Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne sztandary, herby. Zmiana wybranego sztandaru.  (Przeczytany 60685 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andronikus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Herb
    « Odpowiedź #45 dnia: Listopada 13, 2008, 16:57:13 »
    Ja tam cudów niewidów nie chce ;) Wystarczy mi nasza rodzima flaga z godłem :)

Odpowiednim godłem mogłoby być http://www.bochenskie.republika.pl/postacie/pl_kw.gif
    Lub coś bardziej nowoczesnego http://www.janowo.pl/cms2/images/stories/polska/godlo2.jpg

Tu są moje paintowe wypociny ;) http://img380.imageshack.us/my.php?image=bannerscoh4.jpg

Boże być i tak, że wcale nie będziesz musiał nic robić ;) Wiem że pracujesz nad modem, w którym napewno znajduje się podobny baner, a może nawet lepszy! ;) Zdam tu się na Twoją wiedzę i umiejętności, nie jestem wybredny :) Za pomoc dziękuję z góry.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #46 dnia: Listopada 13, 2008, 17:25:01 »
    Dobra zobaczę co da się zrobić ;p

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #47 dnia: Listopada 13, 2008, 19:15:31 »
    a takie może być ?

Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 13, 2008, 19:25:13 »
    Ja znowuz poprosze o te:

rowniez z gory dziekuje :)

Ja też chce takie... :(

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 13, 2008, 21:45:25 »
    O ludzie. Wystarczy przecież wejść w folder Textures i wyszukać pliczek banners_a, i otworzyć go programem graficznym (najlepszy jest oczywiście Paint.Net). Teraz wystarczy juz tylko ulubione przez licealistów "kopiuj/wklej" i gotowe. Trochę samodzielności, panowie.

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 13, 2008, 22:35:44 »
    O ludzie. Wystarczy przecież wejść w folder Textures i wyszukać pliczek banners_a, i otworzyć go programem graficznym (najlepszy jest oczywiście Paint.Net). Teraz wystarczy juz tylko ulubione przez licealistów "kopiuj/wklej" i gotowe. Trochę samodzielności, panowie.

Dzięki za motywację! Po weekendzie zabiore się do pracy, a nuż mnie wciągnie i może sam jakieś stworzę, wtedy nie omieszkam się nie podzielić!

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Listopada 14, 2008, 05:42:45 »
    Bohusz

Orzełek ładnie wyszedł, nie zasłania tych ,,fałd materiału,, bo na mojej paitowej fladze, to maskara ;) Jest jeden problem tylko, czerwień kojarzy mi się z naszymi wschodnimi sąsiadami... Wolałbym żeby jednostki były biało czerwone, niż czerwone :) Nawet to lepiej to brzmi, a o wyglądzie już nie wspomnę :)

Sir Grzegorz

Co do tych banerów, to na forum pojawiły się już gotowe pliki do podmienienia, właśnie z tymi dwoma banerami. Zauważ że w linku, na którym są moje próby robienia flagi, jest jeden z banerów który byś chciał. Nie pamiętam dokładnie w jakim temacie to było, możliwe ze w tym :)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #52 dnia: Listopada 14, 2008, 07:45:45 »
    Zgadza się... Ten nasz bielik też niczego sobie wyszedł :)

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Listopada 14, 2008, 23:50:43 »
    Bohusz & Andronikus: może by tak umieścić tego orzełka na tarczy herbowej, a resztę flagi zrobić biało czerwoną lub zrobić szachownicę.

Dla ambitnych mam propozycję - przymierzałem się już od jakiegoś czasu aby w M&B dodać flagi z herbami z czasów I RP, niestety jak to zwykle bywa mam mało czasu a i jeszcze mniej zdolności plastycznych ;] Dlatego sprzedaje pomysł na forum, może znajdzie się ktoś chętny.
    And when I turned, no face I saw,   A gdy odwróciłem się, nie ujrzałem nikogo,
           For the shadow was my own,   tylko własny cień,
                    Death Angel’s Shadow.   Cień Anioła Śmierci.

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Listopada 17, 2008, 10:29:18 »
    TomAschek

Tak by było najlepiej :) Skoro wyszła taka propozycja z Twojej strony, to napewno da się tak zrobić, ja niestety aż takiego pojęcia o przerabianiu M&B nie mam, więc nie wiedziałem ze taka możliwość jest. Jeśli dałoby się coś takiego zrobić, to byłoby najlepsze rozwiązanie.

Pozdrawiam

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Listopada 17, 2008, 15:17:44 »
    Andronikus: nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy - na fladze przydała by się tarcza herbowa w której byłby umieszczony nasz orzeł, sama flaga miała by formę biało czerwonej szachownicy lub po prostu biało czerwonych pasów. To czy herb jest widoczny na tarczach lub "ciuchach" w grze zależne jest od jego wielkości i miejsca na fladze - mój wiedźmiński sztandar zmieniałem kilka razy zanim umieściłem herb w odpowiednim miejscu na tarczy i na zbrojach. To wygląda trochę tak jak byś owijał w te flagę tarcze albo zbroje.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #56 dnia: Listopada 17, 2008, 15:53:55 »
    W zasadzie to nie powinno się na sztandarach/chorągwiach umieszczać tarcz herbowych. Pamiętam zawziętą dyskusję na forum Taleworlds, która zaczeła się po tym, jak ktoś przegiął pałę i umieścił tarczę na tarczy na sztandarze. :D No ale sam widziałem kilka historycznych sztandarów polskich, na których tarcza się pojawiała, wiec chyba nie będzie to nic złego.

PS. Coś w takim stylu byłoby niezłe -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Sztandar_PSP.jpg gdyby w środku zamiast Marii wstawić orzełka.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2008, 18:16:14 wysłana przez Daedalus »

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Listopada 17, 2008, 17:14:58 »
    Deadalus - przy tych sztandarach na zbroi w okolicy pasa i poniżej miałbyś napis: "Bóg Honor Ojczyzna" i moim zdaniem jeszcze lepszy: "Miłość żąda ofiary" - cokolwiek dwuznacznie się kojarzące w tym miejscu :D
    Polska jako jedno chyba z nielicznych państw ma dwie oficjalne flagi państwowe - jedną popularna biało czerwoną i drugą właśnie z tarczą herbową na białym polu - więc spokojnie można uznać że postępujemy w duchu naszej konstytucji.
    Coś pomyślę żeby zrobić tego typu sztandar.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2008, 17:28:09 wysłana przez TomAschek »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #58 dnia: Listopada 17, 2008, 17:36:07 »
    Chodziło mi o ogólny układ sztandaru, nie o dokładne skopiowanie wszystkiego, co się na nim znajduje. ;)

edit: Cholera, dopiero po dokładnym przeczytaniu posta zauważyłem to:
    przy tych sztandarach na zbroi w okolicy pasa i poniżej miałbyś napis: "Bóg Honor Ojczyzna" i moim zdaniem jeszcze lepszy: "Miłość żąda ofiary" - cokolwiek dwuznacznie się kojarzące w tym miejscu :D
    LOL
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2008, 18:23:30 wysłana przez Daedalus »

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Listopada 18, 2008, 11:51:32 »
    Ciekawe czy Gedus coś ma w swoim modzie jakiś sztandar, którym mógłby się podzielić ;) Sądzę że te taka flaga (o ile powstanie) przyda się nie tylko mi, bo wszelakie oznaczenia, z książek, filmów i gier, są może ładne i oryginalne, ale rodzima flaga, jest zapewne bliższa większemu gronu graczy :) Zatem czekam cierpliwie na coś ładnego, oczywiście nie mówię ze flaga którą zrobił Bohusz jest nie ładna, należą mu się gratulację, niech to pobudzi innych graczy do prób. Z kilku flag zawsze ktoś wybierze coś dla siebie.

Tak jak pisaliście, najlepszy byłby sztandar, ale to już chyba wyższa szkoła jazdy ;) Bo flaga z godłem to już bandera, chyba bardziej przydatna Nordom ;)