Będąc w Norwegii grałem w GTA IV na XBoxie.
I nie wiem, dlaczego twierdzisz, że grafika nie zachwyca. Fakt - postacie są zrobione tak średnio, ale reszta... piękna. Zaczynając na samochodach a kończąc na wodzie... Tak zrobionej wody jeszcze nie widziałem. Chociaż z drugiej strony nie gram w nowe gierki :-)
Jednak co do samej rozgrywki - grało sie bardzo przyjemnie - fabuła potrafi wciągnąć. A fakt, że główny bohater jest ruskiem dodaje swojskości. W pewnym momencie jak w knajpie musiałem jednego gościa odstrzelić i usłyszałem "Nie strzelaj"(po polsku) od kelnerki mnie rozwalił.
Ciekawym motywem jest też komórka, która pojawiła się już w GTA: SA, ale w czwórce można dzwonić samemu.
Zaś co do tych wymagań, to raczej są one minimalne.
Potwierdzam z tym Polskim w grze. Centralnie przechodząc ulicą usłyszałem od baby "Przepraszam...", gdy przepychała się na ulicy :D Pchnąłem ją (bez skojarzeń!),a ona mi po angielsku o.0 Niech się zdecyduje czy Polski czy Angielski! ;)
Woda na prawdę wspaniała, postacie też prawda średnie, ale reszta? Świetna. Po zdjęcia z gry pisać ;d Mogę jak znajdę statuę wolności sfotografować Wam :) Dzisiaj widziałem, mała ale podobno, taka sama!
Najlepiej wygląda człowiek na masce - włącz kamerę, że nie widać Twojego auto tylko to, co jest prosto, przejedź przechodnie i zachwycaj się przerażoną facjatą na telewizorze... Własny telefon!
Dzwonisz do przyjaciela i idziesz z nim na kabaret, kręgle, rzutki, picie, restauracja lub klub striptizu. (to ostatnie mnie nie obchodzi, omijam łukiem ;P). Masz aparat w swojej pro-elo komórce, normalnie lustrzanka ;P
Grając na x'ie, jestem zachwycony, ale i tak czekam na zakup Fable 2 i Soul Calibur IV :)