Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: GTA IV  (Przeczytany 32620 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: GTA IV
    « Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 25, 2008, 20:57:56 »
    Może ja zakupię niedługo, to możemy razem pociąć, o ile masz golda :)
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Waldios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 03, 2009, 19:32:01 »
    Ja jestem szczęśliwym posiadaczem PS3 i GTA IV. Na razie nie przyłapałem swojej gry na żadnych Bugach  : )

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 05, 2009, 17:57:05 »
    Jakimś cudem poprzednim razem zapomniałem wspomniec o silniku fizycznym który zwie się Euphoria. Jest po prostu super, o tyle lepszy od rag-dolla, że AI w momencie krytycznym nie jest bezwolna szmacianą lalką, ale stara się owemu wypadkowi zapobiec bądź zmniejszyć obrażenia. Tutaj jest filmik obrazujący różnicę - http://pl.youtube.com/watch?v=KoES90f-0pk. Przykład - potrącasz kogoś lekko samochodem, koleś zaprze się łapami o maskę i stara się nie upaść... nie zawsze mu się to udaje;). Inny przykład - potrącasz kogoś na ulicy - koleś stara się złapać ciebie, żeby nie upaść. Dodać do tego świetne animacje i wypowiadane kwestie i jest świetnie. Stąd jedną z rozrywek w wolnym czasie jest zabawa silnikiem fizycznym typu spychanie ludzi ze schodów.

Jak widać maska samochodu jest jednak za bardzo 'uber' wykonana;)

tu po masakrze na moscie chcialem poratować się ucieczką samochodem...

... po czym okazalo się, że jest nie do końca kompletny

kolejny przyklad naruszenia integralności pancerza w samochodzie;)

Acha, w tej części ucieczka przed policją przy 5-6 gwiazdce jest niemal niemożliwa... chyba że jest blisko save - pointa, albo paint - spray`a.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2009, 18:04:38 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 05, 2009, 20:27:45 »
    grafika - brzydka
    efekty - zajebiaszcze wprost... :)
    fizyka - świetna... gdyby nie to jak euphoria oddziałuje na samochód, czasami także błędnie oblicza "lot" :) fajnie, że każda szyba czy światełko pęka osobno... ^^ taki smaczek :P trudno w tej grze zginąć...
    dźwięki - mogły by być lepsze... niektóre wydają się strasznie stłumione... ale fajne jest to, że niektórzy przechodnie mówią po polsku i nie tylko...
    np. dzisiaj koleś potrącił mnie! samochodem, gdy ja byłem na motorze i jeszcze bezczelnie powiedział "to boli..."
    multi - wymiata chociaż u siebie nie mam możliwości gry... przedłuża żywotność gry
    fabuła - i tak nic nie przebije mafii! :D w gta 4 fabuła jest po prostu słaba... no i niezbyt długa, a misje niezbyt zróżnicowane... przeważnie musimy zabić jakiegoś dilera czy też go wyśledzić do swojej dziupli.
    grywalność - na konsolach był to hit, a na pc shit

ocena jest oczywiście moja... nie wyciągnięta z żadnych recenzji czy też zasłyszanych u kogoś wypowiedzi :)
    każdy ma swoją ocenę... to jest moja! więc bez żadnych "ale" proszę ;)

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 08, 2009, 00:07:11 »
    (...) Euphoria.(...)

Po prostu AMAZING!

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 08, 2009, 13:28:28 »
    Euphoria nie wzbudza we mnie aż takiej euforii :)

I hmm jak ktoś może oceniać multi, skoro sam nie ma takiej możliwości? U kumpli grał?
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline FeniksPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lutego 09, 2009, 16:03:49 »
    fajna gierka ale szkoda że jak walniesz w coś samochodem wypadasz z niego ale spoko

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #82 dnia: Lutego 09, 2009, 16:24:39 »
    Chyba raczej dobrze... Powiedz mi - czy gdy jedziesz 250km/h i walisz w mur, to walisz z szybę i wypadasz czy może na luzie jedziesz dalej do naprawy?
    Gra jest DOBRA. Fabuła dobra, możliwości wspaniałe, questy monotonne, fizyka dobra. Dobra, bo możesz w budynku gościa przez szybę wywalić,a on spada do wody i ginie, ale czasem po wypadku dziwnie lecisz z 20m i żyjesz (choć ledwo, byle pałą Cie jednym ciosem położyć do grobu). Najlepiej było, gdy z Jacobem poszedłem na piwko - oparłem się o samochód, coś mnie potrąciło i na glebę.
    DOBRA, ponieważ ma wielkie wymagania i były problemy z rejestracją tej gry na komputer.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:13:24 »
    Ponownie zacząłem grac online, od razu rzuciło mi się w oczy że nareszcie został poprawiony multi - już nie ma wielkich lagow jakie byly na poczatku i nie wywala w trakcie gry. Zapraszam na jakiegos coopa albo wyscigi - moj nr gg macie w podpisie a moj nick na GFW - WoolenJason.

PS: Na dniach ma zostać wydane spolszczenie, w dodatku obiecują pełną kompatybilność w multi... szykują się kolejne godziny spedzone w Liberty City:)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 29, 2009, 11:38:46 »
    Arcylisz, gdzie spotkałeś się z wiadomością o zbliżającym się spolszczeniu, szukam na forach i nikt nic nie wie???

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 29, 2009, 20:18:22 »
    Ja zawiodłem się na tej gierce - kupiłem oryginał a nie działa choć mój komp spełnia wymagania. Okazuje się że gra  na płycie jest zepsuta a oni nie chcą mi zwrócić kasy.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 29, 2009, 20:48:48 »
    Arcylisz, gdzie spotkałeś się z wiadomością o zbliżającym się spolszczeniu, szukam na forach i nikt nic nie wie???
    Nie wiem gdzie spotkal sie Arcylisz, ja spoktalem się z tym tutaj:
    http://www.gtapolska.pl/

Ja zawiodłem się na tej gierce
    Ale co wadliwa plyta ma wspolnego z sama gra? Aczkolwiek tez doznalem zawodu z powodu swojego egzemplarza - zamawialem w preorderze a sklep internetowy (nie pamietam juz ktory, chyba wirtus) przyslal mi wersje azjatycka (na szczescie zawartosc pudelka w jezyku angielskim) - wiec w razie problemow z plyta raczej nie bede mial zadnego wsparcia ze strony polskiego wydawcy...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2009, 20:54:58 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline terrorist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 03, 2009, 07:43:01 »
    Ja widzalem u mojego kuzyna jak grał ( ściągnoł z neta ) jest sporo nie dociągnieć i wiele zmian ( np. lepsza grafika , lebsze efekty ) .

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 03, 2009, 08:08:28 »
    Ja widzalem u mojego kuzyna jak grał ( ściągnoł z neta ) jest sporo nie dociągnieć i wiele zmian ( np. lepsza grafika , lebsze efekty ) .

"ściągnoł" = ściągnął , "lebsze" = lepsze, słownik = tak zajrzyj czasami....

Na stronie o spolszczeniu narazie cisza, może jeszcze trochę poczekamy, poza tym są jakieś dodatki porprawiające grafikę, coś sobie ściągnę po weekendzie i ocenie....

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 04, 2009, 16:17:38 »
    Proponuje zeby kazdy kto chce grac rzucil przynajmniej haslo ze moglby zagrac, ja ze swojej strony czekam na oferty, moje gg: 13479688