Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322515 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #720 dnia: Sierpnia 20, 2011, 12:15:55 »
    GameSpy ma problem w rejestrowaniu pirackich gier, więc proponuję zakupić Medka 2...

Offline ghost888

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #721 dnia: Sierpnia 20, 2011, 13:04:56 »
    Ehhh, mam oryginał i nie ściągam pirackich gier, chodzi mi o to że nie mogę założyć konta na game spy do rejstracji samej gry jeszcze nie dobrnąłem ;)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #722 dnia: Sierpnia 20, 2011, 13:51:30 »
    Ehhh, mam oryginał i nie ściągam pirackich gier, chodzi mi o to że nie mogę założyć konta na game spy do rejstracji samej gry jeszcze nie dobrnąłem ;)
    Zwracam honor, ale na wszelki wypadek lepiej się upewnić :)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #723 dnia: Sierpnia 21, 2011, 09:33:15 »
    Ja sam też mam oryginał i ani w Rome'a nie mogłem przez GS grać, ani w Medievala z dodatkiem Kingdoms... ;) Po prostu program chyba mnie nie polubił.

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Sierpnia 21, 2011, 11:11:27 »
    Jedna z moich ulubionych serii i przyznam szczerze że zamiast kontynuacji jakiejś gry jak Napoleon 2 Total War  lub Rome 2 Total war ucieszyłbym się nową epoką,miejscem itp. coś z tego może być czas który był w innych grach ale chociaż w innym miejscu.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #725 dnia: Sierpnia 21, 2011, 17:56:55 »
    No jeszcze została im pierwsza wojna światowa. Poza nią chyba w serii było już wszystko. Ewentualnie zamiast iść do przodu, mogliby się cofnąć jeszcze dalej, np. gra Cavemen - Total War :)

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Sierpnia 21, 2011, 19:09:59 »
    Nie sądzę żeby 1wś była dobrym tematem na gre z serii total war-w total warach o zwycięstwie decydowały pojedynczy bitwy, ewentualnie kilka bitew, natomiast 1 wś to wojna pozycyjna- jeśli już zdarzyła się jakaś bitwa to polegała na tym zę na kilkudziesięciu kilometrach frontu ludzie biegli od okopu do okopu i wygrywałą ta strona która miała wiecej ludzi, co ze strategią ma niewiele wspólnego i niemiłosiernie obciąża komputer(miliony żołnierzy w jednej bitwie).Jako gra która ma oddać realia 1 wś znacznie lepiej nadaje sie hearts of iron lub europe unniversalis.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #727 dnia: Sierpnia 21, 2011, 19:13:25 »
    Oto mój typ na kolejną część Total War ;)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #728 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:47:04 »

LOL ! :D Niezła wizja :)
    Co do ramu , to wynosi 2 gb więc nie powinno być problemów :(
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #729 dnia: Sierpnia 21, 2011, 20:51:03 »

Ta reklama była na stronie Creative Assembly 1 kwietnia jako zapowiedź nowego Total War`a :) Żart się udał :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #730 dnia: Sierpnia 21, 2011, 23:36:44 »
    Nażekacie panowie, przećież pozostał cały XVII wiek nietknięty jeszcze przez Creative Assembly a szczególnie w Europie Środkowo- Wschodniej obfitował on w wiele ciekawych wydarzeń. Poza tym wojny w Afryce w XIX wieku, naprawdę zostało jwszcze wiele ciekawych tematów więc o serię Total War nie ma się co martwić.

A Szogun 2 już wam się znudził?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #731 dnia: Sierpnia 21, 2011, 23:48:07 »
    Ja mam nadzieje na Rome 2
    No bo co? Shogun ma dwójeczke, medival ma dwójeczke... rome tez powinien miec :) Mogliby poprawic zarzadzenie miastami, bo denerwujace jest to wyrzynanie mieszkancow nawet w najlepiej zadbanych miastach w sercu imperium, bo inaczej sa niezadowoleni i nie chca placic podatkow.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #732 dnia: Sierpnia 22, 2011, 09:37:49 »
    Moje typy na kontynuację serii:
    - druga część Rome, Napoleona albo Empire.
    - wczesne średniowiecze np. czasy Karola Wielkiego, albo remake Viking Invasion.
    - wiek XVII
    - skoro była Japonia to czemu nie może być Chin albo Indii? Albo możliwości pokierowania Mongołami (Genghis Khan Total War ;p)i?

Ja mam nadzieje na Rome 2
    No bo co? Shogun ma dwójeczke, medival ma dwójeczke... rome tez powinien miec :) Mogliby poprawic zarzadzenie miastami, bo denerwujace jest to wyrzynanie mieszkancow nawet w najlepiej zadbanych miastach w sercu imperium, bo inaczej sa niezadowoleni i nie chca placic podatkow.

A mnie bardziej od tego denerwowało brak możliwości wychodzenia zarządcy poza miasto.... przez to rozwiązanie mieliśmy jednego generała mniej. W dodatku głupim pomysłem była możliwość nadawania stanowisk tylko członkom rodziny.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2011, 09:49:12 wysłana przez Gacek3000 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #733 dnia: Sierpnia 22, 2011, 10:36:35 »
    Ja uważam, że na odświeżone Empire (tym bardziej Napoleona) w najbliższym czasie nie ma najmniejszych szans. Obecnie obstawiam Rome 2, choć może pod inną nazwą... Total War: Greek? Niemniej, myślę, że część, która wyjdzie będzie się działa w podobnym przedziale czasowym jak pierwsza część Rome'a. I bardzo byłbym happy gdyby CA cofnęło się znów do tych czasów, bo wspomnienia z Rome'a wciąż mam najlepsze ze wszystkich odsłon serii TW. :)

Później mam nadzieję, że nie zrobią Medievala 3, bo średniowiecze mi zupełnie nie leży i byłaby to część, którą na 90% kupiłbym dopiero po znaaacznej obniżce. :p Jednak możliwe, że zanim wyjdzie jakaś zupełnie nowa odsłona, przy obecnym Shogunie 2 pojawi się coś podobnego jak Napoleon przy Empire, a obejmie np. Chiny?

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #734 dnia: Sierpnia 22, 2011, 11:36:34 »
    To pomoże mi ktoś z graniem w  multi ?