Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Liga The Deluge  (Przeczytany 16181 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Liga The Deluge
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 31, 2013, 13:54:04 »
    Od RW wyszła inicjatywa Ligi, więc liczymy, że oni też dołączyli do nas, brakuje jednego klanu by było 6 drużyn, potrzebujemy jeszcze jednego klanu... SK może ktoś poinformować?

Informowałem dwa razy, ale nie wiem co z nimi.

Offline Sarmata

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 31, 2013, 14:52:20 »
    Przepraszamy za opóźnienie, ale już odpowiadam:

Bardzo chętnie jako SK weźmiemy udział w Lidze.

Jedyny problem może być z terminem: trwają ferie, i wiem, że wielu graczy w tym czasie wyjeżdża, proponuję by Liga wystartowała dopiero po feriach.

Oprócz tego nie ma zastrzeżeń, jesteśmy chętni by wypróbować się w boju :D

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 31, 2013, 17:40:50 »
    Proponuję radę Ligi Deluge na niedzielę godzina 21:00  ts3.net-speak.pl:6350 (Każdy ma w innym terminie ferie), z tego co pamiętam Irgen proponował mecze po minimum 7 osób mecze :) więc jak widzę klany na Deluge posiadają średnio 30 graczy, chyba nie będzie problem z wystawieniem w weekend 7 graczy.

Tabela z 6 klanami co wezmą udział. (Przypominam jako zarejestrowany użytkownik, automatycznie przełączy was na tryb "Deluge"

Co do Terminarzu proponuję: (bez dat, na zebraniu ustalimy). Poniższy terminarz jest z I sezonu Ligi DP, zmienione są tylko nazwy drużyn, wg kolejności, jak ktoś by miał ochotę stwierdzić, że terminarz jest ustawiony.
    (click to show/hide)

Musimy posiadać zaplecze sędziowskie, z AK na pewno ok. 5 sędziów się znajdzie. Godnych zaufania i posiadającym staż z Ligi DP.
    Kolejna sprawa, czy w społeczności Deluge znajdzie się kilku redaktorów piszących o kolejkach albo inne newsy?
    Pytam bo chcę stworzyć stronę główną dla Deluge, w miarę zainteresowania powstanie też oddzielny shoutbox.
    (O tym porozmawiamy na zebraniu).

Nie zabraknie też  Starego Karczmarza, czyli obstawianie meczy za wirtualne monetki :)

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 31, 2013, 19:27:41 »
    Ja mogę po sędziować mam czas i doświadczenie z DP :)
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline Argoren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 04, 2013, 13:41:18 »
    Co sie dzieje panowie? Slyszalem, ze nikt sie przyszedl na spotkanie rady. Ramage wszystko ladnie przemyslal, wystarczy spotkac sie i ustalic pare szczegulow (deluge specjalnie nie nadaje sie na turnieje, wiec wymyslanie jakichkolwiek szczegolowych zasad nie ma sensu...). Nie chcecie sobie pograc?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 04, 2013, 14:40:08 »
    Co sie dzieje panowie? Slyszalem, ze nikt sie przyszedl na spotkanie rady. Ramage wszystko ladnie przemyslal, wystarczy spotkac sie i ustalic pare szczegulow (deluge specjalnie nie nadaje sie na turnieje, wiec wymyslanie jakichkolwiek szczegolowych zasad nie ma sensu...). Nie chcecie sobie pograc?

Spotkanie się odbyło, ustaliliśmy wstępny termin turnieju oraz datę następnego spotkania. Stawili się przedstawiciele wszystkich klanów.

Offline Argoren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 04, 2013, 19:54:38 »
    Spotkanie się odbyło, ustaliliśmy wstępny termin turnieju oraz datę następnego spotkania. Stawili się przedstawiciele wszystkich klanów.

To super, juz nie moge sie doczekac :D

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 17, 2013, 20:48:15 »
    Fajna liga, nie ma co.
    Na początek - dlaczego nie ma sędziego na serwie pilnującego zasad? Czyli gramy na dobre słowo? Naprawdę, fajna jest bitwa podczas gdy atakuje nas husaria na piechote wraz z pancernymi również używających łuków i tarcz. Jak taka ma być ta liga, to możecie wsadzić sobie ją jak najgłębiej w dupę. Jest to kolejny przykład tego, jak pięknie może być zorganizowany turniej bądź liga przez klan. Takie coś powinno być robione przez kilka osób niezrzeszonych lub coś podobnego. Ale nie, zachciało się jakiegoś pseudo klanowego grania, które za nic nie przypomina normalnej bitwy. Zamiast zrobienia chociażby czegoś w stylu bitew liniowych zrobiono totalny badziew ze spamowaniem z łuków na piechotę i chodzenia spieszonym husarzem. Pomysłowe to po prostu, lepiej wymyślonej gry w życiu nie widziałem. O niebo lepiej są zorganizowane sparingi niżeli to, bo to można zaliczyć do jednego koszyka razem ze środowymi eventami.
    Podsumowując - taka liga to jest totalne nieporozumienie, jeszcze gra z jej organizatorem, który mimo zapewnień wczorajszych w stylu "tak tak, będziemy grać normalnie, nie będzie puszek i spamowania łukami" zrobił po prostu wszystko na odwrót. Wielki kał w odbiciu mych oczu pojawił się na widok tejże gry...
    Zaraz się zleci Ive i spółka i powiedzą, że wszystko było cud, miód i orzeszki.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 17, 2013, 20:59:02 »
    Wiesz Prusak oni inaczej nie umieją grać, ale to nie nasz problem, jajk sami robią lige to niech se robią ale z sędziami(z poza klanu) i niech taki klan przestrzega zasad, które sami znaleźli.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 17, 2013, 21:13:39 »
    Dziękuje Prusak za poruszenie problemu. AK zrobiło sobie z nas jaja i tyle.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Leman_Russ

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 17, 2013, 21:23:29 »
    W pełni zgadzam się z Prusakiem. Ten mecz nie powienien się liczyć. Zostało złamane większość zasad wcześniej ustalonych.
     Powołuję się na ten temat: http://www.dzikiepola.info/zasady%5BDLG%5D.php
     Niezależnego sędziego nie było.  Może i AK brało 3 - 5 konnych, ale mieli też kilku pancernych piechotą (z tarczami, w kolczugach i z łukami).
    Mieli admina, który brał udział w grze i to pod tagiem AK (mianowicie Ive), a jak w podanym przeze mnie temacie wyraźnie pisze, że tak być nie może.
     Inne złamane zasady tu pominę. Liczę na nie uznanie sparingu i zorganizowanie ponownego.
                                                                                                                                                    Pozdrawiam, Leman_Russ

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 17, 2013, 21:42:06 »
    Jedyny wasz zarzut, który się zgadza to brak sędziego. Nie było innego sędziego a więc wziąłem to na siebie. Nie nadużywałem admina ani nie robiłem nic co mogło by wzbudzić wątpliwości. Wszystko inne było ok oprócz braku sędziego - ale sądzę, że nie było żadnych problemów. Brak sędziego był spowodowany nagłą potrzebą. Reszta się zgadzała a jedyna strona, która łamała zasady to była wasza - przez cały mecz nie mieliście chorążego do tego używaliście granatów. Co do samego gameplayu były spotkania i zostały ustalone zasady, które zaakceptowaliście o co płacz'? Mogliście się nie zapisywać. To nie jest Napoleonic Wars i stanie w liniach jak na skazanie. Zresztą znaliście doskonale zasady i na to na co się piszecie. Radzę nauczyć się przegrywać.

Co do zakazania łuków to nawet tego nie skomentuje..

Raz użyty granat, już problem, polecam poczytanie tej strony http://www.dzikiepola.info/zasady[DLG].php

Przeczytałem. Co do rewanżu - proszę bardzo ja mogę na to przystać, chociaż uważam to za wybitne zmarnowanie czasu. Nie mam zamiaru kolejny raz gonić was po mapie, ale jak tak bardzo chcecie to możemy zagrać wina była w sumie po obu stronach - brak sędziego u nas, a wy przez cały czas łamaliście zasadę chorążego i powinnien być walkower - ale przymknę na to oko. Na waszym miejscu przyjąłbym porażkę z honorem i z pokorą. No ale jak chcecie jeszcze raz.. mi to tam rybka tylko szkoda czasu trochę.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 17, 2013, 21:44:00 »
    Raz użyty granat, już problem, polecam poczytanie tej strony http://www.dzikiepola.info/zasady[DLG].php
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 17, 2013, 21:55:05 »
    Oj tak chorąży najważniejszy, ale sędziowie  nie. Gratuluje logiki !

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 17, 2013, 22:09:39 »
    Ja jestem długa sędzią w lidze DP wiele osób o tym wiedziało Czemu nie dostałem info ze potrzebny jest sędzia sądzę, że znalazłbym bez problemu czas na to :)
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B