Minęły już ponad 2 lata odkąd rozpocząłem Forumową Kampanię, która została przez was przyjęta bardzo pozytywnie (głównie z faktu, że była wówczas pewną nowością na Tawernie). Pomagał też fakt, że wtedy mieliśmy regres popularności sesji (w ciągu ostatnich paru miesięcy są one ponownie na fali, tak jak kiedyś). W każdym razie pomijając wstępy - aktualnie pracuję nad nowym pomysłem. Wiem, że trwa trochę tych sesji teraz, ale spokojnie - po pierwsze nie mam zbyt dużo czasu w najbliższych tygodniach, więc jeszcze trochę może mi zająć praca nad nową sesją, a po drugie - będzie to znowu odmienna forma od wszystkich obecnych, a więc nie tak angażująca, do tego niedługa. A przynajmniej jej pierwsza edycja (ale radzę się na kolejne nie nastawiać, bo forumowa kampania też miała być tylko edycją rozgrzewkową, a II seria do dziś nie została wskrzeszona).
W planach jest to raczej dla stałych wyjadaczy Tawerny i najlepiej niezbyt dużego grona (osoby kompletnie nowe lub takie, które przychodzą tu tylko pograć w sesjach na 90% się nie odnajdą). Mianowicie będzie to ... symulator administracji Tawerny ;) W nieco przerysowanej i humorystycznej formie będziecie mogli poprowadzić własną Tawernę "Four Ways" (oczywiście w ramach sesji na forum, nie planuję na razie stawiać dodatkowej maszyny) i zobaczyć na własnej skórze, jak Tawerna wygląda z perspektywy osób ją prowadzących. Sądzę, że będzie to dosyć zabawna rzecz, a do tego ciekawe doświadczenie dla osób, które są tutaj stałymi bywalcami.
Oczywiście osoby na stanowisku globala wzwyż nie grają, bo będą pełnić rolę game masterów. I tak .. funkcja game mastera będzie służyła do uprzykrzania życia graczy, aby nadać temu trochę realizmu ;)
Tak wstępnie - ile osób byłoby chętnych? Muszę oszacować do ustalenia pewnych reprezentatywnych liczb.