Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Liga The Deluge  (Przeczytany 16118 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Liga The Deluge
    « dnia: Stycznia 22, 2013, 23:22:20 »
    Witam wszystkich
    Dostałem wiadomość od @Irgena w sprawie uczestnictwa w lidze Deluge. Zaproponowałem pomoc, tyle ile mogę to pomogę.

Strona www:
    Adres: DzikiePola.info (link ) Po kliknięciu na prawej stronie, u samej góry w deluge, strona przestawi się automatycznie dla graczy Deluge.
    Zmodyfikowana graficznie została góra strony, ikonki tematów.
    Linki z menu w belce poziomej będą prowadzić bezpośrednio na dział forum deluge, terminarz, tabele i turnieje związane tylko z Deluge.
    Linki tematów z lewej strony (obok użytkowników online ), czyli ostatnio poruszane tematy wyświetlają wszystkie tematy z kategorii: Inne gry,The Deluge, Hyde Park tylko bez kategorii Dzikie Pola.
    Newsy na pierwszej stronie będą tylko z Deluge, na samym dole pojawią się newsy z DP czy z innych działów.

Na shoutboxie nie powinny być poruszane tematy związane z rozgrywkami ligowymi, od tego jest forum, dlatego na razie spróbujemy na wspólnym shoutboxie.

Wspólne granie graczy DP i Deluge

Niektórzy jeśli znają naszą stronę to wiedzą o sakwie, czy teraz o Czasie Bohaterów - Niewielkiej grze przeglądarkowej, obstawiamy mecze ligowe za wirtualne monety, prowadzimy małą wioskę, szkolimy swojego bohatera w boju... napadamy innych, kradniemy im monety w karczmie itd :) reszta będzie w innym temacie :)

Moje pytanie do społeczności graczy Deluge,

Tworzymy tą ligę? Jeśli tak...
    Prosiłbym o terminarz, listę klanów, listę członków rady i ich nazwy kont na DzikiePola.info
    Spotkanie rady klanów.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Liga The Deluge
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 22, 2013, 23:47:52 »
    Trzymam kciuki za tą inicjatywę. Warto by było też się nachylić nad kwestią zasad. Deluge to nie mod tworzony z myślą po rozgrywki klanowe ale taka liga mogła by być formą ciągłego w sposób aktywny - popularyzowania moda. Przywrócenie flag (puszczam oko do twórców) w specjalnym trybie, który by się nie gryzł z modem mogło by bardzo pomóc. W tej chwili mod nie jest w moim mniemaniu grywalny jeśli chodzi o rozgrywki klanowe, dominuje po prostu kampienie. Do tego zasady z Nativia nijak mają się do Deluga. Oczywiście nikt tu nie mówi aby przystosowywać Deluga pod jakiś e-sport, chodzi o to aby umożliwić chętnym w pobawienie się rywalizacje między klanową - grę w dogodnych warunkach. Nie znam się na modowaniu i nie wiem jakie są plany twórców ale stworzenie  (przywrócenie flag) osobnego trybu  "pod mecze", mogło by bardzo pomóc. Warto rozwijać mod poprzez właśnie takie rzeczy i nie musi się to wcale gryźć z oryginalną koncepcją. Chylę też czoła przed ludźmi z Dzikich Pól, iż postanowili pomóc twórcą ligi i nie zważają na różnice i niesnaski panujące pomiędzy modami. Liczę też na rzetelną informację od samych twórców ligi, bo na razie nadal jest brak jakichkolwiek informacji dla szerszej publiki oraz zasady i tryb funkcjonowania nadal nie są jasne. A szkoda zmarnować taką inicjatywę, wystarczy spojrzeć jak taka forma rywalizacji działa na Dzikich Polach. Jest tam sporo aktywnych klanów śmiem stwierdzić, że nawet więcej poważnych i aktywnych klanów niż na Nativie - właśnie dzięki takiej lidze. Taka forma to świetny magnes dla bardziej zagorzałych miłośników moda, do tego może stworzyć dobre zaplecze pod organizowane eventy.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2013, 00:00:26 wysłana przez ^IvE »

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 24, 2013, 00:33:22 »
    Tak myślę, że powinienem się wypowiedzieć w tej sprawie : B
    Cóż wydaje mi się, że Ramage ustalaliśmy wszystko drogą nieoficjalną, wiele rzeczy zostało postanowione.
    Terminarz i listę klanów dostaniesz do niedzieli, najlepiej po spotkaniu rady. Jeśli chodzi o nazwy kont na dzikiepola.info to nie posiadam takich informacji.
    pozdrawiam
    przepraszam za zwłokę, ale ostatnio nie mam za wiele wolnego czasu. Taki stan rzeczy może potrwać do końca lutego, więc proszę o trochę wyrozumiałości co do mojej osoby, jakby się dłużej nie odzywał, etc.
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 24, 2013, 12:38:48 »
    Wszystko ok. Tylko czemu już są organizowane jakieś mecze jak nawet nie jest cała koncepcja ustalona oraz zasady, listy sędziów, terminarze i tak dalej? Dla mnie jest to delikatnie mówiąc niezrozumiałe.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 28, 2013, 00:22:11 »
    Jestem w stanie offline do 10 lutego, prawdopodobnie nie odpowiem na żadne pytania, posty, również na forum często nie zajrzę, więc jeśli robimy tą ligę to musicie sobie poradzić beze mnie przynajmniej na czas mojej nieobecności (prześlę tylko dane członków rady).
    pozdrawiam
    Irgen
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 28, 2013, 15:23:46 »
    Szkoda, że tylko Ty się wypowiadasz, bo RW i AK plus zapewne LU Detiego wezmą udział w lidze, ale to wciąż mało klanów... My zaczynaliśmy z 5 klanami, teraz są dwie Dywizje po 8 klanów, a przez samą ligę przewineło się ponad 30 klanów.

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 28, 2013, 16:06:29 »
    Sądzę że ChW z 4pp wezmą udział oraz Ppkr (czy coś takiego) z 5pp. Wystarczy dobrze poinformować i z tego co pamiętam jest jeszcze jeden klan z 14pk czy coś takiego. Wiele pułków z NW ma sekcje w Delugu. wystarczy ich poinformować ze coś takiego się tworzy :) ja osobiście cenie sb tego moda i z chęcią zobaczę jak wyglądał by  taki mecz ligowy na DLG widziałem wiele na DP lecz żadnego ogarniętego na DLG więc pewni będę się przyglądał tej rywalizacji :) Pozatym trzeba by dokładnie dopracować zasady co do cav oraz inżynierów etc ale to jeszcze przed wami :)

@EDIT

Dostałem też info że FP było by chętnie do wzięcia udziału w tej rywalizacji :)
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 28, 2013, 19:29:56 »
    Prosiłbym wszystkie klany o jeden mały krok, stworzenie wątków w tym dziale:

http://www.dzikiepola.info/forum/viewforum.php?forum_id=45 Gdy będę miał chociaż pełną listę klanów, będzie można ustalić terminarz.
    Jak zapisze się chociaż 5 klanów to ruszymy... pamiętajcie po prawej stronie jest przełącznik na deludżowską wersję naszej strony, ułatwia komunikację.

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 28, 2013, 20:12:22 »
    Na chromie ten przełącznik nie chce działać, tzn nie pokazuje się.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 28, 2013, 20:51:13 »
    Na chromie ten przełącznik nie chce działać, tzn nie pokazuje się.

Bardzo ciekawe, u mnie działa bez zarzutu. Proponuje użyć ctrl+scroll na stronie (oddalenie) bo pewnie strona za wielka, albo masz dziwną rozdzielczość.

Offline Krystian80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 28, 2013, 21:08:11 »
    Dzięki zadziałało.

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 29, 2013, 11:42:35 »
    ChW już jest, jeśli zapisze się więcej klanów to ruszymy już za tydzień, druga sprawa....
    Strona pod graczy Deluge nie jest w pełni skończona, nie chciałem tracić czasu na modyfikacje... nie wiem czy ta liga wypali na 100%. Jeśli zgłosi się więcej klanów, chętnie dokończę stronę.
    Czekamy na RW, FP i Detiego LU na Deluge.

Offline Krystian80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 29, 2013, 14:24:32 »
    Proponuję powiadomić o lidze zagraniczne klany jeśli będzie mało z polski.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 29, 2013, 15:57:37 »
    Zagraniczne klany - niestety, rzadko są widywane chyba teraz na serwerach - chyba bodajże raz widziałem "Lucky Dogs" albo z kimś ich pomyliłem. Tercio skończyło się razem ze swoimi dość nieudolnymi eventami (jakby nie patrzeć mogłyby one być, lepszy rydz niż nic, mieli przynajmniej dobry serwer). GMH pana Gustava się chyba rozwiązał, bo samego dowódcy dawno nie widziałem, grywa chyba teraz jedynie w Napoleonic Wars i jest betatesterem modu.
    Tak więc reasumując - sprawa zagranicznych klanów jest bardzo utrudniona.
    Jak już ktoś wspominał - Freikompania Pruska weźmie swój udział w Lidze Deluge, liczymy przede wszystkim na wspólną grę. Wszelkie inne, poboczne kwestie omówmy przy stole i szklance wódki. Tak więc: Freikompania - obecna!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 31, 2013, 10:52:33 »
    Od RW wyszła inicjatywa Ligi, więc liczymy, że oni też dołączyli do nas, brakuje jednego klanu by było 6 drużyn, potrzebujemy jeszcze jednego klanu... SK może ktoś poinformować?