Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne sztandary, herby. Zmiana wybranego sztandaru.  (Przeczytany 60684 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    Odp: Herb
    « Odpowiedź #75 dnia: Listopada 28, 2008, 08:34:35 »
    U mnie converter się coś uruchomić nie chce poradzi mi ktoś cośbo musze zmienić mój banner.

Offline sAREn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Listopada 28, 2008, 13:57:31 »
    Witam. Jestem troche nowy i mam pytanko odnosnie herbu ( a zarazem prosbe ) czy moglby ktos dokladnie powiedziec ( albo podmienic w jakis sposob ) jak zrobic zebym mial taki herb jak w tym linku:

http://mbx.streetofeyes.com/index.php/topic,49.0.html

chodzi mi konkretnie o ten herb z zoltym lwem na czerwonym tle i pytanie do tego czy jak takie cos podmienie to bede mial tylko taki herb na mapie czy tez zmienia mi sie barwy na tarczy i ubraniu moim oraz moich wojownikow?

i drugie pytanko co zrobic zebym mogl w ogole wybrac herb w grze ?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #77 dnia: Listopada 28, 2008, 14:01:52 »
    Wybacz, ale na pierwszą część pytania Ci nie odpowiem. Herb w grze możesz wybrać od razu po rozpoczęciu rozgrywki, ale warunek jest taki, że podczas tworzenia postaci musisz wybrać szlachcica, czy jakoś tak. Masz być szlachetnie urodzony, ale jeżeli tego nie zrobiłeś, to i tak herb będziesz miał. Musisz dołączyć do jakiegoś królestwa, a po kilku dniach od złożenia przysięgi królowi pojawi Ci się wybór herbu.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline sAREn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Listopada 28, 2008, 14:05:38 »
    Aha no ok to wielkie dzieki za odpowiedz. Jeszcze bede tez wdzieczny jak ktos mi odpisze czy daloby sie cos zrobic z tym herbem o ktorym pisalem bo fajnie wyglada a i chcialbym tez by stroje oraz tarcze wojownikow moich mialy barwy zolto/czerwone

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Listopada 28, 2008, 16:17:21 »
    sAREn czytanie nie boli - w tym wątku jest to opisane bardzo dokładnie, a szukajka forumowa też nie gryzie.
    And when I turned, no face I saw,   A gdy odwróciłem się, nie ujrzałem nikogo,
           For the shadow was my own,   tylko własny cień,
                    Death Angel’s Shadow.   Cień Anioła Śmierci.

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Listopada 28, 2008, 21:50:35 »
    TomAschek  Ja jestem Polakiem i mówię o nasza rodzimej fladze :) Nie wiem jak jest w przypadku innych flag, ale w naszej fladze tak już jest... Nie wypowiadam się na temat innych państw.

Ps. ,,Współczesna polska bandera podnoszona na statkach handlowych składa się z dwóch pasów materiału - białego u góry i czerwonego na dole, jak we fladze Polski z tym, że na środku białego pasa znajduje się godło Polski - Orzeł Biały na czerwonej tarczy herbowej. Polska bandera wojenna jest niemal identyczna jak handlowa z tą różnicą, że na krawędzi przeciwległej do masztu ma trójkątne wcięcie (jaskółczy ogon).,,

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bandera

Ps2 Nie jest ro źródło naukowe, ale nie będę tu pisał cytatów i przypisów :)

Pozdrawiam

Offline rafalemilian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Listopada 28, 2008, 23:57:52 »
    Wybaczcie ale nie mogłem się powstrzymać by tego nie zamieścić ;] a więc:

Od 1955 dwa rodzaje flag są w Polsce nazywane "flagą państwową". Oprócz opisanej powyżej flagi biało-czerwonej istnieje jeszcze flaga z godłem Polski na białym prostokącie nazywana "flagą państwową z godłem".

Flagę tę także ustanowiono 1 sierpnia 1919 i początkowo przeznaczono dla polskich poselstw (przedstawicielstw dyplomatycznych) i konsulatów oraz statków handlowych. W latach 1928-1938 była tylko banderą handlową. Wynikało to z faktu, że flaga biało-czerwona była i jest do dziś jedną z flag Międzynarodowego Kodu sygnałowego używanego do sygnalizacji na morzu (flaga biało-czerwona to flaga "H" oznaczająca (jako sygnał jednoliterowy): "Mam pilota na statku"), zatem aby odróżnić od niej polską banderę, dodano godło. Od 1938 ponownie używają jej polskie instytucje państwowe za granicą. Dekret z 7 grudnia 1955 potwierdził ten zakres używania flagi, rozszerzając go na lotniska cywilne, porty lotnicze oraz polskie samoloty komunikacyjne za granicą. Ustawa z 31 stycznia 1980 rozszerzyła zakres używania flagi także na kapitanaty i bosmanaty portów. Rysunek orła w czerwonym tle na białym pasie flagi zmieniał się wraz z urzędową zmianą godła państwowego, a obecny wzór herbu pochodzi z 9 lutego 1990.

Aktualnie flagę państwową z godłem Rzeczypospolitej Polskiej podnoszą (art. 8 i art. 9 ustawy):

* przedstawicielstwa dyplomatyczne, urzędy konsularne oraz inne oficjalne przedstawicielstwa i misje za granicą na budynkach lub przed budynkami ich siedzib urzędowych, a także kierownicy tych przedstawicielstw, urzędów i misji na swych rezydencjach i środkach komunikacji – w wypadkach przewidzianych w prawie i zwyczajach międzynarodowych,
        * cywilne lotniska i lądowiska,
        * cywilne samoloty komunikacyjne podczas lotów za granicą,
        * kapitanaty (bosmanaty) portów – na budynkach lub przed budynkami stanowiącymi ich siedziby urzędowe,
        * polskie statki morskie jako banderę, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami szczególnymi; ponadto do bandery stosuje się prawo i zwyczaje międzynarodowe.

Flaga Polski a poniżej bandera z charakterystycznym dla niej wcięciem dla ciekawości dodam że w M&B flagi czy to herby występujące na mapie przygód w pozycji poziomej też posiadają ów charakterystyczne wcięcie symbolizujące wojskową charakterystykę ;] mam nadzieję że ustaną już dyskusje na ten temat a informacje pochodzą z oficjalnego źródła więc nie podważajmy ich...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2008, 00:08:59 wysłana przez rafalemilian »

Offline kredka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Listopada 29, 2008, 13:26:15 »

Kredka - bardzo fajna grafa - orzełek z epoki, super!.

Dzięki. Jak ktoś chce jakiś sztandar jeszcze to moge zrobić :P

Offline Beret

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Listopada 29, 2008, 18:24:44 »
    No i powiedział co sie dowiedział a nie sadził dyrdymały jakieś. Brawo :)

Mam pytanie do kredki, czy mógł by mi przeslać gotowa do wklejenia flagę tą którą zrobił. Bardzo mi sie podoba.??

Offline kredka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Listopada 29, 2008, 18:51:35 »
    Za który sztandar podmienić?

Offline rafalemilian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Listopada 29, 2008, 23:15:50 »
    Mój brat ostatnio poprosił mnie bym rozrysował mu fajny herb. Miał już swój pomysł więc ochoczo zabrałem się za otwieranie potrzebnych plików. Jeszcze nie wiedziałem co ma przedstawiać i powiem że z pewnym niesmakiem umieściłem go w plikach gry... Sami oceńcie ;] Dodam że jak tylko widzę ten sztandar na moim save dostaje ataku śmiechu ;p że już nie wspomnę co się dzieje podczas bitwy xD Od razu wyobrażam sobie jamajskich bojowników o wolność posiadania ;p
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2008, 23:22:39 wysłana przez rafalemilian »

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 01, 2008, 12:06:03 »
    @Andronikus: nie neguję Twojej narodowości czy przywiązania do naszej flagi, a jedynie zwracam uwagę na zbyt wąską moim zdaniem definicję. Co do naszej flagi państwowej weryfikowałem moją wiedzę tak jak rafalemilian na wiki. I tak jak napisałem w poście - puryści językowi niech się sprzeczają czy to flaga, bandera, sztandar czy jeszcze coś innego, my (a już na pewno ja) mamy czerpać przyjemność z gry :]. Abstrahując od nazwy, w średniowieczu flaga państwowa najczęściej miała kolor tła herbu zaś sam herb był na niej również umieszczany. Z wyglądu najbardziej przypominała dzieło kredki.
    @Beret w przeciwieństwie do Ciebie :]
    And when I turned, no face I saw,   A gdy odwróciłem się, nie ujrzałem nikogo,
           For the shadow was my own,   tylko własny cień,
                    Death Angel’s Shadow.   Cień Anioła Śmierci.

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 03, 2008, 17:50:17 »
    plik banners f
    Mógłbym prosić ten banner http://img81.imageshack.us/my.php?image=wolf2ha01og3.jpg
    w to miejsce http://img57.imageshack.us/my.php?image=normyo9.png
    Banners C
    a http://img81.imageshack.us/my.php?image=surcote21cy1.jpg .ustawić tak jak jest tutaj i wrzucić w puste miejsce ten
    w to http://img511.imageshack.us/my.php?image=norm2ml7.jpg
    Sory że sam tego sobie nie porobie ale akurat nie działa mi do tego program do konwertowania na ddsy.
    szukałem dużo  innych programów lae żaden nie daje skutku.

Offline matmax66

• Użytkownik
    Odp: Da się zmienic wzrór herbu, który posiadamy?
    « Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 12, 2008, 15:00:04 »
    Witam.
    Jest jakaś możliwość aby w grze sztandar był w pionie a nie poziomie??
    Chodzi mi o to że jak podróżuje to mam sztandar w poziomie, a ja chce mieć tak jak ma np. król nordów w pionie.
    Proszę o pomoc.

Offline matmax66

• Użytkownik
    Odp: Da się zmienic wzrór herbu, który posiadamy?
    « Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 13, 2008, 18:57:49 »
    naprawdę nikt nie wie??