Napiszę coś szczerze od siebie.
Sytuacja wygląda teraz mniej więcej tak, że gdybyśmy jakimś cudem czy zrządzeniem opatrzności pokonali nr24 czy 92nd, społeczność i tak zareagowałaby na to albo murem milczenia albo komentarzami w stylu "PEWNIE DALI WAM FORY". Opamiętałem graczy 12pp, którzy nie pytają się już mam nadzieje osób zrzeszonych w innych pułkach o dołączenie do nas, ale nie wymagajcie ode mnie abym ubrał się w wór pokutny i udał się niczym cesarz przepraszać papieża. Gdy próbowałem wytłumaczyć sytuacje, zresztą Patrykusowi, że jest mi przykro i osobiście nikogo nie zachęcałem usłyszałem w odpowiedzi, że "Hitler też osobiście nie zabijał". Więc czego wy od nas wymagacie? Przeprosin? Po stokroć, dla świętego spokoju.
Zrozumiałbym sytuację gdyby 12pp dzień po powstaniu nagle rozpoczęło prowokować wszystkie pułki w ich tematach, czy też na serwerach. Ale tak nie było. Ze strony 14pk od początku dało się czuć wrogość, i nie przeszkadzałoby mi to gdybyście poprzestali na wyzywaniu nas na swoim forum, lol. Wy tymczasem, zwłaszcza ty Zbaraski cały czas pchacie się z butami w nasz temat. Ja wam jakoś tego, że na chwile obecną w tej waszej kawaleryjskiej lidze jeszcze przed spotkaniami z faworytami jesteście na ostatnim miejscu nie wypomniałem do tej pory. Nie chce teraz was prowokować ani obrażać, tylko zrozumcie, że każdy pułk ma swoje tempo rozwoju. Gdy będziemy gotowi, sami jako najmłodszy pułk z Polski zapytamy się bardziej doświadczone regimenty czy nie chciałyby z nami zagrać. Teraz sobie trenujemy, naszym celem jest przygotowanie się do NWLa jeśliby znalazło się dla nas miejsce w kolejnym sezonie w lidze 3, i idzie nam powoli coraz lepiej. Wam, 14pk radzę się skupić na sobie, wszystkim to wyjdzie na zdrowe, może wyciągnięcie się z tego ostatniego miejsca w tabeli.
Ze swojej strony kończę, temat zapewne zostanie chwilowo zamknięty przez nas samych, tak jak kiedyś 92nd zrobiło to na FSE. Nie chcemy awantur, skoro wam nudzi się w domu w taką ładną pogodę, to jest to wasza sprawa. My z wami dyskutować nie chcemy.
Pozdrawiam i z góry zapewniam, że powyższy tekst nie miał na celu obrażenie kogokolwiek czy sprowokowanie. Właściwie to prosiłbym i apelowałbym do rozsądku osób z 14pk aby dalszych komentarzy nie było, gdyż w przypadku ich pojawienia się będziemy zmuszeni prosić administrację strony o kolejne wyczyszczenie wątku ze zbędnego spamu. Oszczędźcie sobie czas, weźcie dziewczynę, psa czy co tam macie na spacer i tyle :P