Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Liga The Deluge  (Przeczytany 16119 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sarmata

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Liga The Deluge
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 17, 2013, 22:22:22 »
    Panowie Bracia!

Nie znam szczegółów meczu między AK a FP, więc nie będę się wypowiadał w tej sprawie, ale poruszane wątpliwości wydają mi się prawdopodobne.

Chciałbym jednak zauważyć, że podczas meczu między nami a RW doszło do kilku rażących nieprawidłowości.

Jako SK uważamy, że mecz zakończył się walkowerem dla nas, tym bardziej, że zostaliśmy zapytani przez sędziego o to, czy przyjmujemy walkower. Za to nie zostaliśmy zapytani o to, czy zgadzamy się na wznowienie gry... Doszło wiec do tego, że część naszych graczy, wyszła, myśląc, że to już koniec. Wyszły też 2 osoby, które pełniły rolę dowódcze, a do tego wszyscy Radni  SK, co spowodowało chaos w naszych szeregach. Ściągnięci na gwałt i bez planu przez pomniejszych dowódców i przeze mnie gracze wpadali nagle do bitwy, potęgując chaos.

Poza tym, wedle regulaminu, gdy sędzia ogłasza koniec meczu przez walkower, to jego władza nad meczem w tym miejscu się definitywnie kończy, i nie może on go wznowić bez zgody całej Rady Ligi Klanów.

Uważamy, że mecz został przerwany po pierwszej połowie, a to, co było później, to całkowicie dowolna gra części naszego klanu, i jako taka nie może być brana pod uwagę podczas rozgrywek ligi Klanów.

A tak jawne naruszenia zasad Ligi jak przebywanie osób z RW jako administratorów na serwerze, i dokonywanie przez nich modyfikacji gry podczas trwania walki, czy ciągłe kłócenie się członków RW z sędzią same powinny skutkować natychmiastowym walkowerem, który powinien nastąpić jeszcze wcześniej. Ostrzeżenie, udzielone Zarembie, to zbyt lekka kara, za modyfikowanie czasu trwania rundy podczas trwania tej rundy!

Nie chcemy wszczynać kłótni, ale czujemy się oszukani i zlekceważeni. Zależy nam na tym, By Liga Klanów była instytucją poważną i powszechnie szanowaną przez gracy ze sceny Deluge. Doceniamy dobrowolne zaangażowanie kilku osób w powołanie i funkcjonowanie tej Ligi, ale nie możemy zgadzać się na łamanie regulaminu. Dlatego uznajemy decyzję sędziego Ramage za wiążącą, i oczekujemy zmiany oficjalnie, a nieprzepisowo ogłoszonego wyniku meczu.

Pozdrawiam,
    Sarmata, przywódca Skrzydlatej Kompaniji.

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 17, 2013, 22:53:54 »
    Sarmata ma racje wg mnie Ramage powinien zarządzić walkowera przydałoby się zacząć od nowa ze wszystkimi sędziami etc :)
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 18, 2013, 00:47:11 »
    Wszyscy chętni na sędziego nagle, ale jak jest mecz to nie ma żadnego. Początki jak w naszej lidze, dopóki każdy z klanów nie nauczył się przyjąć porażki na klatę. Co do meczu RW i SK, o tym musi zadecydować rada na zebraniu. Nie mówię o was w aspekcie przyjmowania porażki na klatę. Proponuję poniedziałek 21:00. Zarzucone zostało stworzenie Ligi Deluge przez gracza RW, odbyły się 3-4 spotkania rady ligi. Z każdego klanu był obecny przedstawiciel. Co do meczu AK vs FP, jak by wygrało FP nie było by tego tematu o braku sędziego. SK vs RW to moja wina. Po prostu nie potrafię zakończyć meczu, zawsze czekam na poprawę sytuacji, ale wczoraj było za późno. Napisałem walkower dla jednej z drużyn, po czym wznowiłem mecz.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 18, 2013, 07:43:49 »
    Sędzia nie jest potrzebny jak oba klany są poważne tak jest na Native. FP doskonale o tym wie, że na meczu wszystko przebiegło bez problemów. Niestety niektórzy jeszcze nie dorośli aby przegrywać nawet w wirtualnym świecie. Co do rewanżu ja jestem za, ale na miejscu FP bym sobie darował i przyjął z honorem porażkę.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 18, 2013, 08:09:30 »
    A czy ja coś mówię? Z pewnych względów nie mogłem grać, więc ja to napisałem przed zakończeniem meczu. I nie mówcie, że gra ze spieszonymi husarzami i pancernymi z łukami jest normalna. Miało nie być spamu łuków, sądziłem, że zagracie jak normalni, cywilizowani ludzie piechotą łanową lub innymi jednostkami jej podobnymi. No ale się myliłem, ładnie potraficie podporządkować regulamin pod siebie, bo taka gra nie ma żadnego, najmniejszego sensu. Gra była w stylu "Idziemy na pałę, bo mamy łuki i ciężkie uzbrojenie". Lepsza gra już jest na środowych eventach, niż na takim gównie.

Mimo wszelkich emocji proszę jednak o złagodzenie wypowiedzi.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2013, 08:26:17 wysłana przez sir Luca »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 18, 2013, 10:04:53 »
    Nie znam sytuacji,nie byłem tam,ale wydaję mi się,że coś takiego ze strony AK jest możliwe.
    Nie zaprzeczacie,prawda? Ja też źle bym się poczuł,gdyby ktoś na ligowym tak grał.
    Rzeczywiście FP powinno przyjąć porażkę,ale nie zmienia to faktu,że to nie było w porządku,przynajmniej w mojej opinii...
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 18, 2013, 10:48:29 »
    @Prusak, o co Ty sie kłócisz? Jakby ci pancerni i husarze byli na koniach to byście jeszcze szybciej przegrali :)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 18, 2013, 14:25:22 »
    Fakt jest faktem nie było sędziego. Jednak nic innego się nie wydarzyło wbrew zasadom (Pomijając łamanie zasad przez FP) a więc ja bym ten wynik przyjął tym bardziej, że i tak jest na korzyść FP. Co do dalszych zarzutów. Jesteście totalnie niepoważni FP, sami tworzyliście i akceptowaliście zasady a co najważniejsze zgłosiliście się do turnieju a teraz kwestionujecie zasady, które sami tworzyliście - gratuluje logiki. Jednak w tym płaczliwym bełkocie została poruszona jedna ważna kwestia do której się odniosę. Mam na myśli "spieszonych" husarzy. Oni nie byli bez koni, posiadali konie - po prostu chowaliście się po całej mapie, na domkach, wzgórzach i innych pozycjach a więc kazałem im złazić z koni i was gonić, inaczej udało by się wam ugrać remis. Pomijając już absurdalny fakt kampienia przez was i braku flag - to nie jest możliwe granie bez takich zabiegów taktycznych. Miałem czekać aż łaskawie zejdziecie z budynków i ugrać 20 remisów? Co do puszek i tym podobnych, według mnie po prostu powinnien być limit na poszczególne klasy - tym bardziej, że można to łatwo ustawić na serwerze, wystarczy trochę się wysilić przy omawianiu tego. Dlatego dopuściłbym granie husarzy i np. pancernych bez koni ale ograniczyłbym liczbę tych których mogą grać do dajmy na to 2,3 max. W innym wypadku żaden sędzia nie jest w stanie tego wyegzekwować. Ale to już do ustalenia przed następnym meczem. FP radzę przyjąć do wiadomości porażkę, i pomóc kształtować ligę i poprawić te zasady które są według nich złe (zgłosić to choćby na spotkani Rady ) zamiast szantażować i robić z siebie bandę rozwydrzonych dzieci, którymi nie jesteście.

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 18, 2013, 15:43:50 »
    absurdalny fakt kampienia przez was i braku flag - to nie jest możliwe granie bez takich zabiegów taktycznych.
    Cóż Ive dziwi mnie fakt iż wy bardziej przejmujecie się faktem braku flagi niż dwóch niezależnych sędziów, co do kampienia nic o tym w waszych zasadach nie pisze pokazaliście też, że nie macie manuala(puszki,spam łukami i tarcze), więc radziłbym potrenować normalną walkę

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 18, 2013, 15:54:37 »
    Cóż Ive dziwi mnie fakt iż wy bardziej przejmujecie się faktem braku flagi niż dwóch niezależnych sędziów, co do kampienia nic o tym w waszych zasadach nie pisze pokazaliście też, że nie macie manuala(puszki,spam łukami i tarcze), więc radziłbym potrenować normalną walkę

Pomijając fakt, że na te wszystkie rzeczy sami się zgodziliście. Dopowiem też na temat walki tylko jedno i niestety nieuprzejmie. Jeśli chodzi o normalną walkę to takich jak RW i FP to ja zjadam na śniadanie, wybaczcie mi za nieuprzejmość (ale mnie po prostu już męczą te zarzuty). Więc darujcie sobie zarzuty, że zasłaniamy się puszkami. Wracając do tematu - temat ze zmianami stoi pusty, na spotkaniach też nikt nie nie zgłaszał. Płaczecie po fakcie. Jesteście poważnymi ludźmi? Spotkanie ligi albo temat na forum ligi i pisać propozycję. W innym przypadku to tylko bełkot, ludzi którzy nie potrafią się pogodzić z porażkami i chcą aby ktoś coś zrobił za nich. Sorry panowie, ale samym narzekaniem i płakaniem nic nie zdziałacie, wystawiacie sobie co najwyżej opinię furiatów. A my jesteśmy nadal otwarci aby współpracować.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 18, 2013, 16:00:31 »
    Według mnie to na każdym meczu powinien być jakiś sędzia niezwiązany z żadną stroną. Wczoraj była akurat taka sytuacja, że ciężko było znaleźć sędziego z innych klanów (albo wszyscy mieli mecz w tym samym czasie, albo nie było online/nie chciało się). Ja sam dopiero 15 min przed meczem z  LU dorwałem Cichoszka z AK, żeby mi pomógł posędziować nasz mecz. Także w wyjątkowych sytuacjach można grać bez osoby nadzorującej, ale tylko jeżeli nie da się żadnej znaleźć, a nie że się komuś nie chciało szukać. No i oba klany powinny wyrazić na to zgodę.

Z tego co widzę, to niektórzy nie potrafią grać fair i nie wtrącać się w sprawy rozgrywki (jeżeli ta ingerencja Zaremby w czas trwania rundy to prawda) - dlatego chyba najlepiej będzie, jeśli mecze będą rozgrywane na neutralnym gruncie, a z hasłem admina wchodzi na serwer tylko sędzia. Unikniemy tym samym problemu rzekomego nadużywania "władzy". No chyba, że nie będzie innej możliwości, albo obie strony się zgodza grać na "stronniczym" serwerze.

EDIT: Zarzuty pod adresem AK, że zasłaniają się puszkami i nie mają manuala, są śmieszne - tym bardziej, że sami nie jestescie jakimiś super pro graczami ;)

A co do zasad, to chyba pojawiły się drobne nieścisłości. Jeśli Cię dobrze rozumiem IvE, to mówisz, że można wziąć tych 3,4 kawalerzystów na koniach + do tego spieszonych husarzy/pancernych/lekka? Z tego co zrozumiałem na zebraniu, to wszyscy zgodziliśmy się na propozycję, żeby ograniczyć jednostki konne do max 3(4), nawet jeśli ktoś nie respi się z koniem (żeby nie było przypadku, że klan weźmie 4 husarzy na koniach i do tego 10 spieszonych, bo to co najmniej bez sensu).

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 18, 2013, 16:02:26 »
    Jeśli Cię dobrze rozumiem IvE, to mówisz, że można wziąć tych 3,4 kawalerzystów na koniach + do tego spieszonych husarzy/pancernych/lekka? Z tego co zrozumiałem na zebraniu, to wszyscy zgodziliśmy się na propozycję, żeby ograniczyć jednostki konne do max 3(4), nawet jeśli ktoś nie respi się z koniem (żeby nie było przypadku, że klan weźmie 4 husarzy na koniach i do tego 10 spieszonych, bo to co najmniej bez sensu).

Nie było mnie na spotkaniu a więc tego nie wiem. W zasadach również nie ma tego wypisanego. Jeśli to jednak prawda to AK rzeczywiście złamało zasady. A więc mecz powinnien być powtórzony. Trzeba tą kwestię omówić na radzie.

Offline Argoren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 18, 2013, 17:14:46 »
    Tacy madrzy jestescie, to co w takim razie ze starszyzna kozacka lub chorazym, ktozy rowniez moga dokupic konia? Ich tez brac nie mozna na piechote... ?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 18, 2013, 17:25:55 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:43:31 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 18, 2013, 18:03:05 »
    Tacy madrzy jestescie, to co w takim razie ze starszyzna kozacka lub chorazym, ktozy rowniez moga dokupic konia? Ich tez brac nie mozna na piechote... ?

Bez emocji proszę. Zasada jest rzeczywiście dziwna. Według mnie lepsze były by osobne limity na jednostki, ponieważ w ten sposób wykluczamy w niektórych przypadkach nawet ponad połowę jednostek z frakcji co jest kompletnie niezrozumiałe.