Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza   frakcja  ?

Królestwo Nordów
    21 (8.9%)
    Królestwo Vaegirów
    6 (2.5%)
    Królestwo Rhodoków
    28 (11.8%)
    Królestwo Swadii
    17 (7.2%)
    Khanat Khegricki
    145 (61.2%)
    Sułtanat Sarranidzki
    20 (8.4%)

Głosów w sumie: 236

Autor Wątek: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?  (Przeczytany 19744 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Mnie najbardziej wkurza Sułtanat Sarranidzki, ponieważ (przynajmniej u mnie) większość Emirów łazi z armiami po 160 żołnierzy, gdzie 60 z nich to mamelucy.
    Po za tym są wielkim i silnym mocarstwem, przez co wiele przedstawicieli szlachty z innych krajów, zostaje Emirami.
    U mnie zazwyczaj maja po 60 luda, w wiekszosci chlopôw :P

To zależy od różnych czynników, u mnie np. prawie za każdym razem dostają łupnia od Rhodoków.

Khergici, dużo biegania

To fakt, polecam ustawić się na wzgórzu i czekać jak zaszarżują. Ich impet zmaleje - można ich wtedy ławo wybić.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Khergici są denerwujący zarówno na singlu, jak i multi xD
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    O tak, mimo iż Khergici łatwi do rozjechania, to i tak trzeba się nieźle z nimi użreć. No i ta ich jazda... już nie raz wpakowali mi lance z przysiadu, całkowicie niszcząc tarcze albo mnie zabijając. Teraz po wielu doświadczeniach nie pcham się pierwszy. :D

Offline Peasant

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Peasant of Epeshe Village.
    Odp: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakc
    « Odpowiedź #63 dnia: Lipca 27, 2013, 10:10:36 »
    Swadia, bo te rycerzyki walczą z kim się tylko da i myślą, źe podbiją świat, bo mają samych rycerzy feudalnych, a wystarczy rhodocka czy nordycka piechota, żeby te chłystki pospadały ze swoich kucyków.

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Trollujesz? :)

W polu Swadianie nie mają sobie równych i nie da się temu zaprzeczyć. W oblężeniu zamku padają jak muchy, ale gdy weźmie się odpowiednią ilość, to można i nimi podbijać.

Offline .Piotr.

• Użytkownik
    Khanat Khegricki za dużo się za nimi biega, często jak się ich goni, to się dostaje strzałę między oczy. Moim zdaniem jest to najbardziej upierdliwa i wnerwiająca frakcja, ale najtrudniejszą nie jest.
    "Dulce et decorum est pro patria mori - słodko i zaszczytnie jest umrzeć za ojczyznę." - Horacy.

Offline barti2287

• Użytkownik
    Odp: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?
    « Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 02, 2013, 19:38:37 »
    Mnie osobiście najbardziej wkurzają Nordowie przy oblężeniach. W polu jak gram Swadią, to nawet cieszę się, że mają samą piechotę. Przy oblężeniach są mistrzami, byłem ostatnio waslem Swadii, która była w stanie wojny z Rhodokami i z Nordami. Niestety musiałem zrezygnować z wasalstwa, ponieważ wplątała się jeszcze w wojnę z Khanatem i został im tylko Zamek Trevian (czy jakoś tak) i przynależąca do niego wioskia. Normalnie porażka na całej lini... A wszystko przez makabryczne zdolności moich przeciwników (głównie Nordów).

Offline RavagerPL

• Użytkownik
    • Veni Vidi Vici
    Odp: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?
    « Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 15, 2013, 09:24:47 »
    Jak dla mnie , to zalerzy , na polu oczywiscie Khergridzi bo szarza cierzkiej kawalerii , i ostrzal wiecznie uciekajacych lucznikow moze byc uciazliwy :)
    Aczkolwiek przy przejmowaniu zamkow , miast to tak jak barti powiedzial Nordowie.

Zapraszam do gry , i wbicia minimum 5lvl
    http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4f523ed7db08f700342755

Offline maxkey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 22, 2013, 20:10:48 »
    Oczywiście że Khergici, pewnego dnia na tereny Swadian zapuścił się jeden z ich generałów. Ja jako wasal tego królestwa wdziałem tam szybki zarobek w formie pojmania go i odsprzedania (miałem wtedy kłopoty finansowe). Goniłem go przez pół mapy, od terenów Khanatu aż po Praven, dopadłem go gdzieś w lasach wybiłem większość jego jednostek ale ten burak uciekł. Przemierzał potem mapę z prędkością chyba 2x większą niż ja więc pogoń byłaby głupotą.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 25, 2013, 13:05:59 »
    chyba oczywiste Chanat Khergicki ostatnio zaczęłem gonić jednego Najona od Tulgi to dogoniłem go dopiero przy Wercheg
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    --------------------------------------------------------------
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 25, 2013, 20:18:27 »
    od zawsze gram nordami ale mam tylko kawalerie jestem tak jak by to powiedzieć w swoim państwie nordów asem przeciwko Kherskim konnym mam 130 konnych tylko sawadianów na max wyszkolonych zajęło mi to jakieś 29dni i gdy tylko wpadłem na ich stepy rozgramiałem po kolei każdego wroga aż prawie wszyscy zostali po 20-30 chłopa wtedy wezwałem kampanie i doszczętnie zniszczyłem PAŃSTWO KHERSKIE! to prosta armia tylko trzeba mieć na ni sposób ale niestety armia rhoków jest prosta w polu moja kawaleria rozgramia ją w pięć minut ale na zamkach to udręka poległem 6x przy zamku w kształcie podkowy :C a to rozgromienie zostawiłem moim bracią z północy sobie z nimi łatwo poradzili :)   
    You win or you die
    Miecz mój jest ostry a łuk celny lecz nie lękaj się jestem szlachetny

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 25, 2013, 21:25:09 »
    chyba oczywiste Chanat Khergicki ostatnio zaczęłem gonić jednego Najona od Tulgi to dogoniłem go dopiero przy Wercheg
    To po co go goniłeś? ;_____;
    Jak widzisz, że jego prędkość jest większa, to sobie odpuść. Serio, chanat denerwuje na wiele sposobów, ale ten powód jest dla mnie co najmniej dziwny. :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 26, 2013, 09:13:10 »
    To fakt, ale Khergici to w polu mocni, w szturmach i oblężeniach odpadają. Jeśli nie możesz dogonić Khergickiego lorda to:
    1. Zmniejsz ilość piechoty w oddziale, zwiększ ilość konnych.
    2. Zainwestuj w umiejętność wyszukiwanie ścieżek.
    3. Kup Borchę ( świetny tropiciel i zwiadowca ).
    4. Kup parę koni, trzymaj je w inwentarzu. Zwiększą szybkość kompanii.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2013, 17:31:09 wysłana przez Skarbnik »
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline PLjumperPL

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #73 dnia: Listopada 13, 2013, 18:22:48 »
      Swadianie... Co prawda służę im, ale tylko dlatego, że pomogłem pretendentowi odzyskać tron, bo rządy króla naprawdę mnie dobijały...
    Głąb toczył wojnę z 4 (słownie : czterema!!!!) państwami, i ani myślał o pokoju, a mając zaledwie jedno miasto i dwa zamki, wraz z lordami ciągle robił uczty -_-

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 07, 2014, 20:37:45 »
    Chanat Khergicki jest wkurzający bo lordowie szybko zwiewają