55:11 »

Host odzyskujący save...

Offline Glaedr

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 09, 2014, 16:00:13 »
    Oczywiście zapraszam także nowych graczy, kilka miejsc w kampanii ciągle jest.

Offline tiomor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 09, 2014, 17:05:59 »
    Ja jestem chętny ;]

Muszę zmazać z siebie hańbę zdrajcy :D

Offline Arris

• Użytkownik
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 09, 2014, 18:36:24 »
    Ja jestem chętny ;]

Muszę zmazać z siebie hańbę zdrajcy :D

Offline tiomor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 10, 2014, 12:17:14 »

Ale do rzeczy:P

Ma ktoś jakiś poradnik w którym łopatologicznie jest wyjaśniony handel? Co, jak i gdzie robić?;p

Offline Maniak aka Stahp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 13, 2014, 16:12:48 »
    Moja wtyka dała mi cynę, że zaczeliście kampe od nowa, wrzucicie screeny? Najlepiej dużo, tak ze 20 mnie ustatysfakcjonuje, sejwa można udostępniać czy nie?

Offline tiomor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 14, 2014, 13:34:52 »
    Nic się nie działo.

No może poza tym, że nie jestem jedynym, który nie przygarnął Litwy Polską. W przeciwieństwie do mnie Niah nie został rozjechany przez AI :p.
    No i HAB wciągnął nosem Węgry i ma z nimi Unie :[

Offline Arris

• Użytkownik
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 14, 2014, 19:01:24 »
    No i w mojej Szwecji za pierwszym razem dostałem dynastię Wazów :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 14, 2014, 19:23:28 »
    No i oczywiście to że moja Anglia jako jedyna odkrywa Nowy Świat....

Offline tiomor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 14, 2014, 22:29:39 »
    ... do którego nie ma zasięgu :D