Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: GTA IV  (Przeczytany 32546 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Odp: GTA IV
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 07, 2008, 09:13:17 »
     Wersje

W większości krajów konsola sprzedawana jest w trzech konfiguracjach, różniących się dodatkami:
       Xbox 360 Elite    Xbox 360 Premium    Xbox 360 Arcade    Xbox 360 Core (nieprodukowana)
    HDD    120 GB    60 GB (wersje sprzedawane od sierpnia 2008, starsze tylko 20 GB)    Nie (jako opcja)    Nie (jako opcja)
    Karta pamięci    Nie (jako opcja)    Nie (jako opcja)    256 MB    Nie (jako opcja)
    Kabel sieciowy    Tak    Tak    Nie (jako opcja)    Nie
    Słuchawki z mikrofonem    Tak    Tak, wyłączając Oceanię i Meksyk    Nie    Nie
    Subskrybcja Xbox Live Silver    Tak    Tak    Tak    Tak
    Miesiąc subskrybcji Xbox Live Gold    Tak    Tak    Tak    Tak
    Gamepad    Bezprzewodowy, czarny, 2.4 GHz    Bezprzewodowy, 2.4 GHz    Bezprzewodowy, 2.4 GHz    Przewodowy
    Kable audio-wideo    Component, Composite, HDMI z wyjściem OPTICAL    Component, Composite    Composite    Composite
    Wykończenie    Matowe czarne, chromowana tacka    Matowe białe, chromowana tacka    Matowe białe    Matowe białe
    HDMI    Tak    Tak (tylko wersje produkowane od sierpnia 2007)    Tak    Nie

By wikipedia...
    Jakbyś chciał "czyściej" to masz:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360#Wersje

Mam xboxa z 20gb dyskiem (od kumpla wziąłem w stanie idealnym, a że pirat to ma przeróbkę, wziąłem od niego, bo ma ten dysk 20gb dołożony) i się nie boję, że nie pójdzie mi zakupiony i przechodzony w 100% GoW 2. Kup konsole, jak nie stać Cię na gry to przez torrenty i ciśniesz bez strachu, że "Ci nie pójdzie".
    Polecam xboxa bardziej. Różnica cenowa to 500-1000zł, czyli xbox tańszy. Swojego za 999zł wziąłem i jestem ZADOWOLONY BARDZO POZYTYWNIE.
    Różnice jednak są takie - w xboxie jest lepsza grafika, jednak ma bledsze kolory. PS3 ma więcej kolorów, blu-ray, łatwo się brudzi(wystarczy np. spoconą ręką przejechać po konsoli - nie polecam tego robić), jest czarny, należy aby podłączyć do tv zakupić kabel, ma czarne pady.
    Czyli jak widać, po cholerę blu-ray skoro mamy internet w komputerze posiada jednak znaczącą konfiguracje RROD czy jakoś tak. Fan boyem PS3 nie jestem, więc nawet nie wiem jak to się piszę, chyba Red Ring of Death, czy jakoś tak.
    Nie wiem także na co wpływa.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Chiki

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 07, 2008, 10:33:47 »
    a czy na xbox 360 mozna grac w gry pirackie? bo gry na xbox i ps3 to normalnie zal ... 150-300 zł ! A gdyby mozna bylo w piraty grac to jest mozliwosc ze takze bede mogl zagrac na necie czyt to juz w ogole nie wchodzi w gre?

Tak, próbuj dalej a zapracujesz na warna, chyba pomyliles fora.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2008, 12:38:02 wysłana przez Józef Sztacheta »
    http://img158.imageshack.us/img158/8991/tripgj9.swf - Jak Tu Wejdziesz To Cie Wyśmieje ;>

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 07, 2008, 13:02:30 »
    To nie jest temat o X360 czy PS3. Ale dla zaspokojenia ciekawości - obydwie konsole mają serwis online (Xbox LIVE i PS Network), i mimo braku oficjalnego wsparcia ze strony producentów w naszym kraju, bezproblemowo wszystko działa :) Obydwie konsole są do siebie zbliżone pod względem technologicznym, i na obu GTA IV wygląda świetnie (oczywiście w trybie 720p conajmniej).
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 07, 2008, 14:06:15 »
    No to teraz mam pytanie do osób, które już mają GTA u siebie na kompie, poza szeroką gamą błędów przy uruchamianiu na oczy rzucił mi się również text iż do robienia save'ów musimy być podłączeni do internetu - WTF? Twórcy wyraźnie obiecali komfortową grę graczom offline jeśli ten jeden raz aktywują grę online... a tu wychodzi że wprowadzili mnie w błąd i przez dłuższy czas nie będe miał okazji pograc.

PS: patch rzekomo już jest gotowy i czeka na akceptacje microsoftu... marzy mi się żeby usunął te aktywacje online.

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 08, 2008, 11:01:13 »
    Jeśli na PC ktoś chce pograć na Multi. wejdźcie na Wykop i tam polak jeden zrobił filmik! Poszukajcie " GTA IV "

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 08, 2008, 11:47:48 »
    na PC "można odkryć nowe nikomu dotąd znane... bugi" ^^ biegnę po schodach... i przy samym końcu skoczyłem... endorphin zareagował nerwowo i wybił mnie jakieś 15m w górę... nie udało mi się przeżyć :) próbując otworzyć samochód koleś odjechał, a ja caaaaaaaaaały czas trzymałem się klamki jak taki idiota -.- i nie mógł się puścić... poza tym GTA IV to taki total conversion mod do GTA SA xD kto nie wierzy niech sobie poprzegląda pliki... są tam pozostałości po kombo z gym san fierro, los santos, las venturas... są też w handlingu pozostałości po "kart" "nevada" "dumper" ...
    ale ogólnie gra jest bardzo modowalna :D już się trochę tym bawiłem ;)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 08, 2008, 21:07:36 »
    Ja się ogólnie zraziłem do GTA IV na PC po tych wszystkich niewypałach... Trzeba się logować, rejestrować a tego nienawidzę... Logować się w kilka miejsc, żeby sobie pograć...

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 09, 2008, 22:06:35 »
    A najzabawniejsze jest to że im twórcy bardziej przykładają się do zabezpieczeń, tym zwykły użytkownik woli po prostu ściągnąć pirata i nie męczyć się w jakieś logowania, rejestracje itp. Tak jak było w przypadku Spore, gra była dostępna kilka miechów w sprzedaży i zajęła pierwsze miejsce najbardziej spiraconej gry roku.. Ironia losu? ;D

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 09, 2008, 22:54:23 »
    Wiesz mimo wszystko akurat te zabezpieczenia sa skuteczniejsze od tych EA, bo w GTA 4 na piracie (ktory trzeba w koncu jeszcze sciagnac, a to bite 14 gb) w necie nie posmigasz w przeciwienstwie do wiekszosci gier Elektronikow.

Zainteresowanych kupnem musze zmartwic bo Cenega dalej nie doslala egzemplarzy do wiekszosci sklepow internetowych. Nie mam pojecia co z pozostalymi ale w oblecialem 3 punkty sprzedazy i w zadnym gry nie znalazlem.

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 10, 2008, 00:54:52 »
    Ja ogólnie piractwa nie tępie... Producenci zawsze zbajerują, robią wielkie kampanie, trailery, screeny a potem się okazuje, że gra jest kompletnym bublem z wielką ilością bugów... Przeciętny gracz z przeciętnej rodziny pracuje ciężko, żeby kupić grę bo chce być uczciwy... A tu co? Kupisz grę za 129 zł i pograć nie możesz...

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 11, 2008, 19:58:21 »
    Jesli producent/wydawca zasluguje na szacunek a jego produkt na pieniadze jakich za niego ząda to ok. Chcemy byc uczciwi moze wspomóc, wesprzec rozwoj.

Jesli producent/wydawca robi z ludzi wała;z kocim ryjem tworzy badziewie 'dla kazdego' nastawione tylko i wylacznie na zysk tak bardzo, ze 'dla nikogo' to ludzie wciagaja czarna bandere.

Sa tez pospolici cwaniaczkowie ktorzy nigdy w zyciu nie kupia oryginalnego produktu. W sród nich wielu takich w imieniu ktorych zrobi to mama. Raz do roku w imieniu Dziadka Mroza.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2008, 20:01:17 wysłana przez el_hombre_loco »
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 11, 2008, 21:30:02 »
    Ale co to ma do GTA IV? A jak wg Ciebie jakiś produkt to niedorobiona beta, nie kupuj, proste...

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 11, 2008, 21:39:03 »
    Ale co to ma do GTA IV? A jak wg Ciebie jakiś produkt to niedorobiona beta, nie kupuj, proste...

GTA IV na PC to jest niedobobiona beta... Całkowicie niekompatybilna z PC... A jak ktoś nie wiedział i ją kupił? Dalej takie proste? I musi walczyć teraz, żeby mu zwrócili ciężko zarobione 129 parszywych złotych?

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 11, 2008, 22:11:04 »
    Mógł poczytać wcześniej opinie, przetestować demo... A w sklepie powinni zwrócić pieniądze, jeżeli kupił w jakimś normalnym sklepie, i chce oddać w stanie nienaruszonym etc.

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 11, 2008, 22:32:09 »
    Widziałeś GTA IV demo?
    Dawno temu skończyły się dobre czasy gdy można było testować grę w postaci demka, a i tak odbiegała ona od oryginału za którego trzeba zapłacić. Dziś nie ma jak stestować gry, chyba, że jest się piratem, który gre ściąga, testuje i gdy mu się podoba usuwa i kupuje...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2008, 22:34:25 wysłana przez Sir Grzegorz »