Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][12pp] 12. Pułk Piechoty  (Przeczytany 87287 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Napoleonic Wars][12pp] 12. Pułk Piechoty
    « Odpowiedź #120 dnia: Lipca 30, 2014, 23:11:10 »

30.07.2014

12'ty Pułk Piechoty zwyciężył dziś w cotygodniowej bitwie 33rd na piechocie. Wystawiliśmy 50 osób i razem z LI_Ulster oraz Izm_LG stanęliśmy na przeciw 33rd wraz z 3rdKGL. Wynik to 3-2 dla nas.

Pułk doczekał się własnej sekcji kawalerii (Huzarzy) - wynoszącej 20 osób - dowodzonej przez Rotmistrza Vizimira. Już teraz możecie składać podania do kawalerii na www.12pp.cba.pl

Piechota, Kawaleria, Grenadierzy. 180 osób w pułku. W cztery miesiące, udowodniliśmy, że zaangażowanie i ciężka praca włożona w pułk, jest stanie dorównać tworom istniejącym od wielu lat. Dołącz do nas, wspólnie z nami rywalizuj w nowym sezonie NWL i baw się na przestrzeni wielu gier.

12'ty Pułk Piechoty

Major Baldwin,
    12'ty Pułk Piechoty.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Zus_Tremo

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • "Chciałem dobrze,a wyszło,jak zwykle"-Hubal
    « Odpowiedź #121 dnia: Lipca 30, 2014, 23:39:03 »
    Powodzenia na NWL'u!

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Lipca 31, 2014, 09:52:59 »
    Powodzenia na NWL'u!

Wzajemnie. Drugi post - dotyczący kompanii - został zaktualizowany.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2014, 12:31:35 wysłana przez Baldwin »

Offline Celtic_William

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    • Oyche Doni$ spec od białej broni
    « Odpowiedź #123 dnia: Lipca 31, 2014, 19:39:26 »
    Wkoncu cav :D
    Kolega Miłosz, Will, Suleyman, Fietnamczyg
    Sprawy na włosku załatwiam po włosku

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Sierpnia 13, 2014, 22:52:16 »

W pułku powstała nowa sekcja - Artylerii, prowadzona przez Porucznika Polana. Sekcja posiada 20 osób.

Pułk rozrósł się do liczby 190 ludzi i jesteśmy już blisko upragnionej dwusetki. Trenujemy do NWL'a, na bitwach mamy wciąż po 50 osób, więc aktywność nie spada.

Planujemy nadać nową szatę graficzną dla tego tematu oraz przygotowujemy pewną niespodziankę, której szczegóły już niebawem znajdą się tutaj.

Rekrutacja na stronie: www.12pp.cba.pl

TEMAT DO ARCHIWUM PLZ

Drugi post zaktualizowany.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2014, 15:39:41 wysłana przez Baldwin »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Października 01, 2014, 20:38:49 »

1.10.2014

W "Dwunastym" nadszedł czas na zmiany. W związku z nauką i brakiem wolnego czasu, Pułkownik Warder zrzekł się swojej rangi na rzecz Majora Baldwin'a. W imieniu 12'tego Pułku Piechoty dziękuje Ci za twój wkład i pracę włożoną w pułk, powodzenia.

Z dniem dzisiejszym z pułku zostało usuniętych wiele osób nieaktywnych, nie ilość a jakość. Padło też kilka znaczących awansów tj. : Porucznik Szycha został awansowany na Kapitana, Starszy Fizylier Corver został awansowany na Kaprala, Kapral Tomato został awansowany na Kaprala Furiera.

Od pewnego czasu w pułku funkcjonują nicki historyczne, pod którymi znajdziecie nas na serverach.

Co do informacji ogólnych, Piechota wciąż gra w NWL'u. Aktualnie przygotowujemy się do sobotniego spotkania z faworytem grupy - Nr12. Mecz odbędzie się o godzinie 20.00
    Nasz Szwadron Kawalerii rozpoczyna przygotowania do swojej ligi NWL dla Kawalerii. Życzymy im powodzenia i dobrych wyników.

System rekrutacyjny przeszedł znaczącą zmianę. Odpuszczamy fora czy strony a stawiamy na kontakt bezpośredni, jeżeli chcesz dołączyć do pułku, skontaktuj się z jednym z oficerów. (Kontakt w pierwszym poście)

Pułkownik Zachariasz Meyer,
    12'ty Pułk Piechoty.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Października 04, 2014, 20:42:32 »

12'ty Pułk Piechoty vs Infanterie Regiment "Von Braunschweig-Oels" Nr. 12

1:9

Zmierzyliśmy się dzisiaj z Nr12. Wiedzieliśmy, że mecz będzie należał do tych trudniejszych, przeciwnik jest faworytem do wygrania ligi drugiej. Mecz nie zaczął się po naszej myśli - spodziewaliśmy się tęgiego wpierdolu na bagnetach, dlatego skupiliśmy się na strzelaniu. Cóż za niespodzianka, ich pociski oczywiście były samonaprowadzające i miażdżyły nas co rundę. W przed ostatniej rundzie przeciwnik po puścił lekko, będąc pewnym łatwiej końcówki i dzięki temu udało nam się wynieść tą jedną honorową. Wynik pozostawia wiele do życzenia, o czołówce w NWL'u możemy już tylko pomarzyć, mimo to będziemy kontynuować nasz sezon w NWL'u

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #127 dnia: Października 05, 2014, 22:03:04 »
    Graliście po 15, czy zdecydowaliście się wystawić cały skład?

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Października 05, 2014, 22:18:09 »
    Graliście po 15, czy zdecydowaliście się wystawić cały skład?

15 na 15. Następnym razem raczej odpuścimy z tym zestawieniem bo 15 osób w tym czasie siedziało z nami i nas słuchało :/

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Października 12, 2014, 20:59:28 »

12'ty Pułk Piechoty vs 57th (West Middlesex) Regiment of Foot

Dzisiejszego wieczoru, "Dwunasty" podjął 57th "Die-Hards". Był to dla nas mecz dużej wagi, gdyż porażka w nim oznaczałaby definitywny koniec naszej walki w NWL'u. Poza tym, mieliśmy rachunki do wyrównania ... Raptem miesiąc temu, 57th pokonało nas w sparingu 6:4, dziś podeszliśmy do meczu z większym rozsądkiem. Perfekcyjne strzelanie co rundę i walka na bagnety w której przeciwnik nie dorastał nam do pięt, sprawiły, że wygrywaliśmy rundy mając 5-6 ludzi mniej.

Wynik to 8-2, naszym następnym przeciwnikiem będzie 21° Sacred Band.

Pułkownik Zachariasz Barthes,
    12'ty Pułk Piechoty.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Października 19, 2014, 22:03:48 »

12'ty Pułk Piechoty vs 21° Sacred Band

7:3

Kolejny mecz w NWL'u, kolejne zwycięstwo. Przyszli spóźnieni, w minimalnej ilości, co rundę łamali FiC, łeeech, Grecy. Przeciwnik niezbyt wymagający, zero oporu na bagnetach lecz bardzo celne strzelanie zapewniły im 3 rundy. Następny mecz z IZM_LG, a potem będzie już tylko gorzej gdyż przed nami 15th, 87e i Nr4 ... Aktualnie zajmujemy 3'cie miejsce w tabeli - tracąc punkt do liderów.

Zachariasz Barthes,
    12'ty Pułk Piechoty.

Offline Quintus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #131 dnia: Października 20, 2014, 12:40:47 »
    Hej założyłem konto na Waszym forum i aktywowałem je, niestety nie widać żadnego "rekrutacyjnego" subforum ani nawet skrawka forum z tematami 12PP.
    Baldwinowi wysŁałem invite do znajomych na Steam.
    Chciałbym z Wami pograć, szukam fajnej grupy osób pykających w NW do Warbanda z licznym "korpusem" starszych osób. Sam mam ponad 30 lat,
    i już trochę w życiu pograłem. Jeżeli chodzi o teamspeak nie cierpię go używać,głównie z racji tego że żona się wścieka ;),  natomiast nie ma problemu żebym
    z niego ckorzystał na "nasłuchu". Sam grywam dość często na ile czas pozwala, ale na bank nie dam rady być na każdym treningu/bitwie jeśli takowe organizujecie
    [dziecko, żona, praca,inne zajęcia] . Za to chętnie postaram się bywać ile dam radę i oczywiście posłusznie jak na mięso armatnie przystało stosować do rozkazów na polu walki.

Off topic:
    {PS. do administracji tego forum: czy przy każdym wpisaniu/edycji postu trzeba weryfikować  obrazek i odpowiadać na 2 pytania - co to za paranoja lekka ,hehe ? ;) }

To zabezpieczenie antyspamowe przeciwko botom- zniknie, gdy napiszesz 5 postów.
    « Ostatnia zmiana: Października 20, 2014, 16:35:19 wysłana przez Dyktator »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Października 20, 2014, 13:29:30 »
    Hej założyłem konto na Waszym forum i aktywowałem je, niestety nie widać żadnego "rekrutacyjnego" subforum ani nawet skrawka forum z tematami 12PP.
    Baldwinowi wysŁałem invite do znajomych na Steam.
    Chciałbym z Wami pograć, szukam fajnej grupy osób pykających w NW do Warbanda z licznym "korpusem" starszych osób. Sam mam ponad 30 lat,
    i już trochę w życiu pograłem. Jeżeli chodzi o teamspeak nie cierpię go używać,głównie z racji tego że żona się wścieka ;),  natomiast nie ma problemu żebym
    z niego ckorzystał na "nasłuchu". Sam grywam dość często na ile czas pozwala, ale na bank nie dam rady być na każdym treningu/bitwie jeśli takowe organizujecie
    [dziecko, żona, praca,inne zajęcia] . Za to chętnie postaram się bywać ile dam radę i oczywiście posłusznie jak na mięso armatnie przystało stosować do rozkazów na polu walki.

Off topic:
    {PS. do administracji tego forum: czy przy każdym wpisaniu/edycji postu trzeba weryfikować  obrazek i odpowiadać na 2 pytania - co to za schizofrenia? ;) }

Steam :)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #133 dnia: Października 20, 2014, 16:20:02 »
    Sam mam ponad 30 lat,
    i już trochę w życiu pograłem.
       Cenkris czy to ty?

http://youtu.be/t1oKJLHfl-Y?t=19s

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Października 25, 2014, 14:21:24 »

12pp vs IZM_LG

5:5

Wczoraj "Dwunasty" rozegrał mecz 7 kolejki NWL'a. Zmierzyliśmy się z rosyjskim, IZM_LG. Był to zdecydowanie najbardziej emocjonujący mecz w historii 12pp. Runda za rundę, strzelanie, bagnety, fantastyczne starcie. Przeciwnik zaskoczył nas w pierwszych rundach, lecz potem zebraliśmy się w Sobie na Big Come Back. Recenzja Stefana nie pozostawia nic do dodania:

Match: 12pp vs Izm
    Score: 5-5
    Referee: MrSt3fan

It was a very close, and despite a lot of shooting a very intense match. Apart from 1 round the rounds were really close, and it was very enjoyable to watch. One round Izm would win the melee while 12pp won the shooting, and the next round it was the other way around. The best result for this match would be 5-5, as both Izm and 12pp were really evenly matched, so I'm happy with the score.

Apart from a good match I've seen great sportsmanship in this 1v1. We had a few minor rulebreaks such as an officer aim from both sides, but both sides admitted the rulebreak, I resetted and they started a new round. The server had a few lag spikes (Nwl_1), one of those caused the leader of the Izm, Bboyka to disconnect. I asked 12pp for a reset, and they agreed to it, it was great to see that both regiments were having fun while also being competitive, and both regiments got along with each other and even shared some jokes here and there. All in all a great match! GG to Izm and 12pp and good luck with the rest of the NWL!

Pułkownik Zachariasz Barthes,
    12'ty Pułk Piechoty.