Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ Unspoken Menace ] Sesja  (Przeczytany 21854 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ Unspoken Menace ] Sesja
    « Odpowiedź #135 dnia: Lutego 25, 2014, 11:10:23 »
    Shilard Fitz-Oesterlen

-...a jest nas tylko troje. Ani silnych, ani na tyle ogarniętych aby odnaleźć się w tym świecie. Z przykrością muszę się przyznać, iż moja szeroka wiedza na niewiele się tu zda. - Shilard zachował niewzruszony wyraz twarzy, lecz w oczach staruszka widać było widać zrezygnowanie.

Zwrócił się do Knita.
    -Z tamtąd skąd pochodzę, zaszczytem było umrzeć w boju. Jeżeli walka toczyła się w słusznej sprawie. Zapewne zabezpieczyli się na wypadek naszej odmowy więc moja propozycja jest taka. - Złożył ręce i spojrzał na obu kompanów.

-Niewiele wiem o Was, a Wy o mnie, lecz jeżeli los gotuje nam taką przygodę, może dokonamy więcej, niż przez całe nasze nudne życie. - Płomyk nadziei zabłysnąl w oczach Shilarda.

Shilard spojrzał na Carnika, rozejrzał się po oberży i rzekł.
    -Skoro tak skąpiłeś groszem na zakwaterowanie Twoich... powiedzmy, że pracowników... to użycz każdemu z Nas paru miedziaków abyśmy Ci nie zdechli jak chędorzone psy bezpańskie. - Podniósl się i dodał -Musze ruzruszać stare kości

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #136 dnia: Lutego 25, 2014, 15:06:05 »
    Arthur Vengard
    - Dobrze powiedziane - mruknął na słowa Shilarda.
    Spojrzał na Carnika. Widząc jak coraz bardziej nerwowo reaguje i rozgląda się po karczmie, był gotów mu nawet pomóc.
    - Mogę to przemyśleć. Ale lepiej mi się myśli, gdy śpię w wygodnym łóżku, wiedząc że następnego dnia czeka mnie dobry posiłek - powiedział patrząc wymownie na Carnika.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #137 dnia: Lutego 25, 2014, 16:50:50 »
    Knit Prodt

- Racja panowie, ale oprócz tego, o ile dobrze pamiętam, to nasz... zleceniodawca wspominał coś o wynagrodzeniu. - Spoważniał - Ja nadal nie czuję się wystarczająco przekonany, co do uczestnictwa w tej wyprawie...

Offline Axan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • >:C
    « Odpowiedź #138 dnia: Lutego 28, 2014, 20:39:16 »
    Cahir z Mlek'ien

Elf wysłuchał wywodów brodacza.
    - Interesujące... - pomyślał - Casum, wpływ na losy, życie, nie tylko me ale także innych, ciekawa zdolność - zaciekawiło go to.
    Cały czas zastanawiało go to co się z nim stanie gdy blizna się rozszerzy na całe jego ciało, czy przejmie nad nim kontrole? A może po prostu będzie bezwładnie leżał i obserwował swój koniec? - myśli te nie dawały mu spokoju. Pilnie obserwował poczynania Marcusa.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #139 dnia: Marca 04, 2014, 09:22:10 »
    Grung Hrungnorsson

-Hahahahahaha- Grung nie mógł opanować śmiechu słuchając dziada - Bredzisz dziadzie! Dopiero teraz niby wyszły nam jakieś rany? Co ty pierdzielisz człowieku. Wyjdź lepiej z tej zatęchłej dziury na świeże powietrze, bo w głowie Ci się pomieszało. Te całe casum-srasum czy jak to tam się nazywa to są zwykłe brednie, pewnie po to by nas ograbić ze pieniędzy, bo pewnie masz na to jakieś lekarstwo - powiedział Grung, po czym odwrócił się i zamierzał wyjść z budynku. Na progu spytał się jeszcze - Idziesz elfie? Czy ty też masz zamiar słuchać tych bredni?

Offline Miruku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #140 dnia: Marca 04, 2014, 22:01:13 »
    Blyth Glewas

Młoda kobieta oparła się o ścianę pomieszczenia przysłuchując się całej tej rozmowie.
    -Wydaje mi się, że nasz porywacz zagroził nam śmiercią w razie nieposłuszeństwa. - Powiedziała w stronę wychodzącego krasnala. - Nie wierzę w jakieś cassiopeje czy inne cuda. Nie to, że nie istnieją. Mało mnie obchodzą. Lecz, ktoś kto był w stanie porwać siedem osób z jak mniemam BARDZO różnych stron świata, jest także w stanie zabić je bez problemu.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #141 dnia: Marca 05, 2014, 08:48:42 »
    Grung Hrungnorsson

- Chyba nie sądzisz, że ten staruch mówi z sensem? - powiedział Grung do dziewczyny - nawet za samo już porwanie powinniśmy skrócić go o głowę! Co on k*rwa sobie myślał, że może nas tak porwać?

Offline Miruku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Marca 08, 2014, 17:49:20 »
    Blyth Glewas

Z sensem, czy nie. Porwał nas, więc dlaczego nagle miałby wypuścić? Inni skuwają łańcuchami. On - Tu wskazała na Marcusa - najwyraźniej jakąś magią.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #143 dnia: Marca 09, 2014, 18:27:07 »
    Knit Prodt
    Arthur Vengard
    Shilard Fitz-Oesterlen

Carnik zdawał się być ciągle zestresowany słuchając waszych odpowiedzi. Wysłuchawszy do końca w milczeniu, odrzekł poważnym tonem:
    - Gdybyśmy nie byli pewni, że dacie rade podołać zadaniu, to byśmy was nie ściągali. Naprawdę myślicie, że bylibyście świadomi tego, że ktoś wami pomiata lub steruje? To może powiecie mi jak tu trafiliście? A co do wynagrodzenia, to sądzę, że uniknięcie śmierci jest godną zapłatą - uśmiechnął się lekko pod nosem - A tak zupełnie serio, dam wam 100 denarów teraz i 600 po wykonaniu zadania. Znajdzie się coś ekstra, jeśli wykonacie to sprawnie. A jeśli chodzi o nocleg, to dopiero wstałeś i znowu chcesz iść spać? Cały dzień przed wami!
    Skończywszy, sięgnął z wewnętrznej kieszeni płaszcza skórzany mieszek i położył go na stole.
    - 100 denarów wystarczy na ciepłe ubrania, jakąś przyzwoitą broń i trochę jedzenia. Wychodząc z karczmy skierujcie się drogą na wschód. Po godzinie dojdziecie do obozowiska kupców, tam kupicie co trzeba. Idąc dalej na południe wejdziecie już na szlak południowo-wschodni, prowadzący do klasztoru. Kupcy mogą wam powiedzieć więcej o tamtych stronach.

Elwina Maradino
    Ælfríc Léofrícinga
    Blyth Glewas
    Grung Hrungnorsson
    Cahir z Mlek'ien

Mężczyzna odwrócił się przodem do was i przybliżając się do najpierw do Aelfrica odrzekł spokojnym głosem:
    - Blizny.... blizny zostały wam ofiarowane podczas snu, podczas waszej wizji. Po rozwinięciu się takowej normalnie stracilibyście w nich władze i umarli najprawdopodobniej z głodu. Jeśli jednak nie wykonacie zadania, ktoś inny przejmie władze nad waszym ciałem i będziecie mu posłuszni. Ot takie laleczki, wykonujące każdy rozkaz. A ksiązka.... Dziel się z nią tym co widzisz, albo nie wiesz co zrobić. Nie zawsze udzieli ci pełnej odpowiedzi lub informacji, ale jest w niej moc, która pozwoli wam przetrwać.
    Słysząc obelgi ze strony Grunga, Marcus gwałtownie zwrócił się w jego stronę i zmierzył go wzrokiem.
    - Licz się ze słowami! Chyba, że wolisz znowu znaleźć się w tej jaskini, ale tym razem się nie obudzić...
    W tym momencie gwałtownie przerwał swój wykład i spojrzał na Elwinę.
    - Patrzcie... zaczęło się.
    Patrząc na Elwinę zauważyliście, że na jej całym ciele pojawiły się liczne, szare plamy. Co jakiś czas jedna z jej nóg zatrzęsła się, jakby nie była w stanie stać.
    - Nie wiedziałem, że to postąpi tak szybko. Widocznie u starszych ludzi.... - odrzekł Marcus, przyglądając się Elwinie przez dłuższą chwilę.
    - Może jeszcze jakiś dowodów chcecie? - odparł nerwowo - Nie macie czasu do stracenia! Mogę już przejść do rzeczy?

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #144 dnia: Marca 09, 2014, 18:40:39 »
    Arthur Vengard
    - No i to rozumiem. To jak, kiedy ruszamy? - rzucił jakby znudzony.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Marca 11, 2014, 13:39:48 »
    Shilard Fitz-Oesterlen

Sięgnął do mieszka i wyciągnął jedną monetę przyglądając się jej dokładnie. Kto wie może dowie się po monecie w jakim kraju jest oraz kto jest jego władcą.
    Gdy już się w tym rozezna, wrzuca ją do mieszka i pytająco spogląda na kompanów.
    -Dobra, kto będzie trzymał nasz dobytek? A tak przy okazji, bo nie było wcześniej, jestem Shilard Fitz-Oesterlen. - Wyprostował się i zapiął swój strój.

Offline Miruku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Marca 13, 2014, 18:52:31 »
    Blyth Glewas

Czas najwyższy! - Rzekła i czekała na dalsze instrukcje.

//Za długo przeciągasz. Już od miesiąca tu tkwimy.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #147 dnia: Marca 13, 2014, 19:16:56 »
    Knit Prodt

Zgarnął szybko swoją dolę.
    - No dobra, jestem nieco usatysfakcjonowany. Zobaczymy co dalej, no to chodźmy do tego obozu.
    Skierował się do wyjścia(z resztą towarzyszy, jak sądzi).

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #148 dnia: Marca 13, 2014, 19:32:43 »
    Ælfríc Léofrícinga

Spojrzał ulotnie na Elwinę by po chwili znów skupić wzrok na swym rozmówcy.
    - Tak, im szybciej poznamy nasz cel, tym lepiej.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Marca 23, 2014, 10:26:35 »
    Shilard Fitz-Oesterlen

Podążył za Knit'em rozmyślając nad tym, dlaczego wszyscy siedzą w tej budzie zamiast zrobić coś pożytecznego.

//Czy mi się wydaje czy sesja umiera