Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [RPG by Chi1] Edoran : Opowieść Zakazanego Boga(Alternatywa)  (Przeczytany 38144 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • >:C
    Odp: [RPG by Chi1] Edoran : Opowieść Zakazanego Boga(Alternatywa)
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 19, 2013, 11:45:27 »
    Nidean

- Mi wystarczą same rękawice, kaptur i trochę prowiantu. - powiedział spokojnym głosem podchodząc powoli do skrzyni wyciągnął parę ocieplanych rękawic, kaptur, bochenek chleba i kilka kawałków suszonego mięsa, zanim zaczął zabierać rzeczy oparł swój pakunek o ścianę. Prowiant oraz rękawice schował do torby przez ramię ukrytej pod płaszczem, a kaptur trzymając w ręku. Ruszył do pomieszczenia w którym znajdowały się resztki kuli. usiadł na swym dawnym miejscu i oparł miecz o przeciwległe krzesło.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 19, 2013, 12:13:18 »
    Christopher

Tak jak inni, poszedł na zaplecze by wziąć kurtkę, kaptur rękawice i prowiant, który schował do plecaka.
    - Cóż, jak widać jesteś ślepy skoro nie zauważyłeś plecaka, który noszę cały czas przy sobie.. - Po czym wrócił do karczmarza i kontynuował - To oczywiste, że jest Pan w to zamieszany. Inaczej nie pozwoliłby Pan, by na stole leżała jakaś dziwna kula, pióro i kartka papieru, nie wspominając, że nic Pan nie powiedział o naszym zachowaniu, które zwykłych ludzi najpewniej by przeraziło. I teraz nam Pan pomaga. Więc, kim Pan jest i o co tu chodzi? - Te dziwne oczy.. Czy to normalne na tutejszych ziemiach? Możliwe, ale jednak...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #62 dnia: Maja 19, 2013, 12:21:53 »
    Elaith von Tarkin

Nie wystarczy dla wszystkich, kto pierwszy ten lepszy. - pomyślał. Wtenczas podszedł do skrzyni, wyjął z niej kolejno kurtkę, rękawice i kaptur a następnie przeszedł do głównego pomieszczenia karczmy. Usiadł tam gdzie wcześniej, położył ocieplane rzeczy na stole i rzekł do zgromadzonych: Proponuję byśmy wreszcie się poznali - bo trudno wyruszać gdzieś z kimś, kogo imienia się nie zna. Nie wiem co nas czeka, nie wiem kim jest osoba przemawiająca w nas i kontaktująca się przez kulę, ale wypadałoby tak jak wcześniej wspomniałem się poznać - nazywam się Elaith.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #63 dnia: Maja 19, 2013, 12:54:36 »
    Huno
    - mam worki na prowiant i bukłaki przy moim koniu - uśmiechnął się zadowolony Huno
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #64 dnia: Maja 19, 2013, 13:18:36 »
    Diana

Co za grubianin, pewnie kołek dalej mu wystaje z tyłka - pomyślała Diana o karczmarzu i skierowała swoje kroki na zaplecze. Widząc że wszyscy wyciągają ubrania, spojrzała po swoim i też chciała zabrać płaszcz z rękawicami. - Jak myślicie drodzy państwo - zapytała obecnych na zapleczu - czy to wszystko nie wydaje się wam ustawione dużo wcześniej?

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #65 dnia: Maja 19, 2013, 14:07:29 »
    Marcus

Nie ma to jak myśleć tylko o sobie.

- Warto jednak byłoby wziąć całe jedzenie żeby po pierwsze, nie zmarnowało się, a po drugie, żeby dla nikogo nie zabrakło, jakby się okazało że ktoś wziął dla siebie za mało.  - stwierdził.

- A co do tego, że było ustawione wcześniej, to myślę że ktoś to wszystko przez dłuższy czas przygotowywał i planował... tylko po co? - dodał po chwili odpowiadając Dianie.
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2013, 17:23:53 wysłana przez Movart »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #66 dnia: Maja 19, 2013, 18:56:39 »
    Jasper

Obudziły go podniesione głosy na zapleczu. Świetnie, było tak emocjonująco, że zasnąłem ... Ten głos, znów jak ten ze snu ... ale tym razem jakbym słyszał go ... poza snem Spojrzał w stronę zgromadzonych i nasłuchiwał. Czyli nie tylko ja to słyszałem. Tradycyjnie sprawdził kaburę ze sztyletem na tylnej części pasa, oparł dłoń o rękojeść miecza i ruszył w stronę zgromadzenia.

Gdy znalazł się w środku grupka ludzi debatowała na temat rozdzielenia ekwipunku, a reszta z nich próbowała wyciągnąć informacje od karczmarza.

- Chyba coś mnie ominęło. - powiedział stając w progu.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #67 dnia: Maja 19, 2013, 19:20:05 »
    Ahri

Drogi Marcusie, nie każdy tacha za sobą wielki worek prowiantu. Nie musisz się o to martwić, każdy z pewnością ma co gdzie schować. - po czym wyjęła sobie jeszcze trochę żywności z pierwszej skrzyni. Po czym skierowała się do wyjścia które zagrodził jej Jasper i zadał jakieś pytanie, na które postanowiła odpowiedzieć - Nic szczególnego, karczmarz potrafi tylko słowo "zaplecze", a w owym zapleczu są dwa kuferki jedno z ciuchami drugie z żywnością. Idź lepiej weź swoją działkę, jeśli w ogóle jeszcze coś tam jest. A teraz mój miły przepraszam, ale skieruje się z wielką chęcią do głównej sali, także proszę odsuń się. - zakończyła z miłym uśmiechem i jeśli Jasper się odsunął ruszyła wraz ze swoimi nowymi zdobyczami do sali przysłuchiwać się przesłuchaniu karczmarza.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #68 dnia: Maja 19, 2013, 19:35:18 »
    Huno
    Idzie po worek. Napełnia nim swoją działkę żywności, bierze kurtę i wraca do głównej izby
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #69 dnia: Maja 19, 2013, 20:12:09 »
    Kira

Chwiejnym krokiem podeszła do zebranych i opatulonych po uszy ludzi. Wyjęła zza pazuchy gruby mieszek złota, ścisnęła go w garści i krzyknęła do towarzyszy.
    Pluję na prowiant tego karczmarza, diabła wcielonego! Sama sobie... hyk... kupię takie zafajdane futerko, bez łaski! Musi gdzieś być w tym zapchlonym mieście kupiec z odpowiednim dla nas ekwipunkiem.
    Męcząc się strasznie wypowiedzią, siadła ciężko przy stoliku i znużona, przymknęła oczy opierając swą głowę o dłoń.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #70 dnia: Maja 19, 2013, 20:48:34 »
    W skrzynce pozostały cztery kurtki, trzy kaptury oraz trzy pary rękawic. Huno niestety nie był w stanie wyjść drzwiami. Gdyż śnieg z drugiej strony nie pozwalał na otworzenie ich. Elaith czuł się coraz gorzej, zbroja mu ciążyła. A w pomieszczeniu było gorąco. Diana bez problemu znalazła coś dla siebie.
    Marcus poczuł się dziwnie, osoba której nigdy nie znał, ani nigdy się jej nie przedstawił wypowiedziała jego imię z pełnym przekonaniem. Ciekawe skąd je zna?

Karczmarz nie zwracał uwagi Christophera. Po chwili milczenia jednak odrzekł.
    - Dostarczono mi je, ja dostarczam wam. Praca to praca. A pieniądze to pieniądze.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Maja 19, 2013, 20:55:44 »
    Marcus

To było dziwne, no ale dobra, widzę że muszę sobie poradzić sam. Wyszedł z zaplecza, po czym rozejrzał się aby zobaczyć co reszta robi.

Może ten mi pomoże, pomyślał podchodząc do mężczyzny o ciemno brązowych włosach i niebieskich oczach.

- Mam prośbę, mógłbyś wziąć do swojej torby też trochę jedzenia dla mnie? Niestety ja swojej nie mam, a przy najbliższym mieście spróbuje sobie ją kupić - zapytał Nideana.

Offline Axan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • >:C
    « Odpowiedź #72 dnia: Maja 19, 2013, 21:02:05 »
    Nidean

Podniósł wzrok na Marcusa, po czym powoli rzekł:
    - Nazywam się Nidean, pochodzę z Heiz. - zrobił chwilę przerwy, po czym kontynuował.
    - Miło by było gdybym poznał również twe imię, bądźmy cywilizowani, a co do twojej prośby to przynieś co tam chcesz ja spróbuję to zmieścić w mej torbie. - po zakończeniu zdania zdjął kaptur i odwiązał szal. Założył ręce czekając na odpowiedź nieznajomego.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #73 dnia: Maja 19, 2013, 21:06:46 »
    Jasper

Przepuszczając Ahri, nie mógł się nie obejrzeć za tak urodziwą damą, po czym skierował się w stronę kufra. Nic ciekawego, - stwierdził chłodno. A więc, macie jakiś pomysł ? Jak chyba wszyscy się domyśliliśmy nie jesteśmy tu bez powodu. Mam tylko nadzieje, że nie będę musiał się bratać z tym osiłkiem- mówiąc to spojrzał na Elaith'a.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Maja 19, 2013, 21:08:28 »
    Marcus

- Nazywam się Marcus z Rorgain - powiedział, po czym udał się z powrotem na zaplecze. Pochylił się nad skrzynią i wyjął z niej suszone mięso, po czym zaniósł je do swojego nowo poznanego towarzysza.

- Tyle mi wystarczy - powiedział podając prowiant Nideanowi, po czym dodał - dzięki za pomoc.