Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89471 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #165 dnia: Maja 19, 2014, 08:44:39 »
    Manveru
    Bezszelestnie wspiąłeś się na drewnianą drabinie prowadzącej do klapy. Wychyliłeś głowę z nad niej, po czym stwierdziłeś, że z tej strony karczmy jest pozornie bezpiecznie. Gdy wszedłeś na górę, zauważyłeś Borina, który podążył za Tobą. Wyglądając z za rogu Twoim oczom ukazała się scena jakiej nie widziałeś od momentu Wojny o Pierścień. Zarówno mężczyźni, kobiety i dzieci leżą potwornie zmasakrowani i oskalpowani, pozbawieni głów lub wypatroszeni. Napastnikami są Dunlandczycy, którzy niegdyś służyli dla Sarumana. Ich banda liczy około 15 osób, choć nie wiesz czy za winklem nie jest ich więcej. Jednak zdrowy rozum Ci podpowiada, że rzucanie się samemu w taką bandę, nawet samemu Thranduilowi źle by się skończyło.

Theodling
    Wróciłeś do kompanów.

Borin
    Wszedłeś dość ociężale za elfem nie do końca się jeszcze budząc. Manveru stanął przy rogu i zaczął oceniać sytuacje najwidoczniej się bardzo skupiając.

Beorn
    Stoisz nadal przy barykadzie. Zauważasz, że Dzikusy chyba wiedzą co to jest ogień, gdyż właśnie próbują podpalić słomiany dach karczmy.

Brego
    Widzisz dokładnie to samo co Beorn. Dodatkowo czujesz swąd spalenizny.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #166 dnia: Maja 19, 2014, 13:28:19 »
    Theodling
    Wyciągam miecz i biegnę w stronę kompanów. Jeśli spotykam po drodze jakiegoś przeciwnika, próbuję ciąć go w biegu, nawet jeśli nie trafiam nie zatrzymuję się przy nim.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #167 dnia: Maja 19, 2014, 16:38:08 »
    Borin
    Jak sytuacja elfie? - pytam.
    Potrafisz ocenić, ilu jest wrogów?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #168 dnia: Maja 19, 2014, 17:16:33 »
    Brego
    Theodlingu! Raduję się z twojego powrotu, musimy szybko pozbyć się tych barbarzyńców co podpalają karczmę, za mną! Za Rohan!!!
    - krzyczę najgłośniej jak potrafię, oraz wyskakuję za barykadę atakując najbliższego grabieżcę z Dunlandu, licząc na pomoc towarzyszy w walce z przeważającym liczebnie wrogiem. Chwilę się też zastanawiam czy aby dobrze postąpiłem, ale dochodzę do wniosku, że lepiej wybiec i spróbować zapobiec spaleniu budynku niż zmagać się z płomieniami.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #169 dnia: Maja 19, 2014, 19:37:55 »
    Manveru
    "Ach, czemuż to wraz z Nieprzyjacielem nie może odejść pozostałe zło..." - zasmucił się poruszony widokiem.
    Usłyszał pytanie Borina
    - Widzę ponad tuzin, spuszczona ze smyczy Curunira banda Dunlendingów... - westchnął. - Nie mam nawet tylu strzał, nie mówiąc o pękniętym łuku...
    Spojrzał na krasnoluda.
    - Daj mi swój łuk, krzacie... chyba że bierzesz na swe barki ratowanie ludzi w karczmie, oddam ci tedy strzały.

// sugeruję się spisem ekwipunku z pierwszego postu, nie wiem czy coś się zmieniło

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #170 dnia: Maja 19, 2014, 20:58:13 »
    Beorn

Wracam po pozostały w karczmie ekwipunek koło stołu ,potem jestem w stanie to wychodzę z karczmy ,i jeśli droga jest wolna to szukam wzrokiem pozostałych ,którzy wyszli już zapewne z karczmy i biegnę do nich jednak jeśli mam kogoś na drodze to atakuję go włócznią w brzuch

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #171 dnia: Maja 20, 2014, 09:47:18 »

Borin

Bierz mój łuk, póki co zrobisz z niego większy użytek - mówię przekazując oręż towarzyszowi.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Maja 20, 2014, 18:12:59 »
    Powitajmy Gorąco nowych graczy

Ciastunia
    1. Imię: Icelin
    2. Płeć: Kobieta
    3. Rasa: Elf
    Ekwipunek:
    (click to show/hide)

Xanter
    1. Imię: Xander
    2. Płeć: Mężczyzna
    3. Rasa: Elf
    Ekwipunek:
    (click to show/hide)

Alien
    1. Imię: Falquan
    3. Rasa: Człowiek
    Ekwipunek:
    (click to show/hide)

Koxxus
    1. Imię: Kroghar
    3. Rasa: Krasnolud
    Ekwipunek:
    (click to show/hide)

Brego
    Wybiegłeś z karczmy. Twoim oczom ukazała się banda 20 paru Dunlandczyków, którzy plądrują tę osadę. Wybiegając z krzykiem zwróciłeś ich uwagę, a oni zaalarmowani tym zaczęli otaczać Cię szerokim kołem.

Beorn
    Wybiegłeś za Bregiem i widzisz to samo.

Manveru
    Usłyszałeś głuche "Za Rohan" od strony drzwi karczmy.

Icelin
    Xander
    Falquan

Zaczekacie do końca sceny
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2014, 14:24:02 wysłana przez Peterov »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #173 dnia: Maja 20, 2014, 19:12:45 »
    Theodling
    Podążam za towarzyszami, lecz staram się pozostać niezauważony, i zaatakować tego Dunlandczyka, który jest obrócony plecami do mnie.

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #174 dnia: Maja 20, 2014, 19:58:42 »
    Beorn

Odkładam włócznię ,którą mam w rękach i wyciągam miecz po czym trzymam go w pozycji bojowej oburącz, lekko pochylony do przodu, w lekkim rozkroku, z lewą nogą nieco z tyłu, stoję i czekam na atak dunlandczyków, osłaniając od lewej strony Brega zwrócony do niego pod delikatnym kątem....

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #175 dnia: Maja 20, 2014, 20:15:19 »
    Brego
    Również czekam na atak z pochylonym mieczem, usiłując przypomnieć sobie gdzie ja położyłem przed snem włócznię, pierwszy na myśl mi przychodzi kąt w którym leżałem.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #176 dnia: Maja 20, 2014, 21:14:29 »
    Manveru
    Wziął łuk od Borina, jemu oddając zdobyty oszczep, sprawdził naciąg, przybrał wygodną pozycję...
    Rzekł cicho do Borina
    - Zamierzam wystrzelić wszystkie strzały w tych, których widzę. Lepiej pomyśl o tym co dalej...
    Sięgnął po strzałę, osadził na cięciwie. "Hîr e-Hűl, togo bilinn nín" jak zwykle pomagał sobie w koncentracji mantrami. I zaczął strzelać w miarę szybko, licząc, że ciemności utrudnią rozpoznanie lotu strzał i że będzie miał tyle siły i szczęścia w trafianiu na tuzin naciągnięć nieznanego łuku.

« Ostatnia zmiana: Maja 20, 2014, 21:25:13 wysłana przez HUtH »

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #177 dnia: Maja 21, 2014, 07:28:35 »
    Borin

W prawej ręce trzymając oszczep, a w lewej miecz, staram się cicho zbliżyć do okrążonego Brego. Staram się chować za budynkami lub innymi osłonami.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Maja 22, 2014, 08:19:42 »
    Manveru
    Wypuściłeś pierwszą strzałę w stronę tłumu. Swoim bystrym wzrokiem zauważyłeś, że strzała trafiła wroga obok Thodlinga, który najwidoczniej sam rzucił się we wroga. Drugi Dunlandczyk padł na ziemię w agonii dogorywając.

Theodling
    Ostrze przeszyło Dunlandczyka stojącego do Ciebie plecami. Oponent zawył z bólu. Nici z zaskoczenia

Borin
    Podchodząc do kręgu wroga, niestety uświadamiasz sobie, że bez walki nie przebijesz się do obecnie zakleszczonych wrogów. Siedzisz schowany za beczką

Beorn
    Brego
    Krąg dookoła Was został zamknięty przez napastników. Wszyscy was okrążają i zacieśniają okrąg.

Xander
    Falquan
    Icelin
    Kroghar

Znajdujecie się w oberży pod "Złotym Grodem" w Edoras. Siedzicie razem w oczekiwaniu na waszego mocodawcę. Ponoć w okolicy grasuje banda rabusiów a pewien możny zapłaci krocie za zwrócenie mu jego towaru oraz za głowę ich przywódcy. Jak na razie siedzicie bez słowa, każdy zajmując się czym innym. Oberża sama w sobie przypomina raczej miodosytnię, gdyż siedzi tu kwiat rycerstwa, weterani z pod Minas Tirith, którzy na koszt miasta piją i jedzą. Dookoła gra muzyka, a sam budynek widać, że ma prawie komplet klientów. Nie zwracaliście uwagi na karczmę, przez co nie za bardzo wiecie jak dokładnie wygląda.

PS: Koxxus patrz mój poprzedni post
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2014, 14:24:22 wysłana przez Peterov »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #179 dnia: Maja 22, 2014, 08:56:43 »
    Theodling
    Uważając, bym nie został okrążony, atakuję najbliższego przeciwnika cięciem znad głowy.
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2014, 14:43:17 wysłana przez lllew »