Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza   frakcja  ?

Królestwo Nordów
    21 (8.9%)
    Królestwo Vaegirów
    6 (2.5%)
    Królestwo Rhodoków
    28 (11.8%)
    Królestwo Swadii
    17 (7.2%)
    Khanat Khegricki
    145 (61.2%)
    Sułtanat Sarranidzki
    20 (8.4%)

Głosów w sumie: 236

Autor Wątek: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?  (Przeczytany 19749 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline airness300

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • lajf is brutal end ful of zasadzkas
    Rhodocy. Prawdziwa udręka dla konnicy. Takiego szyku nadgryźć się nie da. A kusznicy to chyba ich Zaicew czy inny codename47 uczył :D Dlatego zazwyczaj gram z nimi niż przeciw nim :)

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    Rhodocy. Prawdziwa udręka dla konnicy.
    HUEHUEHUEHUEHUE

Kawaleria jest zbyt silna w polu czy nawet w górach, aby rhodokowie bez gracza mogli stanowić dla rycerzy wyzwanie*. :)

* - No... chyba, że im dałeś buffa w postaci statów czy lepszego eq.

Offline Grzmichuj

• Użytkownik
    Moim zdaniem dobrze wyszkolony oddział Rhodoków , którzy stanów w szyku bojowym to koszmar . Mocne tarcze długie włócznie ostre miecze i potężne kuszę robią swoje , zatrzymują większość szarży a jak już stoją na górce to miazga ... Ja osobiście uwielbiam nimi grać i mimo to że nie mają konnych uważam ich za najlepszą frakcje , doskonali do obrony zamków , dobrze się nimi zarabia ze względu że mają broń obuchową = dużo jeńców :)

Offline airness300

• Użytkownik
    • lajf is brutal end ful of zasadzkas
    HUEHUEHUEHUEHUE

Kawaleria jest zbyt silna w polu czy nawet w górach, aby rhodokowie bez gracza mogli stanowić dla rycerzy wyzwanie*. :)

* - No... chyba, że im dałeś buffa w postaci statów czy lepszego eq.

Dobra formacja kluczem do zwycięstwa

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    Dobra formacja kluczem do zwycięstwa
    Przeciwnik komputerowy nie uściśli szyku na tyle aby sierżanci mogli skutecznie zabijać wierzchowca a następnie jeźdźca oraz również będą co chwila trącani przez kawalerię co uniemożliwia jakąkolwiek skuteczną walkę.

Offline Innos_malpo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    glos na khanat
    pamietam majac ok 90 luda(sama piechota bo z garnizonu pozyczylem)  walczylem z 60 lucznikami konnym ;p 30 minut
    (click to show/hide)

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    Zdecydowanie Khanat. Gdy grałem Swadianami i byłem zmuszony do wojny z nimi, to sobie odpuszczałem walki w terenie :)
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    Bo do Chanatu to trzeba dołączyć, a nie walczyć z nim :D

A tak poważnie, to jak w nativie(teraz gram w pewnego moda, o którym nie ma tutaj mowy) miałem kilkudziesięciu konnych Vaegirskich i Swadiańskich(Rycerze i Zbrojni), to Khergitów bez żadnych problemów zabijałem. Kwestia odpowiedniego wojska.

Offline Alieen

• Użytkownik
    wszyscy latwi

jak jest 1 vs1 latwizna ale
    jak zdychajacy wrog po 2 turach ma sojusze i jestes sam na 4 to wnerwiająca wnerwiający wnerwiających wnerwiające Okropieństwo

Offline dravecki

• Użytkownik
    każda frakcja jest trochę wkurzająca na swój sposób
    w walce piechotą z nordami często nie mamy szans
    przerażający jest widok gdy szarżuje na ciebie oddział swadiańskich konnych
    rhodokowie jak zasypią gradem bełtów to też nie jest za przyjemnie ale maja też całkiem niezłą piechotę
    no i chyba najgorsza jest szybkość khiergitów

Offline Franzelot

• Użytkownik
    Odp: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 19, 2013, 18:01:21 »
    Khergici, nie dość, że spitalają na tych swoich rumakach to jeszcze bydlak Ci się odwróci i strzeli strzałą w czoło. No ocipieć z nimi idzie. Jedyne rozwiązanie (dla mnie się sprawdza jako-tako), zmieniam mojego zakutego rumaka na coś lżejszego i szybszego. wtedy ganiam za nimi po mapie z kopią :P

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 19, 2013, 19:29:28 »
    Najbardziej wkurzający są Khergici - uganianie się za ich konnicą działa mi na nerwy. Dodatkowo ci konni łucznicy mogą nam nieźle rozproszyć piechotę co jest groźne, gdy nieprzyjaciel ma lansjerów.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Villager

• Użytkownik
    Mnie najbardziej wkurza Sułtanat Sarranidzki, ponieważ (przynajmniej u mnie) większość Emirów łazi z armiami po 160 żołnierzy, gdzie 60 z nich to mamelucy.
    Po za tym są wielkim i silnym mocarstwem, przez co wiele przedstawicieli szlachty z innych krajów, zostaje Emirami.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Khergici, dużo biegania
    (click to show/hide)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Mnie najbardziej wkurza Sułtanat Sarranidzki, ponieważ (przynajmniej u mnie) większość Emirów łazi z armiami po 160 żołnierzy, gdzie 60 z nich to mamelucy.
    Po za tym są wielkim i silnym mocarstwem, przez co wiele przedstawicieli szlachty z innych krajów, zostaje Emirami.

U mnie zazwyczaj maja po 60 luda, w wiekszosci chlopôw :P
    Khergici, dużo biegania

Mnie zazwyczaj jakis lucznik zabije konia i musze przez 40min za nimi biegac xD
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"