Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 116906 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Mount Blade wersja 1.010
    « Odpowiedź #195 dnia: Listopada 04, 2008, 23:08:03 »
    Ad1 - Ważne. To ogólnie przyjęta zasada, tak samo jak pisanie np. kura przez "u". Dlaczego akurat tak się stawia znaki interpunkcyjne? Zobacz co się stanie, gdy wyraz z przecinkiem przeskoczy do następnego wersu. Nowa linijka zaczynająca się od przecinka wygląda... hmmm... Obowiązują tu te same zasady, co w normalnym piśmie. Dlatego tak, a nie inaczej.

Ad2 - Przejrzałem dwie poprzednie strony raz jeszcze, bo chyba coś przeoczyłem... Nie znalazłem ani jednego zwrotu typy "Ty", "Ciebie" pisanego z wielkiej litery. Za każdym razem pisałeś z małej, a pisałeś do różnych ludzi, więc się teraz nie tłumacz. ;)

I rzecz najważniejsza - zupełnie nie zrozumiałeś mojego posta. Przeczytaj go jeszcze raz, a zauważysz dlaczego tak się czepiałem Twoich błędów (normalnie czegoś takiego nie robię, nie jestem purystą językowym). Nie mam zamiaru atakować Ciebie, ani nikogo, kto będzie bronił poprawności naszego języka, więc nie bierz mojej wypowiedzi jako najazd na Ciebie, a jako taką trochę złośliwą, ale przyjacielską uwagę"przyjrzyj się swojemu oku, zanim zabierzesz się do wyciągania źdźbeł z oczu bliźnich". :) Napisałem, że każdy popełnia błędy i przede wszystkim każdy powinien wpierw przyjrzeć się swojemu sposobowi wypowiadania się, a dopiero potem zwracać uwagę innym. Ty zaś wziąłeś to za bardzo do siebie.

Ponadto samo wytykanie błędów może i jest przez niektórych z Was odbierane jako wredne, choć nie powinno. Ja dla przykładu lubię, jak mi ktoś wskaże, gdzie błąd zrobiłem, bo w ten sposób mogę go naprawić, udoskonalać się, rozwijać i dopilnować, by wiecej tego samego błędu nie popełnić. Nie traciłem czasu na robienie tego "drzewka" tylko po to, byś uznał to za akt wredniactwa, a byś zwrócił na nie uwagę i przyjrzał się swoim błędom. Z doświadczenia wiem, że gdy raz człowiek zauważy swój błąd, to potem do końca życia wie, jak napisać dany wyraz poprawnie.

Jeśli chcesz ze mnie na siłę zrobić swojego wroga, to od razu mówię, że Ci to nie wyjdzie. ;) Ja dość już mam wrogów, nie potrzeba mi nowych, zwłaszcza na tym forum. :) Wierz mi, że gdybym chciał kogoś obrazić, zaatakować, czy cuś, to nie pisałbym takiego posta, jak ten powyżej, tylko dowalił z grubej rury, bez silenia się na choćby skrajną grzeczność. Więcej luzu, naści browara, Twoje zdrowie. ;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2008, 23:09:56 wysłana przez Daedalus »

Offline Calathar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #196 dnia: Listopada 05, 2008, 11:00:18 »
    Ech, panie Pasterz, widze ze za bardzo bierzesz do siebie i zwyczajnie sie podpalasz... z tego wnioskuje ze jestes osoba dosc mloda ;) moje wytkniecie Tobie (jak widzisz JA mam do ciebie szacunek, chociaz nie objawiam go w formie pisanej w internecie) bledu mialo na celu pokazanie, ze sam tez je robisz a czynisz uwagi innym... pozatym mnie chodzilo tylko o jedno-pisz co chcesz, plon swietym gniewem, prowadz krucjate purystow jezykowych ale nie zwracaj mi uwagi na moje bledy, poniewaz ja, w przeciwienstwie do Daedalusa, uwazam ze zwracanie uwagi obcym osobom jest nie eleganckie, zwlaszcza jesli nie nalzey to do twojego zakresu obowiazkow (czyt. nie jestes modem)
    Powiem to po raz ostatni i mam nadzieje ze nie bedziesz do tego wracal, bo mnie juz tez cisnienie skacze jak widze tak potwornie uparte osoby jak Ty-nie grozilem Twojej osobie w zaden sposob, a jesli nie wiesz co oznacza "niemily" u normalnego czlowieka (nie u dresika) to juz twoj problem (podpowiedz-sarkastyczny, ironiczny etc.. wystarczy?Juz zalapales?)
    Bardzo zle zrobilem ze wdalem sie w ta bezcelowa dyskusje, poprostu rozbawilo mnie twoje swiete oburzenie o literkae "a" rozpoczynajaca zdanie ;) na tym koncze dyskusje na temat gramatyki i ortorafii, mysle ze jest juz wyczerpana...
    co do TW. pytanie do starych wyjadaczy-czy z M&B zawsze byly takie jaja jak teraz czy to jakas nowosc? Bo, tak jak pisalem, wyglada to jak strzal w kolano dokonany przez TW...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #197 dnia: Listopada 05, 2008, 14:20:44 »
    Często się zdarzały. W tym cały urok M&B jak już wspominałem. Hm nie wiem jak to rozpisać :D.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Listopada 05, 2008, 14:24:36 »
    w takim badz razie nie wiem dlaczego Paradox jeszcze sie za TW nie wzial ;P

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #199 dnia: Listopada 05, 2008, 14:24:46 »
    Przepraszam, że Wam przeszkadzam, ale naprawdę zboczyliście z tematu. To dyskusja o wersji 1.010 a nie o pisaniu spacji po czy przed ",". Calathar, veteranem M&B nawet w połowie nie jestem, ale TW jest małą firmą, nawet oddziałem, ponieważ chyba nie pozwoliliby, żeby gra trafiła na półki sklepowe z masą bugów. Z ciekawości zarejestrowałem się z ciekawości, czy M&B jest też popularna wśród piratów. Odpowiedź brzmi "TAK". Dokładnie na pytanie nie odpowiem, ponieważ to moja pierwsza gra z TW i Paradox'u.
    Pozdrawiam.
    P.S. Co do szacunku, dlaczego mają tu być "grupy społeczne", jak nowi, nooby, początkujący, weterani i starzy wyjadacze, którzy mają najwięcej szacunku jak np. Kolba? Czyli, że nowi wartościowi użytkownicy jak Radh albo Rhobar mają być odrzuceni? Hmm...
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #200 dnia: Listopada 06, 2008, 07:29:29 »
    Być może już dzisiaj Mount & Blade będzie dostępna w terenach między: Odrą, Wisłą i Bugiem. Czyli w całej Polsce ;)

Offline zefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Listopada 06, 2008, 12:05:26 »
    U niektórych już jest :). Zamówiłem kurierem i doszło wczoraj wieczorem. Tłumaczenie w niektórych aspektach gry jest tragiczne. Gdzieś po necie krążyło amatorskie spolszczenie do starszych wersji i było lepsze. Mam takie pytanko. Wcześniej grałem na wersji 1.003. jakie są zmiany wersji 1.010  w stosunku do poprzedniej?

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Listopada 06, 2008, 12:19:58 »
    zadne... ;)

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Listopada 06, 2008, 13:26:58 »
    U niektórych już jest :). Zamówiłem kurierem i doszło wczoraj wieczorem. Tłumaczenie w niektórych aspektach gry jest tragiczne. Gdzieś po necie krążyło amatorskie spolszczenie do starszych wersji i było lepsze. Mam takie pytanko. Wcześniej grałem na wersji 1.003. jakie są zmiany wersji 1.010  w stosunku do poprzedniej?

Jak to żadne, kilka bugów jest naprawionych, kilka dodanych ;], no i sa pod tą wersje mody no bo ileż można grać w Nativ

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Listopada 07, 2008, 14:19:33 »
    mam mały problem z wersją pudełkową.... Nie wiem czy dostałem wersje trial czy pełną, jest malutki problem z niemożnością wpisania klucza do rejestracji elektronicznej, brak pól ani okienka do wpisania...jest ktoś w stanie to rozjaśnić...?

Opisz dokładnie w czym problem.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #205 dnia: Listopada 07, 2008, 15:21:41 »
    U niektórych już jest :). Zamówiłem kurierem i doszło wczoraj wieczorem. Tłumaczenie w niektórych aspektach gry jest tragiczne.

G. Halama zaśpiewałby teraz "Ja wiedziałem, że tak będzie. Ja wiedziałem". ;) Ja jednak nie wiedziałem, spodziewałem się tylko. A i to dopiero po obejrzeniu filmiku przygotowanego przez CDP. Kwestie dialogowe, opisy itp. pewnie przetłumaczyli świetnie, ale podejrzewam, że przy przedmiotach i tam, gdzie pojawiają się zmienne, pokpili sprawę. Chętnie rzuciłbym okiem na to spolszczenie, ale wydawać 80zł tylko po to, by zaspokoić ciekawość... hmmm... :P

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Listopada 07, 2008, 18:54:44 »
    To ja proponuje spolśćić polską wersje ;) i bedzie ok.

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Listopada 13, 2008, 22:31:13 »
    Już niby przywykłem do wcześniejszej ścieżki dźwiękowej ale ta jest naprawde świetna i bardzo dobrze odnajduje sie w grze :) zastanawia mnie tylko czemu w tej wersji houndret years war mod nie praży zbyt dobrze, czeto sie wyłącza itp
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Listopada 13, 2008, 22:35:58 »
    Ps pwi7aaf miałem ten sam problem z kodem ale przy uruchamianiu gry (po kliknięciu na ikone) automatycznie powinno wyskoczyc okno rejestracji tak jak w moim przypadku a jeśli nie to zagraj do 8 lvl a potem powinno automatycznie przejść do rejestracji, a jesli to nie pomoze to spróbuj zainstalować wcześniejsza wersje i tam na !QQ% wyskoczy rejestreacja, potem instalujesz noą wersje z pudełka i rozkoszujesz sie grą :)
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Listopada 14, 2008, 22:16:50 »
    Klucz kupiony od Tale Worlds przez neta mozna wykorzystac ile razy sie tylko potrzebuje,mam nadzieje. No limits. No 'vista style'.

Wywalilem zarejestrowan 1.011, zainstalowalem 1.010 i nie mam w menu na poczatku guzika z opcja rejestracji tam gdzie kod sie wpisuje. Co jest?

« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2008, 01:42:49 wysłana przez el_hombre_loco »
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz