Po pierwsze, za mało wiem o swoim bohaterze i historii Carladii. Chciałbym raczej posiadać o tym więcej informacji. Po drugie, oczekuję, podobnie jak autor, że karczmy będą miały w sobie życia. Postaci w nich zamiast zachowywać się jak normalni ludzie w tawernie, typowo dla epoki, to stoją, nikt nie pije. Poza tym wypada dodać jakiś mieszczan, kupców, którzy się w karczmie zatrzymali itd. zresztą fajnie by było gdyby wioski czasami dysponowały jakimiś zajazdami, albo zajazdy były na mapie. Ni to picia, ni to życia...
Fajny pomysł z tym służeniem lordowi, ale pomysł, co ty będziesz robił. Łażenie po mapie swobodnie to to samo prawie co zwykły najemnik, a jak lord se siedzi w zamku ciągle, a ty podążasz za nim i nie możesz się odłączyć, albo co gorsza będzie to system podobny jak w braniu w niewolę przez wroga, podążając na mapie za jednostką lorda, po prostu trzeba to jakoś zgrabnie opracować.
Oczekiwałbym też, żeby było więcej typowego życia, jesteś zwykłym żołnierzem? Może niech przydzielą postać do garnizonu, jakoś więcej rozkazów, a nie uczty i kampanie. A jak już jesteś żołnierzem w garnizonie, albo toczysz spokojne życie...wypadałoby znaleźć dom. Może w jakiejś wiosce? Może w mieście? Jeżeli wioska jest twoim lennem, to może można by było w niej zamieszkać?
Twórcy-NIE! Nie możesz! Masz podbić miasto, albo zamek!
No i podoba mi się pomysł polowań, wreszcie coś świeżego i nowego by było. I miasta...jakieś domki i chatki przed murami, miasto ogólnie większe itd. no i może by wątek religijny poruszyli. Był on ważny w średniowieczu, więc dziwi mnie to, że nie ma żadnej wzmianki o bogach...z pewnością w jakiegoś wierzą, bo kiedy zaczynam grę, i pytam się gdzie jest brat kupca (przynajmniej w rozpoczęciu w Praven) odpowiada mi ''niech cię bóg błogosławi...'' więc w sumie...
No i może więcej informacji o innych krainach.