Ogólnie ci to wytłumaczę.
Pan Zły może przybrać nawet "postać Anioła światłości by zwieść..."
Więc jeśli komuś ukaże się np. kobieta która mówi "cześć, jestem matką Jezusa, módl się do mnie"
To wtedy ciemny lud nie zwraca uwagi na to co mówi Biblia... np. "ALBOWIEM JEDEN JEST BÓG, JEDEN TEŻ POŚREDNIK MIĘDZY BOGIEM A LUDŹMI CZŁOWIEK JEZUS CHRYSTUS". Poza tym takie coś nie pasuje do kogoś takiego jak np. biblijna Maria... Bo ktoś pokorny, kto nazwał sam siebie "służebnicą" pewnie nawet by się nie pofatygował na ziemię aby ktoś się do niego modlił.
No i wkleję tekst z Dekalogu.
I. Nie będziesz miał innych bogów obok mnie.
II. Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał i nie będziesz im służył, gdyż Ja, Pan, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze winę ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą, A okazuję łaskę do tysiącznego pokolenia tym, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. dlaczego Bóg nie liczy jako grzech klęczenia i modlenia się do obrazów
A czemuż to naród Geniuszy i Arcy Wojowników od kilkuset lat dostaje w pupę na całej szerokości i długości począwszy od wojen kończywszy na boisku? A czemuż to banda ludzi którzy poradzić sobie nie mogli w europie po przybyciu do ameryki osadzili się, wytłukli Indian zanim oni wytłukli ich i kilka set lat później są największą siłą na ziemi;]?