Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wersja Testowa - błędy  (Przeczytany 48475 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    Odp: Wersja Testowa - błędy
    « Odpowiedź #105 dnia: Listopada 03, 2013, 21:09:49 »
    VainV. Ja nie mam tylko crashe, kiedy próbuję wejść do przedmieści w miastach monarchii habsburskiej.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #106 dnia: Listopada 03, 2013, 22:03:28 »
    Dzięki za odpowiedzi.
    Próbowałeś zmniejszyć ustawienia graficzne? Spróbuj dać najniższe i sprawdź czy wciąż będziesz miał. Jeśli nie, to możesz próbować trochę zwiększyć i znowu sprawdzić, i tak dalej, aż dojdziesz do odpowiedniego poziomu na którym będą możliwie wysokie i jednocześnie nie będziesz miał crashy. Mam nadzieję, że to pomoże. Z naszej strony postaramy się w przyszłych wersjach, a szczególnie w wersji finalnej, jeszcze bardziej zoptymalizować pliki. Chociaż muszę przyznać, że pod tym względem sporo zrobiliśmy od marcowej wersji i ta jest o kilkadziesiąt mb lżejsza.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Listopada 03, 2013, 22:54:49 »
    Na tej wcześniejszej wszystko działało na świetnej płynności w najwyższych ustawieniach. Do wszystkich przedmieści mogłem wejść. Dobrze, spróbuję zrobić to na niskich ustawieniach.

/edit Sprawdziłem na najniższych i nadal wyłącza... No to chyba sobie w moda nie pogram.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2013, 16:19:20 wysłana przez Rzokable »

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #108 dnia: Listopada 06, 2013, 23:55:36 »
    Pograłem dziś trochę i to co zauważyłem :

- Warchoł w drugiej rundzie chowa broń i nie oddaje strzału. I można tak czekać w nieskończoność
    - Rozmowa z Piotrem Jabłonowskim w jego domostwie. Przy zapytaniu "Powiedz mi więcej o przyczynach  obecnej sytuacji" na koniec
    właściwej odpowiedzi powtarza się odpowiedz z pytania wyżej "Powiedz mi więcej o planach konspiratów".
    - Nie uzupełnione "W jakim celu posłowaliście do Wiednia" ale to za pewnie wiecie.
    - Grzegorza jabłonowski gdy ruszamy na tych trzech gości aby ich zabić (Po czym trafia się do więzienia) próbuje iść przez ścianę, dopiero po 10 sekundach się zdołał
    opamiętać :D.
    - Całe 40 minut szukałem kompanów w liczbie 20 gdyż wszędzie twierdzili że nie mają nikogo dla mnie.
    - Ten Rywal jest chyba zbyt silny. Choć mi tam sprawił wielką frajdę. Musiałem rozruszać zaspaną już rękę która od kiedy przestała grać na multiplayer
    z porządnym przeciwnikiem nie walczyła. Ten dzielnie blokował wszelkie ataki, aż dopóty nie wsadziłem mu szpady w oko.

A na koniec, gdy odchodziłem z Kamienicy tak mi się powiedział .
    "Żegnaj Piotrze Jabłonowski, Jam jest przyszły wojownik Polski!"

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Listopada 07, 2013, 10:34:04 »
    Dzięki za spisanie błędów, zajmiemy się nimi.

- Warchoł w drugiej rundzie chowa broń i nie oddaje strzału. I można tak czekać w nieskończoność
    Mam problem z odtworzeniem tego, mógłbyś podać jakieś dokładniejsze informacje?

A na koniec, gdy odchodziłem z Kamienicy tak mi się powiedział .
    "Żegnaj Piotrze Jabłonowski, Jam jest przyszły wojownik Polski!"
    Jesteś pewien? Szczerze mówiąc nie mogę znaleźć takiej kwestii, poza tym staram się unikać aż tak patetycznych zwrotów ostatnio. ;-)
    Podobnie jak słowa Polska(Jeśli o całości to wolę Rzeczpospolita, jeśli o tej części to Korona). Mogę się mylić, ale tej kwestii nigdzie nie potrafię znaleźć.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #110 dnia: Listopada 07, 2013, 16:31:32 »
    O kurde. Tak się kończą posty w nocy :>
    Miałem napisać iż to ja tak powiedziałem do niego(W realu), a nie Jabłonowski : D {Powiedziało]
    Mam nadzieję iż nie narobiłem ci za wiele roboty.

Co do Warchoła.
    Trzy razy testowałem to u siebie, i było tak samo.
      - On oddaje strzał i nie trafia (No raz mu się udało, ale tego nie liczę naturalnie) 
      - Po nim oddaje strzał ja (Naturalnie w celach testów nie trafiam, no raz nie trafiłem przypadkiem :>)
    I tu wymiana powinna zacząć się od nowa, gdy warchoł już przymierza się do oddania strzału zamiast nacisnąć za spust chowa broń i nic więcej nie robi. Jedyne rozwiązanie to ALT+F4.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Listopada 07, 2013, 18:20:48 »
    W porządku, nie ma żadnego problemu, dobrze, że się wyjaśniło. :-)

Nie udało nam się odtworzyć tego błędu, ale trochę po omacku staraliśmy się naprawić. Jak wyjdzie patch w przyszłym tygodniu, to miałbym do Ciebie prośbę o sprawdzenie czy ten błąd wciąż się pojawia.

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #112 dnia: Listopada 14, 2013, 15:34:59 »
    Pograłem, ale utknąłem w momencie z odnalezieniem jakiegoś ważniaka na terenie Austrii (na przedmieściach)
    Kliknąłem by go odnaleźć po zmroku i potem przypadkowo, podczas szukania nacisnąłem "tab", co wywaliło mnie do opcji wyboru przy wejściu do miasta, opcja z odnalezieniem znikła i nie powraca
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2013, 16:31:21 wysłana przez VainV »
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Listopada 14, 2013, 16:31:54 »
    Post przeniesiony do właściwego tematu.

Dzięki za zgłoszenie, błąd naprawimy. Być może nawet w jutrzejszej wersji.

Edit. 1794.com.pl/bugs/ - bug tracker ponownie działa.

Edit2. Patch będzie jednak pojutrze. Jak to zwykle bywa, nieoczekiwany problem. ;-)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2013, 21:52:12 wysłana przez VainV »

Offline andreimek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #114 dnia: Listopada 16, 2013, 11:19:55 »
    Witam mam pewien spory problem ,ponieważ kiedy ściągnołem moda wersje testową te 204 mb i chce wypakować do m&b warband to jest problem że nie odnaleziono scieżki mod wydaje się fajny i chcę sobie popykać więc prosze o pomoc

EDIT działa mi na nowym patchu
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2013, 20:48:15 wysłana przez andreimek »

Offline andreimek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Listopada 16, 2013, 20:47:16 »
    ja mam problem z 3 misją bo jak zbiore wojowników to mam pojechać do Budapesztu i gościa znależć ale go tam nie ma troche wyżej jest obóz z popsutą nazwą rozwaliłem go i nic POMÓŻCIE

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Listopada 16, 2013, 21:55:18 »
    Post dla porządku przeniosłem.

W sprawie błędu ciężko cokolwiek powiedzieć, nie zrozumiałem w czym problem. Przywódca konspiracji znajduje się w centrum miasta.

Offline andreimek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Listopada 17, 2013, 13:36:50 »
    objechałem pare razy i nie widziałem go wczoraj teraz siadłem i go znalazłem ale to chyba błąd czy utrudnienie że nie ma nad sobą kwadracika??
    Odkryłem nowy problem mianowicie kiedy mamy pojechać do deberczyna na egzekucje w mieście nie możemy wejść na przedmieścia bo wywala z gry
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2013, 13:50:58 wysłana przez andreimek »

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Listopada 17, 2013, 14:39:50 »
    Może przeczytałbyś wcześniejsze posty? Tam już pisałem o tym błędzie.

Offline Galdor

• Użytkownik
    • Piwa: -7
    « Odpowiedź #119 dnia: Listopada 17, 2013, 17:54:46 »
    Nie wiem czy ktoś to zgłaszał, ale gdy pierwszy raz przyjeżdżam do Krakowa - po bójce w karczmie, to Julian ursyn Niemcewicz mówi do mnie " Surrender or die. Make your choice!" Zdaje mi się, że tego nie powinien mi mówić, chyba, że mnie nie lubi ;c