Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wersja Testowa - błędy  (Przeczytany 48476 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    Odp: Wersja Testowa - błędy
    « Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 21, 2013, 20:03:27 »
    Jakieś wieści co do nowej łatki?

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 21, 2013, 20:21:46 »
    Dzięki za zgłoszenie błędów, większość z nich jest już poprawiona. Nowa wersja wyjdzie pewnie w pierwszej połowie stycznia.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Lutego 16, 2014, 17:40:25 »
    Pierwsza połowa Stycznia minęła i nadal nic nie słychać :/.

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #138 dnia: Lutego 16, 2014, 17:54:03 »
    Pierwsza połowa Stycznia minęła i nadal nic nie słychać :/.

Chyba lutego.
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Lutego 16, 2014, 18:35:39 »
    Stycznia i Lutego.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Lutego 18, 2014, 22:04:33 »
    Na przyszłość będę bardziej wyróżniał słowo pewnie. ;-)

Obecnie trwa tłumaczenie, jak się skończy to wydamy betę w dwóch językach. Idzie wolno, bo tłumacze nie tłumaczą, gdyby tłumaczyli to by było dwa czy trzy tygodnie temu, tymczasem robimy rzeczy do kolejnych wersji. Jak zaczną szybciej tłumaczyć i przetłumaczą to wydamy.

Offline BeZcZeL

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #141 dnia: Lutego 19, 2014, 11:11:19 »
    Już myślałem że to koniec projektu :D

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Maja 26, 2014, 19:12:24 »
    Aby skutecznie kontynuować testy potrzebujemy Waszej pomocy. Dotychczas modyfikację pobrało prawie 50 osób, mamy więc nadzieję, że chociaż część z tej grupy grała na tyle, żeby móc wyrazić opinię czy zgłosić usterki.

Bardzo proszę o zgłaszanie błędów, sugestii na bug trackerze - http://1794.com.pl/bugs/ lub w tym wątku. Wasza pomoc jest nam naprawdę potrzebna, żeby skończyć testy wersji beta i zbliżyć się jeszcze bardziej do wydania wersji finalnej. :-)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #143 dnia: Czerwca 15, 2014, 00:08:25 »
    Dobra, więc Konfederacja Targowicka została pokonana, a Kościuszko nie chce mi dawać żadnych innych zadań, a w dzienniku pisze żebym czekał, no to czekam. Jak długo mam czekać na "rozwój wydarzeń?" - nie mam z kim walczyć, nie mam kasy na zaopatrzenie żołnierzy, niskie morale, bandytów mało...

Aaa i w formacji przy wyborze opcji "Pierwszy szereg klęka" - czasami klęka drugi i wtedy muszę ponawiać formację. Nie wiem od czego to zależy.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 15, 2014, 22:59:14 »
    Dobrze byłoby gdybyś przekazał nam informację jak długo czekałeś, podczas Insurekcji zadania zakończone sukcesem przedłużają okres trwania tej części gry, dają więcej czasu na zdobywanie lokacji Konfederacji Targowickiej. Czy jesteś w 100% pewien, że Konfederacja straciła wszystkie ziemie? I jak długo czekasz, bo to jest tutaj najważniejsze? Czas przyznawany za poszczególne zadania może być zbyt duży i mamy okazję go dostosować. Jeżeli masz sejwa, to podesłanie go mogłoby być pomocne.

Kasa na zaopatrzenie żołnierzy, niskie morale czy brak bandytów to kolejne sprawy. Kasę można zwiększać, pytanie ile Twoim zdaniem byłoby wystarczające? Obecnie za każde wygrane zadanie jest 5000 talarów. Czekam na propozycję.

Co do morali, to zaczynam być przekonany, że przekombinowaliśmy i powinniśmy zamiast poprawiać ten nowy system, wrócić do podstawowego i stabilnego systemu. Decyzji na 100% nie ma, ale będziemy o tym rozmawiać i ja jestem za wycofaniem się z tego.

Liczba bandytów powodowała uciążliwe crashe, było ich zdecydowanie zbyt dużo. Natomiast likwidując jeden problem, stworzyliśmy nowy - zbyt małą ilość. Zapytam się Thaessa czy możemy podnieść ich ilość bez narażenia się na powrót crashy.

Formacja ustawia się w kierunku w jakim Ty jesteś zwrócony podczas wydawania rozkazu, natomiast do walki zwracają się w stronę przeciwnika, stąd wynika ten błąd o ile możemy mówić tu o błędzie. Proponuję po prostu wydawać rozkaz będąc ustawionym w kierunku wroga, żeby tego uniknąć.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2014, 23:49:43 wysłana przez VainV »

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 16, 2014, 00:30:56 »
    Może niekoniecznie zwiększać kasę, tylko obniżyć koszty kupna regimentu, albo zwiększyć jakoś looting za pokonane oddziały. Miałem looting skill na 4 a i tak dropiła mi tylko amunicja do muszkietów z patroli i około 100-200 złotych za jeden patrol ._.

Miałem awans na Rotmistrza i około 11 tysięcy złotych, zgłosiłem się po nowy regiment i wydałem 7 tysięcy, a następnie w ciągu dwóch-trzech tygodni jakoś wszystko straciłem.

Dzień 43, jakiś tydzień lub dwa Konfederacja Targowicka została całkowicie pokonana. Na własnych oczach widziałem, jak patrol Konfederacji który ścigałem nagle mignął i stał się patrolem Kościuszko Uprisers. A jakiś dowódca Targowicy, którego potem ścigałem uciekł i wsiąkł w zamek Imperium Rosyjskiego. Sejwa mogę przesłać, ale na tym forum w PW nie ma opcji dołączania plików (albo ja jestem taki głupi, że ich nie widzę).

Co do formacji, to muszę Cię zmartwić, bo zawsze jestem ustawiony twarzą w kierunku wroga. Właśnie to testowałem na bandytach i działa to tak samo - raz klęka pierwszy szereg a raz drugi.

Fajnie by było, jakby można było podnosić morale żołnierzy poprzez jedzenie, albo w karczmach u karczmarzy (w PoP jest takie rozwiązanie, że płaci się u karczmarza 10 denarów za każdego żołnierza i dostaje się +15 do morale).

Zauważyłem też, że znikły zadania poboczne i zadania u kasztelana. So sad ._.

Sprawdźcie też jeszcze raz Warchołów, bo mam z nimi problemy. Walczę z Warchołem w jednym mieście, mija parę dni, przyjeżdżam do drugiego miasta, a tam Warchoł, z którym nie walczyłem mi znowu kasę wręcza.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 16, 2014, 01:30:18 »
    Zmniejszenie cen regimentów to dobry pomysł, obniżymy ceny regimentów i uzupełnień o 50%, trudno powiedzieć czy to wystarczy czy nie, ale obecnie jest tu ogromna dysproporcja między wpływami i kosztami. Przypomnę też, że jest opcja sprzedaży jeńców w karczmach i co ważniejsze, za hersztów można dostać sporą, o ile dobrze pamiętam, 400 talarów. Co do lootu to przyjrzę się temu, czy mamy odpowiednie itemy i dlaczego podjęliśmy decyzję o zablokowaniu ich zdobywania po bitwach.

Sejwa mógłbyś podesłać mi tutaj poprzez prywatną wiadomość, ewentualnie na gg, numer mam w opisie, ostatnio nie korzystałem, ale to też jest możliwy sposób kontaktu.

Odnośnie formacji, dodam to jako błąd na bug trackerze. Zobaczymy czy coś uda się tutaj zrobić.

Pisząc o powrocie do podstawowego systemu, miałem na myśli powrót do podnoszenia morali poprzez jedzenie, całości tego systemu w Native. I raczej nie modyfikowalibyśmy go już, jak się okazuje w tym przypadku wynikło więcej kłopotów niż dobrego.

Zadanie u kasztelana było jedno, natomiast zadania poboczne, w zdecydowanej większości nie pasowały do gry. Wśród nich było dosłownie jedno, naprawdę dobrze pomyślane zadanie. Żeby te zadania miały sens, musiałbym wymyślić, a co najważniejsze napisać ich większą ilość. To spore wyzwanie i sam nie czuję się na siłach pod względem czasu (a także umiejętności), niestety nie ma nikogo, kto mógłby to zrobić poza mną. Poza tym, to zwiększa ilość tłumaczenia do wykonania, a obecnie nie mamy nikogo kto mógłby przetłumaczyć teksty, które już mamy. To też jest problem. Napiszę jeszcze co rozumiem poprzez "nie pasowanie" zadań do gry. Większość z nich nijak się miała do tego kim jest gracz i jego działań w głównym wątku, moim zdaniem, nie może być tak, że z jednej strony gracz zachowuje się jak oficer, a w zadaniach pobocznych jak bandyta. Zadania jakie stoją przed postacią, powinny być spójne, w przeciwnym razie cała historia się rozpada.

Warchołów sprawdzimy, również dodałem na bug trackerze. I co najważniejsze bardzo Ci dziękuję za te posty. To olbrzymia pomoc. :-)

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 16, 2014, 14:11:22 »
    Ja natomiast mam pewien problem z zadaniem "Wojna o Niepodległość". Po dłuższym czasie obrony Rzeczpospolitej to wszystko zaczyna się nudzić. Prusacy i Rosjanie w ogóle nie atakują, natomiast Austriacy powoli mnie przejmują, czy to zadanie jest możliwe to zakończenia? Dziękuję za odpowiedź.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Czerwca 16, 2014, 16:34:20 »
    Wojna o Niepodległość, to zadanie etapowe, podobnie jak Węgierscy Konspiratorzy i Insurekcja Kościuszkowska wcześniej. W tym etapie nie ma innych zadań, natomiast przed graczem jest wyzwanie odpierania ataków przeciwników na poszczególne regiony, oraz przeprowadzanie kontrataków na tereny przeciwnika. Atakować powinny wszystkie frakcje, takich ataków powinno być pięć, tak samo jak szans na przejęcie regionu przeciwnika. Są one rozdzielone listami, jakie gracz dostaje od Kościuszki z informacjami. Zadanie etapowe - Wojna o Niepodległość również jest uaktualniane. Jeżeli coś tutaj trzeba wyjaśnić dokładniej to napisz, a na podstawie dokumentacji rozwinę to co już napisałem.

Koniec tego zadania etapowego, oznacza koniec gry. Zakończenia gry implementowaliśmy. Czy wszystkie działają, to jest sprawa do zweryfikowania. Jeśli chcesz szybko sprawdzić czy to działa, czy nie, podeślij proszę sejwa. W każdym razie atak ze strony Monarchii Habsburgów sugerowałby, że jesteś na początkowym etapie tego fragmentu gry.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Czerwca 16, 2014, 17:28:33 »
    Dobrze, czyli walki z Habsburgami zostaną zakończone, kiedy dostanę następny list od Kościuszki, tak?