Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: O co tu chodzi?  (Przeczytany 8980 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: O co tu chodzi?
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 19, 2013, 12:25:02 »
    Co do wypowiedzi Rapo
    Czy na skutek pożaru na 2 i 3 piętrze może się zawalić budowla tak, jakby była burzona SPECJALNIE? No nie wiem, dla mnie coś takiego wydaje się być dziwne...

Ogien jest bardzo nieprzewidywalny.  Moze doslownie strawic jakas czesc budowli, a jesli jest to na 2-3 pietrze (mi sie wydawalo ze byl troche wyzej, ale ok) to ma na sobie ciezar praktycznie calej budowli, wiec moze sie zawalic.

I czekaj. Ty probojesz nam wmowic ze Ameryka ogranicza prawa swoich obywateli? I co bedzie za chwile? Powiesz nam ze Amerykanie chca miec swojego krola? I ustawa anty-terrorystyczna jest potrzebna. Bardzo potrzebna. Patrz na przyklad Bostonu, 3 ludzi zginelo, 300 zostalo powaznie rannych, wielu stracilo nogi lub rece. I ty nam powiesz, ze za tym tez stoi rzad USA?
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 19, 2013, 12:59:23 »
    To nie Ameryka ogranicza prawa obywateli. Oni sami się o to proszą. Są podświadomie manipulowani przez media.
    Te ustawy jak mówiłem są ograniczeniem praw obywatelskich. Będzie ich coraz więcej i więcej, aż pewnego razu, twój dom będzie mógł być przeszukany przez policję, bez twojej wiedzy i obecności. Będziesz mógł być aresztowany, przetrzymywany w nieskończoność, może i torturowany, i to tylko pod podejrzeniem że jesteś lub masz jakiś związek z terrorystami.
    Polecam ci poczytać na internecie o tych ustawach bo zdaje mi się, albo na siłę próbujesz mi udowodnić swoje przekonanie na podstawie teorii (jak o tym nieprzewidywalnym ogniu. Przyznam, padłem ze śmiechu jak przeczytałem w jakie rzeczy jeszcze ludzie wierzą.)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 19, 2013, 13:45:02 »
    Widze ze sie rozumiemy, ja tez caly czas sie smieje z twoich teorii.

Na reszte nie odpowiem, bo widze ze jestes na to za glupi
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 19, 2013, 14:00:23 »
    Jesli w ameryce obywatele sa ograncizani to co powiedziec o polsce....

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 19, 2013, 14:20:52 »
    Z tego człowieka widzę zrobił się znawca wszystkiego, począwszy od inżynierii budowlanej, kończąc na teologii :) Mam pytanie - Jak jesteś w stanie uwierzyć w "prawdę" na podstawie jednego filmu, ludzi których nie znasz i z którymi nie masz nic wspólnego, a nie wierzysz w to, co jest podawane wszędzie indziej? Twój światopogląd musi być strasznie kruchy, skoro jeden film zdołał go zburzyć.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 19, 2013, 17:11:18 »
    Mam pytanie - Jak jesteś w stanie uwierzyć w "prawdę" na podstawie jednego filmu, ludzi których nie znasz i z którymi nie masz nic wspólnego, a nie wierzysz w to, co jest podawane wszędzie indziej? Twój światopogląd musi być strasznie kruchy, skoro jeden film zdołał go zburzyć.

Ciekawe czy to samo słyszały osoby, które po zapoznaniu się z twierdzeniami Kopernika zaczynały mieć wątpliwości w sprawie tego "co jest podawane wszędzie indziej". Oni z punktu widzenia historii też musieli mieć cholernie kruchy światopogląd, jeśli jedno twierdzenie zdołało go zburzyć...

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 19, 2013, 19:19:03 »
    Ciekawe czy to samo słyszały osoby, które po zapoznaniu się z twierdzeniami Kopernika zaczynały mieć wątpliwości w sprawie tego "co jest podawane wszędzie indziej". Oni z punktu widzenia historii też musieli mieć cholernie kruchy światopogląd, jeśli jedno twierdzenie zdołało go zburzyć...

Popełniasz podstawowy błąd. Mieszasz światopogląd z nauką.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 19, 2013, 20:20:06 »
    Łapię o co ci chodzi, ale to nie jest dobre porównanie. Kopernik to był taki dzisiejszy Hawking, czy też po prostu naukowiec, a ludzie stojący za takimi dokumentami nie mają z nauką wiele wspólnego. Ponadto sama teoria heliocentryczna była również poparta przez inne autorytety i w środowiskach akademickich z czasem zyskała szerokie poparcie, a takich teorii spiskowych jest multum i istnieją od dawna, a jakoś świata nie wywracają. Poza tym sam Kościół zwalczał tamte poważne teorie, a z tych nowych "teorii" nikt sobie nic nie robi.
    Jedyny plus jaki widzę, to właśnie to, co pisałeś wcześniej, że mogą takie filmy pobudzić do zainteresowania się tematem indywidualnie, ale szczerze mówiąc nie wszyscy mają racjonalne podejście, żeby nie łyknąć od razu tych tez z filmu...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 19, 2013, 21:19:57 »
    Poza tym sam Kościół zwalczał tamte poważne teorie, a z tych nowych "teorii" nikt sobie nic nie robi.

Tak jak obecnie teorie takie zwalczają znajdujące się w rękach ogromnych holdingów media. Telewizja, prasa i radio jadą po tej samej linii, po której każą im ich właściciele i naprawdę naiwny jest ktoś, kto uważa, że istnieje coś takiego jak media niezależne. Ich właściciele mają powiązania z politykami co bezpośrednio wiąże się z nurtem jaki prezentują dane stacje. Proste.

Poza tym w kwestii teorii spiskowych. Zgadzam się, że niektóre są wręcz absurdalne, ale za częścią przemawia tyle wątpliwości i faktów, że w sposób "mainstreamowy" trudno to wytłumaczyć. Jeśli temat dotyczył już tego nieszczęsnego 9/11. Co prawda filmy z tym związane oglądałem dość dawno temu, jednak logicznie rzecz ujmując abstrahując od tego co zawierały te dokumenty. Jakie istnieje prawdopodobieństwo, że dwa ogromne budynki zawalają się w sposób pionowy po trafieniu w okolice 3/4 budynku od góry w odstępie bodajże 40 minut? Tak na tzw. "chłopski rozum" każdy kto choć trochę uważał na fizyce w szkole średniej będzie miał wątpliwości jak możliwe jest, żeby tak wielki budynek w wyniku zniszczeń (jeśli już rzeczywiście miałby się zawalić) nie zawalił się po najmniejszej linii oporu fizyki, czyli na bok? Ok, w przypadku jednej konstrukcji niech będzie, fizyka zawiodła, budynek zawalił się pionowo, ale czy prawdopodobne jest by drugi zachował się w sposób identyczny? Poza tym były to jedyne konstrukcje w historii, które zawaliły się po uderzeniu w nie samolotu.

Możecie wierzyć w co chcecie, ale jeśli tak logiczna kwestia Was nie zastanawia to rzeczywiście w społeczeństwie totalnie zanika jakakolwiek ciekawość i coraz większe masy ludzi zaczynają zachowywać się jak ślepo podążające łatwe do manipulowania bydło.

Popełniasz podstawowy błąd. Mieszasz światopogląd z nauką.

Ależ przecież fizyka dotycząca swobodnego spadania, grawitacji i zachowania konstrukcji również jest nauką. :)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 19, 2013, 21:30:44 »
    Widze ze sie rozumiemy, ja tez caly czas sie smieje z twoich teorii.

Na reszte nie odpowiem, bo widze ze jestes na to za glupi
    Te teorie są poparte dowodami. Dowodem jest między innymi rozmowa z architektem WTC którą wypadałoby sobie chociaż posłuchać.
    A to że mnie wyzwałeś dyskwalifikuje cię z tej dyskusji, bo nie próbujesz zrozumieć mojego przekazu, próbujesz mi wmówić że jest inaczej wyzywając mnie od głupich.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 19, 2013, 21:43:58 »
    Tak jak obecnie teorie takie zwalczają znajdujące się w rękach ogromnych holdingów media. Telewizja, prasa i radio jadą po tej samej linii, po której każą im ich właściciele i naprawdę naiwny jest ktoś, kto uważa, że istnieje coś takiego jak media niezależne. Ich właściciele mają powiązania z politykami co bezpośrednio wiąże się z nurtem jaki prezentują dane stacje. Proste.
    Cieszę się, że podobnie myślimy. Tvn to po prostu kompletna blaga. Wkurzają mnie programy Olejnik czy Lisa, którzy są po prostu lizusami Tuska. Olejnik z kolei to straszy wróg PiS. Ale gazety są niezależne ( niektóre ), np. Do Rzeczy, Sieci. Ha, ale istnieją też te zależne, wystarczy tylko wspomnieć Hajdarowicza i Uważam Rze i te jego machlojki związane z nazwą Sieci. Naprawdę to co dzieje się z wolnością obywateli Polski to jakaś paranoja.

Poza tym sam Kościół zwalczał tamte poważne teorie, a z tych nowych "teorii" nikt sobie nic nie robi.

Wystarczy wspomnieć prześladowania Galileusz i Bruna. Do dziś nie mogę uwierzyć jak Kościół mógł być tak zaślepiony, że kazał spalić m. in. Bruna. A dzieło Kopernika O obrotach sfer niebieskich było przez długi czas w dziale ksiąg zakazanych.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 19, 2013, 21:51:14 »
    Dziś jeszcze z kolei wyszło, że to nie ziemia i inne planeta poruszają się dookoła słońca, a słońce wraz z planetami porusza się WOKÓŁ GALAKTYKI. Już dawno o czymś takim słyszałem. Wyobrażałem sobie jak to może wyglądać. Niedawno czytałem trochę o tym, i są jakieś tezy wystawione, że ktoś to przed nami specjalnie ukrywał. Ale to mnie nie bardzo interesuje. Było coś o jakiś podróżach między wymiarami, że ta wiedza jest ważna. Ale do takich przejść to dłuuuuuga droga przed nami, może i tysiące lat (o ile nie wymordujemy się nawzajem w imię jakiegoś boga, czy też nie wiem czego.)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 19, 2013, 22:16:20 »
    Jest masa powiązań i nie ma mediów niezależnych, jednak są interesy przeciwne i możemy gołym okiem zaobserwować jak media się ścierają - środowiska radja maryja vs "spisek TVN" itp. ale gadanie o "masowym manipulowaniu ludzi" blablabla jest dla mnie na poziomie komentarzy z onet i wp. Świat nie jest czarno biały - ma wiele odcieni szarości i innych kolorów. Zapominają o tym debile tworzący żenujące teorie spiskowe.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 19, 2013, 22:17:50 »
    Dziś jeszcze z kolei wyszło, że to nie ziemia i inne planeta poruszają się dookoła słońca, a słońce wraz z planetami porusza się WOKÓŁ GALAKTYKI. Już dawno o czymś takim słyszałem. Wyobrażałem sobie jak to może wyglądać. Niedawno czytałem trochę o tym, i są jakieś tezy wystawione, że ktoś to przed nami specjalnie ukrywał. Ale to mnie nie bardzo interesuje. Było coś o jakiś podróżach między wymiarami, że ta wiedza jest ważna. Ale do takich przejść to dłuuuuuga droga przed nami, może i tysiące lat (o ile nie wymordujemy się nawzajem w imię jakiegoś boga, czy też nie wiem czego.)
    Serio? Każdy kto się interesuje tematem o tym, żadna tam teoria spiskowa. Ba, spójrz na wikipedię:
    Słońce jest oddalone od Ziemi o około 150 mln km, leży w Ramieniu Oriona w galaktyce Drogi Mlecznej, 26 tys. lat świetlnych od jej środka i około 26 lat świetlnych od płaszczyzny równika Galaktyki. Okrąża centrum Drogi Mlecznej z prędkością ok. 220-260 km/s w czasie ok. 226 mln lat, co daje ponad 20 obiegów w ciągu dotychczasowej historii gwiazdy.

Co do wymordowania to prędzej w imię zielonych papierków z wizerunkiem Benjamina Franklina.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 19, 2013, 22:21:15 »
    Nie zrozumiałeś. Nie o tym obiegu jest teoria, są teorie po co ten fakt był ukrywany przed ludźmi od dawna (kilkadziesiąt lat mniej - więcej już o tym wiedzieli.)