Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount Blade wersja 1.010  (Przeczytany 116842 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mount Blade wersja 1.003
    « Odpowiedź #135 dnia: Października 16, 2008, 14:13:47 »
    no ładny zjazd rodzinny ale ktoś musi zabrać głos pierwszy...

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #136 dnia: Października 16, 2008, 19:02:21 »
    Znajomy stwierdził, że gdybym rzeczywiście wlazł do lochów z tyloma więzionymi lordami, to by mnie rozszarpali.

Póki co w grze Rodokowie - zniszczeni, Kergici - zniszczeni, Nordowie - biega jeden lord po mapie i nie ma zadnych wojen (a frakcja nei ma zadnego miasta/zamku na odrodzenie) i nie da sie z nimi wojny rozpetac poprzez questa bo nie jezdza ich karawany (kochany bug) Vaegirowie - w trakcie wojny, ktora raczej przegraja ]:)...
    Wersja 1003 jest "do przejscia" w szybkim czasie , tym bardziej ze zaczynalem bez importu postaci.

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Października 17, 2008, 19:38:45 »

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #138 dnia: Października 17, 2008, 20:30:48 »
    k. i co dalej? :P

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Października 17, 2008, 22:21:48 »
    ...i czekam na mody. Nie rusze tej gry poki co.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #140 dnia: Października 21, 2008, 12:06:18 »
    Siedzę i się zastanawiam, dlaczego do jasnej cholery nie dali jeszcze informacji na głównej stronie Teleworlds o wyjściu wersji finalnej. Tak sobie czytałem myślałem, zbierałem do kupy informacje i co mogę powiedzieć...WYJDZIE jeszcze patch, który doda wiele rzeczy, przynajmniej takie jest moje zdanie. Przerwa pomiędzy wydaniem wersji finalnej a patchem w tej chwili jest duża, więc patch będzie czymś więcej niż kolejnym bufiksem( spolszczona nazwa). Za pewne nie odkryłem Ameryki, ale chciałem rozpocząć wątek na ten temat. Przecież, każdy kto gra w obecnie najnowszą cześć czeka na patcha który wprowadzi coś nowego. Nawet jeśli jeszcze nie wiedział, że taki patch powstaje. A powstaje na pewno bo wszystko na to wskazuje.

Przepraszam jeszcze osoby którym nie dowierzałem wcześniej. Teraz sam doszedłem do takiego wniosku i mam nadzieje, ze mnie wesprzecie i umocnicie w przekonaniu, że (ta oficjalna) historia Mount & Blade 1 nie została zapisana już w 100%:)
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2008, 12:08:15 wysłana przez Oktawian »

Offline Silesian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Października 21, 2008, 12:14:35 »
    Ale co daje to stawanie dęba? W zamierzchłych czasach rycerze trenowali swoje konie by gryzły i kopały z czsaie walkiw zwarciu, czasem to ratowało życie, powinni dodać taką opcje zeby w zwarciu np. koń wojenny zaczoł automatycznie wierzgać kopytami.
    Jak cię osaczy chołota to „stawiając” konia zadaje on im obrażenia –ciekawe rozwiązanie i plus dla twórców gry (słychać jęki trafionych kopytami). Tylko ten skrót, wcześniej Ctrl+E było jeszcze jakieś poręczne ale teraz Ctrl+J to już trzeba być ośmiornicą.
    Dzięki Daedalus za  info.
    FORTUNATA  SILESIA

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #142 dnia: Października 21, 2008, 14:21:57 »
    Siedzę i się zastanawiam, dlaczego do jasnej cholery nie dali jeszcze informacji na głównej stronie Teleworlds o wyjściu wersji finalnej. Tak sobie czytałem myślałem, zbierałem do kupy informacje i co mogę powiedzieć...WYJDZIE jeszcze patch, który doda wiele rzeczy, przynajmniej takie jest moje zdanie. Przerwa pomiędzy wydaniem wersji finalnej a patchem w tej chwili jest duża, więc patch będzie czymś więcej niż kolejnym bufiksem( spolszczona nazwa). Za pewne nie odkryłem Ameryki, ale chciałem rozpocząć wątek na ten temat. Przecież, każdy kto gra w obecnie najnowszą cześć czeka na patcha który wprowadzi coś nowego. Nawet jeśli jeszcze nie wiedział, że taki patch powstaje. A powstaje na pewno bo wszystko na to wskazuje.

Przepraszam jeszcze osoby którym nie dowierzałem wcześniej. Teraz sam doszedłem do takiego wniosku i mam nadzieje, ze mnie wesprzecie i umocnicie w przekonaniu, że (ta oficjalna) historia Mount & Blade 1 nie została zapisana już w 100%:)

Niektóży ,poprostu potrzebują więcej czasu ;)

PS: Mam nadzieje że do patcha/nowej wersji dodadzą ubiory heraldycki ,tek które tak "lekkomyślnie" usuneli ... jaki ja zły byłem na nich !!!
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 21, 2008, 14:36:49 »
     Mnie też zdziwiło początkowo, że na stronie oficjalnej nadal  "most recent stable version" to 0.960 i już chciałem to napisać, ale skurczybyki uaktualnili stronę i teraz wskazuje ona na 1.003. Wcześniej nie widziałem też tej notki (może była, ale przeoczyłem):

"Mount&Blade is maintained actively and we release updated versions every few months. When a new version comes out, you can download it from this page. Your serial key will unlock updated versions too."

czyli, w wolnym tłumaczeniu:

"Mount&Blade znajduje się obecnie w fazie betatestów, i Ty, cholerny naiwniaku, czy chcesz, czy nie, kupując naszą grę stałeś się jednym z naszych betatesterów. Łaskawie pozwalamy Ci ściągać każde kolejne wersje beta, gdy tylko się ukażą i nie płacić za to dodatkowo. Znaj naszą dobroć... Co tam marudzisz? Że wydawało Ci się, iż kupujesz w sklepie pełną, ukończoną wersję gry? Masz rację - wydawało Ci się."

Pocieszające dla osób, które kupią pudełkowe wydanie gry i nie mają dostępu do Internetu. Baaaaardzo pocieszające.

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 21, 2008, 14:38:05 »
    (...)więc patch będzie czymś więcej niż kolejnym bufiksem( spolszczona nazwa)(...)

Cóż, podejrzewam, że będzie tylko (albo głównie) bugfixem. Przed każdym kolejnym patchem wszyscy myślimy, że dostaniemy niedługo masę nowych rzeczy w m&b. Jakoś nigdy tak nie było, dlatego podejrzewam, że będzie tak jak zwykle.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 22, 2008, 14:55:51 »
    Czyli najlepiej jak ktoś nie ma internetu lub ma wolny (np. ja -.-) to poczekać jeszcze parę miesięcy i wtedy kupić wersję pudełkową. Szczęśliwie CD Projekt ma w zwyczaju wypuszczanie gier z najnowszymi patchami w danym momencie, więc jak patch wyjdzie i CDP zacznie wydawać grę z owym patchem to wtedy dopiero kupować.

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 25, 2008, 20:58:42 »
    Mi najbardziej brakuje okrzyków jeśli chodzi o rozkazy... największy błąd =/
    "Hold this position!" "Attack!" "Archers..." bez tego po prostu gra traci ;/ byłby klimacik :)

przydało by się w kilku kwestiach... :P

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Mount Blade wersja 1.010
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 29, 2008, 15:14:40 »
    Ok, chyba już ostateczny patch został wydany:

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,45208.0.html

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 29, 2008, 16:08:19 »
    Miejmy nadzieje ,że tak będzie. Działa dobrze ,ale co mnie zdziwiło ,to że savy z v1.003 są kompatybilne z v1.010. Też tak macie ?
    Pytam , bo się zaniepokoiłem brakiem problemów.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 29, 2008, 18:38:41 »
    Podoba mi się tekst z TW

It sounds like 1.010 brought more bugs with it than it fixed!

But not to worry, I bet we'll be getting a fix patch in no time.