Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zniszcz kryjówkę bandytów  (Przeczytany 7015 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grejsa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zniszcz kryjówkę bandytów
    « dnia: Lipca 18, 2012, 11:53:50 »
    Witam.To moj pierwszy post. Chcialem sie zapytac jak mozna zniszczyc kryjowke bandytow z taigi? Atakuje ja i pisze ze tylko garstka zolnierzy moze przylaczyc sie do ataku i nie moga byc na koniach. Wiec rozwalam ich troche i co jakis czas pojawiaja sie nowi,zabijaja moich zolnierzy i zostaje sam na ok 20 ciskajacych we mnie oszczepami i tlukacych w moja tarcze bulawami bandytow.Po zabiciu 5-6 padam z rozwalona tarcza(calkiem dobra mam zbroje,tarcze ,miecz itp). Ktos wie jak ich zabic? Ze mna jest z 7 zolnierzy w tym 5kusznikow,rycerz i koles z palka.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Zniszcz kryjówkę bandytów
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 18, 2012, 11:58:08 »
    Jak ich zniszczyć? Chyba tylko posta nabijasz, bo z twojego posta wynika, że wiesz jak to zrobić.

Masz ich po prostu wybić co do jednego, a że nie umiesz to twój problem. Spróbuj z najemnikami to zrobić.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 18, 2012, 14:44:49 »
    Nie zależy mi na postach i ich nabijaniu tylko na sposobie zabicia wszystkich.Moi wojacy padaja jak muchy mimo kolczug i tarcz a bandyci spawnia sie co chwile.Oczyszcze wyjscie z jednej jaskini i zanim dojde do drugiej za moimi plecami jest 2-3.Tarcza dobra,ale po kilkunastu uderzeniach bulawa i rzutach oszepami pada.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 18, 2012, 17:01:48 »
    Ja dobry Wojak jedyny w swym rodzaju!Zwerbuj mnie!Ja Ich wytłukę! A na poważnie to nigdy się nie spotkałem by w kryjówce było aż 20 bandytów.NIGDY!Albo masz bug'a,albo co innego :P
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 18, 2012, 17:17:53 »
    ...Może  przesadzasz ? 20 bandytów naraz ciskających oszczepami ? Jesteś pewien ? Ja miałem 5 bandytów tu, potem tu, w różnych miejscach na mapie. 2 razy pojawili się nowi i wszystko.  Nawet nie potrzebowałem tarczy żeby mnie nie trafili (SI dobra).   
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 18, 2012, 17:55:18 »
    Sam też nic nie doradzę. To walka małych grup, więc w zasadzie więcej decydują indywidualne umiejętności niż taktyka. Zasady obowiązują jednak te same: strzelcy do tyłu, najlepiej na wzniesieniu, by mieli widocznośc; piechota (kawaleria też, bo koni nie mają) stoi i czeka na wroga, jeśli ten nie może dosięgnąc nas na odległośc (np. za daleko dla oszczepu, a łuków nie mają), a jeśli mogą, to do ataku. Strzelcy po wyczerpaniu amunicji wchodzą do walki wręcz. Poruszamy się szykiem rozproszonym w rozkazie "Za mną". Jak dasz "Do ataku", to po jakimś czasie anuluj, bo ci się towarzystwo rozbiegnie i momentami będzie 5 bandziorów na jednego Twojego. Przypuszczam, że pewnie dlatego masz takie straty. Gdy wszyscy są razem, tuż przed starciem zgrupuj towarzystwo, by każdy się wzajemnie osłaniał. Po rozwaleniu każdej grupki znowu zbiórka.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 18, 2012, 18:45:22 »
    Ja bym proponował zakup magicznej broni jaką jest łuk/kusza, ustawienie przed sobą swych wiernych piechurów z tarczami i ciskanie strzałami w bandytów :) Taktyka prosta, chyba dasz radę ogarnąć ich.
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 18, 2012, 19:42:18 »
    Dobra moze nie 20 ale spokojnie czasami ponad 11 na mnie. Tak sie sklada ze daje mi moja najslabsza czesc drużyny wiec spróbuje ich zwolnic.Moze wtedy bede walczyl ze swoimi rycerzami(na maxa ulepszeni rekruci z wiosek oraz z tawern)

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 18, 2012, 19:45:22 »
    Wejdź przed akcją w panel drużyny i daj najlepszych na górę. Zarówno do takiej walki jak i do bitwy komputer wybiera od góry właśnie.

Druga sprawa, że patent z kuszą jest jak najbardziej skuteczny, ale jednak gdy wróg jest blisko, trzeba dac "Do ataku". Przecież nie będziemy patrzec, jak przeciwnik podchodzi, stoi sobie blisko i rozstrzeliwuje naszych! Byle tylko pamiętac odwołac ten rozkaz, gdy skończymy z tymi, co są blisko.

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 19, 2012, 12:08:56 »
    Spróbuje dac w mojej drużynie samych kusznikow od gory i moze sie uda,dodatkowo kupie porządną kusze za kilka tysiecy denarow.Gdy wrog bedzie podchodzil cofne sie i dam rozkaz do strzalu.Kiedy skoncza im sie strzaly dam komende ' za mna' i w grupie dojde do stada bandytow.Wtedy dam 'do ataku'. Dam znac jak poszlo

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 19, 2012, 15:51:18 »
    Efekt?

Ja i 2 kusznikow na takie bandy po 7-8 bandytow(jak rozwale jedna w drugim koncu mapy jest nowa)

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2012, 16:11:58 wysłana przez grejsa »

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 19, 2012, 16:42:06 »
    Eh.. jak masz z tym taki problem kup  sobie 3 tarcze.
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 19, 2012, 16:44:04 »
    Po co nabijasz 3 posty pod sobą??? I musisz rozwalić tą kryjówke? olej ją, dużo tam nie ma

Offline grejsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 19, 2012, 16:54:55 »
    Ok,ostatni post. Tu jest screen z ataku na kryjowke korsarzy...

http://img705.imageshack.us/img705/1220/66503096.png

Oczyscilem wszystkie 3 wejscia od jaskinii i to sa ci, którzy sie zespawnowali.  Moze ktos wie co pomoże zeby ich sie tyle nie spawnilo czy cos?