Jako fan oczywiście kupiłem empire - mój zapał ostygł po jakiś dwóch tygodniach... Obecnie ściągają się jakieś kolejne patche 1.4 i 1.5 oraz fix do patcha (tak tak - wydają już łatki do łatek) wchodzę, pogram kilka chwil i wychodzę, na multi totalny dramat, ludzie rezygnują z turniejów bo za dużo jest bugów i zły balans jednostek. Chyba ilość błędów odrzuciła mnie od tej gry a naprawdę lubię te czasy. Niedługo wyjdzie dodatek o wojnach indiańskich (buahahhahah) oraz Napoleon Total War na silniku empire. Światek jest dość mocno oburzony wydaniem kolejnej gry w podobnej tematyce, CA straciło zaufanie wydaniem tak niedopracowanej bety, to wszystko źle rokuje na przyszłość.
Obecnie renesans przeżywa Mediewal II i różne mody. Jeżeli chcesz powalczyć w wojnach napoleońskich to ściągnij mod NTW 2 grupy Lordz pod RTW. Świetny mod tak dopracowany (jak na możliwości RTW), że CA powinno się na nim wzorować.
Ocenie warto poczekać do wydania Empire Total War w jakiejś taniej serii, wtedy można kupić.