Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324475 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #90 dnia: Listopada 20, 2008, 13:00:15 »
    A co tak naprawde dają "panie dworu", szukałem na forum, ale jednoznacznej odpowiedzi nie dostałem....na czym to polega? trzeba coś płacić...coś było o zwiekszaniu pozycji u danego lorda.... poza tym dziekuje za wcześniejszą odpowiedź...

Offline Miziol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #91 dnia: Listopada 20, 2008, 14:29:31 »
    Spotykając jakąś Lady i oferując jej swoją pomoc, a ona mówiąc o swoich zmartwieniach dotyczących jakiegoś Lorda który ją przezywa, poprosi Cię o stoczenie z nim pojedynku o honor. Po wygranym pojedynku relacje z pokonanym lordem znacznie spadają (jakieś 15-20relacji), lecz u Lady pojawia się nowa opcja dialogowa - "Chciałbym poprawić stosunki z którymś z lordów". Po wybraniu lorda z którym chcemy podnieść relacje, Lady nam powie że wybierze dla niego prezent, tylko potrzebuje pieniędzy. Zależnie od tego ile dasz denarów (1000, 2000, 3000) o tyle podnoszą się relacje z Lordem dla którego przeznaczony jest prezent (jeśli damy 1000denarów to podniosą się o 1, 2000 to 2, 3000 to 3).

Offline Syliusz

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #92 dnia: Listopada 20, 2008, 17:13:01 »
    ale chyba tylko wtedy gdy mamy z lordem reputacje na minusie

Offline Miziol

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #93 dnia: Listopada 20, 2008, 17:18:28 »
    Tak, relcje możesz podnieść tylko wtedy gdy Lord jest z tej samej frakcji co ty i macie relacje na minusie.

Offline Sasek

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #94 dnia: Listopada 21, 2008, 07:36:22 »
    A teraz pytanie najbardziej podstawowe... A nawet kilka.
    Wczoraj kupiłem, więc znając możliwości M&B zacząłem ostro grać.
    Jestem wasalem Król. Rhodoków, jako lenno posiadam wioskę Dirigsenię...
    Jak zdobyć inne blisko niej np. Pagundur?
    Jak zdobyć zamek lub miasto?
    Czytałem, że prosicie u króla o nadanie nowego lenna. Jak to zrobić, ja takiej opcji dialogowej nie mam.

Nie chciało mi się czytać całego tematu. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś odpowiedział, lub ewentualnie zacytował odpowiedź z tego wątku.

Pozdrawiam, niedouczony Sasek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #95 dnia: Listopada 21, 2008, 07:43:38 »
    to nie jest trudne, w szukajce wpisz "zamek" "zdobywanie"....., ale skoro ja czasami wszystkiego sam nie przeglądam to Ci pomogę:) Wioski nie zdobędziesz, zamek może być Twój, jeśli w pojedynke sam go zdobędziesz i wtedy prosisz króla o dodatkowe lenno, pojawia się opcja dialogowa....istnieje jednak 25% szans na to, że król da Ci przydział, tak było w moim przypadku...czyli co 4 zdobyty samodzielnie zamek lub miasto będzie Twoje....ja tak właśnie miałem i zacząłem grać jako rebeliant bez frakcji, szlak mnie trafiał, że musiałem oddawać takie cuda....Jeżeli tak bardzo chcesz mieć coś swojego w pobliżu to zdobądź to sam i po prostu odejdź, jak decyzja króla będzie negatywna to czekaj, aż zamek zdobędą inni ( wrogie frakcje ) i znowu zdobądź, może w końcu będzie Twoja kolejka....

Offline Sasek

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #96 dnia: Listopada 21, 2008, 13:53:59 »
    No to jak można mieć dwie wioski??

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #97 dnia: Listopada 21, 2008, 13:57:59 »
    Jeżeli dostaniesz od króla zamek to wioske dostaniesz gratis, każdy zamek ma przynależną wioske....to samo dotyczy pozyskanych miast...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #98 dnia: Listopada 21, 2008, 13:59:30 »
    Wiosek podbić nie możesz, ale jest ona dołączana do zamku, a do miast są dołączone aż trzy. Więc jeżeli zdobyłeś zamek, to otrzymałeś również przypisaną do niego wioskę, a jeżeli zdobyłeś miasto, to otrzymujesz dodatkowo trzy wioski.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2008, 14:03:23 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Sasek

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #99 dnia: Listopada 21, 2008, 17:54:59 »
    Dzięki za odpowiedzi... Kolejne pytanie z cyklu: jestem głupim noobem, czy pomożecie??
    Otóż, miałem zadanie Kampania Wojenna. Oblegałem trzy zamki (znaczy czekałem razem z innymi) ale sam zacząć najazdu na zamek nie mogłem.... Jak to się robi.... kiedy król przekazuje zamek, wtedy kiedy my zaczęliśmy oblężenie czy od jego widzimisię....
    Kolejne pytanie: mam wyszkolić dla JKW Graveth'a 5 Doborowych Rhodockich Pawężników.... czy zrobić to przez bitwę czy na polu szkoleniowy.

Przepraszam i z góry dziękuję...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #100 dnia: Listopada 22, 2008, 08:37:15 »
    Co do Twojego drugiego pytania to masz dwie możliwości: 1. Jeśli masz dużo woja w swojej armii to atakuj na grupki piratów i innych małych podobnych 2. Jeśli jesteś sam i tych pięciu to możesz też napadać na małe grupki, ale sam walcz, bo te cieniasy Ci szybko zginą, po skończonej bitwie zostaje przydzielone dodatkowe doświadczenie, które "przypakowuje" Ci kompanów, poza tym radze zaopatrzyć się w umiejętność szkolenie w drzewku rozwoju, wtedy co noc, Twoji ludzie będą zyskiwać doświadczenie....Pierwszego pytania za bardzo nie rozumiem, spróbuj go napisać w bardziej wyraźny sposób, to spróbuje Ci pomóc....

Offline Sasek

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #101 dnia: Listopada 22, 2008, 09:10:03 »
    Za drugą odp. dzięki natomiast pierwsze opisze od myślników:
    -brałem udział w Kampanii Wojennej
    -stałem razem z innymi Lordami pod zamkami (ale nie pisało, jak się najechało myszką na mój oddział, że oblegam zamek)
    -gdy klikałem na zamek, mogłem pogadać z lordem, lub wejść do zamku
    -ale nie mogłem zacząć walki, ażeby go zdobyć...
    -natomiast gdy sam podjechałem pod zamek wroga, to mogłem zacząć oblężenie, ale bez kompanów nie poradzę sobie.
    -czy w czasie walki o zamki razem z królem, można zacząć oblężenie, czy można się tylko dołączyć?

PZDR

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #102 dnia: Listopada 22, 2008, 09:26:09 »
    Można bez żadnych problemów atakować zamek razem z innymi lordami i królem, wtedy pojawia się opcja "dołącz do oblężenia"...Myśle, że problem mogł polegać na tym, że nie miałeś wojny z frakcją, której chciałeś oblegać zamek, lub miałeś z nimi relacje 0 lub wyżej...Żeby móc atakować zamki musisz mieć ujemne relacje z daną frakcją....Piszesz, że jak próbowałeś oblegać zamek po raz drugi już samemu to w tym czasie nagrabiłeś sobie o danej frakcji i ta opcja już się włączyła....sprawdź sobie najpierw relacje z każdą z frakcji....poza tym najszybszy sposób na ujemne relacje to splądrowanie jakiejś wiochy (zabierz wszystko, tylko nie niszcz wiosek, którymi w niedalekiej przyszłości możesz zarządzać...lub atakuj karawany)

Offline **PoLiCeMaN**

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #103 dnia: Listopada 22, 2008, 11:27:00 »
    Co do pyatani 10 czy ta gra jest gra multiplayer!!!
    Chcialem sobie z kumplem zagrac a tu lipa!!!!
    na stronie na jakiej ja sciagalem pisalo ze jest to gra multiplayer i dlatego ja sciagnelismy!!!!
    Samemu sie hujowo gra przynajmniej mi !!!

Kiedy bedzie a moze just jest wersja multiplayer????

Piszesz w FAQ, a nawet go nie przeczytałeś. Za spamownie forum tymi samymi pytaniami, zakładanie niepotrzebnych wątków i słownictwo - ostrzeżonko ode mnie. Miło się na forum przywitałeś.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 11:38:14 wysłana przez Daedalus »

Offline Miziol

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #104 dnia: Listopada 22, 2008, 14:33:58 »
    Jeśli dołączyłeś do kampanii wojennej i podążyłeś za armią, a jakiś Lord z niej zaczął oblężenie, to ty nie możesz rozpocząć drugiego, musisz czekać razem z nimi aż zacznie się walka, wtedy możesz dołączyć. Druga sprawa to to że gdy pomogłeś w oblężeniu to nie masz żadnych praw do tego zamku/miasta i nie dostaniesz go na żaden sposób (chyba że sam być podbijał).

Co do wyszkolenia - Król dał Ci parę jednostek i kazał je wyszkolić, najlepiej idź na pole treningowe i zacznij trenować ich w walce 1vs4, jako przeciwników zaznaczając rekrutów których dał ci Król.