Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne sztandary, herby. Zmiana wybranego sztandaru.  (Przeczytany 60743 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Herb
    « Odpowiedź #60 dnia: Listopada 21, 2008, 12:24:40 »
    http://img339.imageshack.us/img339/3674/kedkavv4.jpg

Proszę ;) Mam nadzieję, że ten sztandar zadowoli co niektórych.
    Nie jest on w prawdzie idealny, ale mi się podoba i używam go z powodzeniem już od jakiegoś czasu.

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 21, 2008, 18:14:22 »
    No proszę, wyśmienicie się prezentuje ten nasz bielik ;)
    Na tarczach i strojach równie pięknie się pręży, jak na tej fladze?

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Listopada 21, 2008, 18:29:06 »
    Oczywiście :) Z moich obserwacji najlepiej się prezentuje na dużych, okrągłych tarczach Hurskwali (nie wiem czy dobrze napisałem). Na zbroi mógłby być nieco wyżej, ale źle nie jest. I tak używam płytówki.

Polecam zamienić go na pierwszy ze sztandarów w pliku banners_a. Wtedy jako flaga będzie leżał w poziomie, natomiast podczas walki i jako heraldyka orzełek będzie w pionie ;)

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #63 dnia: Listopada 23, 2008, 14:59:19 »
    To jeszcze jedna próba

Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #64 dnia: Listopada 24, 2008, 15:29:34 »
    Jeśli szukacie fajnych flag, to polecam te dwa tematy:

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,51150.0.html

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,40500.0.html

Niektóre z zamieszczonych tu prac są wręcz fenomenalne.

Cytat: Emil
    Hurskwali (nie wiem czy dobrze napisałem)
    :D Źle. ;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2008, 15:41:23 wysłana przez Daedalus »

Offline rafalemilian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Listopada 24, 2008, 15:55:10 »
    tylko jak dodać ten taki fajny pofalowany efekt ja sam zachodzę w głowę jak to zrobić. A i jeśli ktoś mógłby skomentować i ewentualnie wytknąć mankamenty... a i jest akurat tak rozrysowany bo moja flaga na mapie ogólnej jest w poziomie i też nie wiem od czego to zależy.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2008, 15:56:50 wysłana przez rafalemilian »

Offline Beret

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Listopada 24, 2008, 16:08:37 »
    Ja to chyba jestem jakims tłukiem technicznym bo mi nic z tego nie wyszło. Czy mógł by ktoś przerobic jakis sztandar, żebym go tylko sobie wkleił w miejsce starego. Duzo pracuje i nie mam za bardzo czasu na te zabawy i wiedzy tez mi w tym temacie brakuje. Więc jak by ktoś mógł mi ułatwic zmiane herbu to będę bardzo wdzięczny.

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Listopada 24, 2008, 17:38:03 »
    Widzę ze temat się rozkręca :)

rafalemilian

Tak jak to wyżej napisał Emil ,,Polecam zamienić go na pierwszy ze sztandarów w pliku banners_a. Wtedy jako flaga będzie leżał w poziomie, natomiast podczas walki i jako heraldyka orzełek będzie w pionie ;),, Też o tym nie wiedziałem, a teraz to wykorzystuję właśnie ;) Co do Twojej flagi, to wcale nie ejst zła, a te ,,fałdki,, to dodaykowy szczegół, bez tego i tak dobrze wygląda. Pamiętaj tylko że flaga z godłem, to jest już bandera :).

Daedalus

W sumie od tego forum się zaczęło, ale chyba lepiej coś tworzyć na ,,własnym forum,, (jeśli mogę tak powiedzieć ;) ) w rodzimym języku :) Oczywiście można się wzorować, na innych, lecz szybciej i prościej się dogadać ,,po naszemu,, ;)

Pozdrawiam wszystkich :)

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Listopada 24, 2008, 18:59:54 »
    A ja mam problem mały ;p Po reinstalce m&b na 1.011 (z 1.003) Mój sztandar zmienił się na taki czarno biały :/ Jak mogę wywołać menu o którym była mowa na początku tematu, ale na wersję 1.011 ze spolszczeniem Daedalusa?

PS. Właśnie się odbyły wybory na marszałka, ale nie miałem nawet nominacji :/ A mam 5 przyjaciół i 0 wrogów w Królestwie :/
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2008, 19:21:41 wysłana przez Miziol »

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Listopada 24, 2008, 20:38:52 »
    W M&B\textures, masz pliki ,,baners_x,,
    Za pomocą programu ,,DDS Converter 2,, konwertujesz jeden z wybranych plików z banerami, na jakiś inny format, który możesz otworzyć w dowolnym programie graficznym. Tam podmieniasz sobie flagi, jak w grze masz jakiś sztandar, to na ten sztandar nakładasz jakiś inny, taki który Ci pasuje. Zapisujesz zmiany i ponownie konwertujesz do .dds , następnie podmieniasz przerobiony plik, wklejasz do m&b\textures.

Co do wyborów, to jak frakcja jest duża, to ma wielu lordów, jeśli masz 5 przyjaciół na 25 możliwych to nie wielki sukces. Żeby Cię nominowali, musisz dużo walczyć z wrogami, zdobywać zamki i miasta, musisz pokazać ze jednak coś znaczysz na polu bitwy ;) wtedy Cię nominują.

Offline rafalemilian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Listopada 25, 2008, 10:30:10 »
    Oj nie zgodzę się tylko z tym że flaga umieszczona przez moją osobę jest banderą ;p tak wygląda nasza flaga państwowa no oczywiście bez tych śmiesznych frendzelków które tam sobie dodałem. Już kiedyś dawno, dawno temu pan Weiss w radiu Zet wyjaśniał ;]. A co do tych falowań na fladze to też w sumie nie przeszkadza mi ich brak tylko myślałem że z tym detalem wyglądała by bardziej profesjonalnie. Dziękuje za komentarze.

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Listopada 25, 2008, 23:01:27 »
    A ja się będę spierał z tym :) Miałem specjalny przedmiot na studiach, poświęcony takim sprawom :D To jest bandera :)

Offline kredka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Listopada 26, 2008, 21:11:35 »

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Listopada 27, 2008, 12:18:05 »
    No ale ja już mam podmieniony ten herb, ale zmienił mi się automatycznie na inny po zainstalowaniu nowej wersji, a jakbym podmienił pod ten co mam to by nie pasowały do siebie (ten co chce ma kolor czerwony, a ten od podmiany biały).

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Listopada 27, 2008, 13:30:53 »
    A ja się będę spierał z tym :) Miałem specjalny przedmiot na studiach, poświęcony takim sprawom :D To jest bandera :)

Czyli że flaga Słowacji jest banderą:

Cóż wydaje mi się że jest to zależne chyba od definicji jaką przyjmuje dane państwo, w wypadku naszej ulubionej gry możemy chyba "olać" ten semantyczny spór. Pokazujcie swoje flagi, bandery, sztandary czy jak to będzie się nazywać, a każdy wybierze sobie to co mu się podoba.

Kredka - bardzo fajna grafa - orzełek z epoki, super!.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2008, 13:36:05 wysłana przez TomAschek »
    And when I turned, no face I saw,   A gdy odwróciłem się, nie ujrzałem nikogo,
           For the shadow was my own,   tylko własny cień,
                    Death Angel’s Shadow.   Cień Anioła Śmierci.