Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89560 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #210 dnia: Maja 23, 2014, 21:47:17 »
    Manveru
    Kolejna strzała wypuszczona z Borina łuku poszybowała między głowami Brego a Beorna i niestety wbiła się w słup podpierający dach stajni. Troje z Dunlandczyków odwróciła się zaalarmowana tymi strzałami i chyba zauważyli gdzie stoisz. Zaczynają biec w Twoim kierunku rycząc i drąc się.

Borin
    Kucasz przy beczce obok dzikusów którzy biegną na Manveru. Póki co nie zauważyli Cię.

Theodling
    Niestety zostałeś zepchnięty do towarzyszy. Wrogów jest zbyt wielu aby walczyć w pojedynkę.

Brego
    Theodling podszedł do Was zdyszany i ubrudzony we krwi wroga.

Beorn
    Krąg staje się niebezpiecznie wąski. Kilku dzikusów odbiegło od kręgu za karczmę. Już tylko kilka metrów dzieli Was od kręgu śmierci.

Xander
    W momencie gdy dobyłeś broni, w Twoim kierunku skierował się patrol Rohańskiej milicji składający się z 4 piechurów i 2 łuczników.

Kroghar
    W rzuciłeś nożem w stronę Xandera. Niestety nóż nie doleciał, trafiając w kostkę brukową wydał nieprzyjemny brzdęk. Gdy chciałeś dobyć kolejnej broni, Twą prawą dłoń przeszyła i utkwiła strzała.

Icelin
    Falquan
    Siedzicie w karczmie lekko poruszeni zachowaniem elfa i krasnoluda. W momencie gdy wyszli, podchodzi w wnętrza tawerny postać dość kunsztownie ubrana i mówi:
    Przepraszam państwa, czy mogę się dosiąść?

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #211 dnia: Maja 23, 2014, 21:53:44 »
    Borin

Trzech dzikusów na nas dwóch to nie problem - myślę, uśmiechając się.

Wstaję i rzucam oszczepem w jednego z wrogów, po czym wyjmuję miecz. Jeśli nie trafiłem oszczepem, atakuję wroga cięciem w plecy.
    Jeśli trafiłem, atakuję kolejnego przeciwnika. Liczę też na pomoc elfa...

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #212 dnia: Maja 23, 2014, 21:57:34 »
    Kroghar
    O kurwa, gorzej być nie mogło ... Ale dobra, trzeba sie połatać.Wyrywam czesci strzał z obu stron, po czym próbuję tamować krwawienie strzepem szaty podzbrojnej, i wciąż myślę o tym, czy zdążę dotrzeć do tawerny przed zleceniodawcą...

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline ALIEN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #213 dnia: Maja 23, 2014, 22:06:49 »
    Falquan
    Moje obawy się potwierdziły. Dwoje z nich okazało się zresztą jak przewidywałem papierowymi rycerzykami. Nie kiwnąłem nawet palcem niech robią co chcą. Obcemu, który chciał się przysiąść kiwnąłem głową. Może okaże się lepszym towarzyszem do picia niż te parszywce.... Słysząc dobiegające odgłosy z dworu lekko się uśmiecham, czekając przy tym na reakcję Elfki

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #214 dnia: Maja 23, 2014, 23:08:28 »
    Theodling
    Biegnę razem z towarzyszami, po drodze wyprowadzając cięcia w stronę Dunlandczyków.
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2014, 19:31:13 wysłana przez lllew »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #215 dnia: Maja 23, 2014, 23:45:36 »
    Manveru
    Staram się wypuścić jeszcze jedną strzałę w napastnika, w którego nie rzuca Borin, niezależnie od wyniku puszczam łuk, biorę do jednej ręki sztylet, a do drugiej strzałę. Planuję zdać się na refleks i doświadczenie, ubiec atak wroga, unikając lub zbijając broń i atakując we wrażliwe miejsca.

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Maja 24, 2014, 11:21:17 »
    Xander
    Widząc krzywdę krasnoluda instynktownie chowam broń, podnoszę ręcę do góry i oceniając trajektorię lotu strzały odwracam się do idocego patrrolu mówiąc:
    - Witajcie. Wiem że to źle wygląda, ale ja tylko chciałem nauczyć tego krasnoluda nieco rozumu. - Mówię to spokojnie i z uśmiechem na ustach. Myślę sobie: ,, Cholera, jeśli wiedzą kim jestem to mam przerąbane. "

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #217 dnia: Maja 24, 2014, 11:43:58 »
    Obracam głowę kolejno w stronę towarzyszy i kiwam głową, a następnie mając w pamięci bitwy Wojny o Pierścień krzyczę "ŚMIERĆ! " i biegiem ruszam w stronę jednego z Dunledingów próbując obalić go impetem i tnąc mieczem, licząc na wyrwanie się z kręgu co pozwoli na łatwiejszą walkę z barbarzyńcami.

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #218 dnia: Maja 24, 2014, 18:34:06 »
    Beorn

Widząc jak Brego krzyczy niczym sławetni Rohirrimowie przed szarżą na Minas Tirith, przez chwilę niczym w zwolnionym tempie przymykam oczy i przypominam sobie ten wspaniały widok tysięcy krzyczących Rohirrimów ustawionych na wzgórzu i następnie ruszających do szarży..., po czym nagle otwieram oczy, ściskam miecz najmocniej jak potrafię i rzucam się w tę samą stronę ubezpieczając Beorna i próbując jednocześnie kopem przewrócić najbliższego przeciwnika, po czym jeśli mi się uda wbić w niego miecz, po czym przewrotem w tył wracam się po moją leżącą na ziemii włócznię i rzucam ją z całych swoich sił w kolejnego najbliższego przeciwnika, po czym ruszam tuż za włócznią z powrotem po miecz... starając się już wtedy unikać ciosów zapewne już gotowych wrogów....

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #219 dnia: Maja 26, 2014, 11:45:41 »
    Icelin

Pozwalam dosiąść się obcemu przybyszowi, po czym mówię:
    -Kim jesteś i co tu robisz.

Następnie robię facepalma reagując na to co się dzieje na dworze.
    (click to show/hide)

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #220 dnia: Maja 26, 2014, 11:57:38 »
    // Nie no kurna non stop mam dzisiaj jakieś skojarzenia xD ,ale tekst Icelin ,że "Pozwalam dosiąść się obcemu przybyszowi" mnie roz***ał dokumentnie xD hahaha

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #221 dnia: Maja 26, 2014, 12:06:39 »
    Manveru
    Wypuściłeś strzałę z łuku. Strzała jednak na szczęście oponenta została odbita przez ostrze topora, który dzierżył. Zauważyłeś również, jak pierwszy dunlandczyk z lewej został trafiony oszczepem w ramię, przez co upadł na ziemię drąc się wniebogłosy. Wyrzuciłeś łuk i wyciągnąłeś sztylet, lecz gdy sięgnąłeś po strzałę, straciłeś chwilowo skupienie. Wróg to wykorzystał i uderzył Cię tępą częścią topora w brzuch. Zgiąłeś się w pół i straciłeś przytomność. Jedyne co pamiętasz to bliski kontakt Twej twarzy z jego kolanem.

Borin
    Oszczep wbił się głęboko w ramię oponenta. Drąc się upadł na ziemię, nie mogąc wyrwać oszczepu. Usatysfakcjonowany tym rzutem zapomniałeś o pomocy dla elfa. Manveru został ogłuszony przez wroga i chyba nie jest mu pisane żyć dłużej, jeśli nikt mu nie pomoże. Jeden z dwójki uniósł właśnie ostrze.

Theodling
    Wszyscy wrogowie rzucili się na Was wyprzedzając Waszą "chwalebną szarżę". Oberwałeś czymś ostrym w czoło, po czym ujrzałeś gwiazdy. Straciłeś przytomność.

Brego
    Wszyscy wrogowie rzucili się na Was wyprzedzając Waszą "chwalebną szarżę". Dwoje z Twoich kompanów nie miało tyle szczęścia, no cóż... najwidoczniej te parędziesiąt kilo nadwagi dały wreszcie jakiś pożądany rezultat. Przebiłeś się przez szereg wroga, niestety upuszczając broń

Beorn
    Wszyscy wrogowie rzucili się na Was wyprzedzając Waszą "chwalebną szarżę". O mały włos uniknąłeś cięcia w głowę, ale chyba Twój kompan(Theodling) nie miał tyle szczęścia. Sam zaś biegniesz dalej. na Twoje nieszczęście dwóch Dunlandczyków rzuciło się na Ciebie bez broni i bez kłopotu położyli na ziemi uniemożliwiając Ci wszystkie ruchy.

Xander
    Podszedł do Ciebie pierwszy z zbrojnych, który wygląda na dowódce patrolu.
    -Pan pójdzie z nami, no..chyba że mamy Ci pomóc. - Rzekł starszy jegomość kładąc rękę na głowicy rękojeści.

Kroghar
    Starałeś się wyrwać strzałę z ręki, lecz ból jest tak potężny, że odbiera Ci siły. Natychmiast podchwytuje Cię dwóch Rohańczyków i ciągną do Xandera.

Icelin
    Falquan
    Mężczyzna usiadł obok Icelin, zdjął z siebie płaszcz, kładąc go na stole. Nachylił się nad stołem i rzekł:
    -Wybaczcie spóźnienie ale miałem do dokończenia partyjkę kościanego pokera - Uśmiechnął się w stronę Falquana.
    -Jeśli przyszliście tu w poszukiwaniu pracy, to dobrze trafiliście
    Dostojnik wyprostował się i obserwuje bacznie wasze ruchy.

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Maja 26, 2014, 14:28:15 »
    Xander
    - Dobrze panie, prowadz. - Odpowiadam grzecznie i uprzejmie.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #223 dnia: Maja 26, 2014, 14:43:03 »
    Borin

Widząc, że przeciwnik unosi ostrze, podbiegam do niego i wykonuję cięcie w niechroniony brzuch.
    Niezależnie od wyniku ataku, odskakuję i chronię się przed wrogami.

/// myślałem że HUtH jest trochę dalej ;__;

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #224 dnia: Maja 26, 2014, 16:21:28 »
    Kroghar
    Padam wycieńczony ,nie dam rady już nic zrobić.Myślę jedynie o tym ,że jeżeli nas uwiężą, to na krótko.

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty