Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kiedy stworzyć królestwo? Gdzie, jak, z kim?  (Przeczytany 41189 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzepki

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Kiedy stworzyć królestwo? Gdzie, jak, z kim?
    « Odpowiedź #210 dnia: Czerwca 10, 2013, 13:35:55 »
    A ja mam pytanie z innej beczki.
    Nadal jestem królem. Zmieniałem nazwę królestwa na Cesarstwo Carladii, a co :) Mam 3 Lordów. Są chyba "źli" bo zawsze głosują na siebie, przy podziale. Ale ja nie o tym.
    Chodzi o to, że nowi znowu nie przychodzą. Może dlatego że mam mało honoru? Mam 30. Nie rośnie mi, bo jak kogoś złapię to go do wieży i tyle. Król Swadii kibluje już chyba 2 tygodnie. Plus około 6 lordów różnych nacji. To co, powypuszczać?

Jeszcze jedną sprawę mam. Prawo do rządzenia mam 99. Niezależnie od tego, że raz na jakiś czas (przy zawieraniu np. rozejmów) pisze że Prawo do Rządzenia mi rośnie, pozostaje poziom 99. I ani drgnie. Czy może mieć to związek z tym, że jak doczytałem w opcjach (chyba przy żonie która jest ministrą :D) Sułtan nie uznał mnie jako króla? 

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 10, 2013, 14:31:36 »
    99 Prawa to maksimum, postaraj się wypuszczać neutralnych lordów bo po porażce nie będą szarżować na ciebie z rekrutami ani nie będą zbyt kurczowo trzymać się wrogiego władcy.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 10, 2013, 16:57:23 »
    Ojczywiście tylko lordów, królów łap jak leci.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 10, 2013, 19:14:26 »
    Pokonałem króla jakoś 4 razy i ani razu nie mogłem go złapać, zawsze uciekał. Nie ma na to jakiejś rady?
    Próbowałem go zostawiać moim żołnierzom żeby go ogłuszyli i nic. Jak ja go ogłuszałem np strzałem w głowę z łuku i padał na 1 strzałę to też nic nie dawało. Próbowałem ogłuszyć uderzeniem miecza i też nic. Za każdym razem pada na 1 cios ale to nic nie daje :(

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 10, 2013, 19:47:30 »
    Lord/Król ma 80% szans na ucieczkę, więc się nie dziw.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 10, 2013, 20:49:41 »
    Mam też kolejne pytanie :
    Biorąc RAPORT--> STOSUNKI WEDŁUG POKREWIEŃSTWA mam pokazanych wszystkich lordów i jakie mam z nimi stosunki. A u mnie w mieście siedzi np lord Aeric którego nijak nie da się znaleźć w RAPORTACH. Jak szukam go w INFORMACJE--> POSTACIE  to jest napisane że przynależy on do mojego królestwa, mimo tego, że jeszcze go nie mianowałem na wasala.
    Patrzyłeś, czy go nie ma w stolicy? (powinien stać w tej samej sali, co minister). Ja też tak miałem. Gdy lord zdradzał swojego władcę i był komunikat, że poszedł szkukać schronienia w moim państwie, to pisało, że jest moim wasalem, chociaż nie rozmawiałem z nim, ani nie było go na mapie. Wtedy poszedłem do stolicy i on stał sobie koło ministra. Jak się długo nie zagląda, to nawet się tam tłok robi ;]

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 10, 2013, 21:02:27 »
    Tak jest w stolicy ten problem już z głowy :)

A da się jakoś zmienić żeby nie mogli uciekać? np 50% szans. Na logikę, dostajać headshota miedzy oczy nie da się uciec :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 10, 2013, 21:12:28 »
    Ramun tłumaczył, że wszyscy lordowie mają mocarne zbroje i to ich chroni przed śmiercią. Niestety nie znam żadnej modyfikacji, która by to zmieniała. Może jacyś modderzy znają plik, gdzie ten procent można zmniejszyć.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 10, 2013, 21:47:26 »
    No ej no, ale jak niektórzy mają hełm który im ryja nie osłania a dostaną prosta w niego no to wiesz, coś tu nie gra.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 10, 2013, 22:43:30 »
    Ramun tłumaczył, że wszyscy lordowie mają mocarne zbroje i to ich chroni przed śmiercią. Niestety nie znam żadnej modyfikacji, która by to zmieniała. Może jacyś modderzy znają plik, gdzie ten procent można zmniejszyć.
    Serio? TweakMB ci obcy?
    Toż to jedna z jego masy podstawowych funkcji...

Offline Krzepki

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 11, 2013, 08:48:23 »
    99 Prawa to maksimum, postaraj się wypuszczać neutralnych lordów bo po porażce nie będą szarżować na ciebie z rekrutami ani nie będą zbyt kurczowo trzymać się wrogiego władcy.

Ok, dzięki za poradę. Zrobiłem tak, że wypuściłem wszystkich z wieży (wszystkich bo juz nie pamiętałem który jest dobry, zły czy neutralny) za wyjątkiem Swadiańskiego Króla (aktualna cena wykupu 10500) i innych Lordów Swadian. A to dlatego, że chce maksymalnie osłabić to królestwo i je wykończyć.

Dodatkowo podniosłem sobie poziom trudności z 109 na około 145. Zobaczymy czy ogarnę :)

BTW, wielu z Was pisze, że podczas pokoju można robić to, czy tamto. Panowie, ja od czasu jak się ogłosiłem królem (to już około 100dni w grze) miałem może 10 dni pokoju? Non stop mam z kimś wojnę. Jedni kończą a drudzy zaczynają... daję radę w sumie, ale mam pytanie. Jak jest u Was? Procentowo? Na 100 dni w grze jako król ile macie dni pokoju?

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 11, 2013, 17:56:39 »
    Przez okres 'hrabstwa' i poczatek 'ksiestwa' wojna 100%, pokoj 0% :P Czym potezniejszy sie staje, tym mniej wojen
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 12, 2013, 07:01:00 »
    Serio? TweakMB ci obcy?
    Toż to jedna z jego masy podstawowych funkcji...
    Nie zajmuję się moddingiem - w żadnej formie.
    No ej no, ale jak niektórzy mają hełm który im ryja nie osłania a dostaną prosta w niego no to wiesz, coś tu nie gra.
    Wiem, ale jak ktoś nosi hełm garnczkowy? Dobra żartowałem po prostu twórcy nie chcieli dodatkowej roboty i wymyślili taką wymówkę.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 12, 2013, 16:04:08 »
    Ale jaja !
    Gram sobie, mam Alayena i Crashacka. Mam Praven i jakiś zamek tam obok niego, nad morzem. I 2 wasali, 2.
    Aż tu nagle patrzę a Shariz ( miasto) które było Sarranidzkie zostało przeze mnie podbite :O
    A ja tam nawet nie jeździłem. Myślę sobie - fajnie, moi dwaj lordowie w końcu się przydali aż tu naglę patrzę a tu Bojar Druli jest na czerwono( czyli że w moim królestwie) i jak z nim gadam to pyta czy może być moim wasalem - mowię ok, stosunki na 25 to w miarę dobrze.

Czemu tak się stało? Że Druli nie składając mi przysięgi nagle biega pod  moim (czerwonym)kolorem(tym na mapie np nordowie-niebiescy) i zajmuje miasto dla mojego królestwa?

Miasto odbite, ale mniejsza o to. Zamek Jeriche ( też obok Shariz) należał do mnie i był w nim jakiś Bojar i sie pyta czy moze byc moim wasalem - ale stosunki na 0 wiec mowie ze nie i nagle ten zamek stal sie fioletowy( czyli koles dolaczyl do Khanatu)
    Jak zrobić żeby oni nie biegali jako moi wasalowie? Ja sam chce wybierac ktory z nich ma byc "mój"?

Ps.2
    Są to lordowie, którzy porzucili swoich dotychczasowych królów i zabrali posiadłości ze sobą i chcą do mnie dołączyć, tylko że zazwyczaj mają ze mną albo na -- albo na 0 stosunki a takich lordów nie chcę.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2013, 16:27:49 wysłana przez Zarazliwy »

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 12, 2013, 16:46:23 »
    Gdy jakiś lord zmienia królestwo na twoje i ma zamki/miasta to nie może sobie zniknąć z mapy razem z nimi ale jednocześnie nie jest jeszcze zaakceptowanym wasalem.