Wersje
W większości krajów konsola sprzedawana jest w trzech konfiguracjach, różniących się dodatkami:
Xbox 360 Elite Xbox 360 Premium Xbox 360 Arcade Xbox 360 Core (nieprodukowana)
HDD 120 GB 60 GB (wersje sprzedawane od sierpnia 2008, starsze tylko 20 GB) Nie (jako opcja) Nie (jako opcja)
Karta pamięci Nie (jako opcja) Nie (jako opcja) 256 MB Nie (jako opcja)
Kabel sieciowy Tak Tak Nie (jako opcja) Nie
Słuchawki z mikrofonem Tak Tak, wyłączając Oceanię i Meksyk Nie Nie
Subskrybcja Xbox Live Silver Tak Tak Tak Tak
Miesiąc subskrybcji Xbox Live Gold Tak Tak Tak Tak
Gamepad Bezprzewodowy, czarny, 2.4 GHz Bezprzewodowy, 2.4 GHz Bezprzewodowy, 2.4 GHz Przewodowy
Kable audio-wideo Component, Composite, HDMI z wyjściem OPTICAL Component, Composite Composite Composite
Wykończenie Matowe czarne, chromowana tacka Matowe białe, chromowana tacka Matowe białe Matowe białe
HDMI Tak Tak (tylko wersje produkowane od sierpnia 2007) Tak Nie
By wikipedia...
Jakbyś chciał "czyściej" to masz:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360#WersjeMam xboxa z 20gb dyskiem (od kumpla wziąłem w stanie idealnym, a że pirat to ma przeróbkę, wziąłem od niego, bo ma ten dysk 20gb dołożony) i się nie boję, że nie pójdzie mi zakupiony i przechodzony w 100% GoW 2. Kup konsole, jak nie stać Cię na gry to przez torrenty i ciśniesz bez strachu, że "Ci nie pójdzie".
Polecam xboxa bardziej. Różnica cenowa to 500-1000zł, czyli xbox tańszy. Swojego za 999zł wziąłem i jestem ZADOWOLONY BARDZO POZYTYWNIE.
Różnice jednak są takie - w xboxie jest lepsza grafika, jednak ma bledsze kolory. PS3 ma więcej kolorów, blu-ray, łatwo się brudzi(wystarczy np. spoconą ręką przejechać po konsoli - nie polecam tego robić), jest czarny, należy aby podłączyć do tv zakupić kabel, ma czarne pady.
Czyli jak widać, po cholerę blu-ray skoro mamy internet w komputerze posiada jednak znaczącą konfiguracje RROD czy jakoś tak. Fan boyem PS3 nie jestem, więc nawet nie wiem jak to się piszę, chyba Red Ring of Death, czy jakoś tak.
Nie wiem także na co wpływa.
Pozdrawiam.