Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zniszcz kryjówkę bandytów  (Przeczytany 7005 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Zniszcz kryjówkę bandytów
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 19, 2012, 18:27:46 »
    Coś mi się wydaje, że ciśniesz byle do przodu. Atakuje się grupy położone na skraju planszy. Wtedy inni nie zdążą przyjśc z pomocą. Jeśli dobrze strzelasz z kuszy, to kto Ci każe złazic z tych skał? Niech oni się wspinają. Tylko zacznij wykańczac od łuczników, a potem na spokojnie resztę. Zejdź dopiero, gdy skończy się amunicja albo zostanie ich tak mało, że będziesz pewny, że im nakopiesz.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 19, 2012, 18:50:48 »
    Ok,ostatni post. Tu jest screen z ataku na kryjowke korsarzy...

http://img705.imageshack.us/img705/1220/66503096.png

Oczyscilem wszystkie 3 wejscia od jaskinii i to sa ci, którzy sie zespawnowali.  Moze ktos wie co pomoże zeby ich sie tyle nie spawnilo czy cos?
    Hm... szczerze to trochę dziwne.  Nigdy nie miałem tylu bandytów naraz. Rób wszystko po kolei.  Albo zainwestuj sobie w 3 rhodockie mocniejsze tarczę. Bo może padać parę uderzeń naraz. A kuszą za dużo nie zdziałasz. Albo zmień taktykę.
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 19, 2012, 19:13:09 »
    Panie @grejsa, nie piszemy posta pod postem. Multiposting jest zakazany, przeczytaj regulamin.

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 19, 2012, 19:22:23 »
    Hm... szczerze to trochę dziwne.  Nigdy nie miałem tylu bandytów naraz. Rób wszystko po kolei.  Albo zainwestuj sobie w 3 rhodockie mocniejsze tarczę. Bo może padać parę uderzeń naraz. A kuszą za dużo nie zdziałasz. Albo zmień taktykę.

Probowalem chyba wszystkiego- szybki atak na pale z rycerzami,zajmowanie jednego wyjscia i po kolei reszty, stanie na koncu mapy i strzelanie z kuszy(z 6innymi strzelcami,gdy trafili w grupe 6-7 zabili moze 3 reszta dobiegla a po chwili nie mieli strzal) oraz wywabianie po grupce. Nic nie dalo rady. Sprobuje kupic kilka mocnych tarcz. Co ciekawe na poczatku gry, gdy trzeba zabic w kryjowce porywaczy, siekalem ich jak kosa zboze a teraz az za duzo ich. Moze bug,albo jest cos, co pomoze zmniejszyc ich ilosc?

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 19, 2012, 19:33:07 »
    Tak ... CTRL+F4, skoro masz buga to kod będzie uzasadniony - tylko nie zabij wszystkich.
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 19, 2012, 20:13:47 »
    Na pierwszym screenie samo masło jest ... Nie wiem jak możesz takie coś przegrać. Poza tym, to wcale nie było ich tak dużo.
    Na drugim, to faktycznie, sporo ich było. Jeśli masz jednoręczny miecz, to cofaj się a co za tym idzie atakuj ich pchnięciami. Albo odsuń się od nich i "naślij" na nich swoją grupkę, a potem zajdź od tyłu i siekaj jakimś berdyszem czy czymś w tym stylu.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 19, 2012, 23:35:14 »
    Niesamowity, miałbym małą prośbę wobec Ciebie jako kolegi z forum. Czy mógłbyś w mojej obecności nie mówic o kodach? Przynajmniej nie zaraz po jedzeniu, bo zafajdam sobie klawiaturę. Takie tłumaczenie sobie "A bo mam buga" to trochę przesada. Wcale nie wiadomo, czy to błąd. Gra podnosi trudnośc poszczególnych misji wraz ze wzrostem poziomu postaci. Przykłady:
    - Szkolenie chłopów do walki z bandytami: częściej trafia się koniecznośc walki z 3 niż z 1, jeśli mamy wyższy poziom.
    - Gdy łazimy po nocach w mieście/na wsi, atakują nas bandyci. Im wyższy mamy poziom, tym ich więcej.
    Nie zdziwiłbym się więc, gdyby to była przyczyna. Autor tematu musiałby się podzielic informacjami o swej postaci.

A nawet jeśli to bug, to od tego jest odczytanie starej gry i próbowanie do skutku. Wtedy też trochę przeginamy, bo nie udaje nam się za pierwszym, a za którymś, ale to równoważy błąd gry. Niemniej jednak za którymś razem się udaje, więc zasłużyliśmy na zwycięstwo. Kodem to sobie możesz wszystko bez wysiłku.

Na wersji 1.114 był taki babol, że czasami nasz żołnierz na drabinie zaczął biegac w miejscu, czym blokował nasz szturm na miasto/zamek. Oczywiście powodowało to ogromne straty naszych przez wrogich strzelców, a jak już piechota się wdzierała, to pojedynczo, co równa się ze śmiercią. Też miałem sobie zdobywac zamki wpisaniem komendy na klawiaturze? Czy lepiej jednak popróbowac do skutku mając satysfakcję zdobycia twierdzy po walce?

Swoją drogą fajny pomysł z trybem realistycznym, ale właśnie przez takie "niespodzianki" gry nie zdecydowałem się z niego korzystac.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 20, 2012, 11:44:24 »
    Niesamowity, miałbym małą prośbę wobec Ciebie jako kolegi z forum. Czy mógłbyś w mojej obecności nie mówic o kodach? Przynajmniej nie zaraz po jedzeniu, bo zafajdam sobie klawiaturę. Takie tłumaczenie sobie "A bo mam buga" to trochę przesada. Wcale nie wiadomo, czy to błąd. Gra podnosi trudnośc poszczególnych misji wraz ze wzrostem poziomu postaci. Przykłady:
    - Szkolenie chłopów do walki z bandytami: częściej trafia się koniecznośc walki z 3 niż z 1, jeśli mamy wyższy poziom.
    - Gdy łazimy po nocach w mieście/na wsi, atakują nas bandyci. Im wyższy mamy poziom, tym ich więcej.
    Nie zdziwiłbym się więc, gdyby to była przyczyna. Autor tematu musiałby się podzielic informacjami o swej postaci.

A nawet jeśli to bug, to od tego jest odczytanie starej gry i próbowanie do skutku. Wtedy też trochę przeginamy, bo nie udaje nam się za pierwszym, a za którymś, ale to równoważy błąd gry. Niemniej jednak za którymś razem się udaje, więc zasłużyliśmy na zwycięstwo. Kodem to sobie możesz wszystko bez wysiłku.

Na wersji 1.114 był taki babol, że czasami nasz żołnierz na drabinie zaczął biegac w miejscu, czym blokował nasz szturm na miasto/zamek. Oczywiście powodowało to ogromne straty naszych przez wrogich strzelców, a jak już piechota się wdzierała, to pojedynczo, co równa się ze śmiercią. Też miałem sobie zdobywac zamki wpisaniem komendy na klawiaturze? Czy lepiej jednak popróbowac do skutku mając satysfakcję zdobycia twierdzy po walce?

Swoją drogą fajny pomysł z trybem realistycznym, ale właśnie przez takie "niespodzianki" gry nie zdecydowałem się z niego korzystac.
    Eryk a wiesz co oznacz kombinacja ctrl + f4 ;) ?
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 20, 2012, 12:04:52 »
    Nie :)

Słowo "kod" tak podziałało:
    Tak ... CTRL+F4, skoro masz buga to kod będzie uzasadniony - tylko nie zabij wszystkich.
    Do tego tekst "Tylko nie zabij wszystkich" sprawił wrażenie zbyt łatwego przejścia zadania.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 20, 2012, 12:59:51 »
    Nie mogłeś zabić tego idioty na drabine łukiem??
    (Kiedyś jak się nudziłem zrobiłem maszyne do zabijana na kodach i w wiosce było 2000~3000 bandyów :D) grejsa jaki lvl?

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 20, 2012, 13:34:10 »
    (Kiedyś jak się nudziłem zrobiłem maszyne do zabijana na kodach i w wiosce było 2000~3000 bandyów :D) grejsa jaki lvl?

No i to potwierdza, że wraz z poziomem rośnie trudnośc :) Także bez odpowiedzi na pytanie Kaktusa nie ruszymy dalej.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 20, 2012, 23:06:05 »
    No ok, jeżeli nie ma buga to oszustwo nie wchodzi w grę, ale jeżeli go ma, to trzeba ten raz oszukać. Tak było w przypadku skyrima, który miał bugi i trzeba było niestety oszukać, tak i może w tym wypadku trzeba, ale racja poczekajmy na odpowiedź autora.
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Robinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 21, 2012, 01:40:01 »
    To żaden bug - długo nie niszczone kryjówki zwiększają liczebność bandytów jak i w "garnizonie" jak i jednostek grasujących w okolicach.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 21, 2012, 04:25:44 »
    Że tak powiem BUHAHAHAHAHA ta kryjówka jest ZAWSZE więc nie zwiększa się liczebność.

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 21, 2012, 08:00:45 »
    Rozwalilem kryjowke z pomoca dwoch odnowien zycia za pomoca kodu. Poziom postaci(gdy ja rozwalalem) to 16. Co ciekawe ostatnio eskortowalem kupcow do Suno i w lesie bez problemu rozwalilem kryjowke lesnych bandytow.