Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 323356 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #135 dnia: Listopada 29, 2008, 18:53:26 »
    'Mistrzostwo w broniach' wedlug opisu zwieksza skutecznosc nauczania walki danym typem broni tez. Chodzi o lepsze efekty w inwestowaniu pkt po awansie czy poprawia tez 'gain' w walce na zywo hm ??
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz

Offline turekzlo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #136 dnia: Listopada 29, 2008, 22:36:30 »
    jak chcesz na hama sobie robic do broni no to zwiekszj poziom i oddawaj punkty w walce sto razy szybciej i lepiej sie punkty danej broni nabija chyba ze chcesz skilowac paroma na raz wtedy to nie masz wyjsca

Offline agerath

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #137 dnia: Listopada 29, 2008, 22:47:59 »
    BŁAGAM WAS O POMOC

Mój komputer: Sempron 2400+, GeForce 5200 128 mb, 1 GB RAM.

M&B zacina mi się nawet na detalach najmniejszych z możliwych! CO JEST. Powinno działać dobrze, prawda? Podejrzewacie może, gdzie leży problem?

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #138 dnia: Listopada 30, 2008, 08:54:30 »
    GeForce 5200 <- tutaj.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline IC

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #139 dnia: Listopada 30, 2008, 11:00:12 »
    Czy zlupienie wioski powoduje ze wszystkie wybudowane w nim wczesniej budynki zostaja zniszczone??

Offline lampart007

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #140 dnia: Listopada 30, 2008, 17:27:56 »
    nie, jeżeli złupią i spalą ci wioske budynki które wybudowałeś będą nadal.

mam pytanko, ludzie tu piszą że zdobywają jakieś tytuły jak np: marszałek giermek itp. gram już troche ale żadnych tytułów niedostaje o co w tym chodzi??

Offline lampart007

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #141 dnia: Listopada 30, 2008, 17:30:15 »
    jak zwiększyć dobrobyt mojej wioski??
    co wpływa na jej rozwój??
    ulepszam ją ale nic sie niezmienia, help.
    Po prostu buduj w niej różne obiekty, z czasem dostaniesz więcej kasy z podatku....Na jej rozwój wpływają już wspomniane budynki, ważną rzeczą jest też robienie zadań od sołtysów, wbrew pozorom to naprawde dużo daje, acha i jeszcze jedno...obrona, nie możesz dopuścić, aby wioska była plądrowana lub najeżdżana.... To wszystko przyjdzie z czasem i koniunktura się poprawi...
    Do el_hombre_loco :
    Według mnie są lepsze możliwości rozdysponowanie tych punktów....walka wystarczy

ale mi wioske spalili jakieś 100 dni growych temu, a wioska nadal wygląda jak spalona. do wybudowania zostały mi tylko 1,5 budynku, z mieszkańcami mam bardzo dobre kontakty i nic sie niedzieje, wioska nadal wygląda na spaloną..

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 01, 2008, 09:42:54 »
    miałem to samo, po jakimś czasie wróciło do normy, poszukaj sobie na forum, ludzie mieli podobny problem

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 05, 2008, 02:48:44 »
    Alez mnostwo pomocnych odpowiedzi...

Co daje umiejetnosc plądrowanie? Czemu loot pobitewny jest taki marny?Jak powiekszyc szanse na itemy lepszej jakosci? Czy wylotowanie 'mistrzwsko wykonanych' przedmiotow jest mozliwe?
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz

Offline vincent

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 05, 2008, 10:22:47 »
    Helloł, ten FAQ przydałoby się poprawić, a mianowicie ten punkt:

2. Pytanie: Mam supewypas komputer i chciałbym w pełni wykorzystać jego moc. Czy jest jais sposób, żeby w bitwie brali udział wszyscy żołnierze jakich posiadam?
    Odpowiedź: Owszem jest. Polecam programik Battlesize Changer, który można pobrać w dziale download. Gwarantuje, że żaden sprzęt nie podoła 200 wojownikom na ekranie:)

A jednak, mam Intel Core2Duo 2,6; geForce 9800 GT 512MB; 4GB RAM; winxp x64, płytę ASUSa, nie pamiętam dokładnie jaką i w mount&blade gram na rozmiarze bitwy 450. Oczywiście fps drastycznie spada, ale grać się da. A jaka rozkosz widzieć nawałnicę 300 wojaków pędzących prosto na Twój oddział :D

EDIT:
    Zapomniałem dodać, że bitwy 100 v 100 nie tną mi się prawie wcale
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2008, 11:49:18 wysłana przez vincent »

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 05, 2008, 12:50:44 »
    Widocznie ten zapis FAQ pochodzi z zamierzchłych czasów, kiedy to C2D nie istniało.

Offline Jaca

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 08, 2008, 00:33:05 »
    U mnie problem jest natury takiej: w raportach drużyny mam "Morale drużyny:0", ale już po kliknięciu w "Zobacz raport dotyczący morale drużyny" widnieje tam (po zsumowaniu wszystkiego) liczba 94. Czy te obydwa morale się czymś od siebie różnią czy to zwykły błąd, a jeśli błąd to jakie te morale w rzeczywistości są (0 czy 94)? Dodam że mam wersje 1.010 polską.

Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2008, 02:39:55 wysłana przez Jaca »

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 08, 2008, 02:58:29 »
    Wydaje mi się, że wynik po zsumowaniu będzie tym prawidłowym (czyli morale wynosi 94). W angielskiej wersji nie ma rozbieżności.

Offline Jaca

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 08, 2008, 03:12:14 »
    Wielkie dzięki, widzę że nie jestem jedynym nocnym markiem na tym forum :)

Motyw z innej beczki. Skill 'walki bronia' czy jakos tak,ten ktory zwieksza limity na szkolenie poszczegolnych typow broni.Z moich obserwacji od 808 niedostatek tego skila blokuje tylko rozdysponowywanie pkt po awansie na wyzszy level. Pkt zdobytych na zywo, w walce na rywalu nie. A tak sie chyba wyszkala wiecej,zwlaszcza ze im dalej w las tym tym wiecej trzeba pkt 'poawansowych ' na rozwiniecie 1pkt skila walki danym typem broni. Czyli nie oplaca sie inwestowac w te cos podnoszace limity? Co sadzicie.
    'Mistrzostwo w broniach' wedlug opisu zwieksza skutecznosc nauczania walki danym typem broni tez. Chodzi o lepsze efekty w inwestowaniu pkt po awansie czy poprawia tez 'gain' w walce na zywo hm ??
    Według instrukcji rozwój umiejętności "Mistrz Broni" (oczywiście oprócz podnoszenia limitów) pozwala na skrócenie czasu praktyki, czyli jak tam napisałeś "większy 'gain'". Natomiast z tego co widzę nie ma tu nic o efektywności w rozdysponowywaniu punktów biegłości.

Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2008, 03:28:33 wysłana przez Jaca »

Offline Cahel

• Użytkownik
    Krótkie pytania
    « Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 08, 2008, 15:59:10 »
    Zastanawiam się do czego NPC potrzebuje skilla od ekwipunku. Mam kobietkę co ma aż 7 pkt i na nic to nie wpływa.