Witam wszystkich forumowiczów! Jestem nowy! Nowy! Nowy! :D HEH! Starszyzna zapewne pamięta tą głupowatą reklamę. Dobra, ale czas do sedna. otóż...
W Warbandzie brakowało mi jednej BARDZO ISTOTNEJ nacji, bez której nie było by całego CYWILIZOWANEGO ŚWIATA, a która jakimś cudem ZAWSZE jest pomijana i lekceważona przez twórców gier traktujących o historii; w większym czy tez mniejszym stopniu. Może to na skutek "zawirowań złośliwych" w świecie realnym...?! Mowa tu o plemionach semickich, które od zarania dziejów stanowiły fundament kultur kupieckich Orientu. Postanowiłem więc czym prędzej naprawić to niedociągnięcie, dając im należne w historii i mapie miejsce. Stworzyłem zatem postać charyzmatycznego Manarai'a Bogobojnego, który poprowadził cały Lud Symeonu do niezależności i w wydartym Sarranidom mieście Shariz, dał początek nowego państwa i nowej linii dynastycznej. Państwo to nie jest państwem wielkim i jakoś szczególnie znaczącym militarnie. To bardziej mała enklawa (coś na wzór POLIS: PAŃSTWO - MIASTO, plus okoliczna wieś), skupiona tylko i wyłącznie na prowadzeniu handlu. Żadnej agresywnej polityki ekspansywnej! (ręka musi mi odpocząć :D HEHE!) Chciałbym, by było to państwo o "naleciałościach" sarranidzko- rhodockich (chodzi mi tutaj o nowy typ wojsk). Czy np jest mozliwość, by stworzyć dodatkowe nowe jednostki bez konieczności podmiany jak w przypadku sztandarów? A flaga królestwa wygląda tak:
http://img685.imageshack.us/img685/5135/ludsymeonu.pngCzy mógłbym również poprosić, by ktoś "dopicował" mi tą "chorągiewkę"? Naniesienie elementów "postarzenia" czy efektu falującej tkaniny jak w przypadku niektórych sztandarów umieszczonych we wcześniejszych wpisach. Dziękuję :)