Qwestor
Oczywiście każdy ma swoje "zachcianki" i chciałby ażeby ten czy inny drobiazg znał się w nowym mouncie. Myślę że część z nich, rzeczywiście w tej lub innej formie trafi do gry, ale mam spore wątpliwości co do tego czy ta gra stanie się, tak jak to napisałeś żywsza.
Ja nie robiłbym sobie co do tego zbyt dużych nadziei, bo zapewne zostanie po staremu. Nadal to my będziemy petentem, który musi się fatygować do wszystkich po misje, nawet jeśli jesteśmy przywódcą największej frakcji w królestwie, i to do nas powinna stać długa kolejka ludzi chcących wyświadczyć nam różne "przysługi" w zamian za naszą łaskę i protekcje.
Tak więc myślę że, w stosunku do jakiś małych smaczków typu właśnie "Napadli mnie bandyci. Odzyskaj mój towar a dam ci nagrodę" to
rzeczywiście, prawdopodobnie gra sama będzie wychodziła z inicjatywą w naszą stronę. Jednak w stosunku do reszty mechaniki, czyli do symulacji systemu feudalnego, to raczej drugiego CKII nie przewiduje.
Dlatego zgadzam się z tym co piszecie. Jedyne co warto umieścić w tej grze to właśnie tryb kooperacji... na 32 graczy:P
Każdy dostanie wioskę\zamek, i Turki kwestią stworzenia feudalnej SI nie muszą się już przejmować.