Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy mod ma zawierać mgłę wojny?

Tak
    Nie

Autor Wątek: Równonoc - stary wątek  (Przeczytany 47291 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    Odp: Równonoc
    « Odpowiedź #105 dnia: Lipca 26, 2012, 14:18:23 »
    też dobrze by było gdyby żona miało przydatne umiejętność.

Proszę rozwinąć tę myśl, to bardzo interesujące
    MORMO rządzi

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #106 dnia: Lipca 26, 2012, 15:11:14 »
    Proponuję żebyście w końcu zrobili realistyczne podróże, czego nie widziałem chyba jeszcze w żadnym modzie. Mam na myśli prędkość rzeczonych podróży, to znaczy niemożność przebycia Europy od Pirenejów po Ural konno w dziesięć godzin. Albo zmniejszcie prędkość co najmniej dwukrotnie, albo przyspieszcie upływ czasu (osobiście optowałbym za drugim, wygodniejsze dla graczy).
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Lipca 26, 2012, 15:15:32 »
    Zaraz spadam, więc zdążę jeszcze odpisać.
    Jak narazie próbowałem podróż na normalnej szybkości. Takowa z Jomsborgu do Kołobrzegu zajmuje na oko 18 godzin. Trzeba by było znaleźć dokładne informacje, ile trwała podróż chociażby w XI czy XII wieku. Jakby ktoś mógłby podać dokładne info i źródło, byłbym wdzięczny.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline hubert0204

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #108 dnia: Lipca 26, 2012, 15:20:02 »
    też dobrze by było gdyby żona miało przydatne umiejętność.

Proszę rozwinąć tę myśl, to bardzo interesujące

wiele opcji przychodź mi do głowy np.:
    - można mieć z nią dzieci (nie dorosłe ale takie w niemowlaka lub coś i żeby dawało to renomę)
    - uczyć ją walki (żeby przemieszczała się po naszych lennach i ich broniła)
    - żeby mogła przekonywać innych lordów do naszych racji
    - kiedy dostaniemy się do niewoli wykupi nas (wcześniej musimy jej te pieniądze dać)
    - i żeby można było kątynułować romans z nią (co poprawia stosunki, nastawienie do nas)
    i tak dalej.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2012, 16:41:00 wysłana przez hubert0204 »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #109 dnia: Lipca 26, 2012, 15:56:38 »
    Zaraz spadam, więc zdążę jeszcze odpisać.
    Jak narazie próbowałem podróż na normalnej szybkości. Takowa z Jomsborgu do Kołobrzegu zajmuje na oko 18 godzin. Trzeba by było znaleźć dokładne informacje, ile trwała podróż chociażby w XI czy XII wieku. Jakby ktoś mógłby podać dokładne info i źródło, byłbym wdzięczny.

Pamiętam że jest opisane ile dni św. Wojciechowi zajęła wędrówka do Prus, tylko nie wiem gdzie. Warto poszukać
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #110 dnia: Lipca 26, 2012, 17:40:52 »
    Nie wiem czy to będzie dobre odniesienie, tym bardziej biorąc pod uwagę na charakter wyprawy (nie militarny) no i osobę. Modlitwy, goszczenie się na pewno było :P
    No i "uczyć kobiet walki". Nie przesadzajmy już, nie znam walczących wczesnośredniowiecznych kobiet ;)
    Sława!

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #111 dnia: Lipca 26, 2012, 18:22:13 »
    A jak kobietą gramy?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Lipca 26, 2012, 18:31:11 »
    To nie wiem, pomyślimy. Będzie się wtedy wyjątkiem :p Ale na pewno nie będziemy się zajmowali przeróbką pancerzy pod kobiece kształty.  Jak ktoś będzie chciał być taki ultras historyczny to wtedy będzie się zajmował handlem, czy tam rzemiosłem ;p
    Sława!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #113 dnia: Lipca 26, 2012, 18:38:48 »
    Open BRF ma opcje automatycznego dodania w pancerzu klatki żeńskiej. Automatycznie też dostosowuje kształty tak więc nakład pracy jest minimalny.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Lipca 26, 2012, 19:11:22 »
    To gitara. Jednak na pewno nie będziemy sobie zawracać tym  głowy. Będą ubrania dla kobiet na pewno, jednak nic specjalnego ponad to nie przewidujemy.
    Sława!

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Lipca 26, 2012, 19:22:22 »
    Edycja pierwszego postu, dodałem bardziej szczegółową liste zmian.
    A na poprawe apetytu, "baba pruska" Toudjiego:
    http://rownonoc.wix.com/rownonoc#!Babapruska/image6e6
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #116 dnia: Lipca 26, 2012, 19:36:44 »
    Planujecie dodać muzyke tylko Slavland-a bo dla mnie dość nieudane są te co macie na strone coś bardziej w stylu tego http://w343.wrzuta.pl/audio/7OCc3GfKVK5/04-hel-engelbrekt-tki: macie zamiar dodać? A chwała swarożyca ten  pisk? zagłusza wszystko.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Lipca 26, 2012, 20:06:43 »
    To co podałeś to średnio moim zdaniem się nadaje. Szczególnie brzmienie współczesnej gitary i wejścia jakiś perkusji. :)
    Nie wiem czy mam skrzywiony słuch, ale piosenki pasują. No i nie zapominajmy że slavland to dzisiejszy jar i większość kawałków będzie z czasu istnienia pod tym szyldem. Na pewno piszczałka z chwały swarożyca lepsze, niż jakieś duńskie zawodzenie z gitarą:D
    Sława!

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Lipca 26, 2012, 23:09:09 »
    Nie wiem co masz przeciwko "Chwale Swarożyca". Przecież to nie jedyna piosenka, z Jaru zamierzamy również jakąś użyć, zgoda oczywiście jest od tej grupy muzycznej. A brzmienie Percivalu trochę jednak nie pasuje, szukamy spokojniejszej muzyki.
    A Mefisto dobrze doradziłeś, muzyka Wardruny bardziej mi przypasowała i poleciało zapytanie. Czy odpowiedzą i kiedy dam znać, dobrze by było jednak również usłyszeć jakiś inny utwór niż tylko po polsku. Jakaś odmiana się przyda.
    Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2012, 08:30:28 wysłana przez Prusak »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #119 dnia: Lipca 27, 2012, 00:10:20 »
    Nie wiem co masz przeciwko "Chwale Swarożyca". Przecież to nie jedyna piosenka, z Jaru zamierzamy również jakąś urzyć, zgoda oczywiście jest od tej grupy muzycznej. A brzmienie Slavlandu trochę jednak nie pasuje, szukamy spokojniejszej muzyki.
    A Mefisto dobrze doradziłeś, muzyka Wardruny bardziej mi przypasowała i poleciało zapytanie. Czy odpowiedzą i kiedy dam znać, dobrze by było jednak również usłyszeć jakiś inny utwór niż tylko po polsku. Jakaś odmiana się przyda.
    Pozdrawiam!

DAFUQ! UŻYĆ!

Co do tematu, to ten utwór Chwała Swarożyca mi też podchodził średnio. Ten pisk jest dość irytujący.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)