Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wersja Testowa - błędy  (Przeczytany 48441 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hendryk

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    Odp: Wersja Testowa - błędy
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 25, 2013, 00:10:18 »
    Jeżeli choć kliknę myszką po sprzedaży więźniów u Łowcy Głów to pomnoży mi to ilość pieniędzy!

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 25, 2013, 10:49:29 »
    jadąc z obozu powstańców do równego w linii prostej wywala z gry
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Pawelo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 25, 2013, 15:28:10 »
    Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale po wyjściu z Krakowa z questem "Przygotowania" nie mogę wejść do żadnej karczmy. Wie ktoś może dlaczego, bo bez tego to ani rusz, a mod mi się naprawdę podoba i chciałbym w niego dalej grać.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 25, 2013, 15:36:21 »
    Mógłbyś opisać dokładniej problem, klikasz na opcję i jest nieaktywna, nie przenosi do sceny?

Najprawdopodobniej jutro wyjdzie nowa wersja naprawiająca znaczną część zgłoszonych(jak i nie zgłoszonych) błędów.

Offline Pawelo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 25, 2013, 15:40:18 »
    Chodzi o to, że w menu karczmy wszystkie inne opcje działają, ale kiedy klikam, aby wejść do karczmy, słyszę dźwięk naciskanego przycisku jednak nic się nie dzieje.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 25, 2013, 15:52:23 »
    Jak mogę kupować regimenty? Klikam na to "coś" po środku, a nic nie wyskakuje. Te rzeczy po prawo - pisze że nie mogę więcej regimentów tego samego gatunku, nie mam żadnego regimentu et cetera.

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 25, 2013, 16:11:54 »
    1. Podczas bitwy wszyscy spawnią się w tym samym miejscu
    2. W misji "Porwanie" otrzymanej od szlachcica w Krakowie, po uratowaniu damy mówi ona po angielsku.
    3. Muzyka włącza się w pewnych momentach tylko na chwilę
    4. Po skończonym dialogu z Julianem Ursynem Niemcewiczem włączam rozmowę ponownie, jednak tan mówi jakiś tekst bandyty po angielsku.
    5. Porucznicy rosyjscy są nieśmiertelni(?) wszystkie ciosy się od niego odbijają.

I co najważniejsze, nie wiem czy tylko ja tak mam ale po dotarciu do wąwozu( ta misja z zasadzką) i po skończonym dialogu wyświetla mi się od razu zwycięstwo. Czerwony napis o nieudanym zadaniu. Chwilę potem napis że siły wroga były silniejsze niż myśleliśmy i nic nie mogę zrobić. Nie ma żadnej opcji do wyboru po prostu sama informacja i czerwone napisy wyskakujące z rogu ekranu. Blokuje to mi dalszą grę.
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2013, 17:16:26 wysłana przez Stacho18 »

Offline kuba.hussar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 25, 2013, 16:45:29 »
    Podczas bitwy w wąwozie (nie chodzi o tą misję) ''wypadłem'' z mapy gdy mnie ''zabili'' nie mogłem wyjść z bitwy.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 25, 2013, 17:46:20 »
    I co najważniejsze, nie wiem czy tylko ja tak mam ale po dotarciu do wąwozu( ta misja z zasadzką) i po skończonym dialogu wyświetla mi się od razu zwycięstwo. Czerwony napis o nieudanym zadaniu. Chwilę potem napis że siły wroga były silniejsze niż myśleliśmy i nic nie mogę zrobić. Nie ma żadnej opcji do wyboru po prostu sama informacja i czerwone napisy wyskakujące z rogu ekranu. Blokuje to mi dalszą grę.
    Przechodziłem dzisiaj dwa czy trzy razy to zadanie, znalazłem tam błąd, ale nie aż tak groźny jak opisujecie, tego nie spotkałem. Skoro jednak jest, to czy moglibyście odtworzyć błędy w tym zadaniu i wstawić screeny? Bardzo ułatwiłoby nam to prace.  To tyczy się także innych błędów, screeny są naprawdę ważne.

5. Porucznicy rosyjscy są nieśmiertelni(?) wszystkie ciosy się od niego odbijają.
    Mundury mają dość dużą ochronę przed obrażeniami, to może być tym spowodowane. Przyjrzę się im i zmniejszę jeżeli będzie to potrzebne.

Jak mogę kupować regimenty? Klikam na to "coś" po środku, a nic nie wyskakuje. Te rzeczy po prawo - pisze że nie mogę więcej regimentów tego samego gatunku, nie mam żadnego regimentu et cetera.
    Ta prezentacja nie będzie dostępna dopóki nie zostaniesz oficerem. W patchu zostanie to naprawione.

Sporo błędów dzięki Waszym zgłoszeniom naprawiliśmy, obecnie testujemy. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to jutro będziecie mogli ściągnąć uaktualnienie.

(click to show/hide)

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 25, 2013, 18:31:22 »
    Podczas misji Dostarcz Broń, Powstańcy oddalają się za daleko od "niebieskich kółek".. Przez co wykonanie tego zadania jest bardzo trudne.

Po niepowodzeniu tego zadania, wyskakuje nam okienko że udało nam się je wykonać. Mało tego, jeśli nie uda nam się go wykonać, i po tym jak dostaniemy wiadomość że je wykonaliśmy (i na czacie wyskoczy wiadomość, że zadanie jest nieudane) znajdziemy tych powstańców, to nadal możemy im oddać broń. Jeśli znajdziemy obie grupy, to wykonamy zadanie.

Edit:

W niektórych miejscach na mapie nie możemy przesunąć kamerą dalej, mimo że powinno się dać. (przykładem jest Kijów. Spróbujcie przesunąć kamerę centralnie nad Kijowem)

Edit:

Przeciwnicy zbyt szybko celują. Przeładują bron, przycelowują, co trwa od pół do 2 sekund, i oddają strzał. Rozumiem że pod presją można szybko oddawać strzał (byłem koło wrogów), ale wtedy chociaż mniej celnie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2013, 18:49:12 wysłana przez Nalo97 »

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 25, 2013, 18:58:23 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:54:21 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 25, 2013, 19:09:29 »
    (click to show/hide)

Tym razem nie było błędu uniemożliwiającego dalszą przygodę w tym zacnym modzie ale dobrze gdyby bug został naprawiony. Jak również to, że w bitwach często wszyscy są na jednym spawnie.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 25, 2013, 19:36:25 »
    To nie jest błąd, ale ten efekt graficzny, gdy stracimy połowę hp (fioletowo czerwony ekran na bokach) jest uciążliwy. Powinien być możliwy do wyłączenia w opcjach moda, w obozie, lub na starcie.

Edit:

Generałowie (u Rosyjskich tylko to zauważyłem) ustawiają wojsko i w ogóle nie wydają rozkazu do ataku. Tylko stoją, i czekaja aż wszystkich wysztrzelam karabinem maszynowym :D

Offline kuba.hussar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 25, 2013, 19:47:53 »
    Czy po nadchodzącej "poprawce" będzie można kontynuować grę czy trzeba grać od nowa? Czytałem wcześniejszy wpis że tak ale wolę się upewnić.

Offline Thaess

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 25, 2013, 19:52:36 »
    Czy po nadchodzącej "poprawce" będzie można kontynuować grę czy trzeba grać od nowa? Czytałem wcześniejszy wpis że tak ale wolę się upewnić.

Będzie można kontynuować grę ;).

Mimo wszystko nie rozpędzałbym się tak z przechodzeniem gry, zaistnienie błędu we wcześniejszych questach może wpłynąć na późniejszą rozgrywkę.