Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wersja Testowa - błędy  (Przeczytany 48444 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    Odp: Wersja Testowa - błędy
    « Odpowiedź #75 dnia: Maja 07, 2013, 20:53:02 »
    Ja mam taki problem. Mianowicie jest to (chyba tak mi się wydaje) zbugowana pogoda. Cały czas w grze (nie licząc kilku pierwszych dni) pogoda jest mglista i deszczowa. Mam tak nie pierwszy raz bo tą modyfikację ściągam nie pierwszy raz.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Ivan the Evil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Maja 11, 2013, 11:52:17 »
    Z błędów/niedociągnięć jakie póki co wykryłem:
    -Dużo przebijającej się angielszczyzny (np. Ragged Rogatywka, Polish Officer Uniform) , choć to pewnie zwykłe niedokończenie
    -Broń biała , mianowicie-szabla była wyłącznie bronią sieczną, służyła do cięć a w modzie zadaje też pchnięcia,to pałasze służyły do cięć i sztychów , a rapiery do sztychów.
    -Kasztelan jest nieubrany (mi.n Kraków)
    -Wyżej już wspomniana rogatywka wygląda jakby przyczepiona do niej została czarna kartka z narysowanym piórkiem
    -W niektórych strojach (np. Cracked Polish Uniform) brakuje hmm...spodni w zestawie (np z zestawem : wymieniony mundur i leather boots postać ma mundur, buty ale nie ma reszty nóg)
    -W misji Poena Talionis Radiszczew (który też z angielskiego jest Radishchev) ma błąd w dialogu zlecania misji - mówiąc o urzędniku nazywa go "dzień dobry"
    -W tej samej misji po zabiciu urzędnika nic się nie dzieje-po pokonaniu go jest komunikat że został ogłuszony, misja nie zostaje zaliczona ani nic,po wyjściu z miasta i wejściu do niego urzędnik dalej stoi tam gdzie jest i można go tak w kółko "zabijać"
    -Deszcz w karczmach (wnętrza budynku)
    -To nie błąd co prawda ale też może się przydać-jakieś menu dowodzenia w trakcie bitwy by się przydało, coś tak jak w normalnym warbandzie działo się po wciśnięciu na polu bitwy backspace i tam zamieścić rozkazy
    -W dialogach (np. u biedaków z karczmy) wyskakujące same liczby typu 1 czy 4
    -To pewnie na potem zostawiliście ale lepiej coś powiedzieć ,jak miałoby być zapomniane albo przeoczone - podczas pierwszej wizyty w kamienicy Jabłonowskich Niemcewicz zagadany rzuca tekstem bandytów a podczas rozmowy z Jabłonowskim na pytanie co robili w Austrii Niemcewicz odpowiada "-do uzupełnienia-"
     No to póki co tyle,i przepraszam ,że tyle wytykam ale chciałbym ,żeby tak świetny mod był jak najbliższy perfekcji ^^

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #77 dnia: Maja 12, 2013, 17:28:15 »
    No to póki co tyle,i przepraszam ,że tyle wytykam ale chciałbym ,żeby tak świetny mod był jak najbliższy perfekcji ^^
    Właśnie w tym celu powstał ten temat. Dzięki :-)

Offline oskar1321

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Maja 12, 2013, 19:18:58 »
    Nie moge wejsci do zadnej karczmy/tawerny. Dokladniej to mam w okienku do wyboru nocleg badz odwiedziny, i o ile nocleg dziala to przy kliknieciu na opcje z wejsciem, nic sie nie dzieje, kompletne nic.
    No i w miastach gdzie sa te pojedynki czy cos, przy probie wziecia w takowym udzialu, gra sie blokuje, w sensie ze moge tylko zmieniac stawke, ale nie moge przejsc dalej ani sie wycofac.

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #79 dnia: Maja 12, 2013, 20:43:29 »
    Ja za to nie mogę wyjść z miasta, muszę wcisnąć esc zapisz i wyjdź a potem wczytac save-a hmm sporo gry jest po angielsku i nie ma żadnej lokacji w liście lokacji w informacjach, wlazłem w krakowie do jakiegoś budynku.. gdzie była moja postać.. bez głowy i jakby tego było mało miałem jakieś opcje dialogowe, po wybraniu jakieś z góry wyszedłem z miasta :O zgwałciło mi to mózg :D Ogółem jest to piękny mod... naprawdę NIESAMOWITY klimat nie z tej ziemi ogromny ma potencjał, tylko nie wiem jak rekrutować żołnierzy, albo ten mod nie jest zbytnio o wojaczce ? ;-) tak czy siak jest bardzo dobrze i jeśli moge zadac kolejne pytanie, gdzie kupic muszkiety?

Jak na wersje testową to jest dość dobrze, będę od dzisiaj obserwował tego moda no i trzymam kciuki panowie. Kawał dobrej roboty.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Maja 13, 2013, 22:17:26 »
    Dzięki :-)
    Ja za to nie mogę wyjść z miasta, muszę wcisnąć esc zapisz i wyjdź a potem wczytac save-a
    Jeżeli podjąłeś się zadania i go nie wykonałeś to nie możesz wyjść z miasta.
    hmm sporo gry jest po angielsku i nie ma żadnej lokacji w liście lokacji w informacjach
    Sprawdź czy w launcherze masz wybrany język polski. Zakładka notatek celowo jest pusta, nie pełni w grze żadnej funkcji.

W początkowych fazach gry można rekrutować najemników, jednostki nieregularne. Później, już podczas Insurekcji Kościuszkowskiej, gracz będzie miał dostęp do regularnych jednostek. Przynajmniej tak to będzie funkcjonowało docelowo. Obecnie dostęp do regularnych jednostek jest możliwy w zbyt wczesnej fazie rozgrywki(w obozie).
    Co do muszkietów, to przyjęliśmy założenie, że gracz jest oficerem i z nich nie będzie korzystał. Docelowo jednak będą możliwe do kupienia.
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2013, 22:28:46 wysłana przez VainV »

Offline Ivan the Evil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Maja 14, 2013, 12:49:14 »
    Kolejna porcja obserwacji:
    -W obozie Powstańców Rosyjskich po rozpoczęciu dialogu z Jabłonowskim w pewnym momencie gry pyta czy chcę dowodzić piechotą liniową czy lekką kawalerią po czym sam za mnie decyduje, a w możliwościach naboru regimentu prócz kompani piechoty liniowej pojawia się opcja werbunku lekkiej piechoty
    -Zdarzają się lewitujące budynki jak młyn(?) w obozie powstańców
    -Przy wystrzale z muszkietu (francuski skałkowy) oprócz huku wystrzału słychać dźwięk wystrzału z kuszy
    -czasami jak po przejściu do centrum miasta ruszę do przodu jestem teleportowany gdzieś całkowicie po za miasto i pojawia się opcja opuszczenia lokacji,jak przy wychodzeniu z kamienicy
    -w bitwach wyskakują mi komunikaty : stan formacji 0 (potem 4) , ally 77 enemy 22 taktyka 3
    -w misji Złoto Maruderów po rozbiciu obozu nic się nie dzieje
    -rozmawiając  partyzantem z obozu :
       -nie przeszkadzajcie jestem zajęty-mówi partyzant
       -nie przeszkadzajcie jestem zajęty ,co słychać-odpowiada nasz bohater
    -czy po misji "falsi crimen" powstańcy rosyjscy powinni osiągnąć zwycięstwo i obalić Katarzynę??? Bo przewijało mi się to już wcześniej ale po wczytaniu gry i ponownym wykonaniu misji już się tak nie działo,a teraz non stop wyskakuje że misja wykonana,i zaraz po tym komunikat o zwycięstwie i dostaję zadanie "insurekcja" i jedyne co tam jest to to że mam czekać na powstanie...a w grze jest 2 luty więc chyba nie będę musiał jeździć po mapie i czekać do 12 marca? oprócz fabularnej bitwy o kijów nie było żadnych walk Rosjan z kimkolwiek...
    -przy oblężaniach tuż za armatami są strzałki...one do czegoś będą graczowi służyć czy to dla Was taka pomoc jak kłódka w powietrzu?

Offline Borys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Maja 15, 2013, 21:47:01 »
    Znaleźliście odpowiedź na moje pytanie?

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Maja 16, 2013, 11:44:37 »
    -czy po misji "falsi crimen" powstańcy rosyjscy powinni osiągnąć zwycięstwo i obalić Katarzynę??? Bo przewijało mi się to już wcześniej ale po wczytaniu gry i ponownym wykonaniu misji już się tak nie działo,a teraz non stop wyskakuje że misja wykonana,i zaraz po tym komunikat o zwycięstwie i dostaję zadanie "insurekcja" i jedyne co tam jest to to że mam czekać na powstanie...a w grze jest 2 luty więc chyba nie będę musiał jeździć po mapie i czekać do 12 marca? oprócz fabularnej bitwy o kijów nie było żadnych walk Rosjan z kimkolwiek...
    Nie jestem pewien w którą wersję grasz, w ostatniej mogło lepiej to wyglądać. W każdym razie, cały etap jest obecnie w trakcie przebudowy, bo oprócz błędów technicznych ma błędy projektowe. Więc w następnej wersji będzie wyglądał zupełnie inaczej.

-przy oblężaniach tuż za armatami są strzałki...one do czegoś będą graczowi służyć czy to dla Was taka pomoc jak kłódka w powietrzu?
    Tak, podobnie jak te wiadomości stan formacji, taktyki i tym podobne komunikaty.

Znaleźliście odpowiedź na moje pytanie?
    Niestety nie. Podawałeś nam już swoją specyfikację sprzętową?

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #84 dnia: Maja 19, 2013, 12:57:04 »
    ej mam pytanko jak kurde werbować jednostki jak nie ma wiosek. w karczmach ?
    a brak wiosek był planowany
    « Ostatnia zmiana: Maja 20, 2013, 15:29:16 wysłana przez MrAdrianPl »

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #85 dnia: Maja 19, 2013, 14:13:51 »
    No wioski raczej w karczmie nie będzie :D
    Musisz po prostu poszukać, w jakiejś karczmie na pewno znajdziesz rekrutów.
    Pozdrawiam

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline DantePL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 04, 2013, 13:23:05 »
    Witam, pobrałem moda Kościuszko Uprasing chyba i mam misję, aby oblegać miasto z jakimś Atamanem, okej zaczęło się oblężenie są armaty, jak się z nich strzela, bo wiem, że się da,
    bo jak do nas strzelili to 37 zabili w tym mnie i tak jest co chwilę, jak podbiegam pod okop to mnie zestrzelą a nie wiem jak strzelać z armat, da się, bo są jakieś strzałki tam,
    więc to jest moje pytanie jak strzelać z armat ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2013, 23:38:13 wysłana przez VainV »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 04, 2013, 13:35:12 »
    Przenoszę do wątku moda, jako że to wersja testowa.

Offline DantePL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 04, 2013, 18:37:59 »
    Ponawiam pytanie.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 04, 2013, 23:34:57 »
    Proponuję poczekać na następną wersję testową. Wyjdzie zapewne w ciągu kilku tygodni.

Natomiast z armat strzelać nie możesz. Są obsługiwane przez AI.