Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 324111 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #735 dnia: Sierpnia 22, 2011, 20:38:19 »
    A mnie bardziej od tego denerwowało brak możliwości wychodzenia zarządcy poza miasto.... przez to rozwiązanie mieliśmy jednego generała mniej. W dodatku głupim pomysłem była możliwość nadawania stanowisk tylko członkom rodziny.

To fakt faktem, ze nasz rozwój ograniczała ilość generałów-namiestników, a gdy jakis zmarl ze starosci (a lubia umierac "pokoleniami") To juz zupelnie trzeba czekac az sie nowi urodza zeby chociaz zarzadzali tymi wiekszymi miastami. Na poczatku jak byly propozycje zeniaczki to nawet patrzylem na statystyki przyszlych mezow moich corek, a tak to biore pierwsze lepsze byle szybciej moc kogos na czele nowej armii postawic ;)

Offline Alladrix

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #736 dnia: Sierpnia 23, 2011, 02:53:20 »
    Hm... została jeszcze tematyka wojny secesyjnej w ameryce- też fajny materiał na grę.
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #737 dnia: Sierpnia 23, 2011, 08:46:59 »
    Hm... została jeszcze tematyka wojny secesyjnej w ameryce- też fajny materiał na grę.

Ale jednak chyba zbyt mało różnorodny. Dwie "frakcje" amerykańskie, Meksyk i brytyjska północ (???) to chyba ciut mało. To jest dobry pomysł, ale na jakieś DLC jak np. Wojna na Półwyspie Iberyjskim do Napoleona.

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #738 dnia: Sierpnia 23, 2011, 09:00:06 »
    Wojna secesyjna, jesli dobrze pamiętam byla przedstawiona w empire jako szereg misji bardzo ograniczonych fabularnie.Jako następnego total wara ja chcialbym poprawionego empire, ktory bylby naprawdę fajny z jedną mapą kampanii i bez wielu blędow.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #739 dnia: Sierpnia 24, 2011, 14:08:27 »
    Ludzie, o czym wy marzycie? Twórcy juz zrobili empire i predko nie zobaczymy nastepnego (ja sie nie gniewam bo mi zupelnie do gustu nie przypadl). Dlaczego? Bo zapewne bylby to odgrzewany kotlet, to raz. Dwa - tworcom zapewne juz sie znudzil, wlozyli co mieli najlepszego i tyle, moze byc kontynuacja jak nabiora troche nowych pomyslow. Ja stawiam na cos w klimacie starozytnosci.

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #740 dnia: Sierpnia 24, 2011, 16:07:38 »
    Ja chciałbym zobaczyć czasy Karola Wielkiego albo jeszcze wczesniejsze-XVII wiek już mi się przejadł.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2011, 08:52:12 wysłana przez ghost888 »

Offline Gedeon Jerubaall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #741 dnia: Sierpnia 24, 2011, 23:19:03 »
    Moim zdaniem CA wrócą z nowym silnikiem do epoki starożytności.

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #742 dnia: Sierpnia 25, 2011, 08:50:14 »
    Niech robią co chcą, byle nie brali się za kolejnego medka, bo zniszczą moje wspomnienia z tej gry steamem i durnymi dlc.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #743 dnia: Sierpnia 25, 2011, 11:00:41 »
    Steam akurat nie jest taki zły. Na dobrą sprawę ma więcej zalet, niż wad. Automatyczne aktualizacje, dostęp do społeczności podczas gry, szpiegowanie znajomych :) i chyba najważniejszy plus, czyli płyta nie jest wymagana. To bardzo duże ułatwienie, że masz dostęp do swoich ulubionych tytułów z każdego miejsca na świecie, wystarczy dostęp do Internetu.
    DLC nie są też takie złe. Przynajmniej, w porównaniu z większością produkcji, są tanie i całkowicie warte swojej ceny.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #744 dnia: Sierpnia 25, 2011, 12:47:45 »
    Nie zawsze DLC są takie fajne. Jak w Black Opsie w DLC dali jedną dodatkową mapę do zombie to się załamałem...

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #745 dnia: Sierpnia 25, 2011, 13:24:15 »
    Albo dodatkowe jednostki do napoleon total wara, które można rozmieszczać za plecami wroga- masakra.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #746 dnia: Sierpnia 25, 2011, 14:25:50 »
    Nie zawsze DLC są takie fajne. Jak w Black Opsie w DLC dali jedną dodatkową mapę do zombie to się załamałem...
    Miałem na myśli serię Total War, nie ogólnie :P
    A DLC są wszędzie, nie tylko na Steamie.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #747 dnia: Sierpnia 25, 2011, 16:22:59 »
    Ja sobie ostatnio tak dla jaj odpalilem Rome na najwyzszym poziomie (Very Hard bitwy i kampania) i musze powiedziec... ze sie wkrecilem :) Dotychczas gralem na latwym kampania i srednim bitwa, ale szczerze mowiac bezproblemowo wszystko przechodzilem i czesto ziewalem. A teraz? Dwa moje oddzialy principes mogą przerwać w otwartej walce z jednym oddzialem Swordsmenow i to na spokojnie! Nie mowiac o tym, ze nawet jesli morale wroga juz juz jest na zalamaniu to nagle wlatuje ich general ze swoja gwardia i moje oddzialy, ktore juz powoli przygotowywalem do wylapywania uciekajacych wrogow, sami rzucili bron i zaczeli robic uzytek z nog. A wrodzy generalowie sa pierwszoklasowi, zazwyczaj przewazaja liczebnie gwardie mojego i boje sie go wystawiac na niebezpieczenstwo, w koncu smierc kazdego z nich to tak jak przegrac bitwe... no i tym tez to sie najczesciej konczy. Baardzo ciezko dbac o dobre morale.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #748 dnia: Sierpnia 30, 2011, 12:26:18 »
    W sumie już dość długo gram w różne części TW, ale ciągle nurtuje mnie pytanie, czy jakość stacjonujących jednostek w mieście ma wpływ na zadowolenie czy liczy się tylko ilość ? [np. czy rzymska kohorta miejska daje większy bonus do zadowolenia niż chłopi czy straż miejska ? ]

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #749 dnia: Sierpnia 30, 2011, 12:53:06 »
    W sumie już dość długo gram w różne części TW, ale ciągle nurtuje mnie pytanie, czy jakość stacjonujących jednostek w mieście ma wpływ na zadowolenie czy liczy się tylko ilość ? [np. czy rzymska kohorta miejska daje większy bonus do zadowolenia niż chłopi czy straż miejska ? ]
    Liczy się tylko ilość, ale ja i tak stawiam na jakość bo wszystkie moje armie stacjonują w miastach.