Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania EU IV: II]Dyskusja o rozgrywce  (Przeczytany 19946 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Niah

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    [Kampania EU IV: II]Dyskusja o rozgrywce
    « dnia: Maja 29, 2014, 10:20:12 »
    <-- Jeśli temat jest zbędny czy cokolwiek to z pewnością znajdzie się dobra dusza która zmieni czy poprawi -->

Uwielbiam Ottomanów i tyle razy nimi rozpoczynałem grę, więc sam początek raczej mam dobrze opanowany (agresja 10, umiłowanie pokoju 0).
    Dlatego też dziwiłem się waszemu zdziwieniu, że mam naraz (w pewnym momencie) 5 (słownie: pięć) wojen ;)
    Wszystkie wojny poszły po mojej myśli i w krótkim czasie cieszyłem się ze zjednoczenia pod swoim sztandarem ziem na które miałem cory.
    Niestety dalszą agresywną ekspansje zahamowała regencja, ale jednak udało się w czasie całej gry zwasalizować Serbię i Walachię, a także wygrać dwie trudne wojny z Egiptem, z moją zbuntowaną prowincją!
    KaraKaralumpum czy jak to się zwie za bardzo porozpychała się łokciami jak na mój gust i pewnie będzie kolejna do krojenia. Ludność Iraku chce wolności i Sułtan Ottomański tą wolność im da! Jako moich wasali 8)
    Żeby zapewnić sobie spokój na tyłach i jednocześnie tak blisko mojej stolicy odkrawam nożem pleśń jaką jest grecka kultura, nigdy więcej pobłażliwości dla tych pijaków, nierobów i wichrzycieli.

Proszę wszystkich o wysłanie swych dyplomatów do Konstantynopola którzy chcą współpracy z Imperium Ottomańskim.

PS. Jeśli Mugalem straszę rosję Maca, to co potrafię Turcją ;)
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2020, 20:12:15 wysłana przez Moontoor »

Offline obelov

• Użytkownik
    Odp: [Kampania Środowa] Dyskusja o rozgrywce
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 29, 2014, 19:59:52 »
    Jako, że to była moja pierwsza rozgrywka jeszcze raz chciałbym się przywitać.

Początek gry Anglią zdecydowanie nie należał do kolorowych - ostatni raz tę nację wybrałem chyba w EU2. Stąd małe zamieszanie na początku rozgrywki, szczególnie z Calais. Ale bardziej od prowincji, która sprawia same problemy żal mi przerwanego desantu w Szwecji ;)

Dominację w regionie miało podkreślić szybkie podporządkowanie sobie Szkotów. Niestety, obiecujący podbój przerwała Wojna Dwóch Róż. Szkocja straciła zaledwie jedną prowincję, a Anglia pogrążyła się w chaosie. Lancasterowie w końcu pokonali pretendentów i po przywróceniu ładu we własnym kraju wrócili na północ wyspy. Konflikt wciąż trwa, ale na kolejne twierdze wciągany jest krzyż świętego Jerzego, a dyplomaci już kreślą upokarzające Stuartów warunki pokoju.

Offline Glaedr

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 30, 2014, 21:02:19 »
    Prosiłbym wszystkich o napisanie czy są za rozpoczęciem kampanii od nowa czy też nie. Nie zagraliśmy ostatnio długo, a patch jednak zmienia bardzo dużo, jeżeli zaczniemy w przyszłym tygodniu, to zyskamy dwóch graczy oraz znacznie lepszego hosta.
    Co więcej host posiadałby nowe DLC.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 30, 2014, 21:04:55 »
    jak najbardziej za

Offline obelov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 30, 2014, 21:06:39 »
    Jestem na tak.

Przez patch rozumiemy Wealth of Nations tak?

Offline Glaedr

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 30, 2014, 21:10:53 »
    WoN to płatne DLC, patch jest osobno, dla wszystkich. Ale w multi tylko host musi mieć DLC, aby wszyscy pozostali mogli korzystać.

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 30, 2014, 23:42:38 »
    Nie ma dla mnie przesadnie problemu.

Offline pantax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 31, 2014, 14:16:50 »
    Dla mnie też nie ma problemu

Offline Arris

• Użytkownik
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 31, 2014, 19:23:07 »
    Ja tylko mam nadzieję, że w razie nowego startu Anglia nie będzie kolejny raz próbowała nadepnąć na odcisk Burgundii w sprawie Calais. ;)

Offline Niah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 31, 2014, 19:47:37 »
    Ja tylko mam nadzieję, że w razie nowego startu Anglia nie będzie kolejny raz próbowała nadepnąć na odcisk Burgundii w sprawie Calais. ;)

Ja tylko mam nadzieję, że w razie nowego startu burgundia nie będzie kolejny raz próbowała nadepnąć na odcisk Francji w sprawie Calais. ;)

Offline Arris

• Użytkownik
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 01, 2014, 11:39:07 »
    To jak to będzie? Od nowa? chciałbym wiedzieć bo nie wiem z jakiej pozycji mam dyplomację prowadzić ;)

Offline Glaedr

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 01, 2014, 12:36:33 »
    Jeszcze nie wszyscy zagłosowali, ale patrząc na większość to nie ma żadnych przeszkód. Ogłaszam więc, że w środę zaczniemy kampanię od nowa, tym razem o godz. 19. Co do małych zmian w państwach: Corleone przechodzi na ITA. Do gry dołączają Volv oraz Chidori (nowy host).

Offline Niah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 01, 2014, 14:13:08 »
    Czym grają nowi gracze?

Offline Maniak aka Stahp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 01, 2014, 17:16:02 »
    Przez najbliższy miesiąc nie gram w EU, chciałbym chociaż dokończyć poniedziałkową. W ten weekend straszne rzeczy na uczelni się działy i będą działy przez miesiąc więc w środowej moje POL jest wolne, pisałem do Glaedra dzisiaj z tym i się dowiedziałem, że na całe szczęście zaczynacie od nowa i jest jeszcze Volv i Chidori to zapełnicie wolne miejsca więc wam nie zrypie kampanii. Pozdrówki

Offline Glaedr

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 01, 2014, 18:39:52 »
    Tak wygląda ostatecznie podział państw:
    Anglia - Obelov
    Francja - Pantax
    Austria - Glaedr
    Moskwa - Wolf
    Kastylia - Chidori