Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wersja Testowa - błędy  (Przeczytany 48442 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    Odp: Wersja Testowa - błędy
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 03, 2013, 21:48:33 »
    Dziękuję za zgłoszenia zarówno tu, jak i na bugtrackerze. Chwilowo mamy problemy techniczne(zniknęła część wiadomości) związane ze zmianą serwera. Wkrótce wszystko powinno wrócić do normy.
    Druga aktualizacja, naprawiająca część błędów, wraz z wersją angielską ukaże się prawdopodobnie w niedzielę. Oczywiście to przewidywania, mam nadzieję, że nie natrafimy w międzyczasie na większe problemy.

W sprawie menu karczmy wypowie się Thaess. Trudno mi powiedzieć dlaczego tak się dzieje.

Edit: Wiadomości zostały przywrócone.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2013, 22:16:14 wysłana przez VainV »

Offline Thaess

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 03, 2013, 22:23:20 »
    Ja natomiast, gdy chcę wejść do karczmy, klikam przycisk ,,Wejdź", słyszę dźwięk temu charakterystyczny, ale nic się nie dzieje, gra się nie wiesza, mogę wyjść, albo czekać w niej, ale nie mogę wejść.

Co robisz zanim jedziesz do karczmy? Wykonujesz jakieś questy poboczne, jeśli tak to jakie? Spróbuj wykonać same "główne questy" i od razu jedź do karczmy, problem nadal występuje?

Offline Borys

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 03, 2013, 22:53:08 »
    Dopiero wczoraj ściągnołem tego moda i mam misje ze zebraniem ludzi i pojechania do obozu patryjotów, musze zebrać 20 ludzi i nie mam jak, bo karczmy nie działają, mam najnowszą łatkę.

Offline Borys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 06, 2013, 19:32:09 »
    Pomożecie?
    Sory za duble post.

Offline Thaess

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:57:43 »
    Pomożecie?
    Sory za duble post.

Jeśli podasz takie informacje, o które prosiłem to pomogę. Podałeś mi takie informacje, z których nie mogę za wiele wywnioskować. Wróżką nie jestem i niestety nie potrafię wywróżyć czemu tak się dzieje ;).

Offline Borys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 08, 2013, 22:24:13 »
    Jeśli podasz takie informacje, o które prosiłem to pomogę. Podałeś mi takie informacje, z których nie mogę za wiele wywnioskować. Wróżką nie jestem i niestety nie potrafię wywróżyć czemu tak się dzieje ;).

Co robie? Nic, po prostu wychodze z miasta i biegnę do karczmy. Żadnych questów nie wykonuje, a dopiero mam misje  obozem patryjotów(czyli początek).

Offline Thaess

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 10, 2013, 17:57:01 »
    Co robie? Nic, po prostu wychodze z miasta i biegnę do karczmy. Żadnych questów nie wykonuje, a dopiero mam misje  obozem patryjotów(czyli początek).

Mógłbyś podesłać save? Znajduje się on w folderze Moje Dokumenty\Mount&Blade Warband Savegames\1794 - Kosciuszko Uprising.

Offline Borys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 10, 2013, 21:08:17 »

Offline Thaess

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 10, 2013, 22:09:18 »
    Prosze bardzo:
    http://www.sendspace.com/file/6cixk0

No cóż, u mnie nie ma żadnych problemów. Spróbuj pobrać modyfikację od nowa i zainstaluj najnowszy patch.

Offline Borys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 11, 2013, 16:14:24 »
    Ok, spróbuje.

Offline Patyk_1

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 12, 2013, 14:21:02 »
    -- BŁĄD --
    Znalazłem jeden błąd (nie wiem czy już ktoś zgłaszał), ale jak się wchodzi do "Karczmy Rzym" i idziemy do Karczmarza i potem zanim jest pokój w tamtym, pokoju tam się wpada pod podłogę, zrobiłem nawet SS:
    http://img593.imageshack.us/img593/4661/2013041200001.jpg

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 12, 2013, 14:43:19 »
    Stare i już naprawione w najnowszym patchu.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Borys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 17, 2013, 19:26:18 »
    A ja nadal mam ten problem.
    P.S. Może to wina liter ustawionych ,,w prawo", czy wy je też takie macie, choć pewnie nie, ale gdy chce walczyć z wołdarzem(dobrze napisałem?) też ,,Rozpocznij" nie działa.

Offline NiktWażny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 25, 2013, 15:23:43 »
    Witam wszystkich otóż zauważyłem kilka bugów oraz jedną "furtkę" by jeden z nich ominąć.

1) Otóż raczej wiele osób powiadamiało o bugu z carskim urzędnikiem, iż nie da się go zabić przez co zakończyć zadania. Jednak gdy włączymy tryb oszustw oraz podczas pobytu w miejscu urzędasa (po rozmowie z nim) włączymy "postać z automatu" (ctrl + f5) i pobije ona urzędnika misja zostaje zaliczona (jeśli postać nie daje sobie rady bądź ten sposób nie działa można ogłuszać postacie cheatem (ctrl + f4) jednak trzeba "zautomatyzować naszą postać").

2) Kolejnym błędem jest brak uciekinierów z Warszawy. Kościuszko zleca nam zadanie polegające na złapaniu (i chyba zabiciu) uciekinierów, jednak niema ich na mapie (już nawet "skakania" (ctrl + klik na mapie) i sprawdzania ludzkiej obecności próbowałem i nic)

3) Następnym błędem jest rozmowa z werbownikiem po awansie na kapitana, wygląda ona mniej więcej tak:
    {mówi werbownik} -(bla bla bla)(...) możesz teraz wybrać czy chcesz dowodzić piechotą czy kawalerią
    {dalej on} -Dowodzenie piechotą to zaszczyt w każdej armii
    I włącza się okno werbunku, dodatkowo odniosłem wrażenie, że w "złatkowaniej" wersji nie można uzyskać awansu wyżej niż na stopień kapitana.
    Dodatkowo nadmienię, iż gdy w pierwszej wersji (bez łatek) dostałem stopień majora (tu wiadomo, gatka z werbownikiem zepsuta) a następnie pobrałem i zainstalowałem nowszą wersję to mogłem wybrać (tak jak chyba być powinno) dowodzenie piechotą bądź kawalerią.

4) Jednym z mniej "ważnych" błędów jest to, że jak nie walczę jakiś czas wyświetla mi się komunikat o sporze i ucieczce części przemytników i gołoty... w czym jest problem? Otóż nie posiadałem w oddziale ani gołoty ani przemytników (nawet najemników tam nie było jedynie wojska z werbunku). Jest to mniejszej wagi gdyż poza tym dobijającym okienkiem chyba nic się nie dzieje.

5) Ostatni błąd jest czysto-estetyczny, podczas mojej pierwszej wizyty w Krakowie (i kilku późniejszych) przypadkowo (potem specjalnie) zjechała mi myszka do góry, co zobaczyłem? Latające drzwi... Drzwi takie też widziałem podczas oblężenia kijowa (nad głowami obrońców). Jest to jednak aspekt estetyczny i za bardzo w rozgrywce nie przeszkadza.

Mam nadzieję, że pomogłem twórcą projektu i graczom.

Zanim napiszesz "cO sa n00p gra na czitach" to pomyśl o tym (jak już wyżej pisałem), że przy pierwszym zadaniu od kościuszka "blokuje" mi się fabułą (a to chyba ona jest tu najważniejsza) więc postanowiłem poszukać sposobów do ominięcia tego typu przeszkód.

Życzę twórcą projektu jak najszybszego znalezienia i zlikwidowania wszystkich bugów oraz samych pozytywnych opinii po wydaniu stabilnej/finalnej wersji gra. Graczom w zamian życzę wielu (byle nie zbyt wielu, przy znośnej pogodzie lepiej się ze znajomymi na mały wyjazd skoczyć) przyjemnie spędzonych z modem godzin.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2013, 15:37:25 wysłana przez NiktWażny »

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 25, 2013, 21:31:15 »
    Cześć, bardzo Ci dziękuję za wszystkie informacje, są naprawdę świetnie spisane :-)

2) Kolejnym błędem jest brak uciekinierów z Warszawy. Kościuszko zleca nam zadanie polegające na złapaniu (i chyba zabiciu) uciekinierów, jednak niema ich na mapie (już nawet "skakania" (ctrl + klik na mapie) i sprawdzania ludzkiej obecności próbowałem i nic)
    Błąd projektowy. Gdy nie przybędziesz na czas, to się z nimi mijasz. Raczej zastąpimy te zadanie/zmienimy sposób realizacji.
    5) Ostatni błąd jest czysto-estetyczny, podczas mojej pierwszej wizyty w Krakowie (i kilku późniejszych) przypadkowo (potem specjalnie) zjechała mi myszka do góry, co zobaczyłem? Latające drzwi... Drzwi takie też widziałem podczas oblężenia kijowa (nad głowami obrońców). Jest to jednak aspekt estetyczny i za bardzo w rozgrywce nie przeszkadza.
    To jest pomocna kłódka ;-)
    Wisi nad niektórymi lokacjami, aby ułatwić spojrzenie z góry na scenę w edytorze. Niestety kamera dość wolno się porusza. Póki co musi zostać, w wersji finalnej z pewnością będzie niewidoczna.

Wszystkie inne błędy oczywiście także zostaną naprawione. Informacje dotyczące następnej wersji, planów, postaram się za kilka dni umieścić.