Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322634 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #300 dnia: Września 11, 2009, 22:56:44 »
    Tak, prawda. Tam w zasadzie wszystko jest nowe. A AI kompa strasznie podniesione do góry, wymagające. A zdobyte prowincje [w przypadku Rzymu można zmienić na kilka typów prowincji. Pod względem historycznym ten mod ma 10/10. Niestety czeka w kolejce na przejście, z powodu LOTR.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #301 dnia: Września 12, 2009, 10:01:24 »
    Znowu wróciłem do romka, po krótkiej przerwie ^^ Prawie zapomniałem jaka to przyjemność podbijać Grekami półwysep apeniński ;p
    Zostali już tylko Juliuszowie, bo nie chce mi się za nimi ganiać po alpach :P Ale prędzej i później ich też załatwię, teraz myślę jak szybko pozbyć się Pontu ;p

Offline Gajden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Września 27, 2009, 12:59:56 »
    Ktoś pytał o mody do Rome:
    http://europabarbarorum.com/Kojarzysz? Niemal perfekcyjny mod.

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Września 29, 2009, 19:55:59 »
    CYTAT:Ale prędzej i później ich też załatwię, teraz myślę jak szybko pozbyć się Pontu.

Z Pontem mogą być trudności -.- zostaw ich na sam koniec! Wybij Egipt i Patrie a potem z imperium walnij Pont!.

Offline Mściwoj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Października 02, 2009, 09:44:49 »
    Forum zmienili bo były problemy techniczne i stracili praktycznie całą zawartość...jakaś porażka - róbcie kopie - bo odzyskiwanie tego wszystkiego jest trudne.

Z fajnych modów mogę polecić Broken Crescent 2 - jeżeli ktoś lubi klimat krucjat. Do pobrania : http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=30&t=215
    Nowa mapa, nacje, jednostki, bohaterowie itd. może to nie SS ale nieźle urozmaica grę.

Ze swojej strony chciałbym zaprosić wszystkich na Turniej o Złotą Buławę (Killer Elite Tournament 2) organizowany przez mój klan Hussars i IPL. Myślę, że zasady są bardzo ciekawe + kilka nowych map. Oczywiście turniej 2vs2.
    http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=83&t=989 (tutaj wszystkie informacje)

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Października 03, 2009, 22:12:02 »
    A czy ktoś zna link do dawnego forum???

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #306 dnia: Października 08, 2009, 19:47:16 »
    Dawne forum zostało utracone, była o tym mowa wcześniej.
    Według mnie seria total war ma szansę powrotu do łask fanów
    tylko przez powrót do wcześniejszych okresów. Jeśli będą przeć
    dalej, może teraz nas czekać II WŚ, a tego przynajmniej ja nie chcę ;]
    Jak dla mnie to mogli by wrócić do czasów Shoguna lub średniowiecza.
    Madieval II jakoś nie bardzo mi podszedł, mogli by zrobić nowszą lepszą
    i bardziej kompatybilną wersję. Narazie czekam na nowe newsy od
    The Creative Assembly.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Października 08, 2009, 19:56:19 »
    Heh ostatnio zauważyłem, że trylogia Rome tzn. podstawka i 2 dodatki zostały wydane w serii o ile się nie myle SuperSeller i kosztują ok. 35 zł. Właśnie się przymierzam do zakupu i czekam jak spadnie cena Medievala 2 i Królestw.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Października 08, 2009, 20:04:33 »
    Ja Medievala II(119zł) i dodatek(79zł) kupiłem w kilka dni po premierze. Właściwie do teraz troszkę żałuję, bo Rome kupiłem w antologii za 50z i bawiłem się dłużej i lepiej. W Med II za bardzo wkurzało mnie długość ładowania samej gry, bitew, tur itp. Jakby co to dużo bardziej polecam Rome: total war w antologii szczególnie, że teraz można kupić już za 34.90zł.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Października 08, 2009, 20:39:39 »
    A ja mam pytanie: Opłaca się kupować Empire Total War ? Czy to jest po prostu durne strzelanie do siebie jednostek ?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Października 08, 2009, 22:08:40 »
    Kupiłem i teraz wszystkim polecam...nie kupować. To chyba najgorsza produkcja z serii Total War. Całość została zepsuta przez bardzo słabe AI np. jednostki nie zawsze strzelały na komendę albo strzelały ale z bardzo dużym opóźnieniem. Co prawda doszły bitwy morskie, które tak bardzo zachwalano ale nie bardzo im to wyszło. Statkami kieruje się ciężko, wszystko wydaje się bardzo wolne, a jak jest więcej niż 2 okręty to robi się jeden wielki chaos...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #311 dnia: Października 09, 2009, 08:49:38 »
    A ja mam pytanie: Opłaca się kupować Empire Total War ? Czy to jest po prostu durne strzelanie do siebie jednostek ?

Ja nie polecam, kupiłem pograłem 2 tygodnie i jakoś mnie nie ciągnęło, żeby do tej gry wrócić, w rome grałem 1,5 roku, w medievala 1 rok, i nadal mam ochotę wrócić do tych gier, ale Empire już nie odpale.....po prostu inny klimat i nie podchodziła już pod mój gust

Offline Mściwoj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Października 09, 2009, 14:41:47 »
    Jako fan oczywiście kupiłem empire -  mój zapał ostygł po jakiś dwóch tygodniach... Obecnie ściągają się jakieś kolejne patche 1.4 i 1.5 oraz fix do patcha (tak tak - wydają już łatki do łatek) wchodzę, pogram kilka chwil i wychodzę, na multi totalny dramat, ludzie rezygnują z turniejów bo za dużo jest bugów i zły balans jednostek. Chyba ilość błędów odrzuciła mnie od tej gry a naprawdę lubię te czasy. Niedługo wyjdzie dodatek o wojnach indiańskich (buahahhahah) oraz Napoleon Total War na silniku empire. Światek jest dość mocno oburzony wydaniem kolejnej gry w podobnej tematyce, CA straciło zaufanie wydaniem tak niedopracowanej bety, to wszystko źle rokuje na przyszłość.
    Obecnie renesans przeżywa Mediewal II i różne mody. Jeżeli chcesz powalczyć w wojnach napoleońskich to ściągnij mod NTW 2 grupy Lordz pod RTW. Świetny mod tak dopracowany (jak na możliwości RTW), że CA powinno się na nim wzorować.

Ocenie warto poczekać do wydania Empire Total War w jakiejś taniej serii, wtedy można kupić.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #313 dnia: Października 09, 2009, 16:53:34 »
    Ja nie grałem w Empire z dwóch powodów:
    1. To że u mnie nie będzie działał ;).
    A drugi, to ten, że nie lubię tego okresu.

Znacie jakiegoś fajnego moda do RTW? Bo kiedyś w parę grałem, podobały mi się. Zastanawiam się nad tym modem, nie pamiętam nazwy, ale to było coś z Władcą Pierścieni. Jest dobry, czy słaby?

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Października 09, 2009, 18:55:30 »
    A mam jeszcze jedno pytanie: Czy Medieval jest łatwy do dorwania w sklepach ? Czy raczej ciężko?