Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: GTA IV  (Przeczytany 32593 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    GTA IV
    « dnia: Sierpnia 07, 2008, 16:53:06 »
    Ok, skoro wczoraj R* oficjalnie potwierdzilo premiere na PC, ktora wypada 21 listopada w Europie mozna zaczac o tym gadac - mial juz ktos okazje pograc dluzej? Osobiscie ta gra jest jedna z 3 na jaka czekam, na kolejnych miejscach jest Flashpoint 2, i armed assault 2, ale o tym innym razem... na razie podane zostaly wymagania:
    - Procesor: Pentium 4 3.0 GHz lub podobny AMD
    - Karta graficzna: GF 7800 GT 128 MB lub lepsza
    - RAM: 1024 MB
    - HDD: 10 GB wolnego miejsca

Z jednej strony nie mam co sie obawiac o wydajnosc, z drugiej grafika na konsolach nie wyglada wcale az tak hej hop. Wiadomo ze na PC podciagna troche rozdzielczosc textur, dodadza pare rzeczy ale wiekszych zmian byc nie powinno, wiec wymagania wydaja mi sie przesadzone. No, ale ta gre mozna przynajmniej kupowac w ciemno - rockstar zawsze gwarantuje jakosc rozrywki... chyba jako jedyni w swiecie gier wywiazuja sie ze swoich obietnic w zapowiedziach.

edit: sorry wlasnie doczytalem ze te wymagania nie sa oficjalnie potwierdzone, ale mozliwe ze beda dosc zblizone.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2008, 17:03:14 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: GTA IV
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 07, 2008, 17:02:49 »
    Kupię w ciemno... Ale później i tak wrócę do Mafii :), więc ja jak powyżej czekam na 1.Mafia II 2.Operation Flashpoint 2 3. Mirror's edge (niekoniecznie w takiej kolejności)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 07, 2008, 17:07:34 »
    Będąc w Norwegii grałem w GTA IV na XBoxie.
    I nie wiem, dlaczego twierdzisz, że grafika nie zachwyca. Fakt - postacie są zrobione tak średnio, ale reszta... piękna. Zaczynając na samochodach a kończąc na wodzie... Tak zrobionej wody jeszcze nie widziałem. Chociaż z drugiej strony nie gram w nowe gierki :-)
    Jednak co do samej rozgrywki - grało sie bardzo przyjemnie - fabuła potrafi wciągnąć. A fakt, że główny bohater jest ruskiem dodaje swojskości. W pewnym momencie jak w knajpie musiałem jednego gościa odstrzelić i usłyszałem "Nie strzelaj"(po polsku) od kelnerki mnie rozwalił.
    Ciekawym motywem jest też komórka, która pojawiła się już w GTA: SA, ale w czwórce można dzwonić samemu.

Zaś co do tych wymagań, to raczej są one minimalne.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 07, 2008, 17:15:26 »
    I nie wiem, dlaczego twierdzisz, że grafika nie zachwyca. Fakt - postacie są zrobione tak średnio, ale reszta... piękna. Zaczynając na samochodach a kończąc na wodzie... Tak zrobionej wody jeszcze nie widziałem. Chociaż z drugiej strony nie gram w nowe gierki :-)
    No wlasnie dlatego pewnie;). Pamietam jak pierwszymi opublikowanymi screenami i trailerami sie zachwycalem, ale na moje nieszczescie w ostatnim czasie pozaliczalem kilka gier z serii "grafa super, zero grywalnosci" z crisisem na czele i niestety zmysl estetyczny podskoczyl u mnie troche wyzej takze... ale trzeba pamietac ze niemal kazda czesc GTA w momencie premiery miala grafike nieco odstajaca od aktualnych standardow, byc moze jedna z przyczyn jest ok roczny okres przejsciowy konsola=>PC. Jednak nigdy nie powiem ze ktorakolwiek gra z tej serii ma brzydka grafike, bo liczy sie takze klimat, a ten wywoluje pozytywne emocje, tak samo na pewno bedzie i tym razem.

PS: no i co myszka, to myszka;) Z jednym tylko zastrzezeniem - mam nadzieje ze tym razem wprowadza zjadliwa obsluge kierownicy, bo to zawsze bylo pomijane:(. Mafia miala zupenie inna grywalnosc kiedy podlaczylo sie kierownice i smigalo po miastach, tak powinno byc tez w GTA.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2008, 17:18:39 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 08, 2008, 22:17:30 »
    Ja zaliczylem kilkanascie sesyjek na PS3 i musze powiedziec ze tam grafika kopala :) Moze i na screenach wyglada nieszczegolnie ale w akcji za to bardzo, ofc nie ma porownania z cryysisem co do modeli postaci czy nawet starenkim Oblivionem za to radocha z gry jest ogromna (najbardziej widowiskowe sa jak zwykle w tej serii poscigi samochodowe z wypadaniem przez szybe w roli glownej :). BTW ciekawi mnie jak multi bedzie rozwiazane, tak jak w SA:MP czy tez cos zupelnie innego.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 13, 2008, 13:19:08 »
    sa znane zalecane wymagania tej gry: http://www.gram.pl/news_8gzhH,u6_Zalecane_wymagania_sprzetowe_GTA_4_juz_znane.html  Bedzie sie u mnie troszke ciachało, mam nadzieje ze jeszcze cos uda im sie zrobic z optymalizacja, bo szkoda mi kasy na dokupowanie kolejnych czesci do kompa.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 13, 2008, 18:11:47 »
    Zastanawiajace jest to ze wymagania troche przewyzszaja specyfikacje PS3, przy niewiele lepszym wygladzie... taki sprzet wydaje sie zalecanym dla crisisa, czyzby problemy z optymalizacja?

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 14, 2008, 00:57:21 »
    No i wydaje mi sie ze zajmuje 2 razy wiecej niz na twardzielu PS3, a nie slyszalem by mieli dodawac jakies znaczace ekskluziwy dla pieca...
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2008, 09:35:13 wysłana przez Misiumen »

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 12, 2008, 18:47:39 »
    Ja słyszałem, że na PC ma zajmować 20gb i to jest największe wymaganie do tej gry :) Tak słyszałem. Brat grał u kolegi na Ps3 i mówił, że fajna fizyka i fajnie się autami drifty robi :P Poczekamy zobczymy ale też bym już pograł

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 12, 2008, 19:43:35 »
    Będąc w Norwegii grałem w GTA IV na XBoxie.
    Jednak co do samej rozgrywki - grało sie bardzo przyjemnie - fabuła potrafi wciągnąć. A fakt, że główny bohater jest ruskiem dodaje swojskości. W pewnym momencie jak w knajpie musiałem jednego gościa odstrzelić i usłyszałem "Nie strzelaj"(po polsku) od kelnerki mnie rozwalił.
    Ciekawym motywem jest też komórka, która pojawiła się już w GTA: SA, ale w czwórce można dzwonić samemu.

Zaś co do tych wymagań, to raczej są one minimalne.
    Potwierdzam z tym Polskim w grze. Centralnie przechodząc ulicą usłyszałem od baby "Przepraszam...", gdy przepychała się na ulicy :D Pchnąłem ją (bez skojarzeń!),a ona mi po angielsku o.0 Niech się zdecyduje czy Polski czy Angielski! ;)
    Woda na prawdę wspaniała, postacie też prawda średnie, ale reszta? Świetna. Po zdjęcia z gry pisać ;d Mogę jak znajdę statuę wolności sfotografować Wam :) Dzisiaj widziałem, mała ale podobno, taka sama!
    Najlepiej wygląda człowiek na masce - włącz kamerę, że nie widać Twojego auto tylko to, co jest prosto, przejedź przechodnie i zachwycaj się przerażoną facjatą na telewizorze... Własny telefon!
    Dzwonisz do przyjaciela i idziesz z nim na kabaret, kręgle, rzutki, picie, restauracja lub klub striptizu. (to ostatnie mnie nie obchodzi, omijam łukiem ;P). Masz aparat w swojej pro-elo komórce, normalnie lustrzanka ;P
    Grając na x'ie, jestem zachwycony, ale i tak czekam na zakup Fable 2 i Soul Calibur IV :)
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 25, 2008, 09:45:09 »
    A ja słyszałem, że premiera PC przesunięta na 3 grudnia... Też się nie mogę doczekać :)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 28, 2008, 23:17:05 »
    Hej, przed chwilą zamówiłem GTA IV w preorderze... i wlaśnie sobie przypomniałem, że gdzieś przeczytałem iż do gry potrzebna będzie rejestracja online... mógłby ktoś to potwierdzic? Cuż, sytuacja trochę nieciekawa bo na swoim komputerze w akademiku nie mam szans na internet:(

Offline Krochmal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 28, 2008, 23:36:56 »
    Bardzo możlwie że tak będzie bo coraz więcej gier ma taki wymóg... niby zabespieczenia na piratów a najbardziej szkodzą tym uczciwym :/

Ostanio ogladlem filmiki na youtube i chwile grałem u kolegi na xpudle ta gra powala nie mogę się doczekać wersji na piecyk

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 29, 2008, 09:22:59 »
    Hej, przed chwilą zamówiłem GTA IV w preorderze... i wlaśnie sobie przypomniałem, że gdzieś przeczytałem iż do gry potrzebna będzie rejestracja online... mógłby ktoś to potwierdzic? Cuż, sytuacja trochę nieciekawa bo na swoim komputerze w akademiku nie mam szans na internet:(
    Ja nie jestem podłączony do XLIVE i mogę sobie normalnie grać.
    Hmm, gra trochę monotonna. Polecam Fable 2, sam kupuję.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 29, 2008, 09:57:10 »
    GTA powinno zakończyć się na Vice City... dla mnie - odgrzewanie kotleta, wolę posiedzieć przy M&B.
    ..:: KOSICIEL ::..