Zmniejszenie cen regimentów to dobry pomysł, obniżymy ceny regimentów i uzupełnień o 50%, trudno powiedzieć czy to wystarczy czy nie, ale obecnie jest tu ogromna dysproporcja między wpływami i kosztami. Przypomnę też, że jest opcja sprzedaży jeńców w karczmach i co ważniejsze, za hersztów można dostać sporą, o ile dobrze pamiętam, 400 talarów. Co do lootu to przyjrzę się temu, czy mamy odpowiednie itemy i dlaczego podjęliśmy decyzję o zablokowaniu ich zdobywania po bitwach.
Sejwa mógłbyś podesłać mi tutaj poprzez prywatną wiadomość, ewentualnie na gg, numer mam w opisie, ostatnio nie korzystałem, ale to też jest możliwy sposób kontaktu.
Odnośnie formacji, dodam to jako błąd na bug trackerze. Zobaczymy czy coś uda się tutaj zrobić.
Pisząc o powrocie do podstawowego systemu, miałem na myśli powrót do podnoszenia morali poprzez jedzenie, całości tego systemu w Native. I raczej nie modyfikowalibyśmy go już, jak się okazuje w tym przypadku wynikło więcej kłopotów niż dobrego.
Zadanie u kasztelana było jedno, natomiast zadania poboczne, w zdecydowanej większości nie pasowały do gry. Wśród nich było dosłownie jedno, naprawdę dobrze pomyślane zadanie. Żeby te zadania miały sens, musiałbym wymyślić, a co najważniejsze napisać ich większą ilość. To spore wyzwanie i sam nie czuję się na siłach pod względem czasu (a także umiejętności), niestety nie ma nikogo, kto mógłby to zrobić poza mną. Poza tym, to zwiększa ilość tłumaczenia do wykonania, a obecnie nie mamy nikogo kto mógłby przetłumaczyć teksty, które już mamy. To też jest problem. Napiszę jeszcze co rozumiem poprzez "nie pasowanie" zadań do gry. Większość z nich nijak się miała do tego kim jest gracz i jego działań w głównym wątku, moim zdaniem, nie może być tak, że z jednej strony gracz zachowuje się jak oficer, a w zadaniach pobocznych jak bandyta. Zadania jakie stoją przed postacią, powinny być spójne, w przeciwnym razie cała historia się rozpada.
Warchołów sprawdzimy, również dodałem na bug trackerze. I co najważniejsze bardzo Ci dziękuję za te posty. To olbrzymia pomoc. :-)