Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 322738 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kris6280

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #75 dnia: Listopada 19, 2008, 11:10:21 »
    Ok dzięki wielkie bo już myślałem że z tą grą coś jest nie tak. A mam oryginała. Tylko że v. 1.010 i myślałem że w jakiś inny sposób . Dzięki  jeszcze raz.

Offline kris6280

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #76 dnia: Listopada 19, 2008, 13:03:07 »
    cze, spotkaliście się z takim przypadkiem , że bez wcześniejszej degradacji ponownie wybrali was na marszałka? Bo mnie się to właśnie zdarzyło, byłem marszałkiem i znowu mnie wybrali jaki to m cel??

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #77 dnia: Listopada 19, 2008, 13:07:08 »
    wiem, że ten temat był, ale nie było odpowiedzi na moje pytanie: Gdzie można zobaczyc, ile się przeczytało książki w procentach..??

Offline Markorr

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #78 dnia: Listopada 19, 2008, 13:58:50 »
    cze, spotkaliście się z takim przypadkiem , że bez wcześniejszej degradacji ponownie wybrali was na marszałka? Bo mnie się to właśnie zdarzyło, byłem marszałkiem i znowu mnie wybrali jaki to m cel??

Skończyłeś 1 kadencję  i król wybrał Ciebie na to byś był marszałkiem przez 2 kadencję.Jest tak samo jak z prezydenturą w Polsce,prezydent włada ( :)) krajem przez 4 lata(czyt.1 kadencja), a potem może znów przystąpiĆ do kandydatury na prezydenta.Gdy wygra zaczyna 2 kadencję itd.

wiem, że ten temat był, ale nie było odpowiedzi na moje pytanie: Gdzie można zobaczyc, ile się przeczytało książki w procentach..??

O ile się nie mylę to wejdź w ekwipunek i najedź na książkę, a niektóre wystarczy mieĆ w ekwipunku nie trzeba ich czytaĆ np.książka +1/2 do chirurgii itd.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2008, 14:02:04 wysłana przez Markorr »

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #79 dnia: Listopada 19, 2008, 14:15:44 »

Skończyłeś 1 kadencję  i król wybrał Ciebie na to byś był marszałkiem przez 2 kadencję.Jest tak samo jak z prezydenturą w Polsce,prezydent włada ( :)) krajem przez 4 lata(czyt.1 kadencja), a potem może znów przystąpiĆ do kandydatury na prezydenta.Gdy wygra zaczyna 2 kadencję itd.

O ile się nie mylę to wejdź w ekwipunek i najedź na książkę, a niektóre wystarczy mieĆ w ekwipunku nie trzeba ich czytaĆ np.książka +1/2 do chirurgii itd.

Jak już to kadencja prezydenta RP trwa 5lat :)
    Co do książek to sprawdź w menu obozu czy nie ma stanu czytanych książek.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #80 dnia: Listopada 19, 2008, 14:16:08 »
    Wszystkie znane mi weapon pack'i, po wgraniu wymagają rozpoczęcia nowej gry. Jest jednak paczka Talaka Unique armoure v1.0, po której wgraniu nie trzeba zaczynac nowej rozgrywi, wystarczy tylko odczekac kilka dni aż przedmioty bedą do nabycia u kupców.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #81 dnia: Listopada 19, 2008, 14:28:59 »
    A czy trzeba przy tym patchu bawić się ze zmianą plików, czy tylko bierzesz dalej, dalej....zakończ

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #82 dnia: Listopada 19, 2008, 14:39:27 »
    Trzeba się troszkę (niewiele - wszystko jest dokładnie opisane) pobawić.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #83 dnia: Listopada 19, 2008, 14:44:09 »
    A czy trzeba przy tym patchu bawić się ze zmianą plików, czy tylko bierzesz dalej, dalej....zakończ

Musisz rozmieścić pliki w odpowiednich folderach(textures, resource, dodać linijke w pliku "modules.ini", uwież mi opanujesz to w 15 miut). Wszysko masz opisane w pliku readme, nawet jeśli nie znasz dobrze j. ang, to powinieneś sobie poradzic.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline kris6280

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #84 dnia: Listopada 19, 2008, 15:02:48 »
    A wie ktoś co będzie po wszystkich kadencjach marszałka??

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #85 dnia: Listopada 19, 2008, 15:04:46 »
    będą kolejne kadencje, albo wybiorą znowu Ciebie albo innego lorda.....

Offline Markorr

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #86 dnia: Listopada 19, 2008, 19:12:33 »

Jak już to kadencja prezydenta RP trwa 5lat :)
    Co do książek to sprawdź w menu obozu czy nie ma stanu czytanych książek.

Mała pomyłka 4 obok 5 :P

Offline Syliusz

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #87 dnia: Listopada 19, 2008, 20:43:12 »
    1. Ile trwa kadencja marszałka bo już czekam ładne 2 miesiące i nie ma nowych wyborów. Są jakieś okoliczności wyboru marszałka??? A może to BUG???

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #88 dnia: Listopada 20, 2008, 08:24:53 »
    Mam taki maly problem, zacząłem grać jako rebeliant, bo drażni mnie, że trace tyle woja podczas oblegania jakiegoś miasta, a i tak ktoś inny go dostaje... Narazie jeżde po ziemiach Nordów i tłuke piratów dla lepszego doświadczenia, tłuke też małe armie rodocków i w przyszłości chce zacząć od zdobywania ich zamków....armie chce uzupełniać u Nordów ( mają najlepszą piechote do zdobywania miast oczywiście ).....natomiast ich król Ragnar cały czas proponuje mi wasalstwo i jak odmawiam to obniża mi się z nim reputacja, a powiedzmy, że nie mam za bardzo ochoty mieć wojny na dwa fronty, więc potrzebuje podczas wojny sojusznika....Jak zrobić, aby troszeczke więcej mieć u niego renomy....wykonywać zadania? Czytałem gdzieś na forum, że można polepszać stosunki u pań dworu z innymi lordami...Są jeszcze inne sposoby??

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #89 dnia: Listopada 20, 2008, 11:54:35 »
    Możesz wykonywać dla niego questy lub pomagać mu w bitwach. To podnosi wtedy z nim relacje, ale myślę, że ważniejszy jest tu stosunek jego nacji do twojej niż relacje między wami.